6292
  • Seten

S02E13
    Ez oké, de legutóbb épp apu hadnagyozta le (ő pedig visszaadhatta volna a rangját).

• [NST]Cifu
    Amibe Seten-nek igaza van, hogy az áthelyezése nem járt volna (katonai szempontból) lefokozással. Nem ő a Pegasus CAG parancsnoka, de ettől még a rendfokozata megmaradt volna. Csakhogy az események miatt (szerintem) Cain lefokoztatta. Ez szvsz egyfajta hatalomvillogtatás volt Cain részéről, miszerint ezt is megteheti.
  • IMYke2.0.0.0
    A BSG-ben minden Battlestaron csak egy CAG van. Ezt a sorozatból már rég megtanulhattad volna!
  • Zsolo007
    Istenem...

Spoiler!!!

[szin=white]Azért lett lefokozva, mert a 10. részben ugye Galactica Pegasus ellen fordul, és ezért GAsokat le kellet tartóztatni....Másrészt 11. rész elején, mituán le lett tartóztatva nem engedélyezett kommunikációt folytatott Starbuck-al. Ennyi De ez az adott részekből megérthető....
  • Seten

Ez hülyeség.Összekeveritek a rangot a beosztással. Egy hajón egy CAG kell de miért ne lehetne két (vagy több) katona századosi rangban?!

• IMYke2.0.0.0
    Mivel ott, ahová helyezték már volt egy CAG, szerint mi lehet a végeredmény...?
  • Seten

Ennyi karakterrel akár választ is írhattál volna! :)
    Amúgy nekem csak az jött le hogy elmozdították a posztjáról, ami viszont nem járna rendfokozatvesztéssel.

• Zsolo007
    Nem láttad a részt, vagy mi?

Ha meg láttad a részt csak nem fogtad fel akkor nézd meg még1x :D
  • Seten

Oké, rosszul kérdeztem. Szóval miért?

• IMYke2.0.0.0
    Spoiler:

Amikor Cain egyesítette a flottát és áthelyeztette a saját parancsnoksága alá.
  • Seten

SPOILER

Apollo-t mikor fokozták le hadnaggyá?

• mrzed001
    Ha úgy számolunk, hogy >5M néző van (valójában sztem >7M, tehát a >6 évesek amivel számolni kellene), akkor az 1000 néző az pont 0,02% (nem 2%, hanem 2 század százalék ! Cirka ez minden 5000. magyart jelenti.). Szerintem egyébként nincs ilyen magas a szám (vagy csak a baráti körnek egy kis ingyen tivi :p), merthogy statisztikailag ez azt jelentené, hogy egy 5000 fős településen 1 főt ki kellett volna hogy válasszanak, vagy egy megyeszékhelyen 10-20-at (ráadásul csak bizonyos ideig, utána váltás másra), szóval már legalább hallanom kellett volna olyanról, aki látott már olyat, akit felkértek már erre
  • Roll
    Én úgy hallottam, hogy 1000.
  • mrzed001
    Észre vetted volna, ha letesznek nállad egy dobozt, meg egy spéci távirányítót :)))
    És így belegondolva, amcsiba <10.000 -es minta alapján saccolnak egy nézőszámot (egy ~270M lakosú országra!), itt mennyi lehet ? 100 ?? Csak az 5%-os hibatűrés ennek az 5000x-ese (tehát akár a teljes mérés lehet csak hibás eredmény, szóval lényegében nagyokat csapkodnak hatalmas pocakjukra :p)
    Jelentkezzen, akit már megkerestek ilyennel :))
  • Zsolo007
    Hmm...Ezt nem is tudtam hogy így megy....Nemhinném egyébként hogy ilyen részese lennék a gépezetnek :)
  • [NST]Cifu
    Azzal, hogy te nézed-e vagy sem, még nem változik a nézettségszám. Azt ugyanis egy minta alapján állapítják meg, tehát van x emberke, akinek a TV-készülékén egy berendezés figyeli, mely csatornát nézi éppen az illető (hopp, vagy te is egy ilyen mintavételezés része vagy?). Utána ebből csinálnak egy statisztikát. Egy-két alkalommal már felmerült, hogy ez a módszer nem igazán megbízható, de nincs jobb nála, és már ehhez alkalmazkodott az egész TV-média ipar (ez alapján vannak meghatározva pl. az egyes idősávok nézettsége, amely alapján a reklámidő árát kiszámítják).
  • Zsolo007
    Xéna szintű sorozatok szoktak olyankor menni max :D

Egyébként én bele fogok nézni, márcsak a szinkron miensége miatt is...

