6292
  • Bucser
    A Capricanak vége...

A Show pedig cancelt kapott...
  • neevous
    Mit nem értesz?
  • neevous
    Majd térjünk vissza a témára akkor, ha vége a caprica-nak.
  • simon7108
    megnéztem a The Plant-t és már azt sem értem amiről azthittem,hogy értem:D
  • simon7108
    addig ok,hogy a kenyérpirítók probálkoztak létrehozni emberi Cylonokat de csak a hibridig jutottak és a emberi Cylonokat a Final Five hozta létre.
    de az még Zoe előtt volt?
    mert nem hagy nyugodni amit a Caprica végén láttam....
    az,hogy voltak Cylonok már a Caprica előtt is tény mert az a BSG-ben kiderult csak nem tudtak róla(ugyebár az egész 13. kolónia Cylonokból állt)
    mert ugyebár a "történelem megismétli önmagát".
    szóval engem igazán az érdekel,hogy-hogy jon ide Zoe?mert ő is abból a takonyból jott elő amikor elkészult mint a BSG-ben az ember cylonok.
    mondjuk marhára meg tudja keverni az embert....
  • neevous
    http://en.battlestarwiki.org/wiki/Humanoid_Cylon#Origins
  • simon7108
    aha így már értem:D
    de azt nem értem,hogy miért volt akkora meglepetés az embereknek (még a BSG elején) amikor megjelentek az emberi Cylonok?Hiszen már 50 évvel azelőtt amikor megalkották őket már megcsinálták az első emberi Cylont(Zoe).Vagy akkor a rendező erre még nem gondolt?:D
    Vagy netán nem tudtak róla,hogy megcsinálták?
  • neevous
    Annyi a lényeg, hogy Zoe nem tagja a 12 cylon modellnek és nem is a #7, mert az Daniel, akit Graystoneról neveztek el.
  • simon7108
    ja,hogy a Number Seven csak elnevezve lett a Cylonok teremtőjéről Danielről.
    de így még mindig rejtély számomra,hogy akkor mi Zoe?Mert a Caprica szerint ő az első emberi cylon de mást nem tudni rola...
    pont akkor kell azt is elkaszálni amikor kezd érdekes lenni....
  • simon7108
    jo azt értem,hogy az a neve a Number 7-nek de nem ő a rendes Daniel Graystone csak róla nevezték el nem?(nem tokéletes az angolom szoval csak néhány dolgot értettem meg a szovegből)
    na meg ez nem ad választ arra,hogy akkor mi a szerepe Zoe-nak?
    Vagy Zoe modellje lett elnevezve Danielről?
  • neevous
    However, in his podcast for “No Exit,” Ronald D. Moore shed some light on this mysterious Cylon, saying that he is connected to the upcoming prequel series Caprica. Indeed, that show has a main character named Daniel. Played by Eric Stoltz, he is the original creator of the Cylons, so at the very least, Ellen Tigh and the others probably named Number 7 after the creator of the Caprica Cylons.
  • neevous
    Number Seven
    Number Seven, also known as "Daniel", is a previously-undisclosed model whose existence is revealed by Number One and members of the Final Five who have recovered their memories (TRS: "No Exit"). This model is believed to be defunct due to a sabotage by Number One prior to the Second Cylon War. The Daniel model was artistic and sensitive, and had a close relationship with Ellen Tigh, which led to murderous fraternal jealousy on the part of the Cavil model. Nothing is known about this model's appearance.
    It is possible that Number Seven was named after Daniel Graystone, the inventor of the Twelve Colonies' Centurions.[12].
  • simon7108
    bocs de ezt most nem értem:D
    Zoe modelje lett Danielről elnevezve vagy mi?:D
  • neevous
    Daniel=/=Daniel Graystone.

