16
  • peeto
    #16
    Egyből mindenki az áremelésre koncentrál... Nem vettétek még észre véletlenül, hogy ilyen intézkedések nélkül is nőnek az árak? Sztem ez egy jó döntés, hiszen ki szeretne felnőni egy rakás szeméttelep közepén? Hát én nem! Ráadásul csak ha mindenki a saját gépét megnézi és végiggondolja, hogy évente mit rak ki belőle a szemétre, akkor ebből tényleg sok hulladék származik... Az a baj, hogy a magyarokat csak addig érdeklik általában a dolgok amíg "el nem fogyaszották, vagy használták"... Ehhez gratulálok!
  • gonz
    #15
    Nem, de úgyse tudsz mit tenni ellene, ha meg esetleg vmi jó dolgot csinálnak, nem is érdekel hogy azt mért teszik.
  • dez
    #14
    AMD Statement on Pb (Lead) Phase-Out
    (Konkrét kijelentések. Érdekes lenne, ha nem tartanák be. Lásd még FAQ, stb.)
  • dez
    #13
    Az AMD-nél is folyamatban van a dolog, és idéntől kezdik majd bevezetni a Pb-free termékeket és eljárásokat, pl. az új fejlesztésekben már alapvető kritérium az ólom-mentesség.

    Egyébként (mint írtam) sok más gyártó kínálatában megjelentek már a halogén- és ólommentes termékek (chipek, stb.), és ezek általában alig drágábbak, mint a többi.
  • Cat #12
    az egy dolog hogy miről állapodtak meg 1999-ben, mert egy tavalyi hír szerint pl. az AMD még nem állt át egyáltalán ólommentes eljárásra, és az Intel is csak őszre tervezte hogy meglépi
  • Tetsuo
    #11
    A politikusok mindig is szemét gazemberek lesznek.
    Viszont a környezetvédelem fontos dolog, hiszen az unokáink bolygóját vágjuk taccsra.
  • dez
    #10
    Ajánlom a szerző figyelmébe a követlező oldalt (még 1999-ből):
    Strategic Activities
    Azon belül a következő dokumentumot:
    Pb-Free Strategic Plan 2000—2003
    Idézet:
    "A number of “Pb-free” products have been introduced by, for example, Panasonic, Toshiba, and Nortel. Other companies, including Hitachi, NEC, Matsushita, and Sony, had announced plans for conversion to Pb-free assembly during 2000−2001. Many of our customers in the telecommunications and automotive sectors have programs for development of Pb-free processes and are querying their suppliers regarding availability of Pb-free compatible components."
  • dez
    #9
    A világon máshol is fontolgatják hasonló intézkedések bevezetését. A cikk manipulatív. (Vagy inkább bulvárosan "felhergelő".)
  • dez
    #8
    "Ezek közül főleg az ólom kiiktatása lesz a macerás, hiszen ez az anyag szinte minden legyártott chipben fontos szerepet tölt be. Ugyan a japánok már kifejlesztettek egy ólommentes eljárást, de ennek elterjedése még biztosan várat magára."

    Hát ez bizony nem igaz, már nagyon sok gyártó átállt az ólommentes chipgyártásra. Az ólommentes forrasztás sem gond.
  • crx
    #7
    Jo meglátás valamelyik politikus fia épen ezel foglalkozik és ezáltal csak is kizárolag oda viheti mindenki és szépen tiszteségesen meg gazdagodik. És ezt hívják ők tiszteséges gazdagodásnak sajnos.
  • TheZsenyka
    #6
    "Thezsenyka: és hogy mi motiválja <<a fehérgalléros maffia politikusként működő tagjait>>? Őszintén, én lesz*rom, amikor jó döntéseket hoznak."

    Gondolom nem feltételezed, hogy bármelyik politkus akár a kisujját megmozdítaná, ha nem származna személyes haszna egy ilyen döntésből.
  • dduma
    #5
    Szemét így is, úgy is lesz... Az alkatrészek ára meg az egekbe szökik...
  • gonz
    #4
    "Jó lessz ez nekünk?"

    Hogy a Te értékrended szerint mi "jó nekünk", azt nem tudom, de a környezetünknek mindenképp jobb lesz, és ez bár nem olyan kézzelfogható, minthogy egy elektronikai cucc ezen szabályozás miatt max egy ezressel drágább lesz, de én örülök hogy végre lépnek vmit ezen a területen is.

    Thezsenyka: és hogy mi motiválja "a fehérgalléros maffia politikusként működő tagjait"? Őszintén, én lesz*rom, amikor jó döntéseket hoznak.
  • TheZsenyka
    #3
    "A kormányok ugyanis felismerték, hogy az éves szinten milliónyi tonna számítógép alkatrész bizony milliónyi tonna veszélyes hulladékot is jelent."

    A mondat helyesen így hangzik:

    "A fehérgalléros maffia politikusként működő tagjai elérkezettnek látták az időt egy új adóleszippantási módszer bevezetésére."
  • asdasdasd
    #2
    Leviszem a MEH-be a procit, es amit kapok erte abbol fagyit veszek.
  • kukac78
    #1
    Jó lessz ez nekünk? Árnövekedés tuti, mert a gyártók valahol kompenzálni fogják a plusz költségeket...

    Kis hazánkban meg szvsz nem sok ilyen jellegű hulladék van, mivel a használható alkatrészeket felhasználják pl. használt gépekhez...
    Magyar számtech piac rule'z...