75 év után is rejtélyes a Plútó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Bolygó legyen az, ami a Központi csillag körül kering.
Óriásbolygó--bolygó--kisbolygó--aszteroid ezek mind-mind a központi csillag körül keringenek.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
1-es.
Alapvetõen azt lehet bolygónak tekinteni, amely a csillaga körül stabil pályán kering - de a meghatározásánál a problémát a méretek jelentik, hiszen vannak alig párszáz km-es égitestek is, melyek stabil pályán keringenek a kuiper-övben. Ez pedig annyit tesz, hogy a Plutóhoz hasonló égitestbõl még akad jópár, és akkor most mi tévõk legyünk? Azokat is nevezzük bolygóknak? Vagy a Plútót fokozzuk le Kuiper-övbéli objektummá?
Épp ez itt a gond: hogy szeretnének egy egyértelmû definiciót, amely segítségével fekete-fehér alapon meg lehetne állapítani a késõbbiekben, hogy mit nevezünk bolygónak, elkerülve a késõbbi vitákat.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.
én úgy tudom létezik hivatalos definíció
bolygó: egy csillag körül keringó, saját fénnyel nem rendelkezõ, geoid alakú légkörrel rendelkezõ égitest
vagy rosszul tudom?
God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.
Ez tipikus tõr-kard-pallos probléma. Nemde? Tök fölös. Ahelyett, hogy ezen vitáznak, csinálhatnának valami értelmesebbet is.
[ ] Passzolok.
[ ] A Plutó a tizedik bolygó a Naprendszerben.
[ ] Nem tudom mit jelent a bolygó szó.
[ ] (analfabétáknak fentartott hely)
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Kirõl neveztek el mit? Kutyáról bolygót vagy bolygóról kutyát.
Egyébként szerinti a Plutó bolygó, mert bolyog.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni