A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen szerda reggel jelentkezett be a stáb és készitette a riportot.Jól össze volt vágva,ma beszéltem vele,megdicsértem.
A riport végén a Sváby meglepődött azon,hogy a Boney M.-t tette be a Gyuri az ajánlatlistába.Nos tudni kell hozzá háttérinfonak,hogy a Rasputin az átkosban a rádióban tiltólistán volt,bármelyik szerkesztő nem tehette be adásba,egy kivétellel.......gondolom nem kell mondanom ki kapott ezalól felmentést.
A fekete-fehér bejátszásban látott Billboard kislemezeket anno 98-ban le kellett sajnos adnunk...de csak a a popstilusúakat....de a countrylemezek dobozostul mind nálam landoltak, a kislemezeivel,nagylemezeivel együtt ez is itthon van valahol valamelyik szekrényem alján azóta is.
A riport végén a Sváby meglepődött azon,hogy a Boney M.-t tette be a Gyuri az ajánlatlistába.Nos tudni kell hozzá háttérinfonak,hogy a Rasputin az átkosban a rádióban tiltólistán volt,bármelyik szerkesztő nem tehette be adásba,egy kivétellel.......gondolom nem kell mondanom ki kapott ezalól felmentést.
A fekete-fehér bejátszásban látott Billboard kislemezeket anno 98-ban le kellett sajnos adnunk...de csak a a popstilusúakat....de a countrylemezek dobozostul mind nálam landoltak, a kislemezeivel,nagylemezeivel együtt ez is itthon van valahol valamelyik szekrényem alján azóta is.
Erről is lemaradtam!
Miért nem szólsz,lehet éppen tudnám hallgatni,bár vannak napok korai lefekvéssel.
Miért nem szólsz,lehet éppen tudnám hallgatni,bár vannak napok korai lefekvéssel.
ItaloDisco4Ever !
Gondoltam te képben vagy,ismerted a dalt.
Nekem viszont tényleg premier volt mostanáig,ami azért furcsa mert a svéd Secret Service zenekar két frontemberének szerzeménye,márpedig Secret Service az egyik legnagyobb favoritom zenekar vonalon,az összes 80s soralbumuk,sőt még válogatás is megvan lemezen,már nagyon régóta.
Jeannie - Freedom ezt ismerem,uhhhh,nagyon jó zene,valahol,valamin van is nálam.
Béla,elképesztő milyen hasznos infókat tolsz egy-egy dal kapcsán.
Nekem viszont tényleg premier volt mostanáig,ami azért furcsa mert a svéd Secret Service zenekar két frontemberének szerzeménye,márpedig Secret Service az egyik legnagyobb favoritom zenekar vonalon,az összes 80s soralbumuk,sőt még válogatás is megvan lemezen,már nagyon régóta.
Jeannie - Freedom ezt ismerem,uhhhh,nagyon jó zene,valahol,valamin van is nálam.
Béla,elképesztő milyen hasznos infókat tolsz egy-egy dal kapcsán.
ItaloDisco4Ever !
😊) figyelem is miket raktok fel,hátha találok valamit amiből majd merithetek.
Most valódi személyekről szól a játék csak,de majd utána,mondjuk szilveszter előtt persze majd jöhetnek a képzeletbeliek(Speedy Gonzales,Donald Duck,Drakula,Frankeinstein,Ali Baba,Pink Panther,Popej,James Bond és társai😊)
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.09. 14:37:25
Most valódi személyekről szól a játék csak,de majd utána,mondjuk szilveszter előtt persze majd jöhetnek a képzeletbeliek(Speedy Gonzales,Donald Duck,Drakula,Frankeinstein,Ali Baba,Pink Panther,Popej,James Bond és társai😊)
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.09. 14:37:25
kb egy hónapja ment vasárnap amikor csupa "szemes" dalt válogattam be:Madonna's eyes,Bette Davis eyes,Eyes of Don Johnson,Eyes of the tiger..))
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.09. 14:36:22
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.09. 14:36:22
Persze 1985-ös régi dal,nincs ebben semmi premier..
