9
-
#9 Haha. A nyomorékot nem úgy értettem ahogy.., úgy értettem ami a színésztől egy átlagtól nagyon eltérő karaktert kíván, így az "akadémiának" nincs mihez viszonyítani, s a néző is könnyen besétál a klisékkel kirakott dramaturgiai csapdába, mert neki sincs viszonyítási alapja.
Most nem mondom h én is el tudtam volna játszani az Esőembert, mert nem igaz :). De rengeteg színész el tudta volna legalább úgy játszani mint a Hoffman, hiszen az ő játéka nem igazán hasonlított egy autistához.. (de mivel az emberek többsége azt sem tudja mi az..).
Ezt csak példának hoztam fel, lehet h a forgatókönyv is gyenge volt, nem tudom. De tény hogy a film morálisan nevelő hatású, ami nem lebecsülendő.
Végignézve a #7es listát, valószínű tévedtem.
Nem "biztos befutó" csak több esélye van, ami mellé kell még pár dolog.
A nyomorékokról, helyesebben a képességében korlátozott emberekről, nincs előítéletem ill max annyi hogy őket kicsit többre becsülöm, mint az egészséges embereket. -
#8 ott a pont
Tetsuo sztem meg te vagy a nyomorék, már megbocsáss :o -
winnie #7 biztos befutó.. (pl Esőember, Philadelphia, Egy csodálatos elme..)
autentikus, hiteles infó:) az egy csodálatos elmével színészoscart nyert jennifer connelly miért volt nyomorék?
Az oszkárdíjról meg csak annyit h aki egy halivúdi filmben nyomorék főszereplőt alakít az biztos befutó..
szerintem is.
2000: nyert: russell crowe (gladiátor)("nyomorék" volt, de nem nyert: geoffrey rush (quills))
2001: nyert: denzel washington (kiképzés) ("nyomorék" volt, de nem nyert: russell crowe (egy csodálatos elme), sean penn (nevem, sam))
2001: nyert: halley berry (szörnyek keringője) ("nyomorék" volt, de nem nyert: judi dench (iris - egy csodálatos női elme))
2002: nyert: adrian brody (zongorista) ("nyomorék" volt, de nem nyert: ed harris (órák))
2003: nyert: sean penn (titokzatos folyó) ("nyomorék" volt, de nem nyert: paul giamatti (american splendor))
tovább nem folytatom. -
#6 Csak a pontosság miatt:
A Philedalphiában nem nyomorék volt a főszereplő, hanem AIDS-es. -
Nyiri #5 Lehet hogy "nyomorek", de tobbet elt az eleteben mint barmelyikonk is fog. -
#4 Az oszkárdíjról meg csak annyit h aki egy halivúdi filmben nyomorék főszereplőt alakít az biztos befutó..
(pl Esőember, Philadelphia, Egy csodálatos elme..) -
#3 Ezt én is szívesen megnézem. -
#2 A film engem nagyon érdekel, szerettem ray-t és ténleg nagyot alakít Jamie Foxx -
#1 A történet ugyan nem egészen hiteles, viszont Ray Charles a halála előtt még "látta" a filmet (úgy tudom) és rábólintott erre a történetre. Szerintem az egyetlen dolog amiért érdemes megnézni ezt a filmet az Jamie Foxx alakítása, na az tényleg fenomenális.