22
  • _Rico_
    Arról Didier Fournier nem akart beszélni, hogy emiatt drágulnak-e majd a Sony írható és újraírható DVD-lemezei, illetve, hogy a meglévő CD- és DVD-írók tudják-e majd kezelni az új technológiával gyártott diszkeket?

ŐŐŐ, véletlenül nem akart beszélni arról, hogy a jelenlegiek tudják, vagy nem... Sejthető, ha igen akkor mondta volna, mert micsoda király lemezt gyártunk: sokkal jobb sokkal szebb, és még a cuccokat sem kell lecserélni...

1etértek Punkerworkel:
    mielött kidobjuk az új szabványt húzzunk le még 1 bőrt a régiről...
  • _Rico_
    Ezaz! Imádjuk a Princot! Multkor 1ik barátom vett 100-at, 40-et meg sem lehetett írni szvsz...
  • TeszteloPontHu
    Elolvastad a cikket? Miért kellene kidobni a gyűjteményed? Ezek a lemezek teljesen kompatibilisek a jelenlegi szabványokkal, írókkal, olvasókkal.
  • izb
    Egy haldokló cég végnapjai.........
  • [HUN]PAStheLoD
    gondolom ez itt valami speciális gyártási technológia és adalékanyagokról szól , amit tudnak alkalmazni CD DVD ill. majd a BluRay HD-DVD esetén is , persze sony asszem blu-ray párti ;]
  • zzebi
    X+1. bőr?

Szerintem inkább örülnünk kéne annak, hogy állandóan fejlesztenek a cégek.
    Az jobban tetszett, hogy 25 évig ugyanazt a f*s VHS-t erőltették mindenkire?

Az "5 évente kidobatják velem a filmgyűjteményemet egy új szabvány miatt" rinyálásokra meg csak annyit:
    Senki nem kötelez arra, hogy megvedd az új technikát! 10 év múlva is lehet majd DVD lemezeket kapni...
  • pemga
    Most már mindegy, a márkásak (tdk (?), verbatim) is bőven 200huf alatt vannak :). Hétvégén újra beolvasom a régieket (legutóbb két hónapja tettem meg, szerencsére nincs olyan sok :), de ha feleslegesen izgattatok fel... :))). Egyébként erősen olvasófüggő (toshiba-m pl. mindenre panaszkodik, pionyír meg megakadás nélkül olvassa.)
  • troc
    1-1,5 éves princo meg ilyen szarság lemezeim sorban mennek tönkre, van amelyiktől az egész gép megfagy, annyire nem bírja beolvasni, pedig fél évvel előtt még vígan elbodogult velük. ja, és bőven nem naponta használom őket, és anno 1xes 2xes sebességgel lettek megírva. márkás lemezekkel persze nincs gond. kifizetek pár száz forinttal többet, ha pár évig biztosan nem megy tönkre.
  • pemga
    princo és princo között óriási különbség van, szemmel is látható (total más színű a háta és igénytelen a szélének is a kidolgozása), de ha a header-info-ját megnézed azon is látszik. A régiek teljesen jók voltak, az újabb behozatallal már vannak gondok hallom, de én spájzoltam :). De mindegy, mert most már a Pioneer-el bajszot akasztottak és nem lehet értékesíteni. (Régen a princo egyike volt annak a 4-5 márkának, amelyik megkapta a "pioneer 4x writeable" jogosultságot.)
  • uboat
    A princo addig volt ja ameddig nem Lengyel selejt sz@r nem kezdtek el itthon árulni!Bezony azzal voltak gondok!
  • toyotakacsa01
    "pegma" elvtárs valószínűleg princo dvd lemezekkel üzletel, azért dícséri őket. Más indokot nem tudok elképzelni.
  • pemga
    Megtettem :). Élnek és virulnak.
  • mixi
    "Princo-val nem voltmég bajom" csávóknak: 1-1,5 éve megírt lemezekkel próbálkozzál. Majd akkor lesz.
  • archkoven
    Nekem sem volt a Princo-kal még semmi bajom.
    Nem kellene szidni csak azért mert olcsó!
  • Atyus
    Néhány hete a Videopraktika c. újságnak írtam egy részletes cikket a DVD-R lemezek várható élettartamáról, melyben több különböző lemezeket vizsgáltam meg, melyek több mint két éve meg lettek írva ugyanazzal az íróval.
    A lényeg, hogy bizony a várható élettartam csak években, s nem évtizedekben várható. Nem úgy mint a nyomott DVD-k, akik még 10 év után is teljesen hibátlanok, még logikai hiba sincsen rajtuk - persze nem tékás változatokra gondolok.
    A Princo meg csak egy dologra jó, ideiglenes adat tárolásra, de én még arra se használnám. Igaz, van köztük a osztályú lemez is, s azok azért valamennyivel jobbak, de a hibák száma akkor is jelentős.
  • pemga
    Igazán nem értelek benneteket. Először a princo lemezekkel nekem még nem volt bajom, legalábbis nem több mint bármi mással, ez valószínű író kérdése, de most már úgyis mindegy, mert nem lehet princo-t forgalomba helyezni.

Az évekről: vegyétek észre, hogy ez marketing bullshit. Kb. olyan, mintha ráírnák a kenyérre hogy ez a termék nem tartalmaz ciánt... Egyből arra gondolsz, hogy "Mé, a többi igen?" Az "állítólag garantált" szófordulat valóban érdekes, mert ha a gyártó erre valóban garanciát vállal, akkor azt teljesítenie is kell, magyarán ha visszaviszed, akkor le kell tudniuk az adatokat olvasni or else... :)

De az igaz, hogy így elsőre a TDK anti-karc felülete hasznosabbnak tűnik, de hangsúlyozom: így első ránézésre. A Blue-Ray jelenleg a brutálisan drága kategóriában van, HD-DVD-ről még nem láttam árakat, de a DVD már elérte a filléres szintet, napi szinten megfizethető és használható.
  • Punkerwork
    mielött kidobjuk az új szabványt húzzunk le még 1 bőrt a régiről, sose szerettem a Sony-t (nem mintha a többi jobb lenne:)
  • L3oN
    akkor a jelenlegi 8x-es VErbatim lemezeim nem fognak kibirni 1 évet? NEMÁÁÁÁÁ
  • fako
    "Ennek alkalmazásával jelentősen csökkenhet az írási hibák száma és állítólag garantáltan visszaolvashatók lesznek a DVD-k még évek múlva is." orulok hogy vegre eljtunk arra a szinte hogy a dvd kibirjon 1 evet:)
  • Cat #3
    jah, ezen kb. akkorát röhögtem mint a multkorin, hogy a pluszos és a minuszos készülékek gyártói (hp és a panasonic) kiegyeztek egymással...
    mi értelme már ennek?
  • Tetsuo
    Ezt az eljárást mérnem lehet alkalmazni a HD-DVDnél és a Blue-Raynél?
    /Gondolom akkor megemlítették volna..
  • _Rico_
    ÁÁ! Sony! ÁÁ! Új DVD írástechnika! N+1, köszi szépen. Ezek élvezik, hogy pár évente kidobatják az emberrel az egész gyüjteményét... Másfelöl nem hulladék princo-ra kell írni és akkor nincs semmi probléma az írással, meg a visszaolvasással.