Igaz igy eredetiben kevesen ismerték,annál többet játszottuk a rádióban az egy évvel későbbi 1986-os mixét amikor összemixelték Hong-Kongban egy másik dallal Jeannie :Freedom c dalával az egyik Hollywood East Star lemezen.Ez anno ment a Pillantás az európai discokban műsorban is(persze ez még 3 évvel Haluska belépése előtti korszak),ment Fiataloknak c kivánságműsorban is....szóval igen ismertem.
Így talán már te is ismered:
Igaz igy eredetiben kevesen ismerték,annál többet játszottuk a rádióban az egy évvel későbbi 1986-os mixét amikor összemixelték Hong-Kongban egy másik dallal Jeannie :Freedom c dalával az egyik Hollywood East Star lemezen.Ez anno ment a Pillantás az európai discokban műsorban is(persze ez még 3 évvel Haluska belépése előtti korszak),ment Fiataloknak c kivánságműsorban is....szóval igen ismertem.
Így talán már te is ismered:
Témához még 1.
Frankón beárazták az 1985-ös kiadását.
Brando – He's Brando (discogs link)
Gyengébbek kedvéért,Marlon Brando.
Apropó az én egyik kedvenc színészem a Gladiator főszereplője.
Frankón beárazták az 1985-ös kiadását.
Brando – He's Brando (discogs link)
Gyengébbek kedvéért,Marlon Brando.
Apropó az én egyik kedvenc színészem a Gladiator főszereplője.
ItaloDisco4Ever !
Béla!
Ezt e zenét te ismerted?
Mert én nem,idei premier volt,rádióműsorban hallottam nemrég.
Ezt e zenét te ismerted?
Mert én nem,idei premier volt,rádióműsorban hallottam nemrég.
ItaloDisco4Ever !
Ha már 2x feldobtuk,ezt szerkeszt be.
Igen,ők a zeneszerzők,véletlenek márpedig nincsenek,azért ilyen jó a dal.
Igen,ők a zeneszerzők,véletlenek márpedig nincsenek,azért ilyen jó a dal.
ItaloDisco4Ever !
Sparks - (When I Kiss You) I Hear Charlie Parker Playing
Garnets - Chopin-Chopin
Gazebo - I Like Chopin
Gazebo - I Like Chopin
Jó játék ez is, támogatom!
John Wakelin - Black Superman (The Muhammad Ali)
John Wakelin - Black Superman (The Muhammad Ali)
Jorge Veiga: Brigitte Bardot
ez már kicsit túlmutat a nyolcvanas éveken,de akkor is....mixekben aztán annyiszor feldolgozták diszkósítva.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 22:45:21
Sziasztok! A játékhoz csatlakozom, hirtelen ez jutott eszembe: Vanessa Paradis - Marilyn & John
Silicon Dream - Jimmy Dean Loved Marilyn
Ez egyből kettő személy. 😊
Ez egyből kettő személy. 😊
Because I said so... that's why.™
Aleo'S Band - Chopin Disco
Sons Of Chopin - On The Road With Hemingway
Andrea - Like Humphrey Bogart
Limbo Koblaz - Doctor Edison
Neoton Família - Caligula
Silicon Dream - Albert Einstein
Silicon Dream - Marcello Mastroianni
Silicon Dream - Ludwig Fun
Magazine 60 - People for peace (John Lennon)
Michael Zai - Zeppelin
Sons Of Chopin - On The Road With Hemingway
Andrea - Like Humphrey Bogart
Limbo Koblaz - Doctor Edison
Neoton Família - Caligula
Silicon Dream - Albert Einstein
Silicon Dream - Marcello Mastroianni
Silicon Dream - Ludwig Fun
Magazine 60 - People for peace (John Lennon)
Michael Zai - Zeppelin
Ő határeset,valaki szerint élt,valaki szerint olyan mint Arthur király,és csak legenda.(Ld.Valerie Dore:King Arthur)
Phobeus - Frankenstein
Magazine 60 - Don Quichotte
William King - Robin Hood
Latin Lover - Casanova Action
Dschinghis Khan - Dschinghis Khan
igen,annyi országot bejártunk,hogy már nagyon elhasználódott a kofferünk.
