11
  • framident
    Kedves fotós társaim!Kb.1éve van a tulajdonomban egy Lumix DMC FZ10 tipusú (Panasonic+Leika)digitális fényképezőgép, amellyel már több ezer fényképet készítettem, több-kevesebb sikerrel (a státuszom: teljes amatőr).Ezt a gépet egy barátom hozta nekem Svájcból, ott ugyanis sokkal kedvezőbb áron jutott hozzá. A problémám amiért hozzátok fordulok ott kezdődik, hogy egy pár nappal ezelött a zoom-gyűrű (az exponáló-gomb körül található)úgy jobbra, mint balra akadozva indul. Amennyiben tudtok olyan megbizható szakembert,aki orvosolni tudja a problémámat Pesten (a legjobb lenne Óbuda vagy Angyalföld), úgy legyetek olyan bátyám és írjátok meg az elérhetőségét énnékem. A legjobban azt szeretném, ha a javítást meg is várhatnám a szakinál (fő a bizalom!).Köszi:Will
  • kzalaba
    Hello! Eppen most szeretnek fenykepezot venni es nem tudom eldontani, hogy milyet vegyek! 60e koruli kene es termeszetesen Panasonic!
    Nem tudom eldonteni, hogy melyik a jobb :

PANASONIC DMC-LS1EG-S

PANASONIC DMC-LZ1EG-S

Csak annyi a kulonbseg, hogy az utobbiban 6x-os optikai zoom van?

Hobbifotozasra kene! legyszi segitsetek! koszi
  • Dzsini
  • linyi
    Fotomarket ajánlása túlzás. Nem nagyítóval, hanem szabad szemmel szokták nézni a fényképeket. Szabad szemmel általában 1/4 mm-t tudsz különálló pontnak érzékelni, és fotóminőségnek mondják a 1/12 mm-es felbontást. Így - és ezt gyakorlatból is állítom - 4 MP-lel szép A4-es képeket lehet készíteni, ha a kép éles.
    .
    A legtöbb digitgéppel lehet éles képeket készíteni, ha a gép mögött álló embernek van annyi esze, hogy az élességet egy kontrasztos felületen állíttatja be a géppel és van türelme megvárni azt az időt, amíg az beáll, s csak utána nyomja tovább a gombot. Persze ehhez a kis méretű CCD-vel szerelt gépeken elég fény is kell, mert fényszegény helyen nem működnek rendesen.
    .
    "Cat" megjegyzése helyénvaló. A pixelszám növelése pl. 6 MP-re csak azoknak fontos, akik 30*40(45) cm-es, vagy ennél nagyobb nagyításokban gondolkoznak. Kis méretű érzékelőn a pixelszám növelés csak zajt, fényszegény helyeken fókuszálási gondokat, csökkenő dinamikát eredményez. Ha valaki csak 10*15-ös nagyításokat készít, akár még a 2 MP is elég.
  • Dzsini
    nekem egy 3MP-s Fuji S602-m van, azzal 3MP-s képeket készítek, nagyon jó minőségben, 13x18ig probléma és zavaró pixelesedés nélkül lehet nyomtatni - a legtöbb ember úgyis a képernyőn nézegeti a képeit és nem plakátot akar belőle nyomtatni.
    egy hp 4-5-6 megapixellel 9x13ig se lehet felmenni, mert gyenge az optikája, zajos a ccd-je...

volt itt több cikk az SG-n, meg kellene végre érteni, hogy a megapixel nem minden. az 5-6mp-s kompaktoknál nagyobb vakítás csak a digitális 32x-es zoom (4x-es optikaival)
  • ZsoltiMC
    Gondolom nyomtatni. 5 MP-ellel kb 15x21 cm es képet lehet igényes minőségben levilágíttatni/nyomtatni. Lásd fotomarket ajánlását:
    méret: optimális felbontás:
    9x13 1051x1500
    13x18 1500x2102
    15x21 1795x2480
    18x24 2102x2835
    21x30 2480x3602
    24x30 2835x3602
    30x45 3602x5398
  • Cat #5
    vedd észre, hogy a megapixelszám a kép méretén kívűl semmit nem határoz meg, és mivel a fényérzékelő lapka változatlan mérete mellett növelik a felbontást, ez pont hogy rontja a minőséget, zajosodik.
  • Laalee
    ott nem a 4mp-vel van baj hanem a HP-vel...
  • IMYke2.0.0.0
    Láttál már 4 Megapixeles képet?
    Kedveseméknek van egy HP Photosmart-juk (megnemmondomfejbőlmelyik), ami 4 MP-t tud, mozgókép minden ami szem-szájnak ingere!
    A vele készített képek szépek, jók, de az ember "érzi", hogy többet is ki lehet hozni egy képből!
    Tegnap láttam egy 7.2 MP-es Sony-t. 89 ezerért.
    Elképzelhető, hogy amikor egy igazán komoly cuccban jelenik meg ez a felbontás mennyit fognak majd kérni érte!!!
    Amit tegnap meg is vettem volna szívesen: egy Konika 6 MP-es árú volt.

===============================
    .:i2k:. from meló
  • Dzsini
    mire kell neked 5+ megapixel?
  • atlagember
    Hát igen, de a képfelbontás még mindíg kevés. Mikor fognak tudni már normális felbontású CCD-ket gyártani?