Májustól indulhat a Mars felszín alatti vizeinek keresése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vajon halak lesznek e benne mert itt a Földön mar nagyonkevesvan es azis mar genezet
Kis-Bob
Már alig várom, hogy belekukkantsak az adatokba :D szaftos lesz, az biztos.

Khm khm ..volt múltkorjában egy napszél-gyûjtögetõ-ejtõernyõnemkinyitós szonda is..azt is a földön rakták össze fordítva...hiába no..nem lehet minden tökéletes..
Ha lenne az ilyen ûrberendezés-tervezõknek annyi esze, hogy a terveket kitennék a netre, sok önjelölt tervezõmérnök kivesézné oda-vissza. Valakik biztos kiszûrnék az ilyen szarvashibákat is..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

[NST]Cifu
Ebben van valami.... kicsit belelovaltam már magam a témába... :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

itt nem a kinyiláson van a hangsuly, hanem hogy visszacsapódik
tényleg nagyon láma dolog erre nem gondolni

[NST]Cifu
Mire? Hogy kinyillik-e egy olyan szerkezet, amely több millió km-et tett meg a világûrben, kitéve a fellövéskor fellépõ rázkódásnak, gyorsulásnak, az út közben a napszélnek, és a szonda napsütötte ill. árnyékos oldala közötti többszáz fokos hõkülönbségnek, stb.?

Ja, bocs. Biztos igazad van... Vagy nem...

Duzsuki
Azért modtam hogy bénák mert erre itt a földön is rá lehetett volna jönni.

Tényleg elõször itt a Földön kellene rendet rakni, aztán lehetne szó más bolygókról is..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tök izgi, mint a sci-fi kben, kár, h én vszínûleg már nem érhetem meg
Ahhoj
szerintem nem gondolta komolyan, legalább is gyanús nekem az a smily a végén ;)

Ugyebár Galvani és Volta békacombos kísérletei is játszadozások voltak mai szemmel nézve. Mégis, nézd meg, hová vezettek. Elektromosság az élet minden területén. Még a Te számítógépedben is, ami lehetõvé teszi, hogy ostobaságokat írogass ide.
bah
Mert ott több hely van :)
Meg gondolom nem lakovárosokként funkcionálnak elõször hanem kutatóbázisként,ahol a tudósok megtermelik az élelmet,oxigént meg ami szükséges a túléléshez.Meg késõbb talán ûrközpontot is lehet oda telepíteni ahonnan könnyebb elérni a naprendszer külsõ bolygóit.De ezt persze csak akkor érdemes ha a marson van könnyen elõállítható üzemanyag.Szerintem több száz év mire lakni mennek oda az emberek.

Az a helyzet, hogy kupolavárosokat itt a Földön is lehet építeni, akkor minek a Marsra menni ?

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

:)

Elnézést a Sorokért:)

Köszönjük Epikurosz az értékes hozzászólást!
:)
játszadozó gyerekek.
fellõttök az általatok titánnak nevezett holdra egy szondát, amely csak cca. 2,5 órán át müxik.
most meg jöttök ezzel a kinyitható üreges piromániás antennával...

ennél már az NDK-s kinyitható fedelû turmixgép és megbízhatóbb volt.
;-)

Kara kánként folytatom tanításom.

Nem fognak mert... /Cifu #4. hozzászólása/

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35451 (Üvegházgázokkal a Mars lakhatóvá tételéért)

E szerint a cikk szerint egy évezredig is eltarthat a mars terraformálása, legalábis ezzel a módszerrel.
Azt mondjuk nem tudom hogy fognak-e terraformálni ha a lakóhelyek nem lesznek közvetlen kapcsolatban a légkörrel.
[NST]Cifu
Az elsõ mondatban benne szerepel: a Mars Express nevetû ûrszondába.

dikki*yysw
Öö... sorry, de én most nem fogtam fel, ez a mûszer pontosan mire is van szerelve? Egy, a Mars körül keringõ szondára?

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

[NST]Cifu
Nem a legkézenfekvõbb, hanem a legambiciózusabb (ám még reálisan megvalósítható) tervet említettem. Egy föld alatti városnál mindenképpen kedvezõbb hatással lenne a lakók számáre egy kupolaváros, ahol fel lehet nézni az égre, van kilátás, stb.

Mérnökileg persze tökéletesen igazad van.

(Kupolaváros egy túlnyomásos lufi. Sokkal egyszerûbb és olcsóbb a talajba mélyíteni egy települést. Natív megoldás az UV és egyéb sugárzások ellen. Mechanikailag is elfogadhatóbb.)

Szeretettel:
Szalma
Killgore
Remélem newm szúrják el az egészet emiatt.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Macc
Sztem mar az is fantasztikus, hogy fellonek egy ilyen vacakot, es valahot k*rva messze, ahova el se latunk celba er es mukodik...

Punkerwork
"mivel nincs mágneses védõmezeje"
hát majd csinálnak mint a Hegylakó 2-ben <#nyes>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Ha esetleg belegondolnál, hogy milyen körülmények között mûködõ, kemény tömeg- és méretkorlátok közé beszorított eszközt kell megépíteni, talán megértenéd, hogy itt nem bénaságról van szó, hanem reális helyzetfelmérésrõl....

reménykedjünk!
[NST]Cifu
Szvsz vízet találni fognak, de nem biztos, hogy könnyen kinyerhetõ formában...
A "klasszikus" terraformálás a Mars esetében csaknem reménytelen, mivel nincs mágneses védõmezeje, szvsz maximum kupolavárosokban lehet gondolkodni.

Ez már csak ilyen... Megépítik sok-sok millió maniból, utána meg imádkoznak hogy mûködjön...<#nyes>

Magzar billentzûyet rule\'y...

Duzsuki
És ez még optimista jóslat.
Hogyan lehetnek olyan bénák hogy, ilyen eszközt lõnek fel ami nem garantált hogy tökéletesen kinyilik.

Punkerwork
szerintetek találnak ott hasznosítható vizet? vajon mennyi idõ amíg amíg normális terraformálást ki tudnak találni? 50-100 év?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.