Hamarosan viszont nekem egy hasonló tematikus válogatást kell készítenem,így hajrá ötleteljetek.
Dalok valaha élt (vagy még élő) történelmi személyekről!Hangsúlyozom valaha élt!!tehát mesehősök (és a Mikulás) ma még nem kellenek,azt majd később.
Tehát játékra fel!
Indításnak:
Luv:Casanova
Zoltán Erika:Casanova
Dandy:Casanova
Mr.Presient:MM
Bananarama:Robert de Niro's waiting
Midnight Moscow - Tovarish Gorbachev
Boney M:Rasputin
American People–Kennedy For President
Lee Young:Napoleon
OMD - Joan Of Arc
Pino D'Angio' - Julius Caesar Plum-Cake Dance
VIENNA LUSTHOUSE - Ready For Radetzky
Swan:General Custer
The Specials - Nelson Mandela
Inferno:Ave Kleopatra
Ady Zehnpfennig - Marco Polo
L.A. STYLE - James Brown Is Dead
Jennifer Rush - Madonna's Eyes
Twenty One - The Eyes Of Don Johnson
Kim Carnes - Bette Davis Eyes
Julie - I'm in Love With Michael Jackson's Answerphone
Na ennyit kedvcsinálónak,szerintem ez a játék még Marikának is bejön......
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 14:43:34
Hamarosan viszont nekem egy hasonló tematikus válogatást kell készítenem,így hajrá ötleteljetek.
Dalok valaha élt (vagy még élő) történelmi személyekről!Hangsúlyozom valaha élt!!tehát mesehősök (és a Mikulás) ma még nem kellenek,azt majd később.
Tehát játékra fel!
Indításnak:
Luv:Casanova
Zoltán Erika:Casanova
Dandy:Casanova
Mr.Presient:MM
Bananarama:Robert de Niro's waiting
Midnight Moscow - Tovarish Gorbachev
Boney M:Rasputin
American People–Kennedy For President
Lee Young:Napoleon
OMD - Joan Of Arc
Pino D'Angio' - Julius Caesar Plum-Cake Dance
VIENNA LUSTHOUSE - Ready For Radetzky
Swan:General Custer
The Specials - Nelson Mandela
Inferno:Ave Kleopatra
Ady Zehnpfennig - Marco Polo
L.A. STYLE - James Brown Is Dead
Jennifer Rush - Madonna's Eyes
Twenty One - The Eyes Of Don Johnson
Kim Carnes - Bette Davis Eyes
Julie - I'm in Love With Michael Jackson's Answerphone
Na ennyit kedvcsinálónak,szerintem ez a játék még Marikának is bejön......
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 14:43:34
Mindentől függetlenül,örülök hogy ez a dal képbe illetve a játék témájához került.
Merthogy,ifjúkorom óta nagy kedvenc,mondhatni örök favorit,pont mint nálad is.
Merthogy,ifjúkorom óta nagy kedvenc,mondhatni örök favorit,pont mint nálad is.
ItaloDisco4Ever !
"De emlékezőnek itt van Roland,ő úgyis mindent tud."
Szeretnék én zenei vonalon annyit tudni mint te!
DJ vizsgáimra készülve kellettek a zenei ismeretek,de a te zenei lexikonnal felérő tudásoddal,én nem vagyok versenyképes.
Szabó Tamás ,rádiósok közt egyik kedvencem volt,jó hangorgánuma van,és úgy emlékszem jól beszél angolul.
Béla,te voltál Franciaországban?
A világ talán legszebb országa.
Corona dal a mai napig favorit,s artis név alatti zenék zöme,szintén.
viszont...
Dr.Alban - It's My Life zenéjével,pláne mostanra hogy megöregedtem,a világ végére lehet engem kergetni.
Nem is értem ,miért,hogyan lett e dalból nagy sláger anno.
Szeretnék én zenei vonalon annyit tudni mint te!
DJ vizsgáimra készülve kellettek a zenei ismeretek,de a te zenei lexikonnal felérő tudásoddal,én nem vagyok versenyképes.
