Károkat okoz az olasz cégeknek a munkatársak chatelése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

galocza, azt hiszem ki kell hogy ábrándítsalak. A sziesztát nem nagyon tartják be, max amit az utcán látsz (étterem, boltok, de õk a hagyományõrzõk), a többségben légkondit nyomnak folyamatosan. Ebbõl volt is gáz tavaly, mert akkora energiafelhasználásuk volt, hogy az erõmûveik nem bírták vízzel. A normál munkaidõ (IT-t próbáltam) arrafelé reggel 10-tõl, este 7-ig, 8-ig tart egy óra kajával (és rengeteg kávézással 😊). A fizetések olaszoknál nem annyira elszálltak, EU-n belül elég alacsonyan vannak, igaz ez náluk átlagban jön ki, ahogy északról haladsz délre bõdületesen csökken.
és olasz fizetésért?
most értem haza é-olaszországból, és meglepett, hogy van pofájuk 3,5-4 óra sziesztaidõt tartani. azért ott és fõleg most nincs aza rekkenõ hõség, hogy indokolt lenne beájulni ennyi idõre délután+nem is az a mediterrán vidék...
ps: a vendéglõk is. 1200 és 1530 között... lol.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Ehhez persze meg is kéne fizetni a jómunkásembert hogy legyen is kedve dolgozni. Magyar fizetésért csak magyar munkamorálra futja, ez teljesen természetes.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

neked adok igazat.
a kifogásaik is jók:
nem jó a meló ---> keress másikat, ki nem xarja le illetve meik meló jó igazából? mindet meg lehet unni/utálni
kevés a fizu ----> sok pénznél is jobb a több, azaz az mindig kevés
nem törödnek velük a kollégáik ---> puszit ne adjak a kicsike kobakodra, kedves egyetlen kollegám, illetve a nagy csetelés közen ezek se sokat törödhettek a kollégáikkal

az egész szánalmas igy nézve, de azért nem lehetnek nagyon leterhelve se, vagy le se xarják a melót, ha olyan nagyon sokat csetelhetnek.

ugyankkor az is érdekes, hogy hagyják öket csetelni.

lol az egész

Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"

TeszteloPontHu
Azért ez nem egészen így van. Munkaidõben - bármilyen meglepõ is - dolgozni kell. A szóban is benne van: munka. Nem "chatidõ". Ha nem tetszik, olyan munkahelyet kell keresni, ahol mondjuk nem 8 órát, hanem 4-et kell dolgozni, utána szépen hazamész, és chatelsz egész nap. Persze óránként néhány perc chat beleférhet mondjuk a passziánsz helyett (mikor épp nincs meló), de a hosszas dumapartinak nem a MUNKAhely a helye.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

Macc
En ezeket a karfelmereseket imadom! Nyilvan bosegesen nyereseges cegekrol van szo, de azert ugy irjak le, hogy hatalmas karuk van. Lof*szt! Annyi penzert amit fizetnek annyi munkat is kapnak a munkaltatok. A Buszsoforos dolog kicsit mas jellegu pelda, am ha bemegyek egy OTP-be, igaz ott nem online, de rendesen chat-elnek az alkalmazottak. Multkor ugy vartam negyed orat egy ket perces elinteznivalora, hogy 2 hijan az osszes pult ures volt, es ott traccsoltak. Nem teccett tenyleg. De mas dolog ugy chat-elni, hogy azzal a munkadat lassitod, es mas ugy hogy amiatt kozvetlenul mas munkajukat vegzo emberek kenytelenek uresjaratban varakozni.

Amugy az #1 hsz-szel teljesen egyetertek en is.

Dejó, hogy nem te vagy a fõnököm 😄
A buszsörfõr nyugodtan csetelhet egész nap, ott van neki a rádió-adóvevõje...
Azert nem kell atesni a lo tulso oldalara ezzel az ironiaval. De 8 orabol 1-2 ora chat (bar itt nincs leirva, mennyi, de sejtem nem 10 perc) az mar durva. ugy rugnam ki fonokkent, mint a sicc.

Bezzeg ha felszallsz a buszra es pl allnatok 3 percet, mert a buszsofor chatel, gondolom anyaznal.
Killgore
Én is inkább csetelnék, minthogy dolgozzak 😊 Amúgy én is teljesen egyetértek veled!

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

aaaaa:
Tök igazad van! Nincs is mit hozzáfûznöm. Csak azért jelentkeztem be, hogy megmondjam minden egyes szavaddal egyetértek, ugyanis pontosan erre gondoltam én is a hír olvasása közben.

A sok mocskos biorobot hogyhogy nem dolgozik a mukaideje minden percében...
Csak azt felejtik el a tisztelt statisztikusok , hogy az Ember nem egy robot. Lassan az is "veszteség" lesz, ha pislog vagy köhög valaki , mert azidõ allat is dolgozhatna. Tisztára mint a Sztahanovistáknál. És még lelkismeret furdalást is próbálnak kelteni a szerencsétlen dolgozókban , hogy õmiattuk megy rosszul a cégnek.
Ezek pont olyan nemlétezõ "károk és veszteségek" mint amikor a jogvédõk sírnak a kiesett milliárdjaikról.