31
-
bistabacsi #31 vajon halak lesznek e benne mert itt a Földön mar nagyonkevesvan es azis mar genezet -
#30 Már alig várom, hogy belekukkantsak az adatokba :D szaftos lesz, az biztos. -
HUmanEmber41st #29 Khm khm ..volt múltkorjában egy napszél-gyűjtögető-ejtőernyőnemkinyitós szonda is..azt is a földön rakták össze fordítva...hiába no..nem lehet minden tökéletes..
Ha lenne az ilyen űrberendezés-tervezőknek annyi esze, hogy a terveket kitennék a netre, sok önjelölt tervezőmérnök kivesézné oda-vissza. Valakik biztos kiszűrnék az ilyen szarvashibákat is.. -
#28 Ebben van valami.... kicsit belelovaltam már magam a témába... :) -
Cat #27 itt nem a kinyiláson van a hangsuly, hanem hogy visszacsapódik
tényleg nagyon láma dolog erre nem gondolni -
#26 Mire? Hogy kinyillik-e egy olyan szerkezet, amely több millió km-et tett meg a világűrben, kitéve a fellövéskor fellépő rázkódásnak, gyorsulásnak, az út közben a napszélnek, és a szonda napsütötte ill. árnyékos oldala közötti többszáz fokos hőkülönbségnek, stb.?
Ja, bocs. Biztos igazad van... Vagy nem... -
#25 Azért modtam hogy bénák mert erre itt a földön is rá lehetett volna jönni. -
HUmanEmber41st #24 Tényleg először itt a Földön kellene rendet rakni, aztán lehetne szó más bolygókról is.. -
Megamanó #23 Tök izgi, mint a sci-fi kben, kár, h én vszínűleg már nem érhetem meg -
#22 szerintem nem gondolta komolyan, legalább is gyanús nekem az a smily a végén ;) -
Thrawn #21 Ugyebár Galvani és Volta békacombos kísérletei is játszadozások voltak mai szemmel nézve. Mégis, nézd meg, hová vezettek. Elektromosság az élet minden területén. Még a Te számítógépedben is, ami lehetővé teszi, hogy ostobaságokat írogass ide. -
#20 Mert ott több hely van :)
Meg gondolom nem lakovárosokként funkcionálnak először hanem kutatóbázisként,ahol a tudósok megtermelik az élelmet,oxigént meg ami szükséges a túléléshez.Meg később talán űrközpontot is lehet oda telepíteni ahonnan könnyebb elérni a naprendszer külső bolygóit.De ezt persze csak akkor érdemes ha a marson van könnyen előállítható üzemanyag.Szerintem több száz év mire lakni mennek oda az emberek. -
valaé valaé ná #19 Az a helyzet, hogy kupolavárosokat itt a Földön is lehet építeni, akkor minek a Marsra menni ? -
Fenjoy #18 :) -
TBali #17 Köszönjük Epikurosz az értékes hozzászólást!
:) -
Epikurosz #16 játszadozó gyerekek.
fellőttök az általatok titánnak nevezett holdra egy szondát, amely csak cca. 2,5 órán át müxik.
most meg jöttök ezzel a kinyitható üreges piromániás antennával...
ennél már az NDK-s kinyitható fedelű turmixgép és megbízhatóbb volt.
;-) -
Kutuvoz #15 Nem fognak mert... /Cifu #4. hozzászólása/ -
mondnick #14 http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35451 (Üvegházgázokkal a Mars lakhatóvá tételéért)
E szerint a cikk szerint egy évezredig is eltarthat a mars terraformálása, legalábis ezzel a módszerrel.
Azt mondjuk nem tudom hogy fognak-e terraformálni ha a lakóhelyek nem lesznek közvetlen kapcsolatban a légkörrel. -
#13 Az első mondatban benne szerepel: a Mars Express nevetű űrszondába. -
#12 Öö... sorry, de én most nem fogtam fel, ez a műszer pontosan mire is van szerelve? Egy, a Mars körül keringő szondára? -
#11 Nem a legkézenfekvőbb, hanem a legambiciózusabb (ám még reálisan megvalósítható) tervet említettem. Egy föld alatti városnál mindenképpen kedvezőbb hatással lenne a lakók számáre egy kupolaváros, ahol fel lehet nézni az égre, van kilátás, stb.
Mérnökileg persze tökéletesen igazad van. -
Szalma #10 (Kupolaváros egy túlnyomásos lufi. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb a talajba mélyíteni egy települést. Natív megoldás az UV és egyéb sugárzások ellen. Mechanikailag is elfogadhatóbb.)
Szeretettel:
Szalma -
#9 Remélem newm szúrják el az egészet emiatt. -
#8 Sztem mar az is fantasztikus, hogy fellonek egy ilyen vacakot, es valahot k*rva messze, ahova el se latunk celba er es mukodik... -
#7 "mivel nincs mágneses védőmezeje"
hát majd csinálnak mint a Hegylakó 2-ben -
#6 Ha esetleg belegondolnál, hogy milyen körülmények között működő, kemény tömeg- és méretkorlátok közé beszorított eszközt kell megépíteni, talán megértenéd, hogy itt nem bénaságról van szó, hanem reális helyzetfelmérésről.... -
Keldor #5 reménykedjünk! -
#4 Szvsz vízet találni fognak, de nem biztos, hogy könnyen kinyerhető formában...
A "klasszikus" terraformálás a Mars esetében csaknem reménytelen, mivel nincs mágneses védőmezeje, szvsz maximum kupolavárosokban lehet gondolkodni. -
kukac78 #3 Ez már csak ilyen... Megépítik sok-sok millió maniból, utána meg imádkoznak hogy működjön... -
#2 És ez még optimista jóslat.
Hogyan lehetnek olyan bénák hogy, ilyen eszközt lőnek fel ami nem garantált hogy tökéletesen kinyilik. -
#1 szerintetek találnak ott hasznosítható vizet? vajon mennyi idő amíg amíg normális terraformálást ki tudnak találni? 50-100 év?