39
  • dez
    (Bár az AMD is elbújhat az IBM mellett. Az X2 procija is sokkal jobb.)
  • dez
    Itt látható, hogy aránylik a teljesítmény és a magszám. (A grafikont kell nézni, az most mindegy, hogy egy Cell prezentációról származik.) 16 core is még csak ~4x teljesítmény...
  • dez
    És még jobban is sikerült, mint az Intelé... :)
  • irkab1rka
    Háát, most olvastam a PS3-ról a cikket, és bevallom, már nem igazán tartom nagy dobásnak a 2 magot.

Apám, 7 processzor egy játékkonzolban... Direkt erre a hardverre optimalizált játékok. Azt hiszem megjön a pofon a PC-s piacnak... :)
  • NEXUS6
    Úgy értem, ha az intel télleg kitalálna valamit;)))
  • NEXUS6
    Ja és végre olyan magas órajelen fogja járatni a prockóit mint az intel;)))
  • arty
    ugyérted, AMD mit főZÖTT :) szintén kétmagosat ... és az beza belemegy a mostani socket939 lapokba :PPPP
  • asysoft
    Ha a kapcsolódó cikkekre nézel, megtudod...
  • L3oN
    Zsíz proci lesz ez a fogyasztást kivéve. majd ha megvehető árba lesz,tuti ilyet veszek! Na mondjuk ez a proci odavág az AMD-nek de hát ugyis megint -ahogy mondtátok- verseny kihivás ismételten. AMD most mit forral vajon ezt legyözze?
  • Hege11
    Ezt várhattuk volna, az új kétmagos processzor nem fut a régi alaplapokon. Viszont ennek az lesz a hátulütője, hogy piszok drága lesz megvenni az új processzort, az új alaplappal. Viszont ennek ellenére biztos jól fog működni. De ez az egész nem szól másról mint az Intel és az AMD versengéséről.
  • Benoke
  • archkoven
    Nem értem mit sírnak itt sokan.
    Csak nem gondoltátok komolyan, hogy a kétmagos processzorok majd futnak a régi lapokban??
    Az lett volan a világ egyik csodája.
  • BiroAndras
    Szerintem a HT-t azért tiltották le, mert több procis környezetben könnyen ronthat a teljesítményen.
    Ha ugyanis az oprendszer nem ismeri a HT fogalmát, akkor azt hiszi, hogy 4 teljes proci van a gépben. És ha mondjuk két számolásigényes szál fut, akkor lehet, hogy véletlenül mindkettőt ugyanarra a fizikai procira teszi, ami ugye nem nyerő.
    És mivel ezek a procik nem nagy szerverekbe vannak szánva, könnyen lehet, hogy valami régebbi oprendszer fog futni rajtuk frissítések nélkül.
  • Gabest
    A HT (ha valaki még nem tudná) azért lett kitalálva, mert már olyan hosszú volt a futószalaga a p4-nek, hogy rengeteg órajel veszett oda miatta. Viszont ha több független szálat tud futtatni, akkor nem kell mindent ledobni róla egyszerre pl egy hibásan becsült ág miatt, és mint egy teli mosógép állandóan jól érzik magukat a végrehajtóegységek.
  • NEXUS6
    "szerveren az alkalmazas is viszonylag allando :)"

Ez így igaz!
    De az is igaz, hogy vajon hány játék használja ua 3D engine-t, pl a Q3-ét, még mindíg? (És pl hányan tervezik a Doom3-ét felhasználni a jövőben? Az is valszeg jó pár évig a piacon marad)
    Szal azért lehet itten vitázni!

A szerverek vásárlói, hosszútávú partnerek, fontos a "skálázhatóságnk" nevezett reklámszlogen. Vagy is ha, ma veszek egy gépet, akkor azt a jövő évben tudjam az új prockóval bővíteni, akár többet is belerakva, ha közben mégiscsak nő az erőforrás igény.
    Ez a hómkomjúter szinten messze nincs így!

Amit az AMD meg az Intel(de szerintem inkább az intel) hómkomjúter szektorban csinálnak, az marketing háború, ahol a rendszer építési elveket is feláldozzák!!!!
  • Keldor
    ha jöbban fog szerepelni a tesztben mint az AMD akkor én is ezt veszek majd ha legközelebb fejl. a gépet.
  • arty
    szerveren az alkalmazas is viszonylag allando :)
  • arty
    valoszinuleg nem igy van, hiszen kulonben nem csinalnak, nem erne el minden evben rekord bevetelt az alaplap ill. proc uzletag ... :(((
  • NEXUS6
    Ez egy röhely!

Ez egy számítógépes architektúra lenne?

Hol itt a hosszú távű mérnöki tervezés?

