46
Véleményed a lemezkiadókról és a MAHASZ-ról
  • Laffite
    #46
    nagyon jó cikk
  • Tetsuo
    #45
    Még jó h délben kelek. :)
  • flashX
    #44
    A nothing-ról mi a vélemény?
  • Vlala #43
    Ez már sok. Lassan fütyülni sem szabad olyan helyen, ahol más hallja. (egy másik topicban írtam, hogy le fogom védetni a "Jó reggelt" karaktrsorozatot, és aki a szájára veszi, annak még a gatyája is rámegy.)
  • mikszer
    #42
    Ez itt a poén, nem az ő midijei vannak kinn, de neki az mindegy, a boltja ugyanúgy nem megy... De hát van pénz a "hajtóvadászatra", szépen gyűjtöttek a midikből... :) (igaz, volt olyan midi, ami az övék volt és véletlenül közékeveredett, de felszólításra azonnal levettük)
    Ajánlom mindenkinek a http://xxxfree.uw.hu oldal Fórumát.
  • Laffite
    #41
    a külföldi szerverekkel ők sem fognak tudni mit kezdeni, akkor meg kidobott pénz az összes ilyen hajtóvadászat...
  • Tetsuo
    #40
    Nem értem, hát ti bármikor megírhatjátok a MIDIt, nem? Ha meg az övükét használjátok, amit ők írtak, akkor jogosan kérnek érte pénzt.
  • mikszer
    #39
    Most már nem állnak meg az mp3-nál.

    RESZKESSENEK A MIDI-ZŐK!!!

    A Chris Midi Stúdió és a Greg Midi Bt kapott egy fülest, hogy léteznek Midi letöltő oldalak, amik rontják a boltjukat (kis naivak, ki hitte volna...). Létrehozták a Magyar Karaoké- Midifájl Gyártók és Felhasználók Egyesületét, és rászálltak a midi oldalakra (pl. az enyémre).
    Mahaszra, Artisjusra, meg minden ilyen szervezetre hivatkoznak (meg önmagukra) és követelik az oldalak beszüntetését. :( Volt olyan oldal, amit töröltettek a héten..
    Első lépésben csak az volt a bajuk, hogy az általuk készített midik jogtalanul vannak kint nálunk (kinél véletlenül, kinél szándékosan), de már ott tartanak, hogy ez teljesen törvénytelen, és sűrűn idézték az Artisjus idevonatkozó passzusait.
    Király. Mi meg szakmát törvénytelenül űzők vagyunk...
    Az amatőr MIDI zenészek kössék fel a gatyájukat!
    Ezek a hét főbb történései ezen a téren, csak gondoltam, megemlítem. Ezt nem árt tudni...
  • Vlala #38
    újabb ok, ami miatt lehet támadni a kiadót. Hurrá.
  • blackgamer
    #37


    valaki nem tudja esetleg, hogy mikor indul a weblap?
    http://www.sonybmgmusic.hu/

    "Honlapunk jelenleg fejlesztés alatt áll"
    Várható indulás: 2005. február közepe

