32
A gépem kék halálal újraindul
  • Pheel
    Alapvetően nem illik ez a topic a hardware fórumba...
  • rriicchhiiee
    BIOS frissités nem segítenne rajta?
  • rriicchhiiee
    oké!
    Thanks!
  • Kage Kage
    Le kell töltened a zippelt ISO image-et, megtalálod valahol az oldal közepén a linket. Ezt az ISO image-et kiírod egy CD-re, vagy egy floppy-ra (ez utóbbihoz kell egy rawrite nevű progi ha win-t használsz, neten megtalálod).

Ez azért kell, mert teszteléskor csak a progi lehet a memóriában, az oprendszered nem töltődhet be, hisz értelemszerűen azt a részt nem tudná ellenőrizni ahol pl. a win van.

Ezután szimplán a CD-ről vagy lemezről boot-olsz, a progi betöltődik és elkezdi tesztelni a memóriát szándékosan olyan mintákat helyezve a memóriába, amik a hibát előidézik (pl. 010101 stb.). Amikor véget ért, akkor kezdi a szekvenciát előröl. Érdemes legalább kétszer végigengedni rajta, mert bizonyos hibák csak egy idő után, pl. melegedés után jelentkeznek.
  • _Vegeta_
    Yah, esetleg alaplap vagy procc mert minden mast kiszedtem es kicsereltem masik gepbol valora, de qr*ajo lesz ha megin koltenem kell a gepre. :\
    Egyenlore talalt a kaspersky egyket trojant, de ezek mar honapok ota meglehetnek, nemhiszem ezlesz a gond, m1 remeny remeny. :)
  • rriicchhiiee
    És mivel tudnám megnézni, hogy melyik rosz??
    Van vmi megbízható tesztelő progi?
  • rriicchhiiee
    ???
  • DONGUBA
    nekem is volt es batran mondhatom hogy alaplap vagy proci vagy memoria hiba!!! 100000000000000000%
  • CSOCSO
    nekem nem..azonnal elindul normalisam
    azt hittem hogy neked valami mostani amd geped van. de ha 5 eves akkor lehet hogy valamid elszallt..kitudja...
  • _Vegeta_
    Josokat szivtam a kaspersky-al. License key meg blask list meg toktomtudja mi, egyenlore mukodik es lehet vele keresgelni.. Lefertotlenitem a gepet vele, bar nemhiszem fog talalni vmit.
    Zonealarmot felraktam es lenne egy question, szal kerioval is meg zonealarmal is azvan h miutan betoltott a win, szoszerint 1-2percet varni kell amig a tuzfal elindul, nektek is ennyi ideig tart ?
  • _Vegeta_
    Koszi, hat meglesem a zonealarmot, bar kicsit felek tole, regen sok gondom akadt vele. Egyebkent a gep mar vagy 5eves eddig minden gond nelkul szuperalt. Most nemtom mi lett vele 2-3hete mar csak gond van a geppel meg a helyi haloval, hol megy hol nem. :(
    Na gyorsan beszerezzuk a szukseges programokat. :)
  • CSOCSO
    az a baj hogy ha jol tudom megcsak nem is regi a geped? de ettol fuggetlenul lehet defektes egy uj gep is...
  • CSOCSO
    en is nodoztam.. vegulis sok bajom nemvolt vele megis sok helyen kicsit lehuztak... es kasperskyt ajanlottak...
    kerio?? huu az probaltam 1 eve... nagyon nem jott be... zonealarmmal szinte teljesen elvagyok.. szotlanul mukodik SOHA nincs baja. egyetlen egy baja az hogy nem mukodik mindig az MSN hangbeszelgetes.. neha ki kell kapcsolni amig elinditod a mikrofont...de azt csakneha hasznalom...
    probald ki ezt a konfigot. ha nemjon be akko nemtom... ram problema vagy talan proci? esetleg alaplap???
  • _Vegeta_
    Nod32 virusgyalázóm van kerio tuzfallal es firefoxot hasznalok. De Szentem csak megcsinalom amit mondassz, csak kicsit kesobb mostansag nincs idom erre.
  • M@TriX
    Nekem a BitDefender jött, be AllinOne. ;)

