39
-
gerpa1899 #39 sda -
#38 Nem ám! LOL -
#37 A Bujtor István filmekről se feledkezzetek meg. Nem itt lenne a magyar filmművészet (leginkább akció pl.: Európa expressz) nélkülük. -
SZU #36 Á! Szinte mindenki az olyan filmeket hozza fel mint az Üvegtigris! Egy ember mondta be Kabost!
Szerintem az egyik legnagyszerűbb film az Egri Csillagok. Imádtam anno! Akár csak a Tizedes és a többiek-et. Vagy mondjuk az Isten hozta őrnagy úr-t.
Vagy ilyen hatalmas film mint az Indul a bakterház, A 80 magyar huszár is nagyon szép volt. A Fekete város, bár sorozat volt, de nagyon-nagyon jó volt =').
Ha meg az elvont filmekről van szó, akkor a Roncsfilm mellett a Legényanyát is fel kell eleveníteni (Rátótuk!) -
pemga #35 A Moszkva tér nekem határozottan nem tetszett, szerintem nagyon vontatott volt, és nem láttam benne a koncepciót (pontosabban ha volt is, erősen unszimpatikus volt). A Torzók viszont tényleg jó, csak szokásos mega-depresszió, valószínű rossz hangulatban néztem, hogy nem maradt meg az emlékezetemben :). A Werkmeisterről hallottam, tervezem is hogy megnézem. -
winnie #34 és ezek csak a közönségfilmek. de ott a moszkva tér, vagy a szerelemtől sújtva, vagy a presszó.
művészfilmek terén a torzók és a werckmesuter harmóniák nagyon erős filmek voltak, vagy idetartoznak janisch attila filmei. -
pemga #33 Sőt a Tesó is még ebben az időszakban volt :). Jancsó-Hernádi film nem volt mostanában? -
pemga #32 Voltak azért jó filmek mostanában (mondjuk az elmúlt 5 év) is: Üvegtigris, Nyócker, Napfény íze (ha azt magyarnak tekintjük), és a Kontroll is elég jó. Sőt nekem a Boldog születésnapot is tetszett :). De ez már egyéni ízlés. -
#31 Hát a sorstalanság eléggé gáz volt nekem, alig tudtam végigülni. Bár akit nagyon foglalkoztat a zsidó - téma, annak tutira jó film volt. Nem tetszhet mindenkinek minden film.
Nem láttam a Le a fejjel! -t de ha tehetem akkor meg fogom nézni, de nem várok tőle túl sokat. Bővebben mondok véleményt ha megnéztem :) -
#30 Nem attól lesz pergős egy film, hogy tele van vágással, meg helikopteres felvételekkl és robbanással, hanem hogy minden képkockáján történik valami, és vagy a karakter fejlődik, vagy a történet. -
#29 Aki olyan filmet fosozik le, amit nem is látott, az nem a filmet minősíti valójában. Ezen kívül, ha a Sorstalanság fos valakinek, az menjen, nézzen Power Rangers-t! Egyébként a Sorstalanság azoknak nem tetszik, akik a könyvet szeretnék benne viszont látni. -
#28 Leginkább történetük nincsen. A Valami Amerika is sok szempontból nem egy csúcs film, de volt benne egy történet. Bár a mellékszálak néha beolthatatlanok voltak a kerettörténetbe, de volt benne koncepció, és ettől teljesen nézhető film lett. A Csinibaba is ilyen film, de ott a zenei betétek egy kicsit szétzilálják a történetet, viszont zenés filmnek teljesen korrekt.
Egy feldolgozás, mint a Meseautó, a Hippolit is egy igen low budget film, semmi extra, a színészi teljesítmény is fásult benne egy kicsit, de régen írtak egy jó történetet, és az végig van benne víve. Sok rendezőnek vannak jó gondolatai, de csak a végeredménykor derül ki, hogy a mondanivalójuk nem tesz ki egy teljes filmet. Véleményem szerint a magyar filmeket manapság már azelőtt elrontják, hogy valaki is kamerát ragadna. -
FTeR #27 azt mondod eleve nem is érdekel a téma, akkor minek mondasz róla véleményt? -
FTeR #26 elképzelhető, hogy a Sorstalanság nem neked (korosztájodnak?) szól. Ettől még nem lesz fos egy film. -
Piscator #25 Yeah, amúgy a Kontroll elég besorolhatatlan.
