18
  • Mipi
    #18
    szerintem 7900 ft-ért elég drágák ezek a forgalomarányos adsl csomagok. Szerintem nem éri meg. Szerintem a 3000-4000 ft os már megérné.
  • balukaa
    #17
    megnézel 20 flesses oldalt
    3 mozifilm előzetest
    + folyamatosan frissíted a windowst

    the end.
  • Hegyikecske
    #16
    Pont ezt akartam mondani én is :)
    Amugy meg az ADSLben pont az volt a jó h. korláatlan.. de ha már ezt is bekorlátozzák, akko má inkább chello az még gyorsabb is, de nem ien nevetséges 3,6giga limitjei vannak, pedig tudtommal az ftp kiszolgáló ott is tiltott, de 60Gbból még az is kijön :)
  • dez
    #15
    Pontosan... Főleg, hogy hamarosan jönnek a ingyenes, és főleg (a nagy üzleti lehetőség miatt is) fizetős web-tévéadások (pontosabban pay-per-view, afféle netes videotéka).

    A másik, én nem ismerem az ADSL díjait, de nem lesz magasabb a korlátlan egészen véletlenül? A 3/6GB sok esetben a "beetetés" kategóriáját fogja kimeríteni, és ha több kell, a szerencsétlen fogyasztó kénytelen-kelletlen kifizeti a pluszhasználat borsos díját, majd később "megkönnyebbülten" a szintén magas korlátlan díjat.
  • Zombye
    #14
    Engem igazán az zavar, hogy hogyan is reklámozza az AXELERO a korlátos cuccait, jelen esetben most az ADSL-ről beszélek.

    "mi tényleg kihasználjuk az internetet!"

    Tusjátok, ez az a reklám, amikor a család tagjai lökdösik ki egymást a gép elől, és mindenki nézi a számára éppen fontos infót. az utolsó a nagypapi, aki sakkozik az egyik haverjával, Webkamárás "extrával".

    Abba egy laikus szerintem nem nagyon gondol bele, hogy ha rákap ezen dolgok ízére, mennyire meg tud pörögni a forgalom.

    Én most megpróbálom összeszedni, hogy ha valaki a reklám hatására tényleg ki akarja használni az internetet, milyen alkalmazáscsoportoka is használ egy "beizgult" laikus.

    Chat progik
    Internetes telefon, (SKype)
    Esetleg videókonferencia, ehhez csak egy webkamera kell plusszban, és máris megy a dolog.
    Ha van fiatal, (tizenéves) a családban, akkor videóklipp letöltés zeneletöltés/hallgatás webrádió, webtv.
    Ez utóbbi természetesen a család idősebb tagjait is érdekelheti, hiszen hangsúlyozom újra, a reklámban egy egész családot búgattak rá a korlátos netre, így 4-5 ember is használ egy hozzáférést, így még csak warezezni sem kell és szerintem gond nélkül túlléphető korlát.

    Ja, még kihagytam a programfrissítéseket, vírusadadbázisfrissítéseket, bár ezutóbbi tényleg nem túl nagy méretű.


  • shabba
    #13
    De ezt a mondatot kiragadod a környezetéből. Abban a bekezdésben ahol ez a mondat szerepel éppenséggel az új Play csomagról esik szól, gyanítom ott sem épp a /L-es csomagra értik aminek 6GB a limitje, hanem a nagyobbra amihez 40GB tartozik.

    Egy olyan felhasználó aki havi 1-2 vagy max 5GB-ot forgalmaz olyan mindegy hogy havi 6GB limitja van egy csomagnak vagy korlátlan, az ő szemszögéből mindkettőbe belefér és ha a kisebb olcsóbb akkor nem fog csak azért többet fizetni mert olyan jól szól az hogy korlátlan. Márpedig a felhasználók többsége bőven belefér ezen limitekbe. Persze aki nem fér bele mert HC az nem fogja ezt választani, már amíg meglesz ez a választási lehetősége, ez ilyen 1xű.

    Pl. a Play/L és sima Play között van 4ezer differencia, ez a 6GB fölött további 8GB-ig a nagyobb csomag alatti havidíjat eredményez. 14GB pedig egy átlag usernek bőven sok is. Inkább ott kellene változtatniuk ha hogy a korlátlan csomag főlé semmi esetben ne nőhessen a többlet forgalmi díj, ott legyen egy plafon amit nem lehet átlépni hanem a fölött úgy viselkedik mint ha a nagyobb csomagban lenne.
  • tomo
    #12
    ez az online radio jutott eszembe illusztralasul, es ezzel tudtam pontos szamitasokat vegezni.

    "főként a sokat internetező, filmeket, videókat, zenéket letöltő felhasználók körében lesz népszerű"
    en erre a mondatra irtam a szamolos hozzaszolasom.
    mert ez igy marhasag. ha online radioval is meg lehet tolteni a 3GB ot , akkor valovilag/bigbrother totalcar mittom en milyen online videonezessel meg meg hamarabb...

    egyszeruen ez a korlatos csomag egesz addig halalra itelt, amig leteznek korlatlan scomagok. ezert gyanus nekem, hogy ez a korlatlan csomagok megszuntetese fele vezeto egyik lepcsofok.

    szomoru hogy itt mindent meg lehet csinalni.
  • shabba
    #11
    Egy átlag netezőnek jellemzően ez nem fog gondot okozni mert nem hallgat nettó 4.5 napon át webrádiót. Jellemzően egyáltalán nem hallgat olyat vagy ha igen akkor is csak kíváncsiságból belehallgat.

