6731
  • Aquir
    Csak olvasd a nyilak és a Rendszerezés szerint :) Kicsit tömör, de érthető :)

Ehhez még vedd hozzá még hogy

1. Jobbra:

az Elemek, képek sorrendbe vannak láthatóságban.
    Az a kép fogja eltakarni a többi képet, amelyik Legfelül van a jobb oldali elemek között.

2. Alul :

láthatod az időrendi sorrendet. Eredetileg csak egy elemet látsz az alsó sorban.
    Jobklikk -> a Duplicate=megkettőzés (csinálsz még egy elemet időrendben, ami ugyanugy néz ki mint az előző)
    Jobklikk ->Add frame = új elemet csinálsz időrendben
    Jobklikk -> Frame properties = itt a Delay fontos, ami megadja hogy hány század-másodpercig tartsa a képet, utána a következő képre ugrik (vagyis tovább mozog a gif)

3. Balra:

ezt leirtam a képen :)

---------------------------------------------

a normál mentés ikonnal UGA formátumot mentesz el. Ebben a formátumba elmenti az elemek időreni sorrendjét, az átlátszóságot, vagyis mindent, amit a programban éppen csináltál.

a File/ Save As -ban mentheted a munkát GIF-ként, és akár más formátumokba is (PSD-be, AVI-ba is) mentheted

Felül:

itt egyik fontos a "Frame/ Add banner text" Na ezzel tudsz mozgó szöveget bevinni (pl logókba neveket)
    Text: a szöveget állítod (típusát,formázását, szinét, karaktertávolságot stb)
    Effect: beállítod hogy hogyan érkezzen és távozzon a szöveg. Alul azt, hogy ez mennyi képmezőben történjen
    Frame control: a sebesség. Ezt én nem használom, mivel a programban alul be lehet állítani a képek sorrendjét és sebességét
    Neon: a betűt körül (akár belül is) színnel megtoldhatod

Ezután a "Start preview"-vel megnézheted mit csináltál. A szöveget mozgathatod felül, ha máshová akarod tenni. Az Ok-al meg objetumként vagy banner text-ként létrehozhatod

Felső meüsorban érdekes még a "Video F/X", az itt levő dolgokkal lehet gazdagítani a dolgokat :)

• uv
    hát úgyis mindenkivel egyeztetni kell. nekem pl. egész héten okés, úgyhogy majd én igazodok mindenkihez
  • Gear
    Köv héten a szombat még kérdéses , de a vasárnap biztos jó.
  • uv
    Jövő hétről van szó!
    persze, hogy terasz!
  • Gear
    Rendszeresen figyelem a topicot....csak ahhoz nem szólok hozzá amiben nem érzek témát:).
    pld.: "Megint nincs itt senki" meg "jóreggelt" és hogy "sziasztok nagyon laposodik a topic". Ezekhez nincs hozzáfűznivalóm ,értelmesebbet meg énsem tudnák beírni ezét nem is írok.
    Hétvégi serezés nagyonfaja lenne, ha jó idő lessz. De csakis TERASZ!!! Az a feeling . Nekem szombat délutántól vasárnap estig bármikor jó. Majd elcsaljuk a Qtyát is(szvsz nemlessz nehéz ha nem melózik).Balura meg kiváncsi leszek hogy hogyan fog serezni .
  • uv
    aktuális lesz lassan
  • uv
    elmélkedjetek a fórumsörözésről
  • magus755
    Aztat megköszöném:)
  • Aquir
    várj, lehet h irok egy rövid utmutatót :)
  • magus755
    Majd probálkozok vele de nem ártana ha magyar lenne vagy lenne egy leirásom amiböl lehetne tanulni!
  • Aquir
    berakod, arányosan lehet kicsinyiteni :)
  • magus755
    majd megprobálom megcsinulni,csak még tanulom a progit!
  • magus755
    szedtem le 1-2 képet csak nem tom hogy tudom öket megcsinálni pedig jok a képek csak ha lekicsinyiem akkor nagyon szar lesz4
  • uv
    tanulni,tanulni tanulni...
    miért nem a sárkányt csináltad meg mozgósra?
  • Aquir
    tök egyszerű, sztem majd megszokod :)
  • magus755
    Eztet a logot most kreáltam ez csak kezdetleges majd csinálok valami jot ha tudok vele bánni a gif animator szerkesztövel hát nem egyszerü dolog az biztos!
  • magus755
    Én is itten vagyok!
  • Aquir
    én sem :)
  • uv
    én nem
  • Aquir
    jo éjt nektek :)
  • magus755
    Na mi van mindenki korán fekszik máma?
  • uv
    csááááááááááááá
  • uv
    majd holnap nekállok
  • Jhon Balu
    na jóéjszakát mindenkinek!
    majd holnap foly......-juk.
  • Jhon Balu
    ám legyen.
  • uv
    persze, de azt még egyeztetni kell
  • Jhon Balu
    igy is jó lesz de engemet se hadjál ám ki a pontos hellyszinröl meg az időpontról.!
  • uv
    inkább privizek mindenkinek!
    azt tuttira elolvassák, és majd azt is odaírom, hogy add tovább mert hüje maradsz!
  • Jhon Balu
    ja igaz nemugynéz ki.
    mindeggy ird be nagybetükkel,hogy jövö szombat kerthelységes ivó party!
    aki jön aki nem meg nem.
    majd az időt beirod meg hogy hol....-lesz.
  • uv
    ha egyáltalán erre járnak....
  • Jhon Balu
    hát itt a topic adjuk le a drótót mindenkinek!
  • uv
    hát majd tartunk egy közvéleménykutatást.
    irkabirkát is meg kell kérdezni, hogy mikor szédül haza
  • Jhon Balu
    csak a többijekkel is megkéne dumcsizni mondjuk jövö szombat az jóis lenne....
  • uv
    jövő héten valamikor jó lenne
  • uv
    jaja
  • Jhon Balu
    miko jövünk össze iszogatni?
    mostanába már jó idő van a kerthelységre.
  • Jhon Balu
    tudom munka+munka
  • uv
    hát nálam csak a szokásos....
  • Jhon Balu
    a pápaválasztást kitárgyaltuk.
    valami más ?
    ennyiminden történt veletek.ez nemsok.
  • uv