Ha az aktuális piaci helyzete úgy kívánja, akkor úgy tuningolja az intel a prockóit ahogy csak tudja, csakhogy valami semmire sem jó bencsmarkban jobb eredményt érjen el mint a konkurencia!
    Akár azonos tokozáson belül is csinál olyan hüleségeket, amitől az új prockóhoz vehetsz új alaplapot. Monnyuk ez neki csak jó!

Télleg van aki azt hiszi, hogy játékon kívül valamire is jók ezek az összegányolt procik!
    Érdemes megnézni a szerverekbe szánt procik viszonylagos állandóságát.

A mai számításcehnikát gyakorlatilag a dúm őrült gyertkőcök tartják el!
    Hú de komoly!!!!;)

Természetesen itt a fórumon jelenlevő dúm rajongók megfontolt IT szakemberek.;))))
  • [HUN]PAStheLoD
    viszont egy uj foglalat es egy uj alaplap kifejlesztese lehet hogy tobbe kerul , mint amennyit kaszalnak
  • arty
    amugy, a foglalatmizeria azert van, mert az intel maga is gyart alaplapokat, ergo, ha a az uj procik uj foglalatot igenyelnek, akkor kapasbol az alaplapbizniszen is kasszalnak ... :(
  • [HUN]PAStheLoD
    szerintem is ez lenne a legjobb fogyasztói hozzáállás ehhez még sokan hozzáveszik a _megbízhatóságot_ meg _minőséget_ .. és elhiszik az intel mítoszokat , mondjuk hogy minnél több a GHz annál gyorsabb a cucc ...
  • Thrawn
    Én semmilyen párti nem vagyok, max. "magampárti". Igyekszem a számomra legjobbat kiválasztani, mindegy, ki gyártotta, de úgy látom, a következő gépemben is AMD proci lesz.
  • SinClaiR
    Itt láthattad...
  • TH448
    Azért ne keverjük a HT-t, meg az ikermagos provikat...
    A HT emulált +1 procit jelent. Az enyém támogatja, de eddig még semmiben nem vettem észre jelentős különbséget. De biztos van.
    Viszont 2 mag azért durva. Hát igen, szívja az áramot, de mostanság, amikor divatba jött megint az SLI... :P
    Viszont sztem biztos lesz olyan proci, amiben engesélyezik a ht-t, mert azért 4 szál az csak 4 szál. Szerverekbe nagyon jó. (2 procinál: 4 mag, 8 szál, huhh)
  • The Termentor
    de telleg mer nem lesz hosszu eletu a s939 ?????
    valaki meg tudja mondani??
  • hornbali
    Én sztem a februárban megjelenő egymagos EM64T támogatású procikból fogok egyet bevásárolni, ha a tesztekben is jól szerepel.
  • [HUN]PAStheLoD
    mert ez a "jól bevállt" intel üzletpolitika...
  • a_n_d_r_e_w
    Nem fogja aktiválni, majd ha csak mindenki megvette HT nélkül, hogy cserélhessék is le :P
    Én is intel párti vagyok, de asszem pár generációt most is ki fogok hagyni :)
  • Akuma
    "Az Intel egyelőre nem kommentálta a hírt."
    akkor ez eddíg még csak pletyka?
    következő hír:
    "Mégis aktiválva lesz a HT az új Intel 8*0 processzorokban" :p

egyébként szerintetek ezt a letiltást nem lehet feloldani valahogy? biosmodding??
  • formatuq
    en nagy intel parti voltam, de amit mostanaban muvel azt nem tudom es nem is akarom kovetni
    asszem en is atpartolok.
    kov gepem biztos amd lesz
  • arty
    amugy, azert azt se felejtsuk el, h a socket939 sem lesz olyan hosszu eletu, mint varhato volt :(

de ez az s775 tultesz rajta... mire elterjedne, mar le is valtottak :O
  • arty
    130W tipikus fogyasztas ... a max laza 150+ lesz :D

most lattam zdneten: (komplett gepek)

System Idle Max
    3800+ (Nforce 3) 91W 172W
    3800+ (KT800 Pro) 82W 162W
    P4-3.6ghz (925X) 155W 258W

cziki ... es mi lesz itt a dual magosok eseten :) remelem kicsit kiegyenlitodik a piac ...
  • stukov
    130 watt?? Mérnem csökkentik inkább a fogyasztást?
  • Jimmyke
    Nem vagy rá! [Jedi Mindtrick] :) Olyan ipari ventillátor ami a Die Hard játékban is volt :P
  • Sliders
    Hát nálam az intel leirtam agát, következő gépemben AMD lesz az teljesen biztos.
    Még jó hogy nem kezelik a HT-t nem lenne benne rókabőr lehúzósdi, nehogy má szegénykék elessenek pár millától.
  • tehen_m
    Kiváncsi vagyok milyen hűtőt ajánlanak rá.
  • Borg
    Miért is nem lepődök meg ezen...
  • Rafaelo
    ebben az egy chipben 2 lessz vagy mi?