13
  • Bret
    #13
    De azért a Világbank is segít előkészíteni a konferenciát, ha már megtiltani nem tudja.
    Meg ott is lesz a többszáz munkatárs megfigyelőként és eszik-iszik-alszik-.... Afrika pénzén.
    Az a lényeg hogy fusson a projekt, de be ne fejeződjön soha.
  • Tetsuo
    #12
    A világbank csupán a fejlett országokban élő emberek lelkiismeretét akarja megnyugtatni. Senki sem hiszi el ezt a maszlagot, de azért kellemes hallani..
  • Laci73
    #11
    Világbanki "jelentés". Afrikában még jóformán infrastruktúra (villanyáram,úthálózat,egészségügy stb) sincs, nemhogy IT háttér!!!

    Kis-Bob: Afrika négyszáz év óta az ami: gyarmat. Hatalmas ásványkincs-vagyona segítette és segíti a világot uraló multikapitalizmust pozíciójában maradni. Nem akarom offolni a témát, de röviden: nagyon szemét munka folyik a háttérben.
  • [HUN]PAStheLoD
    #10
    kínában a központi erős hatalom képes volt koordinálni a dolgot , afrikában nem nagyon van erre esély..
  • [HUN]PAStheLoD
    #9
    sajnos ez nem igaz ebben a formában, de az tény, hogy indokolatlanul nagy sápot szednek le a hitelek révén az afrikaiakról..
  • NEXUS6
    #8
    Ez csak a piacgazdaságokra vonatkozik!

    Az olyan országokban (pl Kína, és a kistigrisek) ahol egy központi modernizációs programot hajtottak végre, sokszor a pénzügyi tényezőket mellőzve, a társadalmi tőkére alapozva, ott bizony hatalmas fejlődést értek el.

    Ha az afrikai országokat felszabadítanánk a pénzügyi terrorizmus nyomása alol, akkor azok is jelentős fejlődést tudnának felmutatni.
  • IMYke2.0.0.0
    #7
    Ha nincs pénz, nincs fejlődés... ez a nagy büdös helyzet!

    ===============================
    .:i2k:. melóból:
  • Kis-Bob
    #6
    Na jó, ez azért túlzás, h hülyeség. Csak az indulat hozta ki belőlem. De az a lényeg, hogy sokkal gyorsabban menne végbe mindennemű fejlődés.
  • Kis-Bob
    #5
    Ha a gazdag országok elengednék a hatalmas kölcsöneiket, ekkor nem kellene minden hülyeségre milliárdokat fordítaniuk később.
  • valamit
    #4
    "Afrikában a lakkosság 77%-ának van valamilyen mobilos kapcsolata...a mobiltelefont használók száma elérte az 51,8 millió főt... 25,1 millió vezetékes telefont regisztráltak" ... ezek alapján Afrika lakosság kb. 70-80 millió? alighanem hangyányit több... ráadásul a "Motorola 40 dollárnál, azaz 10 000 forintnál olcsóbb mobiltelefon-modellje" valószínüleg nagyobb piaci részarányt fog elérni Afrikában, mint Európában és kevesebb lehetőséggel fog bírni, mint teszem azt egy Nokia 6600-as bírt egy évvel ezelőtt is már... mondjuk az irány jó, csak még messzinek tűnik az a cél is, hogy elérjék a "2015-ig vonatkozó célkitűzései(ket)t, mely szerint addigra kell elérni az 50%-ot." :(
  • The Termentor
    #3
    a valamilyen mobilos kapcsolat az azt jelenti hogy a 14 gyerekes csaladnak van egy telefonja, tehat a legkissebb gyereket el lehet erni a papa mobiljan keresztul.
    en igy ertelmeztem.
  • Cat #2
    1. a 77%nál azt irja hogy "van valamilyen mobilos kapcsolata", azaz nemcsak telefonra vonatkozik
    2. a nyugati államok többségében már 100% felett vannak :) (pl. a cseheknél is)
  • FTeR
    #1
    "[..]Afrikában már a lakosság 77 százalékának van valamilyen mobilos kapcsolata.[..]"
    "[..]A Nemzetközi Telekommunikációs Unió (ITU) e mellett azzal számol, hogy 2010-ig legalább meg fog duplázódni, de az is lehet, hogy a négyszeresére fog emelkedni a mobiltelefon-tulajdonosok száma.[..]"

    Aham tehát, 2010re az afrikai lakosság 308%a fog mobillal rendelkezni, vagyis minden egyes embernek 3db mobilja lesz.