Az Intel szerint a mobil processzorok behozták a P4-et
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tehen_m - De inkább a Centrino jobb a laptopokba.Mondjunk egy példát faterom munkatársának van egy - Intel Centrino M 2.4 GHZ , 1024 MB DDR Ram , ATI Mobility Radeon 9700.stb... Mondta a telefonban hogy elég jól muzsikál.De az elõbb amit már leírtam , az én konfigurációm , azzal is mennek a játékok simán.Monjunk egy példát - Shadow Ops Red Mercury - minden High-ra véve elérte a 25 Fps-t de néha lement 15-re.Szóval ez se volz teljes beállítás , de szép volt a grafika.A teljesítmény 15FPS-nél - már ne is beszéljünk nagyon lassú volt.A Mortyr 2 is ment High-on , meg még sorolhatnám. (az AntiAlising stb nem volt bekapcsolva semmlyen játéknál!!)De nem igazán ehhez a videókártyához csinálják ezeket a játékokat.A Far Cry el se indul mert nem is támogatja a videókártyát<#szomoru1>#szomoru1>.Na szóval én a játékoknál az AMD-re esküszöm.A grafikánál meg az ATI-ra.
Ez a keverés nekem se teljesen világos. celeron m vs pentium m.-talán ez a kettõ centrino. (aztán a mobil p4,mobil p4ht,mobil p4 m, mobil celeron-ról ne is beszéljünk)
Meg mág sorolhatnám...<#vigyor3>#vigyor3>
dondore - Én nemtudom.De gyors meg minden , 400 ezer-be kerül a laptop ami nekem van. Adatai - Intel Centrino M 1.6GHZ , 512MB DDR Ram , ATI Mobility Radeon 7500 32MB , 2 darab USB 2.0 , infraport , Wireless lan , 5.6 KB/s modem , Matshita DVD/CD-RW , SoundMAX hangkártya (hang ki /bemenettel + Beépített hangfal), másodlagos monitor csatlakozó , nyomtató/scanner port , 40 GB-os Winchester , beépíttet mouse
ha yol ertem itt a centrino 2 rol van szo. sony es toshiba mutatott be eddig ilyen laptopokat. mire elfogadhato aron lesznek, a P4 hasonlo arkategoriaban ugyis meglovi oket - ket kulonbozo platformrol beszelunk. egy desktop nal nem szamit fogyasztas, holeadas, mukodesi ido (ezek persze osszefuggenek).
mobil amd vel meg nem volt dolgom, vkinek tapasztalat?
mobil amd vel meg nem volt dolgom, vkinek tapasztalat?
dikki*yysw - Akkor gondolom az enyém is duálmagos
tehen_m - De nekem is oda van írva a procira hogy M-es.Szóval ezt nem értem.Centrino-s is meg Celeron?? Mondjuk hülye kérdés volt mert ilyen nincs is , hogy mind a kettõ benne van a prociba<#vigyor4>#vigyor4>
Itt még a p4rõl volt szó
Persze pentium m es notebookkal nem volt dolgod mert az kib. drága. Látatlanba mondod hogy biztos nem jobb.
Sztem a duálmag a P-Mre vonatkozott, szal nem értem a problémádat.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
jó lehet hogy tévedek,olyan sok laptoppal nem volt dolgom de sztem nem nagy számok ezek a centrinok!
L3oN: A holdon él?<#wow1>#wow1>
L3oN - Ja jobb a Centrino a Celeron-nál , amúgy nekem is gyorsabb.Mivel nekem is a régi gépemben 1.4 GHZ-es Tualatin volt , és azért látom a különbséget.
Nyugodj le és nézz utána.
Teljesítménybe háát nemtudom hol jó a centrino. az én 1.4mhz-es celeron tualatinom gyorsabb egy 15.-ös centrinonál. windows telepitésnél is meg adat forgalom,process feldogozásokat is beleveszem akkor nemtudom hogy miért ennyire erös a centrino. sztem egy sima 2.4 HT is böszmén gyorsabb.<#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras><#nemtudom>#nemtudom>
Ja, miért váltanának, amikor így jóval drágábban (olyan áron, ami a desktopon már nem lenne versenyképes) adhatják a Centrinót?