Meg hogy növeljem a nézőszámot :) kitudja még a végén pont azért bukik meg mert 1 ember hiányzott
  • Bandy
    hehe igen meglepő volt én is inkább megvárom míelött hülyeségeket mondanék :D
  • mrzed001
    Egyet kell veled értenem.
    Persze winnie most megint belém fog kötni (:p) , de akkor is igaz, hogy a legjobb sorozat nézettsége is lehet piszokrossz, ha rossz időpontra teszik (mint ezt)
    A szombat 14:00 a gyerek és mesefilmek ideje, tegyék akkorra a fantaghiro-t, de ne a BSG-t
  • Bandy
    hát szombaton 2kor sztem egész jó időben van, de a szinkron miatt én is aggodok viszont örülök, hogy nálunk is vetítésre kerül :).
  • Zsolo007
    Hát ez nem a reklámon fog megbukni. Ezek a barmok direkt bukásra ítélik azzal amilyen időpontba rakják...
    ÉS akkor még nem is tudjuk milyen lesz a szinkron...
  • ZoliJ
    nem vagyok tv2-nél marketinges, de nem akarom hogy levegyék műsorról a minit/sorozatot, csak mert a tv2 baszik reklámozni
  • Roll
    Tv2-nél marketinges vagy?
    Főnök mondta, hogy ingyen reklám kell? :-P
  • ZoliJ
    http://img14.imageshack.us/img14/8587/bsgbanner7yw.jpg
    http://img14.imageshack.us/img14/5060/bsgbanner25df.jpg
    http://img14.imageshack.us/img14/8043/bsgbanner36ix.jpg

szar imageshacks:)
  • ZoliJ

tegyétek ki ahova csak tudjátok, kell egy kis reklám neki, ha már a TV2 nem tesz semmit az ügyben:)
  • [NST]Cifu
    Yepp, de inkább nem nyilatkozom vele kapcsolatban. :)
  • Bandy
    jaja igaz, remélem ezt is szeretik az amcsik nem esen jól ha miattuk maradna abba a sorozat :). Láttad a következő rész előzetesét?
  • [NST]Cifu
    Kiváncsi leszek amúgy mennyire lesz vevő a külföldi nézőközönség a második évadra. Az első évad elég mozgalmas és akciódús volt, ehhez képest a második tényleg egyre inkább agyalós, moralizálós, stb...
  • Bandy
    meglestem a 13. részt hát eléggé izgi, kezdenek bonyolódni a dolgok :).
  • [NST]Cifu
    OFF:
    1.: Második blikkre valóban 20x102mm-esnek tűnik, bár az sem igazán, mivel a hüvelytalp kiképzése érdekes (nincs csappantyú, amikor Tyrol eltöri a hüvelyt).
    2.: A katonák is hívják Hummereknek a HMMWV-ket (mert a valódi jelölése ez, a Humvee csak a becézése), de ettől mindenki tudja még, hogy miről van szó, míg a HMMWV talán nem ugrik be mindenkinek elsőre (nem szakmai topic)...
  • Seten

Ja és bocs ha tovább okoskodom,a Hummerekre nem szerelnek géppuskát
    (még felárral sem :), a Humvee-kra igen.
  • Seten

Szerintem az nem 50-es kaliber. Nagyobb. Inkábbb a Vulcan 20mm-esére hasonlít.
  • dia
    Teljesen igazad van winnie nem tud kibújni a bőréből de itt nem tud moderálni:)))
    Most indulok haza utána jöhet a film
  • IMYke2.0.0.0

Szerintem, ne menjünk át a Feliratok.hu fórumának stílusába.
    A lényeg a felirat, s az, hogy egyesek - akiknek szüksége van / volt rá - értik a szöveget.
    Egy nagy K vagy E miatt nem kell rögtön nekem esni. Jó az úgy, ahogy van már.
  • winnie
    az elején szegény kapitányt szerintem írd át, mert úgy elég csúnya.
  • newil
    köszi...
  • IMYke2.0.0.0
    Pedig műxik az...
    De most már itt is megtalálod - Thx Roll.
  • newil
    Nekem nem jön be az oldal IMYke2
  • [NST]Cifu
    Első kör: az Omicron-kiadás 19"-es CRT-n nálam közepes, nem valami jó minőségű, de nem is említésre méltóan rossz. Engem inkább a hangminősége zavar.

Második kör: érdekes a Viper-ek gépfegyverlőszere, a mérete alapján egy 12.7x99mm-es NATO lőszernek néz ki. Nem túl komoly, ilyen lőszert lőttek az amerikai repülőgépek az 1960-as évekig, illetve ilyet használnak ma is pl. a Hummerek tetőgéppuskája is.

Harmadik kör: a láthatattlan légió:
    [szin=white]A Baltar "gyermekével" kapcslatban visszautalnék valamire: anno Baltar azt mondta, hogy Boomer-C (Boomer-G / Sharon-G meghalt, ne feledjük!) nem terhes. Erre Six valami olyasmit mondott, hogy ha nem terhes, akkor azzá kell tenni. Lehet, hogy Baltar termékenyítette meg valami módon Boomer-C-t?
  • Bandy
    Az elv már megvan szerintem csinálnak mégegyet :).