még a regbázisba való íráshoz is lehet jogokat kiadni...
    román fejlesztés és szinte naponta jön ki frissítés...
  • CSOCSO
    valszeg latogatsz egy olyan oldalt amit nem kene...
    amit ajanlok:
    win reinstall... kaspersky virusirto... minimum egy zonealarm
    es firefox hasznalata..ezekutan johetnek a driverek es szoftverek..
  • NeoMaN
    hát aztat én innen honnéttudjam? :)
  • _Vegeta_
    Oke oke, de mien lehet ? Sasser mblast javitas fennvan.
  • NeoMaN
    svchost probléma sztem vírus
  • _Vegeta_
    En is kerdeznek vmit ha mar nyilt egy topic.

Miert van az h az xp szabalytalan idokozonkent lefagy. Node nem atlagosan, hanem lefagy a talca kozbe/utanna semmien prog nem indithato, de ami mar elindult korabban winamp, totcommander pl az mukodok tok jol. Kesobb az asztal is megfagy es semmit sem lehet csinalni csak resetelni.

Alakatreszek procc, alaplap kivetelevel cserelgetve voltak a lefagyasok ugyis jelentkeztek. 3fajta virusolovel winyok tesztelve tallat nincs. Spyware/adaware sincs. Tuzfal kerio.

Mas:
    Az egyik svchost idonkent fogja magat es megeszi a processzoridot, tokre belassul a gep. Process explorer szerint az RPCRT4.dll+0x15dd modulban vagy micsodaban, ha ezt a kiölöm utanna egy ideig helyreall a gep.

Aztan olyan is elo szokott fordulni h nemtok elinditani mondjuk egy videofilmet. De ami eddig ment az megy yool csak mas nem indul.

Ja es elmult masfel het alatt 4 winreinstall volt, de ezek a problemak meg mindig fennallnak.

5letek ?
  • rriicchhiiee
    az a gáz hogy nemnagyon tudok angolul tudna nekem vki segíteni, hogy kell ezt a progit lefuttatni????
  • rriicchhiiee
    1GB PC 3200 CL3 184- Pin DIMM Kit(2pcs) /KIngstone/
    KVR400X64C3AK22/1G
    na ilyen a ramom pontosan
  • Kage Kage
    Ez nem vicc, hagyd rajta párszor körbefordulni a memtest86-ot (memtest86.com).
  • cikasz
    Memória lessz az..
    két 512-es kétoldalas???
  • NeoMaN
    nforce driver IDE része. nálam mindig gond volt vele. kékhalált viszont az acpi okozotzt soxor
  • rriicchhiiee
    NV IDE? a mi?
  • NeoMaN
    ne rakd fel az NV IDE drivert. próbáld meg úgy telepíteni a wint, hogy a bios-ban apic off. (nem az ACPI!!!)
  • cSuwwi
    ki szokta írni, hogy mivel van gondja, milyen fájllal, abból lehet következtetni hogy mi lehet a probléma.

nekem amikor a ramom meghalt, akkoris véletlenszerűen dobta a kékhalálokat...
  • Takezó
    amúgy mit ír ki a kék halálnál?: )
  • czky
    Omega driver helyett használj gyárit. Az omega driverrel nekem is voltak problémáim a 9800pro kártyámmal.
  • rriicchhiiee
    SP2 van a gépen, és a vga driver pedig: Omega 2.5.97a
  • rriicchhiiee
    Hali!
    Az van hogy a gépem kiszámíthatatlan időpontokban újraindul. Kék alapon bejön egy egyoldalas szöveg és utána. Már kb 5x újraraktam a rendszert...
    Configom:Asus A7n8x -e Deluxe, AMD3000+, 1GB PC3200 KIngstone, HIS Radeon 9800 pro, samsung 160gb sata.
    Megpróbálom vhogy lefényképezni azt hogy mit ír ki, de aki már találkozott ilyennel az segítsen....
    Előre is kösz....