A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Üdv Cucurbia ebben a megszállott csapatban. Nagyon örülünk minden bennfenntes információnak azokból az idõkbõl.
Srácok, mindent leírtatok, ami eszembejutott a témáról. De szép idõk voltak, istenem!!!
Összes programom, az egész életem a Komjáthy mûsorokhoz volt igazítva, semmi randevúzás nem lehetett, ha a rádióban valamelyik mûsor kezdõdött Komjáthy Gyuri bácsitól. Ezt a mai fiatalok már nem is érthetik, ennek feeling-je volt.
Egy jó kis romantikus album, annak aki szereti az ilyesmit.
JOE DOLAN - MEMORIES 1997
Formatum: mp3 320 kbps
Tracklist:
01 Love me tonight
02 My way
03 Lover come back to me
04 Here am I
05 Games people play
06 Proud Mary
07 Sometimes a man just has to cry
08 Daytime nighttime
09 My love
10 She
11 Be my fire
12 Little boy big man
13 Love grows (Where my Rosemary goes)
14 My first love
15 Can't help falling in love
16 Something's burning
17 Las Vegas
18 She's so beautiful
19 I only dream of you
20 Bridge over troubled water
part1
part2
Holnap folytatása következik a romantikus albumoknak.
Hát igen kolléga ahogyan szokták mondani:azok a régi szép idõk.A téma nagyon jó.Engem érdekelne részletesebben.pl.milyen lemezkiadó(k)korongjai forogtak,milyen szempontok alapján kerültek rögzítésre,kinek a szava volt a döntõ ebben.stb..stb (minden ami egyébként nem titkos)<#nevetes1>#nevetes1>
Jah és majdnem elfelejtettem megkérdezni tõled 'KK'õ kicsoda?
Üdv:VB<#wave>#wave>
Majd megkérdem a kicsi feleségem õ intézett ezzel kapcsolatban mindent.
Gyanítom hogy nem volt olcsó ( kinek mi az) de nekem annyit megért hogy mindent a szánkba adtak.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Nagy tisztelettel köszöntelek a köreinkben!<#wave>#wave>
Szintén egy olyan tag vagyok mint ahogy Okiland kollega is írta:
"Naponta ültem (ültünk) "csõretõltött" magnóval a rádió elõtt,..."
Rengeteg olyan felvételt rögzítettem anno ezekbõl a mûsorokból sajnos akkor még csak kazettára<#szomoru1>#szomoru1>amiket akkor egyszer ,és azóta se hallottam máshol.
Két magnót használtam egyszerre. Az egyikre kimondottan csak a zenéket vettem fel ha sikerült elejétõl a végéig rögzíteni.
Erre már akkor is nagyon kényes voltam.
A másik magnóval pedig rögzítettem az egész mûsort, hogy majd késõbb a számok címét több visszahallgatás után le tudjam irkálni a kazikra.
Aztán ez vagy sikerült hallás után vagy sem.<#nevetes1>#nevetes1>
Azóta is megvannak ezek a felvételek.
"A magyar rádioban valoban nem nagyon vannak meg ezek a mûsor-hanganyagok,ennek okairol,ha kiváncsi valaki egy másik levélben értekezek,most ezzel nem akarom az idõt hozni,késõ este mert hosszu történet.(bár tanulságos)"
Szerintem mást is érdekelnének ezek az okok nem csak engem.
Hiszen a téma szervesen hozzátartozik a 80-as évekhez.
Nem csak linkekböl áll ez a fórum.
Szintén üdvözlök minden résztvevõt aki lehetõvé tette hogy én is a "fertõzöttek " táborába tartozhatom.
A csapatbol akit említettél külön Haluska Imit hiszen vele a 80-as években személyes kapcsolatban voltam.
"Mellékesen örülök,hogy felfedeztem ezt a forumot."
Egyáltalán nem mellékesen, én is örülök hogy felfedezted.<#nevetes1>#nevetes1><#wave>#wave>
Nem olyan régen néztem el arra, elég bõ az infó...
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Kormorán. Hát...
Vannak érdekes megszólalásaik, amik nekem is bejönnek.
Géczy Erika éneke mindenképpen...
A legkedvesebb pillanatok azok nekem, amikor a hegedû és a gitár együtt sír...