    az már egy ideje elmúlt...
    enyhén lejáratják magukat, a mai világban már tényleg nem értem min vacakolnak egy nyamvadt weblapon
    ja, és e-mail címet azóta se találok...
  • zakika
    #36
    pedig azt hittem meg a regi szoci idokbol maradtal itt
  • Vlala #35
    na, az is vagyok, bár nem tudom mit jelent.
  • zakika
    #34
    valamikor a faluradion (a karonkiabalo - azoknak akik nem ertik) minden bejelentes elott lejaccotak egy dalt. sot ha valakinek eskuvoje, kereszteloje volt, vagy bevonult katonanak csekely reszveteli dij ellenebem lehetett dalt kuldeni es jokivansagokat... tehat nagyobb eskuvokor 3 - 4 ora ingyen zenhalgatas...
    na most mar ezert lecsunknanak
  • Tetsuo
    #33
    Nem szánalmas, hanem burzsuj!
  • Vlala #32
    tudonm, sznalmas vagyok, meg a mahasz is szánalmas, jövőre az is szánalmas lesz, aki9 nem lopja a kenyeret, meg jegyet vesz a buszon...
  • Vlala #31
    ezt nem mondtam, de biztos, hogy olcsóbb lenne, ha több legális cucc lenne. "Attól, hogy ellenséget látsz a rendszerben, csak Te leszel a rendszer ellensége"
  • mstummer
    #30
    Az egész MAHASZ nevetséges.Egy másik fórumban irta egy DJ kolléga hogy szeretett volna szerződést kötni a MAHASZ-al hogy használhasson irott CD-ket legálisan,erre visszaírtak neki hogy még nincsen 2005-ös szerződési nyomtatványuk...február végén.Addig mit csináljon a szerencsétlen?Ne játszon új zenéket?Vagy kockáztassa meg h játszik, de ha belefut egy ellenörzésbe akkor jó nagyot szív. Vagy vegye meg eredetibe?Ez utóbbi már azért sem érné meg neki mert slágert játszik és 1-2 hónap múlva már ugyse kell neki az adott 3-4ezres CD... megvenni meg senki sem fogja,mert addigra tele lesz vele az emberek töke.A másik dolog ezzel a szerződéssel kapcs...én 98%-ban nem magyar zenéket játszom és ha lenne ilyen szerződésem akkor nemhinném hogy a MAHASZ átutalná a jogdíjat egy olyan előadónak akiről ők soha sem hallottak.
    A magam részéről a büdös életben nemfogok egy lemezt sem venni aminek köze van az ingyenélő MAHASZ-hoz...inkább megrendelem a bakelitjeimet külföldről.
    Ahogy olvastam ti is látjátok hogy egyre nagyobb a zene igénytelenség, az embereket nem érdekli igazán mit is hallgatnak. Megy egy ismerős alap ( a'la Benny Benassi ) aztán nem is számít hogy 1 nagy 0 az egész.A feldolgozásoktól meg a falra tudok mászni... van 1-2 eredeti ötlet...de a 90% szar.Remélem előbb utóbb változni fog a helyzet és több igényes ember lesz.
    Amúgy szerintem az mp3 is hibás hogy ide jutottunk,nemcsak a rádiók.
  • Laffite
    #29
    én ugyan biztos nem, élőzenénél alább már nem adom...
  • ugot2know
    #28
    Akkor csak mi vagyunk a rosszak,mert ezekre el is megyünk?!
  • bld
    #27
    ha elmegy száz ember a dizsibe és fogyaszt is valamit meg is van rá a pénz...
  • Laffite
    #26
    ...és néhány producer nem tud villát venni budán...
    amúgy meg vesznek villát a fellépti díjakból, lassan száz ropinál kezdődik egy 20 perces playback "show" bármelyik nevenincs diszkóban
    :(
  • ugot2know
    #25
    De az is lehet,hogy emiatt a kiesett bevétel miatt egy csomó műanyag tátika zenekar karrierjét ne mtudják elinditani!
  • Laffite
    #24
    :)

    én azt bírom, amikor évről-évre megállapítják, hogy a kiadóknak most 300 millió veszteséget okozott a másolás, most 500 milliót, most 1 milliárdot, stb... fogják már fel végre, hogy aki csak havi 10 albumot is letölt és kiír magának, az nem venne meg havi 10 albumot 40-50ezerért, mert ez majd a fizetésének a fele (sokszor egésze), abszúrd!!!!!!
  • fifi
    #23
    Tehát ha mindenki leáll a másolással akkor a kiadók bejelnetik: Emberek, mától a cd-k 1500-1800 Ft-ba kerülnek....

