19
-
Petrolio #19 Csak, hogy a kiadók előállítási költségeiről is beszéljünk, a Disney nem rég jelentette be, hogy a kínai kereskedőknek 2,65 dolláros áron adja a dvd-it, hogy konkurenciát támasszon az illegális piacnak. Lehet számolgatni.
De gondolom még ilyen áron is megéri nekik. -
blaze #18 Már megint az M$ kavarta a szart, úgylátszik kevés a pénzük. Amúgy meg csak illyesztgetés az egész. Ilyen alapon megbűntethetnének szinte mindenkit, aki fájlcserélőt használ. Az bebinyozosodott amúgy, hogy a cucc ténylegessen a csákó vinyóján volt(van)? Mi van, ha a csákónál csak az elérési út volt megadva, a fájl meg valami más szerveren volt? Egy elérési út megadása meg nem törvénysértő ugye? Az internetfelfüggesztés meg szabálytalan a szolgáltató részéről akkor, nem? Sajna nem ismerem az idevágó törvényeket. De azért valamennyire igazam van, nem? -
dez #17 Ezeket mind le is kellene írni, egy jó kis weblapon. Angolul és magyarul is, mert úgy tűnik, az itthoni média (legalábbis a TV) csak annak az igazát szajkózza, aki fizet neki. -
DOT #16 Há de gáz ez a levél...
Én mindjárt írnék is rá egy választ, amiben kifejteném, hogy egy idegen államban működő magáncég bizonyítatlan feltételezése miatt jogszerűtlen engem bármiben is korlátozni, valamint, hogy semmilyen adatot nem adhat ki rólam amíg nem folyik ellenem eljárás. Másrészről (tudom, Inviteles területen ez nem ilyen egyszerű) még aznap felmondanám a szerződést a fentiekre való hivatkozással. Addig is letiltanám a megosztott fájlok listázását... -
#15 végre -
zappo #14 1.) Az invitel egyebkent is egy kocsog ceg
2.) Szerintem sem jogszeru az eljaras, hiszen azert mert vki azt allitja, hogy torvenysertest kovettem el, az meg nem feltetlen igaz. Es nem nekem kell bizonyitanom, vagy nyilatkoznom (?), hogy tevednek
3.) Es meg ha illegalis tartalom is van a gepemen, es meg is osztottam, az internet szolgaltato, akkor sem korlatozhatja, vagy tilthatja le a hozzaferesemet! Bocs, fizettem a szolgaltatasert, akkor teljesitse a szerzodesben foglaltakat
-
Ceb #13 Érdekes egy eljárás!
Mert ugye mit is hagoztatnak, h a bűnözőnek is kijár az ártatlanság feltételezése ameddig az ellenkezőjét nem bizonyítják. Namármost téged meg lekapcsolnak és bizonyítsd be hogy ártatlan vagy. Lol!!!!! -
pemga #12 Hmm, lehet hogy közeledünk a "hőn áhított" amerika felé, ahol az emberek már nem csinálnak semmi értelmeset, kizárólag jogászok útján akarnak pénzhez jutni? :).
Én most már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a triád harmadik tagja, Ázsia milyen változást fog hozni. Ugyanis ők jönnek mint a fergeteg, jópár területen már nemhogy a kapukat döngetik, de már ott vannak az elsők között (pl. mobiltelefon, de bármely szórakoztató elektronikai területet nézhetjük). És ők egy teljesen más kultúrát képviselnek. Jelenleg még US próbálja a saját jétákszabályait nyomni (300 fős letartóztatási hullám), csakhogy ők vannak többen, és egyre erősebbek :). -
benczurzs #11 Csak összejön.....
http://www.origo.hu/techbazis/internet/20050301azeletveszelyes.html
-
benczurzs #10 Nem reklám, csak tény:
http://www.origo.hu/techbazis/internet/20050301azeletveszelyes.html
-
#9 Ja még annyit: Magánkiadásban. A jogvédőt, mint kiadó, úgy útlom, mint a szart, és ezt más kiadók nevében is állíthatom. Lehet, hogy néhány nagy kiadó húz belőle hasznot, de a kis kiadók nem. Könyvet lehetne írni a jogvédőnek csúfolt szervezet disznóságairól, kezdve a szerző örököse által nem is tudott és ki nem fizetett jogdíjak után levont adóelőleg be nem fizetése miatti adóbírságoktól a saját zeneszám játszása utáni követelésekig, (aminek egytizedét juttatja vissza a szerzőknek és 90%-át zsebreteszi "működési költségre") stb.
