78
Pannonia Allstars Ska Orchestra
-
#38 köszke, megnézem
hamarosan Boogie Mamma lemez -
Chaos Mad #37 Testi Egyenleg Ska Kollektiva -
Chaos Mad #36 van saját zenéjük...
meg klippjük is -
#35 testi egyenlegnek van vmi honlapja, ahol van fent zenéjük? vagy csak ska-p feldolgozásuk van? (úgy olvastam vhol, hogy nem) -
Chaos Mad #34 ska-p alap
most volt pénteken Testi Egyenleg Ska Kollektiva koncert, azon voltam :D
skap feldolgozásokat nyomtak. -
#33 ska-p is nagyon gyó
Ez a Baggy Trousers nem tűnik rossznak -
Chaos Mad #32 ska-p
ez skapank pl -
#31 Melyik bandában vagy?
na, azt a Baggy Trouserst megnézem! -
#30 *skate :) -
#29 a ska és a ska között 1etlen összefüggés van,a nevük hasonlósága -
Chaos Mad #28 the clash :) -
Chaos Mad #27 madness tényleg nagyon jo, our house számok istenkirály!
meg a baggy trousers (a szám cim is sugallja a ska - skate összefüggést)
-
#26 persze,mivel a rudeboyok a '60-as években angliába vándoroltak jamaikából :) -
#25 hmmm, megin tanultam valamit... :) kösz az infót, de az mondjuk tény, hogy volt egy-két ilyen divathullámszerű ska-őrület angliában a 80-as, 90-es években... -
#24 egyébként Madness nálam ott van a best ofban :) -
#23 Dá a király,már jáccottunk velük 2szer,egyszer VYban,egyszer meg rockmajálison bogláron,nagyon csípem őket,emberileg is oltári fejek :)
na meg az apró keblek :))) -
#22 Tegnap voltam Boogie Mamman.
A Madness nem vmi tetszetős nekem, az Our House c. számuk tetszik. -
#21 tessék? :D -
Chaos Mad #20 már elfajult -
#19 ööö
a skate punk az nem ska...:/ -
Chaos Mad #18 ja
ez igy van
azota már kicsit másképp néznek a ska-ra (skate pank, stb)
deszkásoké és pankoké lett a sztájl...
-
#17 Néhány kedvenc magyar:
www.paso.hu
www.honeyball.hu
www.skambulance.uw.hu
www.tizenhet.hu
www.yup.uw.hu
www.boogiemamma.ini.hu
És külföldi:
www.skatalites.com
www.madcaddies.com
www.madness.co.uk
www.ska-p.net
www.toasters.org
www.comcat.com/~beaudk/bosstones/bosstones.html -
#16 A ska zenei műfaj az 1950-es évek végén Jamaika szigetéről indult világkörüli hódító útjára, hogy az azt követő több mint négy évtizedben százezreket perdítsen táncra. Sikere nagyrészt a műfajban domináns lüktetést adó billentyűk és gitárok által játszott felütésnek, az izgalmas fordított hangsúlyú dob-basszus játéknak, s az igen meghatározó szerepet kapó fúvósszekciónak köszönhető. Nehéz olyan emberrel találkozni, aki képes ellenállni a pattogós ritmusnak, a karibi ízeknek és a rezesek hangjának, ennek az alapvetően tánczenékre (az amerikai rythm and blues-ra és a jamaikai tradicionális népzenére – a mento-ra) épülő zenei varázsnak. A jamaikai ska a szigeten később rocksteady-vé, majd reggae-ve fejlődött, jobb ha tudjuk: Bob Marley is ska előadóként kezdte! A műfaj további útját és terjedését a karibi szigetről az Egyesült Királyságban letelepedő fekete bevándorlók határozták meg, akiknek hatására a '70-80-as évek Angliájában is kitört a "ska-láz". Itt ötvöződött a zene az európai hangzásvilággal, és beköszöntött a fekete-fehér kockás 2tone korszak, utalva az etnikai keveredésre: immáron a feketék és fehérek együtt játszották ezt a lenyűgöző temperamentumú zenét. Innen Amerikába vezetett az út, ahol a '90-es évek közepén újra felfedezték a műfajt, s a ska mindenféle fúziós változatban egészen a "main-stream"-ig jutott el. Ma egyfajta letisztulás figyelhető meg, s a ska-nak újra a tradicionális és jazzes vonulata látszik erősödni. -
#15 LOL ezt komolyan gondolod? :))) -
Chaos Mad #14 ska jamaicábol származik. -
#13 hmmm, anglia, kocsmák, sör a meccs után, hangulat tetőfokon, közben mindenki pörög ezerrel, kb ez a ska zene hangulata - szerintem -
Chaos Mad #12 meg még ezen is nagyon faszák vannak! -
Chaos Mad #11 egy fasza sztájl.. zenestilus.. elég régi..
pankos zene.. fúvossal.. :)
de rohatt jóó..
ezen az oldalon ajánlom az összes letölthető mp3-at! eszméletlen nagyok! főleg SickBoy! -
#10 Ska? az mi?
[télleg nm vágja, de érdekli] -
#9 ja oi+unity+ska :))) -
#8 annyi baj legyen,Django bácsi megér ennyit,legalább aki teheti menjen el,én nem tudok,mert pesttől kb 200 kmre lakok,és csak fél 8 kor érnék haza reggel... -
Chaos Mad #7 látom az
SKA 4eva! -
Chaos Mad #6 ez SKA? -
#5 Na ebből megvan pár, de még nem hallgattam meg a összeset.
csütörtöki koncert? há' másnap iskola! -
#4 paso,bemegyek a városba,babylon,rosszfiúk
nekem ezek a kedvenceim.
persze holnap lesz az új PASO Live EP bemutató,szóval lesz sok új szám :) -
#3 www.paso.hu
érdemes leszedni a számokat,a klippet!
és persze elmenni holnap a koncijukra,amin lesz KING DJANGO az usaból (!!!nagyon nagy legenda!!!)+Victor Rice -
#2 Mondjá má tőlünk nagyon jó számot! Mer én letöltöttem párat, de azok nem tetszettek. -
#1 ha már ők a hazai legjobbak,mint azt a nevük is mutatja,akkor legyen topikja :P