Szabó Tamás ,rádiósok közt egyik kedvencem volt,jó hangorgánuma van,és úgy emlékszem jól beszél angolul.
Béla,te voltál Franciaországban?
A világ talán legszebb országa.
Corona dal a mai napig favorit,s artis név alatti zenék zöme,szintén.
viszont...
Dr.Alban - It's My Life zenéjével,pláne mostanra hogy megöregedtem,a világ végére lehet engem kergetni.
Nem is értem ,miért,hogyan lett e dalból nagy sláger anno.
ItaloDisco4Ever !
Én meg már egyre kevesebbre.
Kedvenc mondásom volt,mikor számonkérték rajtam régebben,hogy egy-egy dalt miért nem ismerek fel,pedig játszottuk....,hogy másnak kb heti 2-3 uj dalt kellett csak megjegyeznie,és ha az sláger lett hamar a fülébe égetődött.Nekem mikor kb heti 20-30 maxi és 10-15 uj nagylemez ment át a kezén(ez még a fizikai lemez korszak,nem a mai letőtikélős,digitális,amikor napi 800 dal is előfordulhat mint "megjelenés"😉, volt hogy már egy hét múlva nem emlékeztem,hogy ez vagy az a dal megvan-e vagy sem,kivéve ha az azonnal sláger nem lett.
Két példát szoktam emliteni, az egyik a Corona:Rhythm of the night c dala,melyet még 1992 ben hoztam haza egy Franciaországi kiránduláson vett cd-n,mert akkor hallottam egy ottani discoban.Idehaza talán kétszer játszottam,elkérték egyszer a Szombat esti extázisba a Szabó Tomiék,aztán az egész dal,meg a lemez ugy ahogy elfelejtődött....egészen 93 ig amikor átremixelték,felkerült az angol listákra,állandó slágerlista és kivánságműsorzene lett,szóval elkezdtük naponta hallani, pedig akkor már én kb.egy éve sutba vágtam a cd-vel együtt.
A másik Dr.Alban:It's my life c dala,melyet 92 elején hoztam el a Dj.Service-ből egy balekitcsomaggal együtt.Nekem első kijátszáskor megtetszett,talán adtuk a Vasárnapi koktélban is,aztán mivel nem kérték,kívánságműsorban nem ment ,el is felejtődött,kb fél évig..mert akkor hirtelen felkerült valamelyik slágerlistára elkezdték a szerkesztők keresgélni így nálam,rajtam is keresték,de persze már fogalmam sem volt,hogy mit is keresnek.Persze megtaláltuk a kijátszást a katalogusunkban,igy sikeresen átadtuk a felvételt a slágerlistakészítőknek....a többi már történelem.
Szóval,ha én minden zenére emlékeznék,ami volt a kezemben(arról nem is beszélve hogy a Haluska négyhetente behozott 50-60 maxijából csak kb.15-20 kijátszására volt lehetőségem a rendelkezésemre álló 1-2 óra alatt, a többibe csak 15-20 másodpercre hallgattam bele,és szerintem már 5 perc muva sem tudtam mik voltak,így sok minden utólag keresett zenét kukázhattam ki időhiány vagy "nemtetszés"okán.Ez egy állandó taposómalom volt,nem egy dj,aki napokig,hetekig morfondirozhat azon,hogy a beérkező néhány tucat zenéjéből mit tegyen bele a repertoárjába.
De emlékezőnek itt van Roland,ő úgyis mindent tud.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:48:03
Kedvenc mondásom volt,mikor számonkérték rajtam régebben,hogy egy-egy dalt miért nem ismerek fel,pedig játszottuk....,hogy másnak kb heti 2-3 uj dalt kellett csak megjegyeznie,és ha az sláger lett hamar a fülébe égetődött.Nekem mikor kb heti 20-30 maxi és 10-15 uj nagylemez ment át a kezén(ez még a fizikai lemez korszak,nem a mai letőtikélős,digitális,amikor napi 800 dal is előfordulhat mint "megjelenés"😉, volt hogy már egy hét múlva nem emlékeztem,hogy ez vagy az a dal megvan-e vagy sem,kivéve ha az azonnal sláger nem lett.