"Az ikermagos chipek révén pedig az Intel az órajel csökkentésével egy idõben némileg enyhítheti a fogyasztás és hõtermelés jelentette problémákat, amely a leginkább felelõs a Pentium 4 korai kifulladásáért. "
itt forditok csinálják a cikkeket, vagy azért van olyan aki olvas is a neten .. ??? 😞 régi hir, hogy az ikermagos p4ek brutál fogyaszást produkálnak majd, BTX, meg légcsatorna és buka 24 polusu táp nélkül sztem nem lesznek mûködõképesek ...
nemigaz, h még mindig ezt erõltetik, mikor van dothanjuk 😞 a sok hülye meg "intelt veszek, mert az a király" alapállásból megveszi ugyis ... 😞
itt forditok csinálják a cikkeket, vagy azért van olyan aki olvas is a neten .. ??? 😞 régi hir, hogy az ikermagos p4ek brutál fogyaszást produkálnak majd, BTX, meg légcsatorna és buka 24 polusu táp nélkül sztem nem lesznek mûködõképesek ...
nemigaz, h még mindig ezt erõltetik, mikor van dothanjuk 😞 a sok hülye meg "intelt veszek, mert az a király" alapállásból megveszi ugyis ... 😞
Forza.
Így is gondjaik vannak a megfelelõ mennyiség elõállításával. Gondolj csak bele ha minden gyártósort át kellene állítani a teljesen új technológiájú proci gyártásához. Na meg úgy is veszi a nép a nagy fogyasztásút is, minek váltani.
Én csak azt nem értem, hogy ha itt van a centrino, amely már 3,6GHz-es P4-ekkel veszi fel a versenyt, akkor mi a f@szért nem állnak át erre a technológiára az asztali prociknál is? Jó persze, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerû, de gondoljatok bele: gyors, kevest fogyaszt, alig melegszik... álmodozom.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Az nem úgy megy.
Túl sok a fejlesztés anyagi háttere a p4-nek ,és eléggé elkülönül a fejlesztésben és felépítésben a pentium m -tõl.egyszerûen nem lehet elfelejteni a p4et. Úgyhogy még jó pár évig ez marad (ill duálmag...) A duálmagos pentium m meg 3,4 évig biztosan szóba se jöhet a desktop piacon.
Tomshardware link
"Chicago (IL) - Intel's upcoming dual-core processors once again will test the limits of power consumption. According to documents seen by Tom's Hardware Guide, the Smithfield CPUs are rated at a thermal design power of 130 watts, an increase of 13 percent from today's Prescott processors."
Szóval az intel a tipikus fogyasztás adja meg: 130W . A maximális fogyasztás szvsz simán 150W felett lesz. <#wow1>#wow1> ami már nem kevés.
c't: duálmagos opteron max 95W-ot fogyaszt!link
Túl sok a fejlesztés anyagi háttere a p4-nek ,és eléggé elkülönül a fejlesztésben és felépítésben a pentium m -tõl.egyszerûen nem lehet elfelejteni a p4et. Úgyhogy még jó pár évig ez marad (ill duálmag...) A duálmagos pentium m meg 3,4 évig biztosan szóba se jöhet a desktop piacon.
Tomshardware link
"Chicago (IL) - Intel's upcoming dual-core processors once again will test the limits of power consumption. According to documents seen by Tom's Hardware Guide, the Smithfield CPUs are rated at a thermal design power of 130 watts, an increase of 13 percent from today's Prescott processors."
Szóval az intel a tipikus fogyasztás adja meg: 130W . A maximális fogyasztás szvsz simán 150W felett lesz. <#wow1>#wow1> ami már nem kevés.
c't: duálmagos opteron max 95W-ot fogyaszt!link
jee mintha az intel kezdene leszokni az : olgyuk meg izombo. taktikarol.
nagyon helyes...
nagyon helyes...
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?