37
-
#37 Szoval te utalod a lovet :-) -
#36 én nem irigylem ... -
mrzool #35 Hú, te aztán nagy szakértő lehet, ha ennyire értesz a vindózhoz.:) A honlapodon azt írod, hogy a felhasználók látják egymás fájljait. Most vagy direkt hazudsz ekkorát, vagy szimplán lamer vagy - mindkét eset elítélendő annak a fényében, hogy olyanról osztod az észt, amihez lövésed sincs...
-
Andris #34 Akármit is csinálnak a windows-al az egyre szarabb lesz... utállom, hogy minden egyre automatikusabb, és egyre kevesebb dolgot lehet beállítani. -
Janek81 #33 Jah, én is pont ezt mondom. Csak fordítva. Minek fikázza az olyan, akinek halvány lila gőze az egészhez (#2)? Nekem meg ez a "stílus" borzolja a hátamon a szőrt. -
#32 "aki meg Bill Gatest fikázza az csak irigykedik :)"
Tegye fel a kezet mindenki, aki nem irigyli BG-t :-) -
#31 Lasd: #30 -
#30 Bocs, de nekem nem az SP2-vel volt gondom, azzal most nem foglalkoztam. Nekem a stilussal van gondom. Nem ertem, hogy miert kell a masikat zsigerbol lelamazni. Ez felesleges. Es ha ez megnyugtat: szerintem is jo dolog az SP2, egyszer lattam, tetszett, de nem erint tulsagosan. -
FTeR #29 kemény, keresztbe megy a fikázás :D
egyik védi a másikat, aztán pár kommentel feljebb ugyanőt fikázza
ekkora flémet már régen láttam
btw, amikor kijött felraktam az SP2-öt kilőttem a tűzfalat, mert mást használok pár bővítéssel. elég nehéz volt, mert vagy 3 helyen kell a megfelelő sorrendben kikapcsolni, hogy le is áljon. Aztán beállítottam, h az automatikus update helyett csak szóljon, ha vmi új van (teljesen nem lehet kikapscolni - nagyon helyesen). Ennyi, minden megy rendesen. ismeretségi körben mindenkinek az sp2es tűzfalat hagytam, mert n00bok nem kapnak agyvérzést tőle, mint általában tűzfalaktól, és azóta sem volt bajuk, legalábbis nem rinyáltak nekem, h rohanjak mert gond van...
az IEbe épített popup killer jó lett. a többi meg nem olyan ami beleszól a hétköznapok menetébe, szal nem értem azokat akik fikázzák...
viszont attól agyvérzésem van, amikor elkezdenek pattogni a mai napig a restartolós féregtől (blast), amikor gyakorlatilag a megjelenés pillanatában megvolt a javítás rá...
aki meg Bill Gatest fikázza az csak irigykedik :) -
Janek81 #26 Nem... -
archkoven #25 Így van. Az SP2-vel az ég világon nincs semmi baj. Az ismeretségi körömben nem tudok senkiről akinek baja lenne vele.
Hogy problémát okoz egyes gépeken az elképzelhető, de az biztos, hogy messze nem általános. A legokosabb mikor valaki azzal dicsekszik, hogy fel sem fogja rakni mert ő tökös gyerek. Ha meg valami gáz van akkor ezek sírnak a legjobban. -
Janek81 #23 "Egyébként az a baja az ICQ-nak hogy peer-to-peer connection vagy firewall problémája van és megkéri hogy ott állítsak át vmt."
Mivel állításod szerint kilőtted a beépített tűzfalat (bár az nem derült ki, hogy emellett mást használsz-e -, valszeg az SP2-be limitált kapcsolatokkal lehet gond, kevés az az alap 10. Az XP-antispy nevű programmal tudod növelni a max bejövő kapcsolatok számát. -
Janek81 #22 Egy szóval sem mondtam, hogy csak én vagyok a zseni. Csak annyit mondtam, hogy nem szabad elhinni azt a sok marhaságot, amit összehordanak. Fel nem tudom fogni, hogy gondolkozik egy lyan ember, aki azt mondja nem szabad feltenni egy ~ 250 megányi tömény hibajavítást. Hidd el, nem azért lett kiadva, hogy minden eddigi programodat elcsessze és ne fusson semmi, ami azelőtt ment. Vagy tényleg ezt gondolod? Remélem nem...
