Az Intel szerint a mobil processzorok behozták a P4-et

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tehen_m - De inkább a Centrino jobb a laptopokba.Mondjunk egy példát faterom munkatársának van egy - Intel Centrino M 2.4 GHZ , 1024 MB DDR Ram , ATI Mobility Radeon 9700.stb... Mondta a telefonban hogy elég jól muzsikál.De az elõbb amit már leírtam , az én konfigurációm , azzal is mennek a játékok simán.Monjunk egy példát - Shadow Ops Red Mercury - minden High-ra véve elérte a 25 Fps-t de néha lement 15-re.Szóval ez se volz teljes beállítás , de szép volt a grafika.A teljesítmény 15FPS-nél - már ne is beszéljünk nagyon lassú volt.A Mortyr 2 is ment High-on , meg még sorolhatnám. (az AntiAlising stb nem volt bekapcsolva semmlyen játéknál!!)De nem igazán ehhez a videókártyához csinálják ezeket a játékokat.A Far Cry el se indul mert nem is támogatja a videókártyát<#szomoru1>.Na szóval én a játékoknál az AMD-re esküszöm.A grafikánál meg az ATI-ra.
Ez a keverés nekem se teljesen világos. celeron m vs pentium m.-talán ez a kettõ centrino. (aztán a mobil p4,mobil p4ht,mobil p4 m, mobil celeron-ról ne is beszéljünk)

Meg mág sorolhatnám...<#vigyor3>
dondore - Én nemtudom.De gyors meg minden , 400 ezer-be kerül a laptop ami nekem van. Adatai - Intel Centrino M 1.6GHZ , 512MB DDR Ram , ATI Mobility Radeon 7500 32MB , 2 darab USB 2.0 , infraport , Wireless lan , 5.6 KB/s modem , Matshita DVD/CD-RW , SoundMAX hangkártya (hang ki /bemenettel + Beépített hangfal), másodlagos monitor csatlakozó , nyomtató/scanner port , 40 GB-os Winchester , beépíttet mouse
ha yol ertem itt a centrino 2 rol van szo. sony es toshiba mutatott be eddig ilyen laptopokat. mire elfogadhato aron lesznek, a P4 hasonlo arkategoriaban ugyis meglovi oket - ket kulonbozo platformrol beszelunk. egy desktop nal nem szamit fogyasztas, holeadas, mukodesi ido (ezek persze osszefuggenek).
mobil amd vel meg nem volt dolgom, vkinek tapasztalat?
dikki*yysw - Akkor gondolom az enyém is duálmagos
tehen_m - De nekem is oda van írva a procira hogy M-es.Szóval ezt nem értem.Centrino-s is meg Celeron?? Mondjuk hülye kérdés volt mert ilyen nincs is , hogy mind a kettõ benne van a prociba<#vigyor4>
Itt még a p4rõl volt szó

Persze pentium m es notebookkal nem volt dolgod mert az kib. drága. Látatlanba mondod hogy biztos nem jobb.

dikki*yysw
Sztem a duálmag a P-Mre vonatkozott, szal nem értem a problémádat.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

jó lehet hogy tévedek,olyan sok laptoppal nem volt dolgom de sztem nem nagy számok ezek a centrinok!
L3oN: A holdon él?<#wow1>

L3oN - Ja jobb a Centrino a Celeron-nál , amúgy nekem is gyorsabb.Mivel nekem is a régi gépemben 1.4 GHZ-es Tualatin volt , és azért látom a különbséget.
Nyugodj le és nézz utána.

Teljesítménybe háát nemtudom hol jó a centrino. az én 1.4mhz-es celeron tualatinom gyorsabb egy 15.-ös centrinonál. windows telepitésnél is meg adat forgalom,process feldogozásokat is beleveszem akkor nemtudom hogy miért ennyire erös a centrino. sztem egy sima 2.4 HT is böszmén gyorsabb.<#nemtudom><#nemtudom><#fejvakaras><#nemtudom>
Ja, miért váltanának, amikor így jóval drágábban (olyan áron, ami a desktopon már nem lenne versenyképes) adhatják a Centrinót?

arty
buka=bika

Forza.

arty
"Az ikermagos chipek révén pedig az Intel az órajel csökkentésével egy idõben némileg enyhítheti a fogyasztás és hõtermelés jelentette problémákat, amely a leginkább felelõs a Pentium 4 korai kifulladásáért. "

itt forditok csinálják a cikkeket, vagy azért van olyan aki olvas is a neten .. ??? 😞 régi hir, hogy az ikermagos p4ek brutál fogyaszást produkálnak majd, BTX, meg légcsatorna és buka 24 polusu táp nélkül sztem nem lesznek mûködõképesek ...

nemigaz, h még mindig ezt erõltetik, mikor van dothanjuk 😞 a sok hülye meg "intelt veszek, mert az a király" alapállásból megveszi ugyis ... 😞

Forza.

Axon
Így is gondjaik vannak a megfelelõ mennyiség elõállításával. Gondolj csak bele ha minden gyártósort át kellene állítani a teljesen új technológiájú proci gyártásához. Na meg úgy is veszi a nép a nagy fogyasztásút is, minek váltani.

PyRex
Én csak azt nem értem, hogy ha itt van a centrino, amely már 3,6GHz-es P4-ekkel veszi fel a versenyt, akkor mi a f@szért nem állnak át erre a technológiára az asztali prociknál is? Jó persze, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerû, de gondoljatok bele: gyors, kevest fogyaszt, alig melegszik... álmodozom.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Az nem úgy megy.
Túl sok a fejlesztés anyagi háttere a p4-nek ,és eléggé elkülönül a fejlesztésben és felépítésben a pentium m -tõl.egyszerûen nem lehet elfelejteni a p4et. Úgyhogy még jó pár évig ez marad (ill duálmag...) A duálmagos pentium m meg 3,4 évig biztosan szóba se jöhet a desktop piacon.

Tomshardware link
"Chicago (IL) - Intel's upcoming dual-core processors once again will test the limits of power consumption. According to documents seen by Tom's Hardware Guide, the Smithfield CPUs are rated at a thermal design power of 130 watts, an increase of 13 percent from today's Prescott processors."

Szóval az intel a tipikus fogyasztás adja meg: 130W . A maximális fogyasztás szvsz simán 150W felett lesz. <#wow1> ami már nem kevés.

c't: duálmagos opteron max 95W-ot fogyaszt!link

jee mintha az intel kezdene leszokni az : olgyuk meg izombo. taktikarol.
nagyon helyes...

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?