519
CherryOS (MAC PC-re)
  • DayWalker
    a 2 fájlt iso-ba konvertáltam, és úgy használtam
  • DayWalker
    nekem meg csak akkor indul a telepítő, ha 128 MB van beállítva

ma meg felraktam a magyartást :)

ez a 2 fájl kell hozzá:

http://macians.hu/download.php?id=10.3_HUN_Install_RC4.dmg
    http://homepage.mac.com/handras/MacOSX10.3.3HU.dmg

és itt a leírás:

"Hogyan aktiválhatja a magyar lokalizációt:
    1. A képernyőn megjelenő útmutatások alapján folytassa a telepítést.
    2. Indítsa újra a számítógépet.
    3. A Dock vagy az Alma menü használatával indítsa el a System Preferences (Rendszerbeállítások) programot.
    4. Kattintson az International (Nemzetközi) altáblára.
    5. Kattintson a Languages (Nyelvek) fülre, ha szükséges.
    6. Ha a "Magyar" nem látható a Languages (Nyelvek) listán, kattintson az Edig (Szerkeszd) gombra. A megjelenő ablakban jelölje be a "Magyar" elem mellett látható jelölőkockát. Kattintson az OK (Jó) gombra.
    7. Húzza a "Magyar" elemet a Languages (Nyelvek) lista legtetejére.
    8. Léptesse ki a System Preferences (Rendszerbeállítások) programot, majd jelentkezzen ki.

Hogyan használhatja a magyar dátum-, idő-, és számformátumot
    1. Indítsa el a System Preferences (Rendszerbeállítások) programot és kattintson az International (Nemzetközi) altáblára.
    2. Kattintson a Formats (Formátumok) fülre, ha szükséges.
    3. Válassza ki a használni kívánt régióformátumot. Amennyiben a régió nem látható a listán, jelölje be a Show all (Mutasd mindet) jelölőkockát.

Hogyan telepíthet magyar nyelvű lokalizált elemeket
    Kattintson duplán a Hungarian.pkg ikonra. Ez a csomag tartalmazza a fő lokalizált elemeket. A fő lokalizált elemek telepítésének befejezését követően további csomagokat telepíthet az Additional Packages nevű mappából.

Fontos: Ez a csomag a Mac OS X 10.3.3 magyar nyelvű lokalizált elemeit tartalmazza. A számítógép nem fog helyesen működni, ha más verziójú Mac OS X rendszerre telepíti a csomagot. A telepítést követően a szoftverfrissítési szolgáltatás önműködően ki lesz kapcsolva."
  • iHate
    az sem mindegy hogy melyik Pear PC-t asználod, én próbáltam a 03-at de nem ment vele. Utána kipróbáltam a 04-et és elsőre sikerült a telepítés.
  • iHate
    Hello!

Kérlek segítsetek! Fent van a Panter, de nemtudom hol kell a netkapcsolatot beállítani és az is érdekelne, hogy a telpítések, témaváltásokhoz szükséke adatoak
    hogy kell feltenni a virtuális meghajtóra.

Előre is Kösz: iHate
  • Evin
    Minimális ajánlott felbontás 800x600x32!
  • Evin
    Ez akkor van általában, ha a memóriát rosszul adod meg. Ha a leírásbani programot használod, és elállítod a memóriaméretet, ez történik. A létrehozott cfg fájlban a memória értékét kell átállítani. Értéket most nem tudok mondani, de ha jól emlékszem a 200000 512MB. (Eredetileg 80000 (128MB))
  • szaharin
    [Display/SDL]: changeRes got called
    [Display/SDL]: SDL: Changing resolution to 800x600x15
    [Display/SDL]: can use SWSURFACE
    [Display/SDL]: can use HWACCEL

nekem ezt irja ki, mar elkezd indulni, mar szurke a hatter es ott a jel meg megy kozbe az a zize es kidob hirtelen ...
    cherryos nem indul el....registry or settings tempered, CherryOS cannot work any more...ezt irja ki...tigert szervertnek feltenni..
  • Rain1
    Hello! Megakadtam a telepítésnél. Amikor elinditom a konfig fájlt, nyomtam egy 1-est ahogy a leirásban van, de ott elkezd tölteni, majd kiirja, hogy indítsam újra a gépet. Ha újraindítom akkor megáll az egész :(