    Angliában pl. így adnak támpotot mire elég egy netkapcsolat, és ehhez olyan dolgokat vesznek számba ami egy átlat netező számára ismertebb dolgok.

    Wanadoo.UK

    BT.UK
  • shabba
    #10
    Ha lejár egy szerződés semmi nem kötelez hogy utána ugyanazt kell kínálnod. Szóval ha lejárnak a hűségidőszak minden kötelezettség nélkül kész tények elé lehet állítani az előfizetőt. Aztán vagy új szerződést köt vagy nem ez már az ő szíve-joga.

    Mellesleg a hűségidő alatt is lehet egyoldalúan szerződést módosítani, olvasd el az ÁSZF-et, ezen kiskapukat minden szolgáltató nyitva hagyja sajátmaga számára. Ekkor az előfizető következmények nélkül felmondhatja az előfizetés 15 napon belül vagy ha nem teszi akkor elfogja magára nézve a változtatásokat. Ennyi.

    Az első verzió kevesebb macera ezért inkább ezt választják a szolgáltatók, idehaza ez macerásabb mert elég hosszú hűségidők vannak és ezek közül a 2év a legjellemzőbb érték. Más országokban max 1év vagy rövidebb hűségidők vannak így ott rövidebb idő alatt végig lehet vinni globális változtatásokat.
  • s1lkforrent
    #9
    Háát igen, warezhoz tényleg kevés..
    Mondjuk ahhoz, adott esetben, 50 giga is kevés havonta..
    Szerintem rendes böngészésre, levelezésre, netes játékra elég a limit. Csak túl drágák a limites csomagok. 12 ezerért, 6 giga limit elég karcsú. 16 ezerért 1,5 Mbit korlátlan sávszél? Háát, még mindíg jobb mint a Monornet ADSL...(0,5 Mbit 13 ezerért)
    Más:
    Nem szűnnek egyhamar meg a korlátlan csomagok, részben a már megkötött több éves szerződések miatt(amit szerintem nem lehet utólag önkényesen megváltoztatni).

  • tomo
    #8
    1 ora online radio ( 128 kbps) 56MB
    24 ora online radio 1,31 GB
    2.27 nap ( 2 nap 6 ora ) online radio hallgatas 3GB
    4 nap 12 ora 6GB

    ha csak 64 kbps sztrimet hallgatunk akkor 2x esere nonek az ertekek.

    szal igy fest a dolog. kerdem en: ez komoly?
    nem neztunk meg egy darab videosztrimet sem, nem "telefonaltunk" a haverjainkkal , nem neztunk meg egyetlen weboldalt, nem mentunk csetre.

    az a jo elofizeto aki fizet es offline.

    uff
  • Mighty
    #7
    Ebbol is latszik, hogy nem neked talaltak ki. Nem mindenki akar letolteni tobb CD-nyi anyagot naponta, sot talan meg hetente sem. A celkozonseg gyorsabban akar netezni, mint az 56k modemes eleres. Olvasgatasra, levelezesre neha par dolog letoltesere boven eleg.

    A masik kerdesedre: ha van husegszerzodesed es az lejar, mar csak korlatosra lehet tovabb elofizetni. Gondolom igy fogjak majd alkalmazni.
  • Zombye
    #6
    Csak hogy érzékeltessem, mennyire kevés ez a 3-6 GigaByete. Most kezdtem el letőteni a suse linux 9.2, DVD image filéját. ő kb 3 giga. nem egészen 7 óra, míg lejön.

    Innentől szerintem el is lehet felejteni ezeket a csomagokat.

    Más:

    Ha esetleg tényleg megszűnnek a korlátlan csomagok, akkor azoknak, akiknek korlátlan csomaguk van, az álltalános szerződési feltételeket egyszerűen módosítva, egyoldalúan "leminősíthetnek" Korlátos csomagúra?

    Őőő remélem nem volt túl érthetetlen a kérdés.
  • Mighty
    #5
    Nem tudom hányan fizettek már elő Axeleronál korlátos ADSL-re ill. kábelnetre, de kiváncsi lennék arra, hogy náluk beleszámít majd a havi letölthető adatmennyiségbe az Axelero saját hálózatán belüli forgalom?
  • Mighty
    #4
    kerdes: mikor tunnek el a korlatlan elofizetesek axeleronal...?

    Szerintem hamarosan...
  • MrTressy
    #3
    ezeknek a csomagoknak semmi értelme nincs ha fele ennyi lenne talán akkor de igy lofac
  • tomo
    #2
    "Az új internet elérési lehetőség kifejezetten a szélessávú kapcsolatot igénylő internetes tartalmak igénybevételét teszi hatékonyabbá, főként a sokat internetező, filmeket, videókat, zenéket letöltő felhasználók körében lesz népszerű. "

    mi? ezek se tudnak szamolni. 3-6GB semmi, ha az ember online radiot hallgat, vagy tvt nez. vagy frissiti a programjait.

    ez egy rossz vicc. kerdes: mikor tunnek el a korlatlan elofizetesek axeleronal...?
  • GodBadka
    #1
    Az sincs eszénél aki ezeket a csomagokat választja.