A pláne az egészben, hogy általában az ilyenek verik legjobban a nyálukat, hogy ez is szar meg az is, ilyen meg olyan vírust kaptam, ez meg az nem megy és innen meg onnan tűnt el rejtélyes okokból fájlok. Meg sem teszi az alapvetően elvárhatót, hogy némileg biztonságosabbá tegye a rendszerét, de fikázni azt nagyon tud. Szánalmas. -
mrzool #21 "Azert, mert nalad tokeletesen fut a rendszer, masnak meg lehet baja vele, nem?"
Hol mondtam ezzel ellentéteset? Egyáltalán miért vetted magadra, amit úgy általános, személyes véleményként leírtam? Inkább no comment... -
RpPRO #20 'aztán meg sírnak, mikor több hónapos / éves sebezhetőségeket kihasználó férgek fertőzik meg a gépüket - mert vmi nagyokostól hallották, hogy nem szabad telepíteni SP-ket és / vagy patcheket. Szánalmas.'
Sosem sirtam, mert az utobbi 3 evben sosem volt egy virumos, spywarem, stb. Nem azt olvastam, h nem szabad telepiteni, hanem a problemekat, amelyek felmerultek rengeteg felhasznalonal. Azert, mert nalad tokeletesen fut a rendszer, masnak meg lehet baja vele, nem? Orulj neki, h szerencses vagy.
Tanulj meg olvasni. Szanalmas. -
Dinosaur #18 Itt egy okos ember. Te legalább tudsz adni tippet hogy mi a probléma, de Arckoven meg a Janek csak veri a mellét a semmire. Kösz.
Egyébként az a baja az ICQ-nak hogy peer-to-peer connection vagy firewall problémája van és megkéri hogy ott állítsak át vmt. Ennyi. -
mrzool #17 Most minek kell nekiesni? Fáj az igazság? Alapvetően nincs baj az SP2-vel, csak a sok urban legend elveszi az emberek kedvét a telepítésétől, aztán meg sírnak, mikor több hónapos / éves sebezhetőségeket kihasználó férgek fertőzik meg a gépüket - mert vmi nagyokostól hallották, hogy nem szabad telepíteni SP-ket és / vagy patcheket. Szánalmas. -
#16 Persze, vegulis mindenki hulye a vilagon, csak te vagy zseni, te mindent jobban tudsz... -
Janek81 #15 Ezt a baromságot meg hol olvatad? :) Jah, itt ... meg sok hasonló oldalon, ahol minden hülye beíhat baromságokat.
Semmi gond nincsen az SP2-vel. Kiadása óta fent van (SP2 integrated XP van eleve telepítve), és minden normálisan megy rajta - amit használok. Nagyon-nagy butaság elhinni azt a sok rémtörténetet, amit erről mesélnek... -
RpPRO #14 En pl. nem telepitettem az SP2-t, nem is fogom sose, nem is ismerem :) Eleg volt az a rengeteg negativ dolog, amit olvastam rola. Ugyis egybol letiltanek csomo funkciot benne, mert van sokkal jobb hasonlo kulso cegtol. -
Frenzy #13 Felhasználók százai/ezrei/sokan - pl. én is - minden probléma nélkül tud SP2-vel is ICQzni. Talán nem abban van a hiba ... másrészt ha a Windows Firewall-t kikapcsolják, akkor az bizony nem fog megakadályozni dolgokat.
