9
ASUS K8N-E nvidia tűzfal
  • temes69
    #9
    lehet rajta konkrétan is szabályozni a dolgokat. van vagy 100 féle lehetőség. lefuttatom a teszteket és majd ideírom hogy hogy sikerült.
  • PetruZ
    #8
    Nem ismerem ezt a tűzfalat, csak annyit kérdeznék még, hogy lehet-e rajta alkalmazásonként szabályozni a dolgot, vagy legalább valahol konkrét portokat állítgatni, nem csak így egyben az egészet?
    Nézz már el erre az oldalra és futtasd már végig a teszteket.
  • temes69
    #7
    asszem sikerült. a következőket működtem: Advanced configuration\ UDP/TCP Port. az itt megjelenő ablakban van egy ilyen hogy: "UDP/TCP Port Default Action". ennek van két része: az egyik: "TCP/UDP port inbound action", a másik: "TCP/UDP port outbound action". ez alapból úgy volt beállítva, hogy a "TCP/UDP port inbound action" DENY-ra volt állítva a másik meg ALLOW-ra. egyszerüen a "TCP/UDP port inbound action"-t átállítottam ALLOW-ra, tehát most mindkettő ALLOW-on van. így mát tudtam csatlakozni és tölteni is aktív módban.
    remélem nem leszek tele trójaival félórán belül:)
  • PetruZ
    #6
    Múlt héten elhozhattad volna a kis könyvecskét és kihámoztuk volna belőle. Bár akkor még a feltelepítés sem akart működni (ezek szerint az már sikerült). :)
    De hátha segít: a Kerio-n nekem az alábbi packet filter-ek vannak megadva a DC-re. Ezekkel tökéletesen megy aktív módban, soha nem volt problémám vele. Ezek mind engedélyezett (permit) irányok:
    -TCP out, local any, remote port 411
    -UDP out, any
    -TCP out, any
    -TCP/UDP in, local port 2000
  • HiPPoNaX
    #5
    Szvsz nyitnod kene egy portot (TCP es UDP forgalmat is engedd!) majd ezt a portot megadni a DCnek, igy mennie kene. Ha nem, akkor marad a passziv mod
  • Crem
    #4
    Esetleg a Dc++ megszüntetésével működne a Stabil gyári tűzfal!:P
  • temes69
    #3
    van hozzá egy 150 oldalas angol nyelvű leírás. jelenleg is ezt tanulmányozom, csak kb a felét nem értem. "csak úgy" meg nem akarom állítgatni mert lehet hogy több kárt csinálok mint hasznot. ezért is írtam be erre a fórumra:)
  • Garfield
    #2
    A mellékelt lemezen kéne lennie valami "Nvidia Firewall Administrator's Guide"-nak, nem?

    Azt elolvastad, abban nem volt semmi a beállításáról?
  • temes69
    #1
    sziasztok!

    a problémám a következő: nemrég vettem egy ASUS K8N-E Deluxe alaplapot. tökéletesen műkszik nincs vele különösebb gondom, egyet kivéve. ezen a lapon van egy integrált tűzfal, ami igencsak szörnyűségesen sok beállítási lehetőséget biztosít az egyszerű felhasználó számára. tulképpen van benne alapbeállítás ami jól működik, DE a dc++ nem hajlandó vele csatlakozni. a hubra belép, de semmi több. kövezzetek meg hogy ilyenekt írok ide, de azért vettem deluxe változatot nem simát hogy a 30napos tűzfalaktól egyszer és mindenkorra megszabaduljak. ha meg már megvan akkor ki akarom használni maximálisan azt amit a pénzemért kaptam. szóval segítségeteket várom ezzel kapcsolatban.
    előre is köszi!