http://cod_2.tvn.hu/macosxinstall.JPG
  • electrodelux
    Találtam egy hasznos segédletet annak aki nincs teljesen tiszába a mac os x-el a mac os x magyar nyelvű használati útmutató-t innen letöltheted pdf-formátumban.letöltés!!!
  • Evin
    Nem sok ember foglalkozik ilyen dolgokkal, azonkívül nincs is sok hír, amiről beszélni lehetne.
  • electrodelux
    +van halva ez a fórum...
  • DayWalker
    Nyílt forráskódra vált a CherryOS is
  • Evin
    Örülök, hogy segíthettem.
    Nézz szét néha itt, mert elég sűrűn vannak frissítések, amik gyorsabbak az elődeiknél.
  • electrodelux
    hi all.Na hála Evinek köszönhetően feltelepítettem a Mac OS X 10.3-at(amit ezúton is szeretnék megköszönni.a Pear PC segítségével.Tapasztalataim:Gép: 3GHZ AMD 1024MB Ram-al.A Mac OS telepítése kb 3-órát vett igénybe.A Pear Pc Control panel beállításai.Memória 11024-proci G4-.Az operácíós rendszer sebbesége nem valami gyors , de nem vészes.Csak az egeret kell néha +várni, hogy oda érjen ahova kell.Próbáltam úgy is hogy egy lecsupaszított windows-amin szinte csak a pear cp-futott.Na így már elég tűrhető volt...
    Találtam Mac OS X-hez a neten Programot , amivel az operácíós rendszerünk külsejét(lásd:Háttér,Ikonok,Starmenü Stb.)lehet a legkülönfélébb módokon átállítani.A neve Shapeshifter.Itt pedig a már átálított mac os x-em látható!!! nagyítás:1024x768

Download Shapeshifter

Skinek a programhoz:
    resexcellence
  • flashX
  • electrodelux
    Gondoltam Belinkelem a mostani Desktop-omat.

1024x768
  • DayWalker
    nem tudom
  • flashX
    Hi!

Hogy kell elindítani miután feltelepült? :O
  • Evin
    Egyébként te tudod hogy lehet menet közben cd-t cserélni?
    (a pearpc újraindítása nélkül)
  • Evin
    Én nem aktiváltam. Az a 60, vagy mennyi nap elég lesz nekem egy ideig, úgyis hamarosan jön a 10.4.
  • DayWalker
    na, végre fenn van :)
    nagyon teccik

Evin:

az aktiválással mit csináljak, nem kell vele foglalkozni?
  • flashX
    Bennt vagyok a Customize-ban, de nem tudom, hogy kell kiállítani vmit!
    Valaki segítsen plz!
  • Evin
    Egyébként a tutorialba direkt beleírtam, hogy csak a G3 megy, PearPC 0.4 alatt!
  • Evin
    Googleban keressetek rá a PearPC 0.4 -re, ez már kezeli a G4-et is. Kipróbáltam.
  • DayWalker
    nekem is azt írta h indítsam újra
  • flashX
    Na ezt a akartam kérezni tegnap. :)
    Csak G3-ra lehet beállítani?
  • Evin
    Köszömöm a dícséreteket.
    Ha sikerül egy a CherryOS-t is munkára bírnom, azzal még kiegészítem.
    Jó lenne ha sikerülne, mert a PearPC csak G3-t emulál, a CherryOS tud G4-et is, így lehet, hogy gyorsabb lenne a MAC.
  • electrodelux
    Hmmm. Nem vagy semmi......Köszi.
  • DayWalker
    thx, és gratula a munkához
  • flashX
  • Evin
    Mit szólnál pár évhez?
  • Evin
    Kiegészítve pár dologgal.
  • flashX

Meddig hagyod fennt?
  • Evin
    Kérésre, egy tutorial arra, hogyan telepítsünk MAC oprendszert PC-re.
  • flashX
    Ejjha.
  • Evin
    Kicsit bonyolult, mert telepítés közben kérte a 3.cd-t, de lekapcsolás nélkül nem lehet betenni. Ezért lekapcsoltam, megcsináltam a 3.cd iso-t, csak később vettem észre, hogy nem raktam be. Szóval egész este ment a telepítés, erre ma reggelre kérte a 3.cd-t, lenyomtam, és azóta már használható.
    Kb. vasárnap 14-ma 9:30-ig. Kisebb megszakításokkkal persze.
    De ez a remdszerem jelenlegi lassúságával is magyarázható.
  • flashX
    Fasza!

Mennyi idő volt?
  • Evin
    Na erre jutottam:
    Mac1
    Mac2
  • flashX
    Ok.
  • Evin
    Semmi, a visszaszámláló, most 4órán áll.
    Valószínűleg estére hagyom a gépet, reggelre biztos végez. Remélem.