Júniusban érkezik a Firefox böngésző 1.1-es változata
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az IE csak 2 esetben akar mindenáron keresni
1. ha nem létezik a megadott cím (ha nem elérhetõ még nem kezd keresni)
2. ha spybotod van...(egyikrõl sem tehet, ráadásul regisztribõl ki lehet írtani ezt a berögzõdést)
Linux kevesebb lehetõség, kevesebb hiba <#gunyos1>#gunyos1>
csak vicceltem...
ööö, még Sil nek vettetem fel a firefox topikban, hogy minden megmozdulásra újra tölti az oldalt ,erre aszonta nem újra tölti csak újra rendereli. Nos ha bal oldalt alul kiírja, h getting data from... meg connecting to... akkor az újratöltésnek számít nem?
1. ha nem létezik a megadott cím (ha nem elérhetõ még nem kezd keresni)
2. ha spybotod van...(egyikrõl sem tehet, ráadásul regisztribõl ki lehet írtani ezt a berögzõdést)
Linux kevesebb lehetõség, kevesebb hiba <#gunyos1>#gunyos1>
csak vicceltem...
ööö, még Sil nek vettetem fel a firefox topikban, hogy minden megmozdulásra újra tölti az oldalt ,erre aszonta nem újra tölti csak újra rendereli. Nos ha bal oldalt alul kiírja, h getting data from... meg connecting to... akkor az újratöltésnek számít nem?
FTeR, ez a hiba jol felhuzott. Csak a 2. linkedet probaltam, de lehalt a rendszer. Mozilla 1.75.
Mi az istenert all neki 100%-on hajtani a procimat perceken at???? (egy 11x200-on hajtott amd athlon azert nem olyan gyengus).
Semmit nem tolt egy perc utan, de tovabbra is 100% maradt, se kep, se semmi, aztan elegem lett es kilottem a running processek kozul, pedig meg vagy 6 ablak meg volt nyitva. Sajna nem csak ez a 2 oldal van, rengeteg hasonloval talalkoztam mar.
Mi az istenert all neki 100%-on hajtani a procimat perceken at???? (egy 11x200-on hajtott amd athlon azert nem olyan gyengus).
Semmit nem tolt egy perc utan, de tovabbra is 100% maradt, se kep, se semmi, aztan elegem lett es kilottem a running processek kozul, pedig meg vagy 6 ablak meg volt nyitva. Sajna nem csak ez a 2 oldal van, rengeteg hasonloval talalkoztam mar.
Fter: nálam nem problémázik a Mistral árlistaval.
verzió:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Viszon a WinXp-s Iexplorer-em totál odavan, ákarmit beírok,azt meg akarja keresni a weben. Én már régen váltottam explorerrõl netscape4.5-re. Tenyleg reg volt. de ha tehetem Linux-ot hasznalok, mert ezzel nincs annyi gond mint WinXX-el.<#bee1>#bee1>
verzió:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Viszon a WinXp-s Iexplorer-em totál odavan, ákarmit beírok,azt meg akarja keresni a weben. Én már régen váltottam explorerrõl netscape4.5-re. Tenyleg reg volt. de ha tehetem Linux-ot hasznalok, mert ezzel nincs annyi gond mint WinXX-el.<#bee1>#bee1>
ActiveX eleve nincs benne (illetve ha nagyon akarod, telepíthetõ hozzá egy olyan ActiveX plugin, ami csak a Windows Media Player vezérlõit tartalmazza), a többit meg ki lehet kapcsolni, fõleg, ha az AdBlock kiterjesztést használod, ami jóval egyszerûbb és hatékonyabb, mint a más böngészõkben használt megoldások (alapból is van benne reklámletiltási lehetõség, de az AdBlock jobb). Az IE Kedvencek felülírására is van kiterjesztés, lásd Firefox topic, #322-es hozzászólás.
These are my friends, see how they glisten...
Nem leakes, csak állítsd be rendesen. Mindössze korlátozni kell a memory cache méretét, mert ezt alapból az éppen rendelkezésre álló memória alapján dinamikusan haározza meg. Írd be a címsorba, hogy about:config, és nyomd meg az entert. Bármelyik soron nyomd meg a jobb egérgombot, és adj hozzá egy új, integer (egész) típusú preferenciát. Ennek legyen a neve browser.cache.memory.capacity, az értéke pedig 16384 (azaz 16M😎. Ha ez megvan, csukd be a böngészõablakokat, és indítsd újra. (Ez a megoldás jelentõsen javíthatja a Firefox teljesítményét, viszont 128MB vagy az alatti memória esetén nem javasolt.)
These are my friends, see how they glisten...
hát igen.. van ebben is rengeteg javítani való...
most is mennyi hibát javítottak benne... az 1.0ban már!
