26
Mp3 kisebbre méretezése
  • OPM
    MOBIL FÓRUM!
  • The Sims 2 fan
    Tudtok olyan oldalt ahonnan ingyenesen játékokat,zénéket, oplógókat lehet letölteni?
  • RealPainKiller
    kurva jó hátterek vannak
  • skristof
    1: számold ki... értelemszerűen a bitsűrűséget szorozd be a szám hosszával, másodpercben. de igaz amit opm mondd, minek neked kurvajó minőségu mp3 telora? nem adja át ugysem szvsz max 112, vagy 128. de már az is túlzás
    2: lásd 1-es pont, számolgass
    3: van ilyen telonk is, előnem keresem a cd-jét, de biztos vok benne, hogy csakis programok vannak hozzá, amivel a mobil és a gép közötti szinkronizációt oldhatod meg. de általában szarok ezek a progik. de ingyenes játékokra meg háttérképekre ne is álmodj
  • nemcsakfeel
    próbáld meg a CDex -et! free meg minden..
  • OPM
    1. attól függ milyen/hány perces zenéket hallgatsz
    legjobb minőségben teljesen felesleges feltenni zenét, 1 db sem férne rá :)

2. legrosszabb minőségben (kb mint a telefonálás minősége) szerintem rá tudsz nyomatni 4-5 számot is

3. offtopic és foggalmam sincs :)
  • The Sims 2 fan
    Lenne pár kérdésem:
    1, Egy mobil 8 MB memóriájába a legjobb minőségben hány db mp3 szám fér rá?
    2,És hány db a legrosszabb minőségben?
    3, Ha veszek egy n 6230-ast akkor a CD-n amit adnak hozzá azon mi lesz? Játékok vagy háttérképek vagy programok vagy mik???
  • OPM
    tudsz mondani valami jó tömörítő programot, mert Vegassal nem lehet VBR-t?
  • nemcsakfeel
    ha tud VBR-t akkor azzal csináld, 32-96(112) ig beállítod, simán jó lesz.
  • OPM
    hú nekem még valami dos-os mp3 player volt az első :D

de szerintem 96 alatt már túlságosan érezhető lenne a minőségromlás, nem csak útközben szoktam hallgatni a playerem...
  • Shadow_THH
    emlékezzetek csak a jó öreg 486-os időkre, amikor összetettük a kezünket a winamp 1.8 láttán, ami monoban képes volt lejátszani az mp3at ha nem mozgattad az egeret :) szal szerintem a 96 is sok, főleg ha nem kocsiban hordod és nincs hozzákötve mély nyomókra
  • Shadow_THH
    szerintem a 96 az még bőven sok :)
  • OPM
    sajnos csak mp3 :(
    most a Vegassal készítek 96kbps-es zenéket, és egyáltalán nem lettek rosszak! örülök, mert így 1,5 óra helyett akár 3 óra zenét is magammal tudok majd vinni
  • nemcsakfeel
    az újabb szoftverek lehet hogy teljesen jól konvertálnak mp3- mp3 ba, de a biztos a wav..
    aac-t vagy más formátumot támogat a lejátszód?
  • skristof
    én így csinálom
  • OPM
    nekem is kéne valami jó megoldás, mert csak 128 megás az mp3 playerem
    akkor azt mondjátok előbb wav-ba, aztán kisebb bitrate, ne közvetlenül az mp3-ból?
  • Shadow_THH
    okos teló bir vorbist csak szoftver kell hozzá :)
  • galocza
    ha bír vorbist, javallom azt. nem vagyok fehérfülű, de én 80as bitrátát hallgatok utazgatás közben és az teljesen jó (stereo) - pda-n.
  • nemcsakfeel
    Csak sajna nem lehet minden telóban mem kártyát bővíteni :(
    ld. SE k700 ..
    A monoba tömörítés jó ötlet, hirtelen nem is jutott eszembe :)
  • Shadow_THH
    no akkor:

telefonod hangminőségétől és vájtfülüségedtől függően tömörits:
    legszarabb minőségben amr formátumban, de használhatsz még ilyen esetekre kiválló real media (*.rm real one player gondolom akkor van benne) vagy ogg vorbis (*.ogg) fájlokat!
    Ha ragaszkodsz az mp3-hoz, akkor:
    első dolog, stereobol monoba konvertálsz (fele akkora lesz, és ha nem headsettel hallgatod akkor ugyis csak egy hangszóró van). Ha a telőban jó minőségű 'hangkártya' van akkor meg fogod hallani a tömöriténél a külömbségeket csak (ha minőségi cucc, akkor valszeg alapból jár hozzá egy beépitett mp3 lejátszó, és nem neked kell ugy feltöltened rá sis-ként).
    Egyébként ajánlom a rádió minőséget (22khz stb). És a memória kártya bővités sem tul nagy beruházás :)

nm
  • skristof
    ha mp3ban van meg akkor konvertáldd wav-vá és utána 112-es (esetleg96-os) bitrátával tömörítsd ujra..
    progi hozzá: CDex tökéletes

[sztem fölös topik]
  • nemcsakfeel
    az a baj, hogy az mp3->mp3 tömörítésnél nagyon sokat romlik a minőség :(
    szal érdemesebb, ha megvan pl. audioba akkor onnan ripeled be mondjuk 96 kbittel.. telefonon az még hallgatható, és nem is foglal helyet.
  • fifi
    MP3 splitter-rel
  • Met
    Át kell tömöríteni kissebb bitrátával de nagyon leviszed szar lesz a minősége.
  • Takezó
    én tmpgenc-el csinálom, de biztos van egyszerűbb módja is :) a problémám amúgy nekem is ugyanaz, szal ez jó megoldás ;)
  • rriicchhiiee
    Hali!
    Volna 1 olyan kérdésem, hogy mp3-t lehet-e vmilyen progival kisebbé tenni(kevesebb helyet foglaljon)?
    A telcsimra az a baj hogy nem fér fel túl sok mp3 és azért gondoltam erre hátha van ilyen....