De ha meg akarsz próbálni még valamit, próbáld meg a Control Panel - Administrative Tools - Services alatt kikapcsolni a Windows Firewall service-t. Lelövöd, majd disabled-re teszed. Ha ekkor sem megy az ICQ, akkor ideje mást hibáztatni -
Frenzy #12 Valahol máshol írták, hogy nem csak MS használja ezt a bizonyos védelmi bigyót, amiben a hiba van, hanem mások is. Vagyis, hogy nem teljesen MS termékről van szó. Igy aztán a felelősség is oszlik ... persze a lényegen mit sem változtat, hogy van ott valami kis kellemetlenség :-) -
strogg #10 Ez a jedi kézmozdulatos hasonlat tetszett :)))))
Majd kiderül, hogy lesz-e olyan kártevö, amely ki tudja használni ezt a hibát. Ha lesz, majd javítják, és kész.
Megtehetik, hogy elöször letagadják. A nép barom, úgyis vindózt vesz. Pont :) -
pemga #9 "A távoli támadók ezzel az eljárással nem futtathatnak káros kódot a számítógépen. Nincs olyan kártevő, amely képes erre, így a vásárlók nincsenek kitéve közvetlen veszélynek"
Ööö, CodeRed 1-2-re emlékszik még valaki? Na, az pont ezt csinálta :). Biztos van ahol még mindig nem frissítették az IIS-eket, mert apache-m még mindig logol ilyen kéréseket. Nomeg nem tartom valószínűnek, hogy ez az egyetlen ilyen cucc, ami ilyet tud.
MS a standard forgatókönyve szerint halad, kicsit kiszámíthatóak. Következő lépés lesz a perrel fenyegetés, amikor a detektáló cég megunja, hogy az MS le se sz*rja őket és publikál valamit? -
#8 Melohelyen WinXp SP2vel és ICQ gond nélkül megy, szóval próbálgasd csiszolgatni a rendszered :) -
Janek81 #7 Ájszíkjút soha nem használtam, sztem az egy rakat szar. :) De sok mást használok aktív vindóz beépített tűzfal és Kerio mellett, mégsincs semilyen problémám. Kvázi a hiba az ön készülékében van. :) Vagy a hozzánemértésben... :) -
Dinosaur #6 Akkor leírom Nektek is laikusok érthetőbben:
A windows tűzfalat is kikapcsoltam ami az SP2-vel lett telepítve (érthetőbben: Windows Firewall) + a helyi hálózatok ikonnál is a tulajdonságok menüben.
Én nem azt írtam hogy Tűzfal mellet ICQ-zok.
Ennyire Én is tudok gondolkodni.
Egyébként ha azt hiszed TE nyaltad hegyesre a piramisokat akkor mondd el légyszíves hogy miért nem tudok ICQ-n ennek ellenére sem adatot küldeni.
Kis házifeladat, leírod aztán elolvasom. -
archkoven #5 Te dinoszaurusz te aztán jó nagy guru lehetsz!
A SP2 tűzfala abszolút lámabiztosra van írva, hogy az alyan lámák is mint te tudják kezelni. De úgy látszik te valahol az átlag láma alatt vagy, hogy neked még ez is gondot tud okozni. Szerintem meg se próbálj tűzfal mellett ICQ-zni. Nem lehet. Neked nem. -
Janek81 #4 Talán, ha megpróbálnád beállítani...? :)
Azt bírom, hogy olyanok fikáznak állandóan, akiknek gőzük nincs az egészhez, csak power gomb, és kimerült a tudomány... -
#3 Here we go again :-)
"A Microsoft szerint nem hibás az SP2 beépített védelme"
Szoval az M$ alkalmazasaban levo jedi a sajtotajekoztaton a kezevel egy felkort irt le, es azt mondta: "NINCS hiba az SP2-ben" :-)) -
Dinosaur #2 Ezzel az SP2-vel már tele a t*köm. ICQ-n azóta semmit nem küld át mert ki kell kapcsolni a tűzfalat, amit már gyakorlatilag úgy kikapcsoltam hogy még le is öntöttem vízzel, és így se megy. -
trabant #1 Nem csalódtam a mikorszopszban...