870
Eszmecsere a LEHETSÉGES harmadik világháborúról, mely lehet egyben atomháború is.
-
#190 Tegyük fellell kezdttem és pont szért... valamint #182 -
#189 Nincs arra esély, hogy Kína lerohanja Tajvant. Max. a filmekben. -
#188 Sokkal cikisebb helyzetek is voltak már újabb - 3. - világháború kapcsán, mint a mai. Ma sokkal inkább nem akarnak háborúzni, mint az 50-es években. A nagyhatalmak között nincsenek olyan ellentétek, mint amilyen probléma volt, mint Kína 1945 után, Görögország 1947-ben, Korea az 50-es években, Indokína az 50-es és 60-as években, Jugoszlávia az 50-es években, Kuba a 1959 után, Izrael megalakulásától, Németország (azon belül a későbbi NSZK) 1945 után, Magyarország 1956-ban, Egyiptom 1956-ban, Afganisztán 1979 után, Irán a terrorizmus miatt, Libanon a 80-as években, stb, ami a két nagyhatalom befolyási övezetébe esett, és BÁRMIKOR háborút generálhatott. Még abszolút ziccerhelyzetből sem volt Sztálin képes komoly háborúba sodorni az országát, ATOMHÁBORÚBA olyankor, amikor az NDK területéről akár Normandiáig tudott volna hipp-hopp eljutni a tankjaival, úgy, hogy zsebében az atom, akkor szerintem most, amikor komoly nagyhatalmi gócpont nincs, és csak a nagyhatalmak áltak megmaradt kis torzszülöttek maradtak meg, és azok miatt vannak ellentétek, de közel sem olyanok, hogy ebből háború legyen, felesleges ezen rágódni. Háborúnak van esélye, de hagyományosnak.
Mára gócnak maradt Kuba, Korea, és az Öböl. Valamint Izrael. De Kubába már nem tartanak atomrakétákkal szovjet hajók, Korea annyira el van szigetelve, hogy három nappal a pápa temetése után tudták meg a népek, hogy MEGHALT ...
Kínának jól menő ipara van, fejlődő mezőgazdasága, roppant erős külkereskedelme, így nem bolond, hogy háborúzzon. Semmi oka rá. Taiwant ha vissza akarnák venni, visszavennék, és az USA nem avatkozna be.
Szóval világháború szvsz lehetetlen.
Arra van némi esély - bár nem sok, mert az akár egy nép pusztulását is okozhatja -, hogy egyszer egy amerikai vagy angol városban robban majd atom, de nem egy ország fogja ezt odajuttatni, hanem terroristák, az meg más kérdés. Azok miatt - pont mivel nem országról van szó - nem lesz olyan, hogy világháború.
Szvsz ... -
#187 Kína nagy száksz!
Tegyük fel Kína lerohanja Tajvant, észak kórea nem kapna újra vérszemet és vonulna be délre? Eléggé valószínűnek tartom hogy Kína támogatná Kóreát... Aztán már amerika nagyon keveset tehetne.
Aki olvassa néha a haditechnika topikot az tudhatja hogy a kínaiak eléggé májer cuccokat fejlesztettek, loptak el a nyugatról és átalakították, valamint saját szilikonvölgyük is van már. Szal eléggé odabaszna Amerikának asszam ha megpróbálna beleszólni a dolgokba, vagy lehet hogy ez is a cél? -
#186 Tom kicsit hosszú a HM es cikk, de nagyonjól összefoglal dolgokat.
Meglepődtem azon is - bár sosem írtam le az orosz technikát - h még a rendszer váltás után is tudnak nagyon versenyképes haditechnikát sorozatban gyártani.. -
#185 Másik elgondolás lehet, h amerika újabb okokat fogalmazzon meg magának és a bárgyú népének azért h növelni tudja hadi kapacitásait.
De méghogyha kína tényleg ennyire beindult volna ( nyílván van alapja, hiszen az elmúlt pár évben igen csak megindult a gazdasága ) remélem h ott az óceánon és úgy a Föld másik féltekéjén porrá tudják aprítani egymást..
Japánon viszont nagyon meglepődtem, h ő lehet a harmadik fél.. Ilyen rövid idő alatt fel tudott akkora haderőt halmozni ??
egy kis elemzés tajvanról -
#184 Végül is lehet hogy nem sokan tudják de ". János Pál rengeteget tett a világbékéért és most hogy £hunyt nemtudni ki lessz az utódja, és ,lég nagy befojása lehet, akárhol,,, olvastátok a ciceket..... -
#183 Még mayd a Times indítja £ az egészet! -
#182 Ebbe ti nem láttok semmiféle manipulációt? -
#181 Pont ezt akartam belinkelni.. eléggé aggaszt :( -
#180 Ezt olvassátok el érdemes!
Kína vs USA -
harcu #179 Na ja, az mellékes, hogy a magyarok hivatalosan is hadat üzentek, mintegy 20 millió katona hallt meg a Szu területén. -
Sith #178 Öhh ez a bizk lesznek a katonák fegyver.. hát ha jol emlékszem pár hete (hónapja) derült ki hogy pentagon finanszirozott egy ilyen projektek nem hiszem hogy bármit is elértek volna.. perzse ugyse fogják bevallani persze nem gyöztek elnézést kérni a melegektől khm.. :)
-
#177 Ezzel tökéletesen egyetértek, ez ember egyszer él, viszont ország sok van, lehet válogatni. Ha jönnek az alienek lerohanni a földet akkor majd azt mondom hogy b**meg ez a bolygó az én hazám és máshol úgysem tudnék életben maradni, megvédem az életem árán is. De egy politikusok által mesterségesen megrajzolt vonalon belül elhelyezkedő területért nem töröm magam. -
davos80 #176 Ezzel egyet értek.
