14
Össze lehet-e kötni két gépet USB-kábellel
 • locz
  #14
  Mi úgy oldottuk meg, hogy az egyik gépre megy a net USB-n, a másiknál meg a hálózatikártyára megy(mivel van mindkettő a modemen). A két gép pedig össze van kötve külön utp kábellel, mivel a másik gépben két hálózati kártya van.
  Így van állandóan internet, függetlenül attól, hogy melyik gép van bekapcsolva...
 • Placebó
  #13
  Csak szóltam...:)
  [SZÓLT]
 • Gerygrey
  #12
  LSL köszi az infót
  Oriza: tudom hogy csak 5 méter, de nem is kell több, egy szobában lennének összeröffentve a gépek.
 • Placebó
  #11
  meg max. 5méter a távolság. Az USB e fölött már nem nagyon frankul be...
 • LSL
  #10
  Pontosan, aztán helyi hálóbeállításnál megoszod a netet. Én is csináltam így egy darabig.
 • Gerygrey
  #9
  OK akkor azt hiszem leteszek a dologról. Bluetooth-t ismerem, az jó lenne a telcsimhez is, de az sem olcsó (pláne 2 darab)

  Ha már van 1 hálókártya a gépemben (arról megy a net) akkor kell mellé egy másik is, amiből a másik gépbe megy a kábel?
 • Shadow_THH
  #8
  ha már mindenképpen usb portba akarsz dugiszálni, akkor inkább vegyél bluetooth eszközöket. Akkora sincs mint egy pen drive, és minden más bluetooth-tal velszerelt eszközt használhatsz vele (beleértve a telefonodat, headsetteket stb). Ja és igy nem kell a csirkebéllel sem bajlódnod, mivel legalább 10 méterig bírja küldeni és fogni a jelet.
 • RelakS
  #7
  Mellesleg tényleg az a legegyszerűbb, hogy két db hálókártya (kti 2000-3000 huf körül), plusz egy krosslink kábel, és kész.

  Egyre kell figyelni, hogy az a gép, amelyik megosztja a netet, az viselkedik dhcp-szerverként, ezért annak már futnia kell, mikor a másik gépet bekapcsolod, különben nem lesz hálózat sem.
 • RelakS
  #6
  USB-n keresztül biztos, hogy lehet netet megosztani? Csak mert ipcímek elvileg nem közlekednek a cuccon. Vagy rosszul tudom?
 • ACE
  #5
  A drágábbik USB kábel lesz jó hozzá, a 700 Ft-os tuti nem jó... Épp emiatt nem is éri meg ilyen halózatot csinálni, mert a kábel árából kapsz 3 Db 100 Mbit-es ethernet kártyát...
 • blackgamer
  #4
  USB szerver-kliens megoldást használ, ha két gépet akarsz összekötni mindkettő szerverként viselkedne
  létezik USB laplink kábel, amiben beépített elektronika van és lekezeli a problémákat, de igen drága (6-10 ezer forint) és nem tudom adattovábbításon túl, hálózati protokolokat támogat-e  engem is érdekelt a téma, de végül két 2000 Ft-os hálókártyát vettem, amit megbántam, mert néha működik néha nem :(
 • Gerygrey
  #3
  Nem hosszútávon gondolkodom rajta, csak időszakosan lenne 2-2 gép összekötve. Csak az érdekelne, hogy mi kell hozzá, és mennyibe kerül.
 • nemcsakfeel
  #2
  Összelehet, de nem érdemes hosszútávon ebben gondolkodni. USB proci terheléssel jár ( sokkal nagyobbal mint pl. egy ethernet kártya )
  lan kártyát kapsz néhány ezerért ami igazán nem sok, pláne hogy általában integrálva szokott lenni az alaplapokon ..
 • Gerygrey
  #1
  Az lenne a kérdésem, hogy össze lehet-e ütni USB-n keresztül egy helyi hálót? Játékra kéne, meg internetet megosztani, nem baj ha nem túl gyors, csak működjön. Azért gondoltam az USB-re az Ethernet helyett, mert nem minden gépben van Ethernet, USB viszont igen (egyszerre mindig csak két gép lenne összekötve, de változó hogy épp melyik kettő)

  Végigjártam a helyi PC-boltokat, mind a hármat :) Az egyikben azt mondták nem lehetséges, a másodikban 700-ért lett volna kábel (de épp nem volt), a harmadikban meg 6500-ért lett volna USB Datalink nevezetű cucc... Szóval mi az igazság?