856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • CSOCSO
    lol ez jo:)))))))))))))
    az egesz ismeretsegi korunkbol kb 2-3 an vagyunk akik penzel jottek ki!!!! a tobbiek mind csorin jottek vagy MENEKULTEK!!! es itt most nem vagizni szeretnek....

"volt elég pénzük ahhoz , h kijussanak oda"
    ez altalaban nem igy van.. ide az emberek tobbsege szerencset probalni jon.. vagy menekul mert tartozasa van otthon es jonnie kell.

az elmult idokbe vagy 5-6 magyar srac fordult meg a korunkben.. mindegyik fiatal.. 23-30 ev koruli.. egyik se allt ugy anyagilag ahogy kene.. plusz a magyar kontraktorok is csal ehuzzak oket szal amugyse menne nekik..
    itt az jar jol aki meg tud allni a sajat laban.. tud angolul es van egy ket ismerose akik nem maniert hanem szivessegi es barati alapon segitenek nekik...
    de ismerek olyat aki itt van ket eve.. 2 gyerekkel.. es szarra se megy..oke van joreg ota autoja.. elegge szakadt.. otthon vegre van mar szamitogepuk meg dvd llejatszojuk.. viszont lognak nekunk manival mert kolcsonkertek mi meg voltunk olyan hulyek es adtunk... szal megint csak a bunko magyarok effektus.. mondjuk nem akarom oket /magunkat/ beskatulyazni.. csak a tobbi magyar is ezt rebesgeti allandoan: ne bizza magyarokban. keruld a magyarokat.. kocsog magyarok.. igy meg ugy...
    ezt megmondja a magyar fonokom is aki mar it tvan 7 eve.. szal valamiert mindenki ezen a velemenyen van.. szerencsere van itt par barat akikre lehet szamitani. aki egyedul jon ide penztelenul ( ez a tobbseg) az ne szamitson sokra.. EN NEM JONNEK KI penztelenul es ismerettseg nelkul!!!
  • Mike at home
    figy, most tenyleg, szerinted egy forumon mit lehet meg csinalni?

mondjuk tancoljunk?
  • traXion
    Csak felnyitom(nám) a szemed, arról a nagy mértékü hülyeségről, süketelésről, ami itt megy. Egyáltalán nem vagytok jobbak, mint az átlag magyar ember, ha csak pofáztok ezekről a dolgokról, miközben a saját hibáitokkal nem vagytok tisztába.
  • Mike at home
    pontositok!

amiket itt az elottem jovok elmondtak, azt elmondhattak volna a 80-as evekben is

megjegyeznem tovabba, hogy pl. a munknelkuliseg nem mentalitas
  • Rózsalány
    nem, te tényleg nem:) te csak jó magyar szokás szerint belekötsz az élő fába is:)) bocs
  • Mike at home
    Kanadab kikoltozott (1999) haverom ugyanezt mondta
    ott csaltak, loptak ahol csak tudtak
    ma mar nem is nagyon mondja senkinek, hogy magyar :(
  • DanielT
    Nem azt mondtam, hogy zavar (ez más kérdés) hanem reagáltam egy hozzászólásra amiben elhangzott, hogy ugyanezek voltak a problémák.
  • traXion
    Bocs, én nem írok litániát a magyar mentalitásról nektek.
  • modellmaker
    :) ez jó
  • uv
    viszont előre lehetett tudni, hogy ez lesz, csak mindenki azt gondolta, hogy ez vele nem fog megtörténni, csak másokkal
  • Rózsalány
    ahogy te is:)
  • traXion
    És ez zavar téged?

Ajándékozd meg a szegényt egy lakással.
  • modellmaker
    Talán azért mert nekik volt elég pénzük ahhoz , h kijussanak oda? Ezt nem rád. És azt sem feltétlenül kétkezi munkával keresték...
  • DanielT
    Abszolút más a helyzet és mások a problémák mint a 80-as években. A rendszerváltás nem csak névleg következett ám be. Hol volt akkor munkanélküliség? Éhezés? Ilyan mértékű lakásproblémák? Társadalmi különbségek? Sehol. Más volt.
  • QuippeR
    mérnöki szempontból fogom megközelíteni a dolgot, egy kis fizika segítségével.

vegyük úgy, hogy a változás = gyorsulás
    namost, ha a gyorsulás mindig ugyanannyi, akkor a sebesség folyamatosan nő.