Volt egy Kormorán "nagy sok", de ...már nincs.
Nagyon nagyot hurráznék, ha elõ tudnád kotorni a HIT Oké lemezét, ahol még mindig Bodnár Attila énekel...
már csak az árakról kéne némi infó (vagy netes elérhetõség) hogy ha jövõre netán arrafelé lenne dolgom...<#rolleyes>#rolleyes>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Igen perfect volt minden.
Gyakorlatilag semmibe se tudnék belekötni.
Bár néha már nem is volt kedvem kimenni a napra annyira meleg volt.
De errõl már igazán nem a szolgáltatás tehet.<#hehe>#hehe>
Szóval nagyon jól sikerült a nyaralás.<#taps>#taps>
Szia Okiland!
"De csak 599 lehetõség. 1 szobában Ti vagytok!
Az udvaron, abban a plusz épületben kipróbáltátok a grillezett cuccokat?"
Kicsit pontosítanék.<#crazya>#crazya>
666 szoba van tehát 665 lehetõség volt.<#eplus2>#eplus2>
Természetesen kipróbáltuk az udvaron a plusz épületet mivel Csütörtökönként magyaros jellegû ételek vannak ebben az épületben és oda kértük a vacsorát.
Nagyon hangulatos jó kis hely .<#eljen>#eljen>
azt hittem természetes hogy én losslessrõl pofáztam<#wilting>#wilting>
de úgy látom, csak nekem természetes<#nevetes1>#nevetes1>
jól telt a vakáció egyébként<#kerdes>#kerdes>
..látom lassan mindenki hazatér<#hehe>#hehe>
Köszöntök mindenkit immár itthonról.
Hali Zephyr kollega!
Csak csendben jegyzem meg hogy Dyva ezen mixe, sõt az egész presence of the 2 past nagyon régóta elérhetõ ebben a fórumban.
De az tény hogy Zsoltfordnak köszönhetõen most elõször wav-ban.<#worship>#worship>
..hacsak meg nem elõzöl és magad nem prezentálod az isd-n<#hehe>#hehe>
..vagy már megint nekem kell mindent csinálni<#kerdes>#kerdes><#eplus2>#eplus2>
akad pár hasonló stílusú albumom például mr. basary-tól (õ ma a kormorán oszlopos tagja annó még a telegrammban is nyomta, aminek a 2. albuma viszonyleg sértetlenül átvészelte ezt az idõszakot) de hit-em sajna egyenlõre nincs. viszont utánna érdeklõdök, hátha fellelhetõ még valamerre.
és ha már kormorán..
augusztus 20-án hazaértemkor a hawerok elcipeltek komlósra, ahol felléptek. õszintén: el sem akartam menni, mert:
1) fáradt voltam,
2) semmit nem mondott a nevük..
de aztán csak hagytam magam rádumálni..
nem bántam meg: ez a 9 arc, valóban hiszi, hogy egyszer eljön egy szebb, jobb világ. (a kis naívak<#ravasz1>#ravasz1>)
na õk meg tudtak lepni két dologban is..
1) a csapat egyik legjobb hangú férfiénekese nem más, mint mr. basary<#guluszem1>#guluszem1>
2) ma már tudom, hogy egy kajak világbajnoknak is lehet jó hangja..
gondolok itt géci erikára...
elmúlt éjfél is, mire hazakerültünk, de azt mondom: megérte..
mostantól jobban odafigyelek, ha meghallom a kormorán nevet...<#papakacsint>#papakacsint>
a hivatalos honlapjuk itt 😊
az biztos, hogy érdekes témát dobtál fel...
welcome in the 80 years<#eljen>#eljen>
brekinek is lesz kérdése figyeld meg..
a magam részérõl én már semmin sem lepõdöm meg..
..vagy csak naon ritkán<#hehe>#hehe><#integet2>#integet2>
két kiválló válogatáslemezrõl:
-best of loading bay hi-nrg volume three-rõl:nick john - we stand together (wav) (6.43) (1989)
-presence of the 2 past (flashback records) :dyva - my love (p.r. mix) (wav) (6.11) (2009)
Ezen a lemezen Bodnár Attila az énekes, ....még mindig....
Örülök, hogy Zephyr is elõkerült.
A hosssszú hétvégén, nem fogjátok elhinni, de Halimbán voltam...
