43
  • Szaszka24
    Amit a természet évmilliárdok alatt létrehozott, azt az ember szinte soha nem lesz képes leutánozni vagy megközelíteni. Viszont a robotok simán képviselhetnek egy sötét jövőképet.
  • SZU
    Katonai alkalmazásoknál a hidralikákból robotok lesznek, a műizmokból meg föltápolt katonák, esetleg emberreplika robotok
    (tudod T800-alfák, beszivárgó egységek, de lehet, hogy a kutyák se fognak rájuk ugatni).
  • BiroAndras
    "Nem merek belegondolni mi lesz ha majd ilyen embereket kezdenek el "gyártani" ..."

Szerintem a katonai alkalmazásoknál a hidraulika 1000x jobb. Másrészt az ember lemásolásának nem a mesterséges izomszövet hiánya a legfőbb akadája.
  • Tetsuo
    Azért előbb-utóbb csak lesz belőle vmi. S mi a véleményed a hadiipari kutatásokról, ill a "titkos" biológiai fejlesztésekről?
  • haxoror
    természet=természet?

hmmm,erre még nem is gondoltam...
  • DrDebreceniL
    A jelenlegi kezdeményezések jók, az elektroaktiv polimerekben sok igéret van, de a jelenlegi eredmények még nem igazán használhatóak. Még jópár év kell, mire az ilyen eszközök kiforranak, a klónozásos/tenyésztéses szerv-manipuláciokról nem is beszélve.
  • Anteris
    természet=isten?

hmmm,erre még nem is gondoltam...
  • Anteris
    én a természet tudása előtt hajtok fejet. Bámulatos, csodálatra méltó amiket alkotott!!!
  • Emmegki
    Látom mi lesz a fejlesztés eredménye: Benzinmotor+hidraulika, úgyse fognak ezek a robotok konnektorba kötve rohangálni... (az aksik meg nehezek és kis kapacitásúak)
  • Ackro
    nem az ő robotuk volt a kiscsaj :)
  • Mostly Harmless
    az ő robotját is lenyomta a kiscsaj, nem?
  • irkab1rka
    Az egyik indulók az "Empa team" vezetője Dr Gabor Kovacs. Neeem, nem mondom, hogy magyar, csak azt mondom, hogy magyar neve van... :)
  • HUmanEmber41st
    Én azzal is megfenyegetném, hogy kihúzom a konnektorból..
  • FtranX
    biztos beküldenék beküldik MuscleBot-ot New Yorkba randalírozni. :)
  • pepe003
    :D
  • haxoror
    Erről van szó!
    Szerintem is azzonnal le kell állni a fejlesztésekkel, szerencsétlen nyomorékok eddig is elvoltak valahogy de nem kockáztathatjuk meg hogy a technológia a terroristák kezébe kerüljön!
    Még a végén félreteszik az AK-t meg a plasztikot és boxolni kezdenek
  • Jilly
    Ez itt mint semmi! Holnap kiderítik, hogy a 17 éves csaj tuképpen magyar, és súlyosan mozgáskorlátozott!!!!!!
    Akkor majd tudni fogjuk, hogy valóban mekkora élmény ez hír!!
  • Tetsuo
    S szerinted melyik lesz a befutó, s mikor?
  • Tetsuo
    Szponzorok keresése miatt volt.
  • iko
    Amúgy ennek az erőcsatának mi értelme volt? A fejlesztők úgy is tudják mit tud a gépük nem? Vagy senki sem próbálta ki, vagy mindenki gyengébb volt mint ez a lány?
  • IMYke2.0.0.0
    Kihívják GG.W. Bush szkanderre a Fehér Ház előtti parkban

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • IMYke2.0.0.0
    Ez nagyon tetszett!!!

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • RpPRO
    Na, akkor a szokasos kerdes:

Mi lesz, ha terroristak kezebe kerul? :DD

• benli
    A technika valóban fejlődik sőt már az egyszerű számítógépnek is van tudata. Az én P III-asom egyszer úgy döntött, hogy nem hajtja végre a kívánt utasítást, amin nagyon felmérgeltem magam mert olyat üzent,hogy beszéljek a rendszergazdával. Én mondtam is neki, hogy te szemét én vagyok a rneszergazdád és megformatállak ha öntudatra akarsz ébredni. Kérdés, hogy a pillanatnyi hiba vagy az erőviszonyok felmérése után jó műkszik, de egy a lények nem üzenget, vagy nem mer, csak megy mint a villanymotor.
  • Killgore
    na ja, a haditechnika mindíg is előrébb van mint az orvostudomány, sajnos.
  • Killgore
    Ne gondold, hogy megállna ott a világ, hogy betegeken segítsenek. rá fognak jönni, hogy milyen brutális embereket lehet belőlük gyártani. Mindíg azt nézik miből lehetne fegyvert csinálni.
  • HUmanEmber41st
    Ha igaz, hogy a hadikutatások 10 évvel a polgári alkalmazások előtt járnak..
  • DrDebreceniL
    A jelenlegi technikai álláspont a következő:

Az elektromos energiát felhasználó motorok ilyen kis méretben nem képesek akkora forgatónyomatékot leadni, amekkorára egy ilyen alkalmazás során szükség lenne. A finom kar- ill. kézmozgásokhoz apró sok apró és precíz motor kell, ezek energiaigénye és teljesitménye nem felel meg a kivánalmaknak.

Régebb óta próbálkoznak a kutatók különböző anyagok bevetésével, pl. emlékezőfémekkel, meg elektroaktív polimerekkel. Sajnos az eddig elért eredmények még nem alkalmazhatóak a gyógyászatban, több technológiai akadály miatt.
  • dez
    Főleg, ha majd tényleg "szuperment" (vagy épp ennek valamelyik negatív párját) csinál majd az emberből...
  • dez
    Aha, mint ahogy ma is olyan olcsóak a gyógyászati segédeszközök, és minden rászorulónak van is.
  • Piscator
    Mennyi naiv ember, bizonyára akárki hozzájuthat békés céllal, de jó is lenne..... szép új rózsaszín világ.
  • St
    hülye felvetés, mire tömegtermelésre kerül sor, már elérhető ára lesz.
  • dez
    Ja.. Ebből inkább katonai alkalmazás lesz, pl. jó kis tömegoszlató...
  • Sub
    Jah engem is a gépem egyszer megvert sakkban, de aztán alulmaradt kick-boxban :))
  • Sub
    Azért talán azoknál egy "picikét" komolyabb ez a szerkentyű!
  • FTeR
    "A hús és a vér győzött az első ember gép elleni erőcsatán,"

ööö, a legeldugottabb vidámparkban is van szkanderező gép...
  • sandor4
    mert minden izomsérültnek oloyan sok pénze van a mesterséges izomzatra...
  • Robin Hood
    Miért nem a Klicskóékat hívták meg szkanderozni? :D
  • echo
    hehe, naívan azt gondolnám, hogy elme beli fölényünk az amivel a gépek fölött maradunk, de úgy tűnik nem. Sakkban ugyan kikapunk, de szkanderben győzünk. Háát végül is ez is jobb mint a semmi.
  • Cat #4
    inkább abba gondolj bele, hogy nem is kell hogy valaki elveszítse egy végtagját, elég egy sulyosabb izomsérülés, és máris nem tudják használni kezüket/lábukat. Egészségügyi szempontból soktizmillió emberen lehetne mesterséges izomzattal segíteni, javítani életkörülményeiken.