az emberek a sebességet nézik, ezért azt hiszik, hogy a világ őrülten megváltozott. más szempontból (a gyorsulást vizsgálva) minden maradt ugyanannyiban...
  • traXion
    Főlleg, ha csak pofáztok a dolgokról, ez is tipikus magyar tulajdonság - mint már mondtam.
  • modellmaker
    Minden népnek vannak hibáik, erényeik, ugyanúgy ahogy minden embernek. De ettől kerek az egész.
  • CSOCSO
    itt amerikaban igy az esetek 50 % ban csak kocsog buzi magyarok vannak... szal ez a attaposok rajtad.. kibaszok veled, megszerzem eloled a dolgokat stb stb stb.. szal hianaskodo paraszt kocsog a fele.. marmint a magyaroknak:(
  • Dynamic
    A magyar emberek egy része depressziós, szarevő-lopó-gyűjtögető életmódot él és más tulajdonát nem becsüli.Ezeket a problémákat alapvetően a múlt rendszer káros hatásaként és folyományaként látom.A többi negatív dolog szerintem általános és fejletebb nyugati országokra is jellemző lehet.
  • Rózsalány
    ez igaz lehet. ha máshol élnénk biztos tudnánk ott is hasonlókat mondani.
    mondjuk azért szerintem változott sokminden... de ez már csak érzelmi dolog. szóval lényeg, hogy szerintem se vagyunk se rosszak se jobbak.
  • Mike at home
    szerintem a modok irjak at a topik cimet a magyar helyesirasnak megfeleloen
  • Rózsalány
    hát ja:) ez is a magyarságunkhoz tartozik, hogy bezzeg élni AZT szeretünk:))))
  • Mike at home
    en szerintem a magyarok semmivel sem jobbak vagy roszabbak masoknal
    es nem is nagyon valtozott semmi
    ugyanazok a problemak vannak mint mondjuk a 80-as evekben, max a korulmenyek masok
  • modellmaker
    De legalább nm eegymást nyírjuk M16-okkal. :)
  • Mike at home
    gondolod ott mindenkinek van?
    ha mondjuk racseszel es csoronak szuletsz, meg TB-d sincs
    szerinted hanyan csorok USA-ban, es nem csak a negerek, hanem beljebb?

a gazdagabbak meg szerinted nem toltenek le semmit?
    minek fizessen erte, ha ingyen is van - mondta egy haverom sved haverja
  • Bandew
    Jaja! Mindig nézzük az arcukat, ahogyan nézik, hogy ki nézi őket. Szánalmas...
  • Rózsalány
    nem akarok vitázni, de amikor én 14 voltam akkor a mi évfolyamunkban - vidéki város - tán 2 fijú dohányzott, de azok amúgyis már túlkorosak és retradáltak voltak. most meg azt látom, hogy mennek a lányok az általánosba és ott a kezükben a cigi. szinte az összesnek. ez is valahol a magyarokhoz tartozik... asszem
  • modellmaker
    de nem örültek neki :) OK igazad van.
  • traXion
    lenne pénzem softwarre nem?
  • Mike at home
    bocs, de szerintem nem sirtak a ruszkik miatt

az atlagembert kicsit sem erdekelte, hogy itt vannak-e a ruszkik

arrol nem beszelve, hogy senkiben fel sem merult, hogy elmennenek
  • Mike at home
    mondjuk warezert, vagy filecsereert 150 ev
  • Mike at home
    voltak
  • traXion
    mét! :D
  • Mike at home
    ulnel a sitten :)
  • Mike at home
    amikor 14 voltam, akkor is voltak akik cigiztek
    volt drog problema is, lasd szipu
  • modellmaker
  • Bandew
    "Én sosem pofázok arról ha valami nem tetszik nekem"
    Na most kivételt tettem. :-D
  • Mike at home
    bocs, de szerintem ez marhasag
  • Bandew
    Egyetértek!
    Mindenki csak rinyálni tud és én ezt már nagyon unom. Mindenki sír, hogy mennyire depis, mikor fogalmuk sincs róla, hogy mi is az, csak épp szar napjuk van, mert akadozva játsza be a filmet a DVD lejátszó.
    Komolya volt már, amikor majdnem kiborultam, mert egész héten csak azt hallottam, hogy "jaj de rossz neke", meg "én vagyok a világon a legszerencsétlenebb", "meg akarok halni", blablabla...
    Én sosem pofázok arról ha valami nem tetszik nekem és azt vettem észre, hogy mindenki azt hiszi, hogy az én életemben nincs semmi gáz és mindig a "Te ezt nem értheted!" arckifejezéssel néznek rám. Pfújjj...
    Örüljünk inkább, hogy még nincs háború az országunkban, meg hogy melegvízben fürödhetünk és van számítógépünk, ami szépen elszórakoztat bennünket. Meg akkor zabálunk amikor kedvünk tartja és még csak életveszélynek sem vagyunk kitéve. Örülni kéna annak amink van, mert sokkal több mindenünk van, mint ami a nagyszüleinknek volt.
  • Mike at home
    nem minden esetben

pl. Magyar Balint