Bizonyos szabad terjesztés még jól is jönne, hiszen ez egyben reklám is, sőt nagyon jó a szerzőknek és a kiadóknak, mert ingyenreklám.
Tiltakoztunk, hogy nem akrjuk az artisjust, hogy képviseljen minket, de akkora befolyásuk van, hogy nem lehet mit tenni. Megakadályoznak minden más jogvédő létrejöttét. Visszaélnek a törvényekkel és ku..ra keresik magukat mások bőrén.
De még lehetne folytatni, de széllel szemben nem lehet vizelni.
Szóval csak annyit végszónak, hogy a JOGVÉDŐK NEM KÉPVISELIK SEM A KIADÓK, SEM A SZERZŐK JOGAIT, CSAK A SAJÁTJUKAT. Ezt mint kiadó mondom. -
#8 A szerzői jogi törvényekkel a szerzői jogvédők visszaélnek. Mikor veszik már észre ezt a bíróságok. Az egész csak arra jók, hogy az ezeket meglovagoló ügyvédek halálra keressék magukat. Ha valaki lemásol egy zenét, azt nem biztos, hogy meg is vette volna, így nem esik el a kiadó semmiféle bevételtől, ellentétben ezekkel az érvekkel.
Magam is szerző vagyok és amit a jogvédőben csinálnak, az undorító. Nem a szerzők és a kiadók jogait védik az tuti. -
galocza #7 jó, és találó 8) -
FTeR #6 ne, egy újabb jó hír
viszon úgy érzem sokan elfelejtik, hogy sok együttes számára egy-egy kiadó teszi lehetővé hogy egyáltalán léteznek (ügye a 3as év 1nyomatják a lóvét 2. visszanyerik 3. nyereség +1. feloszlik a fiúcsapat)
amikor valaki befut már könnyű lenne lerázni a kiadót. -
#5 Végre vmi pozitív... -
Torry #4 Én még 1500-öt is adnék egy lemezért.
De addig amíg Satoshi nem adja ki a live mixeit mit vegyek meg? -
HUmanEmber41st #3 Ez tuti jó !!!
Miért nem alapítanak a tehetősebb zenészek valami másik kiadót, ahol a jövedelmek közvetlen a zenészekhez futnak be. 0,1 áron adhatnák a cuccokat.
Ha pl Mike Oldfield CD-t lehetne venni 7-8-900 FT-ért, biztosan megvenném, de a 6000+ azért számomra nagyon soknak tűnik 1 albumért... -
#2 "A nagyobb kiadók ugyanis azt szeretnék, hogy a bíróság vonja felelősségre a Grokstert, azon az alapon, hogy a fájlcserélgető hálózat lehetővé tette a szerzői jogok ismételt megsértését."
Erről eszembe jutott egy vicc:
Egy házaspár elmegy horgászni hétvégén. A férj délben ledől pihenni egy kicsit, felesége pedig a csónakkal beevez a tó közepére napozni és olvasni. Arra evez a halőr és megszólítja:
- Bocsánat, hölgyem, mit csinál itt?
- Nem látja, hogy olvasok? - kérdez vissza a nő.
- Azt tudja, hogy itt tilos horgászni?
- Hiszen én nem is horgászok!
- De a felszerelés ott van a csónakban! Ezért fel kell jelentenem!
- Ha feljelent, én meg beperelem nemi erőszakért!
- Asszonyom, én magához sem értem!
- Persze, de a felszerelés ott van magánál! -
#1 Végre, hogy a sztárok kezdenek ráébredni értelmes dolgokra. Remélem sikerül nekik elérni, hogy a kiadóik ne balf*kodjanak annyit.