3
  • dez
    #3
    A globális átlag nő. A kutatók szerint az olvadásnak induló Északi sarki jégmezőkből kiolvadó édesvíz megváltoztatja a sókoncentrációt, ez befolyásolja az áramlatokat, ami egyes helyeken lefelés is módosíthatja a hőmérsékletet, vagy pl. csökkenhet egy kiegyenlítő hatás (fórrób nyarak, hidegebb telek).
  • jefferson83
    #2
    Nyugodj meg ami késik nem múlik. A Föld átlaghőmérséklete belátható időn belül (10-15 év) 1.5-3 celsiusfokkal lesz magasabb vagy lehet. Egyes előrejelzések szerint a 1.5 C-os felmelegedést már akkor is elérjük ha ettől a pillanattól kezdve nem termelnénk már üvegházhatású gázokat. Egyszóval felmelegedés lesz, de ezen a télen én sem éreztem ennek a kedvező hatását :)Főleg itt Sopronban,ami az ország egyik legszelesseb városa. Intő jel,hogy gy egyes szakemberek az Alföldet nemsokára félsivatagos területnek fogják nyilvánítani. Már volt róla szó. Csak,hogy hazai vizeken maradjunk.
  • benli
    #1
    van még üvegház hatás vagy ez is csak egy olyan pénzöszpontosító érdek. Nekem egyre több tüzelőt kell vásárolnom ahhoz hogy kiteleljek. No most ha felmelegedés volna akkor egyre kevesebb tüzelőre lenne szükségem. Vagy én vagyok a hülye vagy a jégkorszak felé haladunk. Az tuti hogy az évszakok eltolódnak valamiért de ez nem a globális felmelegedés eredménye hanem az áramlatok kedvezőtlen alakulása miatt van. Akkó most mi van?