    persze...
  • Laffite
    #22
    igazad van, és sajnos senkit nem érdekel az, hogy az általad említett slágerek külföldi nyúlások :( aztán persze ha véletlenül tőlük nyúlnak, akkor meg már vérig van sértődve minden ilyen "művész"
  • mikszer
    #21
    A legszebb, hogy védik a "jogokat", a SZERZŐI jogokat, aztán közbe' minden második "magyar" szám egy külföldi átirata. Most ilyeneket gyűjtök össze, hát félelmetes, mik vannak... és mennyi...
  • Laffite
    #20
    télleg ez van... az ember hallgatna valami normálisabb cd-t, mire a többség "mi ez a sz*r?" felkiáltással visszarakja a szkútert vagy a doncsunópámpidáppot, aztán kalap kabát :(
    itt tartunk 2005-ben, zéró tolerancia
  • Vlala #19
    Igazad lett, mint már annyiszor.
    Ismét megy az "azémásolommerdrágaacédé", a "szerintemolcsóbbnakellenelennie" (OFF: ezért tört ki az iraki háború...) meg a "minekvegyekhalelehettőteni".
    Részemről hanyagolom a topicot, már így isközellenségnek számítok...
  • Vlala #18
    Próbálták, úgy is másolták, csődbe mentek majdnem. A cédé azért drága, mer' másolják. Ezerszer kitárgyaltuk.
  • Tetsuo
    #17
    Vannak külföldi rádiók is, vagy klasszikus zenében a Bartók igényesnek mondható ill híradásban a Kossuth :), meg viheted a mp3 playeredet (40e ft 1GB flashmemós Apple!).
    Én attól akadok ki ha lemegyek (néha) egy konditerembe, a CDlejátszóban a Scooter meg a DzsidzsidiAgusztínó van, ha viszek egy jobb lemezt, az csak 1dül nekem teccik..
    A munkahelyemen ue.
  • Laffite
    #16
    elég szigorú voltál, mert szerintem nem mindíg a hallgatók hibája, hogy csak az van ami van, igazából ma csóringer kis hazánkban nincs minőségi rádiózás, ami azt eredményezi, hogy ha rádiót akarsz hallgatni (pl munkahelyen unalom ellen), akkor le kell nyelned ezeket a giccsnótákat és kb 20 számból majd egynek örülsz is és azt felhangosítod... szerintem a köcsögök éppenséggel azok, akik ezekkel a műkajákkal etetnek minket, a finom falatokat meg megtartják maguknak, mondván, hogy mi, a "hallgatóság", az igényes zenékhez eleve hülyék vagyunk, pedig igazából ők a balfaszok...
  • Tetsuo
    #15
    Persze a pénz mindenhol ott van (koncertek stb), s mindenki abból él; de egy Freestylers, Aphex Twin, Ed Rush akkor is zenélne ha minimálbért kapnának és nem lennének sikeresek szerintem nekik ez az életük, viszont a Fresh együttes v a Kozmix meg a Kozsócsapatok már eleve a pénzért lett kitalálva..
  • Tetsuo
    #14
    ez utópia. Mármint hogy a Danubius mexűnik. Kishazánkban mindig is az igénytelen/buta emberek voltak többsében (pl gyűjtenek a sorozatbeli hősöknek..), de ez nem baj. Legalább az "igényes", más zenét nem lepik el a cápák, ott nem a pénz mindenáron megy..
    Néhány médium (pl netrádió) önkéntes alapon, pusztán műélvezetből is működhet. Mi ezeket választjuk, a köscögök meg maradnak a Danubiusnál..
  • Laffite
    #13
    ez nem a kiadók és nem a mahasz hibája, hanem a rádióké, amelyek szintén elüzletiesedtek és ezért csak top 20-as hazai előadók dalteszteken átevickélt mestreséges slágereit hajlandók lejátszani, ami húzza maga után, hogy a kiadók sok esetben ezt a rádiósok által mestreségesen gerjesztett gagyiigényt próbálják kitermelni, hogy egyáltalán legyen profitjuk.
    szal ördögi a kör, a tömegízlés meg csak egyre torzul, na de majd jön a netes rádiózás és a minőségi műsorok, a giccsadó-adók meg éveken belül lehúzhatják majd a rólót - remélem...
  • Kolbasz
    #12
    Én azt nem értem qrvára, hogy van ugyebár az a dolog, hogy itthon (mint mondjuk mindenhol, de foglalkozzunk most a hazai dfolgokkal, lévén MAHASZ-ról van szó) koppintják a külföldi szutyok popot. Amit egyrészt értek, mivel külföldön az a sikeres, jön be hozzánk, ezt tolják orrba-szájba, ergo ez is sikeres. Csak ez a standard, könnyen emészthető izé van. Ez megy rádióban tévében. Azé megy ez, mert ezt KELL játszani. Mert a nagyok azt mondják egyrész, másrész ugye ree van igény, De miért van erre igény? Mert a jóember ezt hallja egész nap. Há mi másra lenne igénye, ha csak ezt ismeri? ÉS ezen a ponton nem értem. Ha játszanának mást is, az is kéne, mert lenne ideje az embereknek megszeretni. De miért nem? Az világos, hogy a profit irányít, de abból van profit, ami kell, és az kell ,amit ráderőltetnek. Mé nem erőltetnek mást is? Lehet én vagyok a hülye, de nem értem... Mondjuk ez már lerágott csont, de NEM ÉRTEM.
  • blackgamer
    #11
    észrevétel: a BMG kiadó lapján nincs e-mail cím!!?! ezt nem tudom hogy gondolják
    volt olyan hogy írtam volna nekik, erre pafff

