43
-
Szaszka24 #43 Amit a természet évmilliárdok alatt létrehozott, azt az ember szinte soha nem lesz képes leutánozni vagy megközelíteni. Viszont a robotok simán képviselhetnek egy sötét jövőképet. -
SZU #42 Katonai alkalmazásoknál a hidralikákból robotok lesznek, a műizmokból meg föltápolt katonák, esetleg emberreplika robotok
(tudod T800-alfák, beszivárgó egységek, de lehet, hogy a kutyák se fognak rájuk ugatni). -
BiroAndras #41 "Nem merek belegondolni mi lesz ha majd ilyen embereket kezdenek el "gyártani" ..."
Szerintem a katonai alkalmazásoknál a hidraulika 1000x jobb. Másrészt az ember lemásolásának nem a mesterséges izomszövet hiánya a legfőbb akadája. -
#40 Azért előbb-utóbb csak lesz belőle vmi. S mi a véleményed a hadiipari kutatásokról, ill a "titkos" biológiai fejlesztésekről? -
haxoror #39 természet=természet?
hmmm,erre még nem is gondoltam... -
DrDebreceniL #38 A jelenlegi kezdeményezések jók, az elektroaktiv polimerekben sok igéret van, de a jelenlegi eredmények még nem igazán használhatóak. Még jópár év kell, mire az ilyen eszközök kiforranak, a klónozásos/tenyésztéses szerv-manipuláciokról nem is beszélve. -
Anteris #37 természet=isten?
hmmm,erre még nem is gondoltam... -
Anteris #36 én a természet tudása előtt hajtok fejet. Bámulatos, csodálatra méltó amiket alkotott!!! -
Emmegki #35 Látom mi lesz a fejlesztés eredménye: Benzinmotor+hidraulika, úgyse fognak ezek a robotok konnektorba kötve rohangálni... (az aksik meg nehezek és kis kapacitásúak) -
#34 nem az ő robotuk volt a kiscsaj :) -
Mostly Harmless #33 az ő robotját is lenyomta a kiscsaj, nem? -
irkab1rka #32 Az egyik indulók az "Empa team" vezetője Dr Gabor Kovacs. Neeem, nem mondom, hogy magyar, csak azt mondom, hogy magyar neve van... :) -
HUmanEmber41st #31 Én azzal is megfenyegetném, hogy kihúzom a konnektorból.. -
#30 biztos beküldenék beküldik MuscleBot-ot New Yorkba randalírozni. :) -
pepe003 #29 :D -
haxoror #28 Erről van szó!
Szerintem is azzonnal le kell állni a fejlesztésekkel, szerencsétlen nyomorékok eddig is elvoltak valahogy de nem kockáztathatjuk meg hogy a technológia a terroristák kezébe kerüljön!
Még a végén félreteszik az AK-t meg a plasztikot és boxolni kezdenek -
Jilly #27 Ez itt mint semmi! Holnap kiderítik, hogy a 17 éves csaj tuképpen magyar, és súlyosan mozgáskorlátozott!!!!!!
Akkor majd tudni fogjuk, hogy valóban mekkora élmény ez hír!! -
#26 S szerinted melyik lesz a befutó, s mikor? -
#25 Szponzorok keresése miatt volt. -
#24 Amúgy ennek az erőcsatának mi értelme volt? A fejlesztők úgy is tudják mit tud a gépük nem? Vagy senki sem próbálta ki, vagy mindenki gyengébb volt mint ez a lány? -
#23 Kihívják GG.W. Bush szkanderre a Fehér Ház előtti parkban
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
----------------------------------------- -
#22 Ez nagyon tetszett!!!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
----------------------------------------- -
RpPRO #21 Na, akkor a szokasos kerdes:
Mi lesz, ha terroristak kezebe kerul? :DD
-
benli #20 A technika valóban fejlődik sőt már az egyszerű számítógépnek is van tudata. Az én P III-asom egyszer úgy döntött, hogy nem hajtja végre a kívánt utasítást, amin nagyon felmérgeltem magam mert olyat üzent,hogy beszéljek a rendszergazdával. Én mondtam is neki, hogy te szemét én vagyok a rneszergazdád és megformatállak ha öntudatra akarsz ébredni. Kérdés, hogy a pillanatnyi hiba vagy az erőviszonyok felmérése után jó műkszik, de egy a lények nem üzenget, vagy nem mer, csak megy mint a villanymotor. -
#19 na ja, a haditechnika mindíg is előrébb van mint az orvostudomány, sajnos. -
#18 Ne gondold, hogy megállna ott a világ, hogy betegeken segítsenek. rá fognak jönni, hogy milyen brutális embereket lehet belőlük gyártani. Mindíg azt nézik miből lehetne fegyvert csinálni. -
HUmanEmber41st #17 Ha igaz, hogy a hadikutatások 10 évvel a polgári alkalmazások előtt járnak.. -
DrDebreceniL #16 A jelenlegi technikai álláspont a következő:
Az elektromos energiát felhasználó motorok ilyen kis méretben nem képesek akkora forgatónyomatékot leadni, amekkorára egy ilyen alkalmazás során szükség lenne. A finom kar- ill. kézmozgásokhoz apró sok apró és precíz motor kell, ezek energiaigénye és teljesitménye nem felel meg a kivánalmaknak.
Régebb óta próbálkoznak a kutatók különböző anyagok bevetésével, pl. emlékezőfémekkel, meg elektroaktív polimerekkel. Sajnos az eddig elért eredmények még nem alkalmazhatóak a gyógyászatban, több technológiai akadály miatt. -
dez #15 Főleg, ha majd tényleg "szuperment" (vagy épp ennek valamelyik negatív párját) csinál majd az emberből... -
dez #14 Aha, mint ahogy ma is olyan olcsóak a gyógyászati segédeszközök, és minden rászorulónak van is. -
Piscator #13 Mennyi naiv ember, bizonyára akárki hozzájuthat békés céllal, de jó is lenne..... szép új rózsaszín világ. -
#12 hülye felvetés, mire tömegtermelésre kerül sor, már elérhető ára lesz. -
dez #11 Ja.. Ebből inkább katonai alkalmazás lesz, pl. jó kis tömegoszlató... -
#10 Jah engem is a gépem egyszer megvert sakkban, de aztán alulmaradt kick-boxban :)) -
#9 Azért talán azoknál egy "picikét" komolyabb ez a szerkentyű! -
FTeR #8 "A hús és a vér győzött az első ember gép elleni erőcsatán,"
ööö, a legeldugottabb vidámparkban is van szkanderező gép... -
sandor4 #7 mert minden izomsérültnek oloyan sok pénze van a mesterséges izomzatra... -
Robin Hood #6 Miért nem a Klicskóékat hívták meg szkanderozni? :D -
echo #5 hehe, naívan azt gondolnám, hogy elme beli fölényünk az amivel a gépek fölött maradunk, de úgy tűnik nem. Sakkban ugyan kikapunk, de szkanderben győzünk. Háát végül is ez is jobb mint a semmi. -
Cat #4 inkább abba gondolj bele, hogy nem is kell hogy valaki elveszítse egy végtagját, elég egy sulyosabb izomsérülés, és máris nem tudják használni kezüket/lábukat. Egészségügyi szempontból soktizmillió emberen lehetne mesterséges izomzattal segíteni, javítani életkörülményeiken.