Két példát szoktam emliteni, az egyik a Corona:Rhythm of the night c dala,melyet még 1992 ben hoztam haza egy Franciaországi kiránduláson vett cd-n,mert akkor hallottam egy ottani discoban.Idehaza talán kétszer játszottam,elkérték egyszer a Szombat esti extázisba a Szabó Tomiék,aztán az egész dal,meg a lemez ugy ahogy elfelejtődött....egészen 93 ig amikor átremixelték,felkerült az angol listákra,állandó slágerlista és kivánságműsorzene lett,szóval elkezdtük naponta hallani, pedig akkor már én kb.egy éve sutba vágtam a cd-vel együtt.
A másik Dr.Alban:It's my life c dala,melyet 92 elején hoztam el a Dj.Service-ből egy balekitcsomaggal együtt.Nekem első kijátszáskor megtetszett,talán adtuk a Vasárnapi koktélban is,aztán mivel nem kérték,kívánságműsorban nem ment ,el is felejtődött,kb fél évig..mert akkor hirtelen felkerült valamelyik slágerlistára elkezdték a szerkesztők keresgélni így nálam,rajtam is keresték,de persze már fogalmam sem volt,hogy mit is keresnek.Persze megtaláltuk a kijátszást a katalogusunkban,igy sikeresen átadtuk a felvételt a slágerlistakészítőknek....a többi már történelem.
Szóval,ha én minden zenére emlékeznék,ami volt a kezemben(arról nem is beszélve hogy a Haluska négyhetente behozott 50-60 maxijából csak kb.15-20 kijátszására volt lehetőségem a rendelkezésemre álló 1-2 óra alatt, a többibe csak 15-20 másodpercre hallgattam bele,és szerintem már 5 perc muva sem tudtam mik voltak,így sok minden utólag keresett zenét kukázhattam ki időhiány vagy "nemtetszés"okán.Ez egy állandó taposómalom volt,nem egy dj,aki napokig,hetekig morfondirozhat azon,hogy a beérkező néhány tucat zenéjéből mit tegyen bele a repertoárjába.
De emlékezőnek itt van Roland,ő úgyis mindent tud.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:48:03
dehogynem.
Már össze is vesztünk😊))
Ránézek egy földrajzi atlaszra és megnézem melyik nevet találom meg rajta előbb.A China-t vagy a Down under-t😊
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:26:40
Már össze is vesztünk😊))
Ránézek egy földrajzi atlaszra és megnézem melyik nevet találom meg rajta előbb.A China-t vagy a Down under-t😊
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:26:40
Kérdezd meg tőle.
"Down Under" földrajzi névre utal.
Nem hivatalos,az rendben.
Mondjuk egy China Girl című dal,mennyivel utal jobban földrajzi névre?
Ez a dal viszont pontosan földrajzi térségről szól.
Ausztráliát becézik is így.
Oké ,tudom nem hivatalos,de ezen nem vesszünk össze!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2024.12.07. 23:08:03
"Down Under" földrajzi névre utal.
Nem hivatalos,az rendben.
Mondjuk egy China Girl című dal,mennyivel utal jobban földrajzi névre?
Ez a dal viszont pontosan földrajzi térségről szól.
Ausztráliát becézik is így.
Oké ,tudom nem hivatalos,de ezen nem vesszünk össze!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2024.12.07. 23:08:03
ItaloDisco4Ever !
Rég volt,nem emlékszem de tuti nem Ausztrália cimmel.A kifejezés ugyanis nem a kontinenst jelöli csak,hanem a környző szigeteket és csatolmányokat is.Igazáboé az angolok nevezték el ezt a vidéket a Cook kapitány általi felfedezése után down undernek,vagy mondhatnánk a Föld aljának,mivel nagyjábol pont az ellentétes felén volt a Földnek,mint Anglia,mondhatnánk a talpunk alatt, "föld alatt"
Béla,
Milyen magyar címmel konferálta ezt a dalt annak idején Komjáthy Gyuri bácsi?
Milyen magyar címmel konferálta ezt a dalt annak idején Komjáthy Gyuri bácsi?
ItaloDisco4Ever !