"...Az összesen kilenc darab sérülékenység között a vágólap tartalmának illetéktelen olvasását, fájlok jóváhagyás nélküli letöltését, azonosítási információk megszerzését, a titkosított kapcsolatjelzés meghamisítását lehetõvé tevõ biztonsági rés egyaránt megtalálható, de cross-site scripting ill. trans-browser jellegû sebezhetõség sem hiányzik a sorból. "
"...A hibák a Firefox 1.0, a Mozilla 1.7.5-ös, valamint a Thunderbird 0.9 változataiban már javításra kerültek, így az azokra már korábban frissítõ felhasználókat nem érintik. Ugyanakkor a magukat a biztonság hamis érzetében ringató, korábbi verziókat használók számára minél elõbb javasolt a szoftverek legújabb kiadásaira történõ frissítés."
http://pcforum.hu/hirek/?qnid=9324
most is mennyi hibát javítottak benne... az 1.0ban már!
"...Az összesen kilenc darab sérülékenység között a vágólap tartalmának illetéktelen olvasását, fájlok jóváhagyás nélküli letöltését, azonosítási információk megszerzését, a titkosított kapcsolatjelzés meghamisítását lehetõvé tevõ biztonsági rés egyaránt megtalálható, de cross-site scripting ill. trans-browser jellegû sebezhetõség sem hiányzik a sorból. "
"...A hibák a Firefox 1.0, a Mozilla 1.7.5-ös, valamint a Thunderbird 0.9 változataiban már javításra kerültek, így az azokra már korábban frissítõ felhasználókat nem érintik. Ugyanakkor a magukat a biztonság hamis érzetében ringató, korábbi verziókat használók számára minél elõbb javasolt a szoftverek legújabb kiadásaira történõ frissítés."
http://pcforum.hu/hirek/?qnid=9324
Érdekes, hogy a memória-fogyasztás csak a dózeres verzióban jelentõs (egyébként mi a jelentõs?, a IE helybõl 100M, ez meg 8 tabbal csak 50M, úgy hogy ebben ázsiai fontoktól kezdve minden van). Minden frinc-franc megjelenítést ki lehet kapcsolni (AdBlock, regexp-ekkel dolgozik, ami jóval többet bír). A kiterjesztésekkel szarakodás az oprencer sajátosság, én már évek óta mondom, hogy a BeOS alkotott ebben végre, mert õ felhúzott egy ContentType nevû property-t, és onnantól kezdve filesystem szinten volt kezelve az egész kérdés (programoktól függetlenül, kb. mint a weben levõ tartalom). Menü és hangvezérlés õszintén kevésbé érdekel, én keyboard shortcutokkal és mouse gesture-ökkel vezérlek attól függõen hogy éppen min van a kezem 😊, de ez nyilván egyéni preferencia kérdése. Mindenesetre a hangvezérlés lenne az elsõ amit kikapcsolnék. Stabilitás, hát szerintem ez inkább oprencerfüggõ, nekem nem nagyon szokott megpusztulni, pedig elég intenzíven szórakoztatom (encoding-ok váltogatása, brutál szûrések, háttérben foglalkoztatás nyelvi Translatorokkal, periódikus check-elés (pl. weather plugin), stb-stb.
Jó lenne ha, stabilabb lenne, gyorsabb lenne, lenne benne letöltésvezérlõ (jó), ki lehetne kapcsolni a reklámképek, képek, flash, activeX, hang megjelenítést, a kedvencek felülírná az IE kedvenceket, ergonómikusabb lenne a menü, hangvezérelt lenne, nem kéne kiterjesztésekkel szarakodni..
Egyedüli jó tulajdonsága az Avant Browserrel szemben hogy sokkal biztonságosabb.
Egyedüli jó tulajdonsága az Avant Browserrel szemben hogy sokkal biztonságosabb.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Javaban is lehet akkora memory-leaket irni, hogy megajaval eszi percenkent, csak persze nem konnyu 😊
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
az a hibát javítsák ki, h 10 percekre leáll az egész ha kicsit több adatot kell megjelenítenie (pl mistral összesített árlista vagy ez, de még az SG fórummal is képes eltökölni)
Fura, tok ugy remlett. Keverhetem vmivel. Csak mert ha abban keszult volna, nehezen lehetne osszehozni memory leak-et.
Sztem amugy nem szivarogtat, csak alapbol kicsit tul sokat eszik. De amugy furgebb mint az explorer.
Sztem amugy nem szivarogtat, csak alapbol kicsit tul sokat eszik. De amugy furgebb mint az explorer.
szokott menni a sünet+folytat, ahol a szerver oldal is támogatja ... legalabbis, nekem ugy tünik van amikor megy ...
Forza.
most lehet hulyeseget mondok, de a firefoxot nem java-ban fejlesztik?
Igaz, ami igaz: én úgy vettem észre, hogy a Firefox elég szépen megeszi a memóriát, különösen ha több böngészõfület használ az ember. + a letöltéseknél, nem szereti a Szünet... Folytatás kombinációt, az is jó lenne ha kikapcsolás után tudná folytatni a letöltéseket. Jó, erre ott van a FlashGet, dehát milyen jó lenne ha ez így lenne a Firefoxban. Azért még mindig magasan jobb, mint az Explorer.
Te is fiam, Bluetooth?