MSI 915P+RX700Pro VGA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"350W táp, Codegen
...
- próbáltam már 400W-os táppal is, a jelenség ugyanaz"
Na de milyen 400-as táppal? Mert pl. a Codegen 400W az kisebb kakaót ad le mint a Codegen 350W-os! Olyan táppal kéne próbálni, ami talán tényleg tud 400W-ot is.
...
- próbáltam már 400W-os táppal is, a jelenség ugyanaz"
Na de milyen 400-as táppal? Mert pl. a Codegen 400W az kisebb kakaót ad le mint a Codegen 350W-os! Olyan táppal kéne próbálni, ami talán tényleg tud 400W-ot is.
A "rutinos" tanácsadó...
PCI-e rendszerben "AGP fastwrites"...LOL
PCI-e rendszerben "AGP fastwrites"...LOL
Morex Cubid 3677 ITX ház (60W táp),EPIA ME6000,VIA Eden 600MHz@733MHz,512MB PC3200 RAM,40GB Samsung 3.5\'\'HDD Acer 1722HS LCD,Logitech M-SBF96,Genius Comfy KB-09e,KTI KWB-3112 WiFi
háát azért az bosszantó hogy nekem 50 fokos terheletlenül.
meg egy celeron azért nem hiszem hogy 50 fokig felmelegedne.
meg egy celeron azért nem hiszem hogy 50 fokig felmelegedne.
Codegen tápot dobd ki és vegyél 1 rendeset, a codegen tápok max office-t futtató irodai gépekbe jók.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
pedig ez proci túlmelegedésre utal.
Esteleg egy BIOS setup defaults vagy SAFE.
Talán agp fastwrites off-ra a biosban (monnyuk 2D-ben ezért nemigen fagyhat..., de hátha).
Esteleg egy BIOS setup defaults vagy SAFE.
Talán agp fastwrites off-ra a biosban (monnyuk 2D-ben ezért nemigen fagyhat..., de hátha).
Hali!
Akinek konkrét tapasztalata van a lentiekkel kapcsolatban, segítsen nekem legyen szíves!
1. Alaplapot, videókártyát és processzort cseréltem. A jelenlegi konfig:
- MSI 915P Combo-FR 775 alaplap (1.4-es BIOS)
- 2x512MB Samsung DDR1/PC3200 RAM
- Abit Radeon X700 Pro 256MB PCI-E VGA (5.2 Catalyst)
- Intel CeleronD 2.66HZ 775
- 3 HDD (1 SATA 80GB Samsung, 1 PATA 80GB Samsung+1 PATA 160GB Samsung)
- Pioneer DVD-108 DVDRW
- USB 2.0 digitalizáló
- USB Bluetooth
- 10/100LAN kártya (az integrálton felül)
- Firewire PCI kártya
- 350W táp, Codegen
A hibajelenség a következõ: normál használat mellett néha (3-4 óránként), erõteljesebb igénybevétel esetén (3dmark 2005 1.2.0 futtatásakor kifagy, kidermed. Elõfordul, hogy másolás közben is.
Amiket kipróbáltam már:
- kikaptam a firewire kártyát, a lan-kártyát, minden usb-s eszköztõl megszabadítottam, de így is fagy.
- próbáltam már 400W-os táppal is, a jelenség ugyanaz.
- teljesen szûz vinyókkal is
- a SATA vinyó a rendszer vinyó, csak az volt csatlakoztatva, ugyanaz a hibajelenség (mert gyanakodtam arra, hogy a RAID vezérlõ szivat).
- minden driver a legújabb (intel INF, SATA RAID driver, VGA, LAN, audio).
- a proci nem melegszik agyon, 38-48 fok között üzemel (normál hõfokon megy gyk.)
- próbáltam memóriamodulok cserélgetésével, csak 1 modul használatával, a hiba ugyanaz maradt.
Ezáltal már leszükítettem a kört az alaplap-vga-procira, de sajnos nincs alkalmam kipróbálni másik alkatrésszel (és amig nem muszáj, nem fuvaroznám el szervizbe).
Ha valakinek van ötlete, netán konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban, az írjon!
Köszi elõre is: Pigi
Akinek konkrét tapasztalata van a lentiekkel kapcsolatban, segítsen nekem legyen szíves!
1. Alaplapot, videókártyát és processzort cseréltem. A jelenlegi konfig:
- MSI 915P Combo-FR 775 alaplap (1.4-es BIOS)
- 2x512MB Samsung DDR1/PC3200 RAM
- Abit Radeon X700 Pro 256MB PCI-E VGA (5.2 Catalyst)
- Intel CeleronD 2.66HZ 775
- 3 HDD (1 SATA 80GB Samsung, 1 PATA 80GB Samsung+1 PATA 160GB Samsung)
- Pioneer DVD-108 DVDRW
- USB 2.0 digitalizáló
- USB Bluetooth
- 10/100LAN kártya (az integrálton felül)
- Firewire PCI kártya
- 350W táp, Codegen
A hibajelenség a következõ: normál használat mellett néha (3-4 óránként), erõteljesebb igénybevétel esetén (3dmark 2005 1.2.0 futtatásakor kifagy, kidermed. Elõfordul, hogy másolás közben is.
Amiket kipróbáltam már:
- kikaptam a firewire kártyát, a lan-kártyát, minden usb-s eszköztõl megszabadítottam, de így is fagy.
- próbáltam már 400W-os táppal is, a jelenség ugyanaz.
- teljesen szûz vinyókkal is
- a SATA vinyó a rendszer vinyó, csak az volt csatlakoztatva, ugyanaz a hibajelenség (mert gyanakodtam arra, hogy a RAID vezérlõ szivat).
- minden driver a legújabb (intel INF, SATA RAID driver, VGA, LAN, audio).
- a proci nem melegszik agyon, 38-48 fok között üzemel (normál hõfokon megy gyk.)
- próbáltam memóriamodulok cserélgetésével, csak 1 modul használatával, a hiba ugyanaz maradt.
Ezáltal már leszükítettem a kört az alaplap-vga-procira, de sajnos nincs alkalmam kipróbálni másik alkatrésszel (és amig nem muszáj, nem fuvaroznám el szervizbe).
Ha valakinek van ötlete, netán konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban, az írjon!
Köszi elõre is: Pigi