15
Antenna
-
0ckH4M #15 Most veszek HD TV-t leendő Ps3-hoz, és lusta vagyok átfúrni a falat a tv antenna miatt. Nem tud valaki olyan eszközt amibe bedugom a sima coax kábelt, amin jön a kábel tv, és ez egy adóval és vevővel rádió hullámmá alakítja a jelet? Guglival nem igazán találtam semmit, lehet hogy rosszul kerestem rá. -
#14 Tudtok olyan antennát ajánlani ami a tetőre kitéve vagy akár a szobából (városon kívűl) jól behoz legalább pár adót (nem csak m1 meg tv2 meg rtl) ?
Ja és nem fizetős :P -
#13 próbáld meg hogy pl. sorba bekötöd a videót, mert nekem az segített tv tunerhez.. -
Chaos Mad #12 :DDDDDDDDDDDDDD
lol -
#11 és agyonütöd a macskát ... :D -
pasquale #10 ez elmehetne egy riasztó rendszernek is nyugiban nézed a tv-t zavareos lesz--> előveszed a bézból ütőt és megnézed kiaz :)))) -
#9 Hát eztet én nem tudom a TV ráscenöl oszt én sorbarakom persze a szebbik RTL-t teszem be a csúnyát törlöm. -
#8 Ez nálunk itthon is ilyen, pont az RTL klub zavaros, ha 2-3 TV-n egyszerre megy .
Asszem nálatok is kb. 2 TV-ig van garantálva a jelerősség (~60 dB), reklamáljatok a szolgáltatónál, nagybátyám (vagy én :)) kimegy, és rámér, ha nincs meg a jelerősség, beszerel egy erősítőt, ha megvan, akkor nincs mit tenni, vagy a kábelt kell lecserélni (nem minden frekvencián okoz zavart az erősítés-csökkenés), vagy csak a kábelelosztókat, ha nagy a csillapításuk .
De találkoztunk már olyan problémával is, hogy ugye a kábelTV-n 2 RTL klub van (egyik a kábeles, másik a földi sugárzású), és a rossz (földi) van beállítva, bár nem hiszem, hogy nálatok is ez lenne, de ezt nektek kéne megnézni a TV-n . A földi UHF-en, a kábeles VHF-II -n van, ha minden igaz . -
#7 Na azé az M2 eléggé mákos.
Tényleg te vagy a jó ember! Anyáméknál az egyik TV-n az RTL Klubb nagyon zavaros és szar. Miért van ez? A másikon kristály tiszta. Viszont nem az összes csatorna rossz az első TV-n csak az RTL. Gondolom ha a kábelben lenne a hiba akkor a többi is szemetes lenne. -
#6 ja igen, természetesen zavarhatja
itthon nálunk a küszöb alatt ment a koax, és ha vki elment a küszöb fölött, az alakja megjelent a TV-ben FM zajként :D -
#5 nálatok jó a jelerősség, én szereltem ;) -
#4 De az is jelenthet gondot ha valami a kábelt zavarja nincs rendes árnyékolás vagy az elosztóknál nincs lezárás a szabad végeknél.
Ugye? Én csak 2 tévét üzemeltetek az nem problémás na meg amatőr is vagyok. :D -
#3 Nem ellenállás kell hozzá, hanem az ellenkezője, egy jelerősítő .
Az antennában egy rezgőkör van (kondi és induktivitás), ezek változtatásával javíthatsz a vétel erősségén, de egyben a frekvenciát is elhangolod, szal nem érdemes vele játszani .
Ha normál földi antennád van, akkor csoda, hogy 4 TV-t elbír, tedd össze a két kezed, és egyszerre 2-nél többet ne használj .
Ha műholdad van, akkor menj be a szolgáltatódhóz, és mondd meg nekik, hogy kérsz egy erősítőt . Ha szerencséd van, drága pénzért adnak neked egyet, de általában 2 TV-ig garantálját a jelerősséget, így azt szokják mondani, hogy oldd meg magad, nem az ő dolguk . -
#2 Nekem is mindig voltak ilyen gondjaim, de már beláttam, hogy nem értek hozzá :) -
Jogyerek #1 sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy egy antennáról 4 tv ,egy de elég rossz a vétel már az utolsónál hogy lehet ezt javítani mien ellenállás kell hozzá mert hallodtam hogy valamiennel meg lehet oldani csak nem tom annak az ellenellás típusát vagy ha valakinek van vaklami jobb ötlete azt örömmel fogadom előreis köszi sziasztok