A cylon modell viszont Greystone után lett elnevezve.
  • simon7108
    ?az,hogy lehet?márint Daniel Graystone?:O
    és akkor Zoe mi volt?
  • neevous
    Igen, ő volt Daniel.
  • simon7108
    amugy remélem az uj spin-off-ban ezek majd kiderulnek.
  • simon7108
    ja tényleg. el is felejtettem. régen láttam már.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    akkor ezek szerint a 13. Zoe az első emberek által készített emberi Cylon?és ha jol vettem ki Clarice mondandóját a végén akkor Zoe szította a lázadást?mert Clarice a végén azt mondja,hogy "az emberiség gyermeke feltámad,és elpusztítja azokat akik először adtak neki életet"
  • Reg5
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A BSG utolsó részeiben említették, hogy van egy 13. cylon is, de őtt végleg bedobozolták.
  • r4pt0r
    Ez az átka ha sok sorozat indul egy témában, elkezdik ütni egymást a történések, lásd Star Trek. :D
  • simon7108
    így a Caprica után csak bennem merultek fel kérdések?:D
    SPOILER!!!
    pl a Caprica végén láthatjuk,hogy Zoe emberi testet kap.akkor ezekszerint mégsem 12 emberi cylon modell van?
    na meg a BSG-ben Adama sosem említette,hogy volt 1 testvére akiről elnevezték meg 1 nővére.(legalábbis én nem emlékszem rá)
    és ugyebár eddig azt feltételeztem,hogy a 7 Cylon modellt a centuriok hozták létre de a Caprica után ahogy már mondtam kiderult,hogy az emberek hozták létre az első emberi Cylont.Na meg szó sem esett a BSG-ben arról,hogy miért lázadtak fel és az egyistenhitűekről sem beszéltek.
    igazából már magam is bele gabalyodtam mert nem tudom mi hogy van:D
  • Reg5
    A Razor flashback még a Resistancenél is gyatrább. A filmből kivágtak néhány rendes és 1-2 kivágott jelenetet. Semmit nem vesztesz ha kihagyod.
  • dregnarr1 #6030
    Razor után nézd, szerintem. Inkább kivágott jelenetek csokra, mint külön webizódok.
  • atika88
    Azt jól tudom hogy a razorból is van külön webseries, flashback néven amit a 3. évad után és a razor film előtt kell nézni?
  • dregnarr1 #6028
    Face of the Enemy a 4. évad közepébe jön, a 12. rész után.

A pegasus és az unfinished business epizódcímek, előbbi a második évadból, utóbbi a harmadikból ezekkel ne foglalkozz.

• atika88
    Olyan kérdésem lenne hogy az tiszta hogy a resistance mini web sorozat a 2 .évad után jön de a 3. oldalon emlitett Face of the enemy , pegazus és az unfinished business is websorozatok vagy ezek csak epizódok , és ha sorozatok hová kell őket beilleszteni? A web sorozatok csak feliratosak ugye?
  • Amiga
    Köszi :-)
  • joebacsi
    igen
  • Amiga
    Sziasztok! A sorozat első évad első része ("33") azzal kezdődik, hogy "az előző részek tartalmából". Milyen előző részek? A minisorozatból idéz???
  • neevous
  • dregnarr1 #6022
    Üdv!

Magyar nyelven meddig adták le BSG-t?
  • Julius Caesar
    Az kúlság akkor. Remélem nem szúrják el. Galacticát még zsír újan látni jó lesz.

Amúgy azt vártam a Capricában is, de remélem akkor ebben az újban lesz ilyen, hogy kikacsintások az eredeti (RDM eredeti) sorozat felé. pl Baltar szülei feltűnnek vagy valami.

Amúgy arculatra akkor milyen lesz? Capricás? Tehát az 50-es évek és a távoli jövő fúziója vagy hogy? Mert akkor ez kb 7-8 évvel játszódhat a Caprica után, ott Bill kb 12 éves lehet.
  • Reg5
    Attól, hogy kategóriájukon belül szinte legjobbak, a scifin belül nem azok mert olyan nincs. Ennél jobban nem tudom leírni, de azt hittem nagyjából meg lehet érteni.
  • joebacsi
    "Mert az SG minden csak nem legjobb scifi ;)"
    "Még szintjükön belül sem vagyok benne biztos, hogy legjobbak-e, de annyi biztos mind2 remek sorozat."

Most nem, nem biztos, vagy !nem=igen?
    A gondolataid legalább olyan tiszták, mint egy törvényalkotónak :)
  • Pharaoh
    Igaz.
    A Battlestar Galactica: Blood & Chrome egyébként tíz évvel az első Cylon-háború kezdete után játszódna és a húszas évei közepén járó, friss végzős William Adama lenne a főszereplője, aki az Akadémiáról kikerülve a Galactica fedélzetén találja magát, ahol nemsokára egy titkos küldetés vezetőjévé válik, mely az egész háború alakulását megfordíthatja.
  • Julius Caesar
    Az igaz, hogy lesz egy sorozat ami az első cylon háborúban játszódott? Mert az király lenne. Bár kicsit hiányozna a "road movie" feeling vagyis ez a poszt apokaliptikus atmoszféra.
  • tescodr
    bocsi rosszul fogalmaztam szóval nekem személy szerint ez a 2 kedvencem de stargate ből is csak az sg1.
    most a stargate universe-t kezdtem el nézni de az elég lassan indul be gyk:2.évad közepe
  • Reg5
    Mi van?. Csak annyit írtam, hogy nincs értelme összehasonlítani őket. Mind2 jó, de egyik sem legjobb.
  • Landor
    #6009 vs #6013
  • Reg5
    Jómagam SG fanboy vagyok, de scifik között más más szinten van az SG és BSG. Még szintjükön belül sem vagyok benne biztos, hogy legjobbak-e, de annyi biztos mind2 remek sorozat.