Valami katarzis megélése hiányzik a magyar filmekből, fura bennfentesség, nem szólnak a köznépnek, vagy csak annak vélt, valójában aljanépnek/ről szól, mintha csak az lenne mindenütt/ az lenne a divat/ azzá szeretné tenni.
Vannak szép számmal kivételek is, büszke filmek. -
#24 Érdekes, én pont a kontrollra tudnám ráhúzni a hozzászólásod elejét egyben, úgy, ahogy van. :D Nekem az volt az a film, ami nem tudta eldönteni, hogy művészi akar-e lenni, vagy nem. -
#23 Hát igen azok régi filmek nagyon jók voltak. Mostani utánzatuk azokhoz képest szánalmas. Aki nem látta az eredetit annek még tetszet is :) Én igazándíból egy Magyar "színészt" kinem állhatok és az Stohl András. No de ez csak magánvélemény. -
Piscator #22 Semmi köze etyekwoodhoz a minőséghez.
egy ideig szarok voltak a hun filmek, vagy túl modern, művészi akart lenni, vagy semmi mondanivalója nem volt;csak leszükült rétegekhez szól(t).kb a Kontroll volt egy jó film. -
#21 Nem vitatkozni akarok, de igen, jó érzés. Ugyanis ilyet még nem láttam leírva. Minden amiben Gálvölgyi, Kern, Koltai, Rudolf játszik, az megnemértett bravúros alakítás.. hát a fenét, a filmjük is béna s a (film)színészi teljesítményük is. A cikkben írtak pedig, kis módosítással igazak a legtöbb magyar filmre.
Az Üvegtigrist láttam, a legócskább francia vígjáték is többet ér. Persze izlések és pofonok, de azt objektívan ítélem meg h béna az operatőr, kliséhalmaz a forgatókönyv, a színész túljátsza v nem éli át a szerepet, a rendező meg alszik vmi bokorban..
Vannak magyar filmek amik tetszenek; a harmincas, negyvenes évekből. -
#20 Ganxta Zoli az érthetö és artikulált beszéd ellenpéldája /viszont karakteres/. De ezek klasszikus szinészi értékek. Ma elég a filmvászonra a dagadó bicepszel és vagy formás mellekkel rendelkezni. A befogadó közeg hat a filmre és viszont. Igy alakitgatják egymást. A végeredmény nem lehet kérdéses... -
#19 A kritikák szerint borzasztó, ez az SG kritika igen kimért volt azokhoz képest, amiket eddig olvastam, úgyhogy én tuti megnézem.
Tudom, hogy tele van az ország divatfitymálókkal, de engem abszolút nem érdekel, nem az ő kedvükért nézek meg egy filmet. Persze miután megnézek egy magyar filmet, én is érzem a magyar sóját, és biztos van, akinek nem jön be, de én még soha akkorát nem csalódtam magyar filmben, mint kritikában. -
jefferson83 #18 Szia, ha eddig pozitívan csalódtál a magyar filmekben tudom ajánlani a Szezon c. filmet,asszem még az élettől is elmegy a kedved :) Egyébként ami bejött nekem a klasszikusokon kívül (Indul a bakterház, Tanú) az a Valami Amerika és, hogy ez a film milyen ratyi arról saját szememmel akarok meggyőződni. -
#17 Azért a régi Kabos filmek is elég színvonalasak voltak, akkor még odafigyeltek a poénok mellett a történetre is -
KDOG #16 Én bizti megnézem, a szinészekböl itélve gyenge nem lehet. Mellesleg még mindig 100x többet ér mint az ilyen "fizetett politikai hirdetés" hidember és görcsös nyomorék társai :)
Eddig az üvegtigris nállam a best :)
De az a zsidos film (sorstalanság) bizti fos, azt még meg sem nézném. Eleve kicsit nem fog meg a téma
De sok magyar filmet leginkább a wcben lehetne lehuzni.
