12
  • pemga
    #12
    Hát, van aki sosem tanul :).

    Még jó, hogy épp most folyik egy per az iTunes ellen, az árak kontinensenként eltérő volta miatt. Erre még egy jó kis kartellezési-per, nyami :).
  • arty
    #11
    hogy buknának bele :(
  • HUmanEmber41st
    #10
    Az a legszebb az egészben, hogy a zenészek meg jó ha a bevétel 0,1 -ét megkapják a jogvesztőktől...
  • palika22
    #9
    Az amcsi versenyhivatalt a monopóliumok tartják a kezükben és csak látszatintézkedést csinálnak, hogy a hüjjje amerikai azt gondolja működnek. Tipikus eset a Microsoft esete. Nagy herce-hurca, végül minden maradt a régiben. Egy-két milkát kiperkáltak és megnyugodtak a kedélyek. Az EU-ban jobban hátsón rúgnák őket. Azzal egyet értek, hogy ezzel a lépéssel újra a letöltés felé fordítják a figyelmet. Ahelyet, hogy mindenféle eszközzel, reklám, kedvezmények (pl. 3 fizet 4 kap) növelnék az egekig a forgalmat, árat emelnének vagyis csak harácsolni akarnak. Ezek tényleg akkora fa...ok, hogy lóbálni lehetne.
  • GulaSoft
    #8
    Hm hogy is van a kartel törvény?
    mivel a nagy zenei kiadók már jelenleg is arról tárgyalnak egymással, hogy például az Apple iTunes virtuális zenebolt-hálózatának árai túl alacsonyak és világszerte egységesen emelni kellene a digitális zenék árait.
    Mi az hogy megbeszélik az árakat. Ilyenkor hol az amcsi versenyhivatal?
  • clarus
    #7
    Elmennek a p****!

    "Az elemzők szerint azonban egy ilyen lépés azt eredményezhetné, hogy a felhasználók többsége ismét az illegális másolatokat helyezné előtérbe, vagyis a fájlcserélő hálózatok népszerűsége és látogatottsága megnőne, míg a virtuális zeneboltoké csökkenne. Kérdés azonban, hogy az emiatt bekövetkező újabb bevételkiesést megengedheti-e magának a zenei ipar?"

    Akkor minek emelni? Ha tudják, hogy ezzel nő az illegális letöltések száma és csökkenhet a bevételük. Nem elég az a 200milliós letöltés?? Ami tovább is nőhet, ha maradnak az árak.
    Vagy azzal kisérleteznek, hogy mennyi a maximum amit még le lehet húzni az emberektől, hogy letöltsék?
  • Commandante
    #6
    Szerintem meg egy olyan országban, ahol a selyemcukor dobozoló üzemben 13 dolcsi a nettó órabér, minden fogyasztó fogja be a pofácskáját, és perkálja ki a 10 dolcsit a CD-ért. Ha itthon a minimálbéres óradíj alatt lesz egy CD ára, akkor én is kussolni fogok, és lesz vagy 1000 eredeti CD-m.
  • LaPalma
    #5
    hogy a picsában is van ez? ha bemész a cd diszkontba, akkor 6-8 dolcsiért bármilyen lemezt megkapsz legálisan. erre ugy rámegy a bolt üzemeltetésének a cd gyártásának, szállításának stb költsége.
    ha bemész a ITMS-be, ott majdnem minden alub $9,99 egységesen. ott ugye van a szerver üzemeltetési költsége. és ehhez még hozzáadódik az adahordozóra (üres cd, memóriakártya, ipod, megafaszomsetudja mire) kivetett jogdíj. tehát már alapból többe kerül a legálisan letöltött zene. és még ez sem elég a kiadóknak? bekaphatják. mocskos módon felb@sz az ilyesmi. asszem rövidesen keresnem kell egy dc++ klienset
  • Robin Hood
    #4
    Ezek nem jogvédők, hanem jogi kiskapuzó sutyerákok.
  • Robin Hood
    #3
    Remélem minde itunes júzer visszatér a warezra. Szopjanak csak a kiadók, menjenek csak csődbe vásárlók híján! Ez kell nekik, meg nekünk is.
  • Dave77
    #2
    ..."x milliárd dolláros kárt okoznak.." mindíg ez a szöveg. Ha vki a kedvenc előadója legújabb albumait "fájlcserélő" forrásból szerzi meg és hűdejó hallgatja őket, az még nem jelenti azt, hogy kárt okoz nekik. Például nincs rá pénzem, ergó ha nem lennének "más források" akkor nem is hallgatnám. Tehát hogy a francba okoztam kárt a tisztelt kiadónak és a művész hölgyeknek, uraknak? Jó, most nem értem ide a "másolt empéhármas diszkós" esetét vagy hasonlókat, hanem csak az "átlag fogyasztó" zenehallgató állampolgárét.
  • Robeast
    #1
    Hát ezek nem normálisak...
    Ahelyett, hogy örülnének, hogy azt a 200 millió zenét is kifizették. Siralmas és magas szinten undorító amit a jogvédő szervezetek művelnek...