Nagy örömmel lapozgattam a 4 nap termését. Mennyi új arc...de sehol egy New Wave õrült... Há' nem baj, majd kiselõadok ha valaki tán talántán netalántán pont ilyet kér. Pl Bigivan...
Ha valaki Almádiban jár ajánlom a kilátót. Remek panoráma tárul a szemlélödõ elé...
A következõ Neoton albumok megtalálásában vagy feltöltésében kérem a segítségeteket. Nagyon köszönöm!!!
Disco Party (1987)
Disco Party (1979)
Super Hits: Living on Video (1985)
Super Hits (1983)
Top 12 (1982)
Eurodance Forever
És egyébként mellékesen a Gyuri is üdvözli a forumot,ma meséltem neki mit találtam.
És persze ha valami belsõ infoban vagy zenében tudok segiteni megteszem bár hozzáteszem 2002 utáni zenékben már kevésbé vagyok jártas.
Bevallom én anno kicsit belecsömörlöttem a mindenféle zenébe.hetente 50-60 lemezt kijátszani meghallgatni katalogizálni egy idõ után fárasztó.
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.
Örülök, hogy egy abszolút bennfentestõl tudtuk meg az igazán valós adatokat és dolgokat.
Szerintem több ember nevében köszönöm meg Neked és a szorgos csapatotoknak (élén Gyuri Bá-val) azt az odaadó és szorgos munkát, amit anno végeztetek értünk FIATALOKÉRT!! <#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>Naponta ültem (ültünk) "csõretõltött" magnóval a rádió elõtt, és vártuk azt a pillanatot, amikor egy olyan zene hallatszik meg az éterben, amire vadásztunk. Bár sokszor nem is kerestük ezeket, mert nem is ismertük nagy részét! Rengeteg olyan ember él e kis hazában, akinek a zenei szeretetét a Ti munkásságotok alapozta meg. Közte vagyok Én is.
Mégegyszer köszönjük, és remélem "sokáig fogod itt rontani a levegõt"! <#integet2>#integet2><#integet2>#integet2>
Én aug.20.-ai vagyok.
70369-70427 hsz-ig.
A mûsor pontos cime Pillantás az europai diszkokba volt és még a nyolcvanas évek végén indult el,anno az Éjszakai koktél betétmüsoraként majd késõbb önálló müsorként.A mûsor kezdetben Fenyves Laci lemezeibõl és a Komjáthy Gyuri konferálásával készült majd ezt a feladatot késõbb Szever Pali vette át.Haluska Imre csak a kilencvenes évek elején jött a képbe,amikor külsõ ajánlásra a müsorhoz került.Ettõl kezdve a müsor már nem a Komjáthy Gyuri által begyüjtött lemezekbõl,hanem a Haluska Imre által Milánobol behozott zenékbõl szerkesztödött össze.A mûsor utolso adása 1998 elején volt valamikor januárban.Az utolso néhány adásban amikor már a müsorrol tudtuk hogy meg fog szünni készültek olyan adások,hogy nevesebb vidéki diszkosokat meghivtunk egy egy adásba vendégként.