Ráadásul magyar filmipar legjobbjai: jobanroszban (vagy mi a redvás g*) és a barátokközt. Melyek szereplöi még véletlenül sem nevezhetőek az emberi génálomány szerves részeinek. Undormány. Legyen eszetek, és fizessetek elö hbo maxpak re :) -
greekboy #15 Hát ja, asszem igazad van. -
Dzsí Pí #14 Elég dekenerált az az illető aki egy filmet az alapján ítél meg
hogy az előtte lévő 10 film hogy sikerül. Az ilyen vélemények miatt
skatulyázzák be sokan a magyar filmeket. ÉSezNEMJÓ!
Bocs -
#13 Hát ez a film... magyaros, vagyis 0 -
winnie #12 kortárs filmek között a tarr béla-féle 'werckmeister harmóniák' mindent vitt, szerintem -
Inquisitor #11 "A Magyar Vándor nyomdokai lépdelve ismét a középkori komédia költséges műfaja lett célbavéve, igaz jelen esetben szigorúan stúdiós környezetben,..."
Lehet én vagyok vak, de a milliószor leaott Werk-filmben halál nem stúdió díszletek voltak, hanem egy igazi vár. Na nem mint ha ez bármit rontana vagy javítana a filmen :)
OFF - Sokaknak nem tetszik ugyan, de szerintem meg az "Állítsátok meg Terézanyut!" is jó film, csak megfelelő hangulatban kell megnézni.
Na igen, meg alább említett Üvegtigris is fenomenális ... -
Janeer #10 Haverjaim látták a filmet véleményük szerint Ganxta Zolee alakitota benne a legnagyobbat egyébként nézhetetlenül gyenge film volt. Ijen kritika után én nem fogom megnézni esetleg Lothár, a hóhér miatt -
dondore #9 a legjobb magyar film az a MACSKAFOGO
-
nenad #8 az igazsag az hogy ezek a filmkritikak, xy velemenyilvanitasai, - igyekezven megfelelni a kozonseg altal elvart kommon filmkritikaknak - semmit sem er. Ez csak egyfajta modja xy velemenyilvanitasanak, es aki ezt keszpenznek veszi az vessen magara.
Legalabb annyira felesleges, sot sztem karos mint egy vers elemzese, vagyis egesz pontosan a vers elemzojenek gondolatainak magunkeva tetele.
Gondoljon mindenki azt amit akar, dontse el mindenki mit szeretne, eleg az elozetes utana majd mindenki eldonti mit akar.
Sztem igy lenne korrekt.
(a cikk iroja ne vegye ezt szemelyeskedesnek, nyilvanvalo hogy o is csak resze,) -
#7 én sokáig azt hallotttam sok embertől,hogy a magyar filmek így szaro, meg úgy szarok és idáig nem is néztem magyar filmeket, de mostanában egyre többször pozitíva csalódok a magyar filmekben!
szvsz kezd egyre jobban belendülni a magyar filmipar, főleg most,hogy megépül(?) Etyekwood! ;)))
mindenesetre,hogy a témához is hozzászóljak, ezt a filmet is meg fogom nézni, kritikák alapján nagyon szimpatikus -
engine #6 Szerintem hihetetlen gyenge film, sajnos!
"A színészek" borzasztóak benne, a zene(?) agyonvágja azt a kevés hangulatot.
Sajnos ez a film tényleg csak elvakult, hardcore Gálvölgyi rajongóknak való. De nem a színészi játék miatt, csak ő is ott van :/
Reméltem jó lesz, de ez az eddigi legnagyobb csalódásom magyar filmben :( -
winnie #5 ízlések és pofonok, gondolom ezt a filmet is sokan imádják és sokan utálják:) -
#4 Na et így énsem mondanám, ajánlom figyelmedbe a Nekem lámpást adott az úr pesten, Roncsfilm, Üvegtigris, de még a Csinibaba című filmet is ha ezek megvannak utánna esetleg(nm ezek a legjobb magyar filmek persze csak most ezek jutottak leghamarabb eszembe) -
#3 Nem igazán értem hogyha nem is láttad nem is akarod megnézni ergo nem érdekel akkor miért kell irni ide? Ennyire jó érzés hogy szaroznak egy Magyar filmet? -
#2 Végre vki leírja hogy egy magyar film szar.
Én biztos nem nézem meg. -
Braveheart #1 Én láttam a filmet. Van 1-2 idegesítő rész benne, de összeségében jó.