    #7 Jamie: első mondtatod eléggé fura, ezekszerint nincs kedvenc együttesed aminek örülsz, hogy a birtokodban van a lemezük? mert ha nincs akkor nagyon sajnállak
  • zakika
    #10
    nalunk van egy second hand - minel tobbet veszel annal olcsobb... persze second hand de tegnap is sikerult egy dupla gatheringet beszereznem
  • Laffite
    #9
    ja, a legbosszantóbb, hogy nem a kiadók és az előadók nyelik le a pénz többségét, hanem a "rendszer", mivel rengeteg kézen átmegy, mindenki ráteszi a maga hasznát és mindenhol megy rá adó is ugye...

    egyetlen megoldás létezne, az online lemezrendelés közvetlen az előadótól, csak mivel maga a posta is minimum 7-800 ft egy utánvétes anyag esetén, így az is 2000 körülre jönne ki...

    a mahasz meg az ország zeneiparának szégyene, de erről rengeteget tudnék mesélni, csak nincs értelme fikázni egy olyan céget, amin még a zenész társadalom is csak röhögni tud kínjában :( pl annak idején kitalálták, hogy nálunk is legyen kislemezlista... aztán ez olyan acélosra sikeredett, hogy az elkészülő charton pl 10-12 eladott példánnyal már az első öt közé kerülhetett bárki, magyarán maga a slágerlista elkészítése többe került, mint amennyi pénz egyáltalán volt a teljes hazai single piacban...

    káosz
  • ugot2know
    #8
    Kb. két éve olvastam egy cikket,hogy a 80 forintos CD-ből hogy lesz 4000 ft!Számolni kell a szerzőt megillető honoráriummal,ami kb. 3-400 ft lehet lemezenként,a szép borító megtervezése és nyomtatása ami kb. 50 ft,a reklámok amiről nem tudok nyilatkozni,hisz eltérő egy-egy előadó esetében,majd a Kiadó,nagyker ,kisker útvonal,ami sztem a lemez árának 50 %-át kiteszi...Ez a kuponos dolog érdekes felvetés.
  • Jamie
    #7
    A softverek esetében jobban megéri megvenni mert utána kapsz frissítést stb. De egy zenénél? Esetleg ha megveszek egy CD-nyi zenét a benne lévő kuponnal a következőt olcsóbban vehetném. Gondolkodni kéne emberek!