+ : az ember *hülye, bármire képes...
* ez a legenyhébb kifejezés -
#175 Újra a paramen..:DDDD -
#174 rühellem a katonaságot, pusztuljon az aki akarjon, akkor sem fogok a felsőbb hatalom kedvéért megöletni magam. -
#173 Aztán lehet csak én látom sötétnek a háborút, egyébként meg móka, kacagás :) -
#172 Én meg olvastam egy olyan könyvet, hogy kubai válság, ott nem írtak arról, hogy mi lesz a jövőben, de azért mókás volt. Mint az a videó, amin bemutatták hogy angol katonákon teszteltek lsd-t, fetrengtek a röhögéstől, meg egymásra fogták a fegyvert. Ez a buzis vegyi vagy biológiai fegyver szerintem nem lehet valami hatékony, azt hiszem el is vetették a tervet. Én nem vagyok benne olyan biztos, hogy nem lesz atomháború. Azt hiszem ha már más választás nem lenne (persze a szabadságot mindig föl lehet adni), végső megoldásként bármelyik hatalom bevetné akár saját területére is, csak hogy pusztuljon az ellen is. Én nem voltam katona, de azt hiszem a háború nem az emberségéről híres, és épp az a dolog, ahol a cél szentesíti az eszközt. Amég mással meg tudják oldani a háborút, addig nem lesz atom, de amint elfogytak az eszközök, nyugodt szívvel...
Ez lehet, hogy az én betegségem, de ha katona lennék nem adnám az ország szabadságát, és ha meg kell halnom érte, akkor jöjjön velem annyi ellenség, ahányat csak magammal tudok vinni - pukkanjon nagyot. -
#171 Ez a monitoros sugárzós dolog teljesen X aktás, ott volt egy tök ilyen rész, amikor kábeltv kábelre rátettek vmilyen módosító szűrőt, alapból nem volt semmi változás, csak ks mellékhatása lett :)
A katonákra nem mondok semmit.. ezért nem leszek katona. -
ZsirosKenyer #170 ha lesz, nem atomháború lesz.
Van erről egy elég érdekes könyv, már régen olvastam, címe szerzője nem jut eszembe. Abban tudományosan bizonyítva leírnak módszereket a legújabb "idegfegyverekről". Már nem emlékszem pontosan a működési elvekre, de a lényeg hogy ülsz otthon a monitorod előtt és olyan jeleket kapsz az agyadba, melyek hatására kimész legyilkolni az utcádat. Vagy a lájtosabb verzió hogy kiírnak mondjuk egy választást, és beleírják az agyadba hogy szavazz rájuk(mondjuk egy esetleges megszállókra). Meg pl. ledobnak egy olyan cumót amitől a katonák melegek lesznek és megkívánják egymást a harctéren. Szóval elég ijesztően hangzanak... -
#169 mihez? -
#168 174 nap van hátra!!!!!!!!!!! -
Inquisitor #167 Szvsz a legtöbb ember ha tudná a jövőjét, akkor se változtatna semmit, persze eleinte azt gondolná, hogy dehogynem ...
Nézd csak meg az embereket, amikor olyan helyzetben vannak, aminek előre látható kimenetele van és lóf*szt se tesznek ellene. Háborúk, gazdasági problémák vag ymondjuk sima alkohol/nikotin függés, stb. -
#166 Erről sokan filozofáltak már, h vajon érdemes e tudnunk h mi lesz a jövőben, vagy ha tudjuk, esetleg aszerint cselekszünk h azlegyen..
Szvsz csak nagyon kevés ember van, akinek jóttenne ha tudná a jövőjét. Az öngyilkos szekták is erre építenek.. -
davos80 #165 Néha nekem is eltűnik. -
Inquisitor #164 Szvsz nincs jövő ... Nincs múlt ... Sőt még jelen sincs. Az idő egy illúzió. Az idő is csak illúzió. ;) -
#163 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
Csak most látom hogy HÜLYE vagyok ugyanis az előző oldal volt búkmárkolva és azért hiányoltam a hozzászólásokat -
#162 Nagyon hülye vagyok? Ugyanis nekem az az érzésem mintha pár hozzászólás le lett volna vágva az elejéről. Szerintetek? -
#161 de azért jó lenne ha mi is tudnák igazából nem?
(bár én már szoptam úgy horoszkóppal, hogy jól elment a kedvem amikor megtudtam, hogy mi vár rám) -
#160 Lehet, hogy valaki jobban tudja a jövőt Nostranál, és ellentmond a 2 ember jóslata egymásnak. -
#159 ha valakit tudja is, annyi a dezinformáció, h lehetetlen kiszűrni. -
#158 lehet -
#157 nem tudjuk lehet, hogy valaki tudja, de ok nem vitázom -
#156 így van, erre gondoltam énis.
-
#155 Ha valaki jósol és mindenki más belemagyaráz, annak van valami értelme? Nostran kívül senki más nem tudja, mire gondolt. -
#154 azért el tudom képzelni, hogy van nálam okosabb a világegyetemben... -
#153 a jóslásnak pont az a lényege hogyha bejön akkor örülünk, ha nem jön be leszarjuk hogy azt mondta.
vki tényleg jól értelmezi.. ne legyél már ekkora naív. belemagyarázáshoz tényleg őstehetségnek kell lenni. -
#152 de lehet, hogy valaki meg tényleg jól értelmezi, csak az ő véleményét is leszarjuk, csak amikor már késő
de mind1, mert a jóslatnak pont az a lényege, hogy valóra válik
-
#151 Egyébként szerintem az nem jóslás, amikor nem utólag kell értelmezni a dolgokat.