Valoban volt a Gyurinak még néhány müsora ebbõl a leghosszabb életû a Vasárnapi koktél volt mely 1998 április végén ment utoljára adásba.A Fiataloknak szolo kivánságmüsor és a Csak Fiataloknak c müsort kb egy évvel elõtte szünt meg. A Töltsön egy orát kedvenceivel,és a hasonlo profilu müsorok már a kilencvenes évek elején megszüntek,ennek oka jorészt az volt,hogy az akkor megalakulo lemezkiadok nem nézték jo szemmel azokat a müsorokat ahol elejétõl a végéig fel lehetett venni zenéket.Többek között ez okbol szünt meg késõbb a régi Danubiuson is a Tini kivánségmûsor melynek megszüntérõl gyakorlatilag csak az adás reggelén értesitettek.(és ezért olyanok a mai kivánságmûsorok,amelyinek ma is)
A magyar rádioban valoban nem nagyon vannak meg ezek a mûsor-hanganyagok,ennek okairol,ha kiváncsi valaki egy másik levélben értekezek,most ezzel nem akarom az idõt hozni,késõ este mert hosszu történet.(bár tanulságos)
DE, a mûsorok nem külsõs céggel készültek,minden müsort a MR 2.studiojában vettünk fel csütörtöki napokon egy hétre elõre.Csak az éjszakai koktél volt mindig élõ adás szintén a 2.studiobol.Az pedig tudomásom szerint a mai napig a petõfi rádio studioja .😊)
Egy szalag ára 2300 ft volt(ez 1000 m szalagot jelent,és erre 44 perc zenei anyag fér fel).Csak ugy hozzávetõlegesen elmondom,hogy a kilencvenes évek közepére már kb hetente 24 tekercsni zene jött egy héten😊)
A 70427 hsz-ban valaki azt irta,hogy ezeknek nem a Magyar Rádio a jogtulajdonosa.Dehogynem.Ki lehetne más??Hogy miért nem adják(vagy adhatják ki,az összefügg azzal a hanganyagrögzitési témával amit mint emlitettem csak akkor mesélek el,ha ez bárkit is érdekel még ma egyáltalán)
Nos csak egészen diohéjban ennyit gondoltam refrektálnii erre.Ugyanis egy kis mühelytitok,hogy a Gyuri müsorai mindig egy elé szük gárdával készültek(Komjáthy György,Maloschik Róbert,Szever Pál,Varga Béla -és idõnként Haluska Imre és Gémesi Gyaba).Nos ebbõl én vagyok az egyik😊)
És addig nem szerettem volna ezekrõl a dolgokrol irni amig nem beszéltem Gyurival,de mivel ma beszéltünk és azt mondta ezek nem titkok,igy gondoltam egy két dolgot tisztába teszek.
Mellékesen örülök,hogy felfedeztem ezt a forumot.
most találtam.
ki az:
lyukat töm, de nem fogorvos,
nem kátyúzó, s nem kartonos,
nem ellenõr, s nem hegesztõ,
még is fél éjjel hegeszt õ...<#kerdes>#kerdes><#nevetes1>#nevetes1>
1.Arrol a digimax2008 cimû egybeszintizenérõl nincs meg a tracklistája,lemezadata aki feltette?(69957 hosszászolás környéke)
2.A John Keating albumot(698934 hsz illetve a Fancy remix albumot(69885 hsz) feltennék a gazdája,mert szivesen belehalgatnék mindkettõbe.
Finzy_Kontini_-_Night_In_Paris__Extended_Version
Time_-_Holding_On_To_Love__Vocal_Version
Time_-_Dont_Stop__Vocal_Version
Gondoltam, akinek valami hiányzik belõle (és nem baj neki neki, hogy nem lossless az anyag), az úgyis jelzi!
Nem baj, azért majd máskor biztosan tudunk segíteni egymásnak.
20:35. Reggelik így legalább egy kicsit több idõd lesz "tömögetni"!
Bár egyet ne feledj:
"AZ ÜRGE IS MEGUNJA MINDIG UGYANABBA A LYUKBA JÁRÁST!!!!" <#nevetes1>#nevetes1><#guluszem1>#guluszem1><#nevetes2>#nevetes2>
el ne hidd, hogy a drága füvet majd megosztom a sok hülye alkoholistával<#nevetes2>#nevetes2>
annál azért jóval smucigabb vaok...
inkább megvárom, míg a hawerok gyújtanak rá, oszt én kuncsizok<#hehe>#hehe>
mindenesetre kösz a lehetõséget<#eljen>#eljen>
..ez a sztori még középsutyis koromba nyúlik vissza..<#miaz>#miaz>
..ma is jól emléxem a napra, mikor az az anyagismeret tanárunknak a kisfityóját fejtetõre állítottuk a suli elõtt, s az ürge nem hitt a szemének, mikor a négy kerék az aszfalt helyett az égbolt felé kacsingatott<#hehe>#hehe>
hiszitek vagy sem, az a tanár kiköpött voga processzor volt, csak épp a köcsögebbik énje<#levele>#levele>
1...2...MP3.....................................320
a qualerin vodkával kicsit ütõsebb<#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2>
ne raboljuk feleslegesen egymás idejét<#vigyor>#vigyor>
ezek közül mi a lossless és mi nem<#kerdes>#kerdes><#finom>#finom>
csak katonásan, mert ma még egy lyukat is be kell tömjek, és nem szeretném, ha az egérlyuk lenne az<#nyes>#nyes>