A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kedves Codigoro, köszi a karácsonyi mixet, nagyon tetszik.<#eljen>#eljen><#worship>#worship>
elteszem magam éjszakára<#integet2>#integet2>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
kár, hogy mire megnéztem, már csak a "the file you are trying to access is temporarily unavailable." felirat vigyorgott rám<#nyes>#nyes>
sebaj, talán majd legközelebb nekem is jut belõle<#vigyor>#vigyor>
hacsak valamelyik lurkó össze nem karcolta neked..viccbõl<#hehe>#hehe>
nem is tudtam hogy van Communards albumom meg Eddy Grant meg a jó isten tudja még mik!
talán az ünnepekben lesz idõm kicsit bele hallgatni ezekbe a régi dolgokba! évtizedek óta porosodnak szegények!
lehet hogy már meg sem szólalnak<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Értsétek meg; empétréé-t akarok hallgatni... empétréé-t!!!
In Lak\'ech Ala K\'in
te meg pihend ki magad, és ne vagánykodj a lemezeiddel, mert amit szabad dezsõnek..<#nyes>#nyes>
aztán késõbb nézz be wescone wescone totyikjába is, ha kíváncsi vagy mi is az a hq..valójában<#ravasz1>#ravasz1>
imo :) science fiction is science fact
úgyhogy bosszúm kegyetlenül lecsap azu egyik hq totyikban még ma este<#nezze>#nezze>
megmutatom már ezeknek a minõségjancsiknak, hogy mi is a hq valójában<#hehe>#hehe>
..de elõtte még van más elintézni valóm egyéb fórumokon is<#eplus2>#eplus2>
Akinek nincs meg az bizton dijazza!!
Viva la Steve Bronski
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
amíg a red dance elõkerül itt a "the age of consent" 1984-bõl kedvenc 320-adban..
ecc..
pecc..
letölthetsz :)
a detox még jól jöhet hozzá<#nevetes1>#nevetes1>
kitehettem volna losslessben is, de ezeknek<#hehe>#hehe>
akkor mégegyszer: nem én mondtam, de nyugodtan lehet engem szidni érte, ha jól esik<#hehe>#hehe>
..és nem is az empéjtrérõl volt itt szó..hová figyelsz<#fejvakaras>#fejvakaras>
a lényeg (mert látom nem vágod)<#vigyor>#vigyor>
sok ember ezreket (tízezreket) öl zenei anyagok gyûjtésébe..
szívük joga. mások meg alantas módon, érdekbõl és ami a legrosszabb: szándékosan becsapnak másokat. általánosságban beszélek, mindenfelé a neten..úgy mint: feltolnak valahová egy tutyika losslesst, és aki letölti, az csodálkozik hogy fosul szól<#nyes>#nyes>
hogy egy másik bölcs kollégát is idézzek ma:
"a zenei gyûjteményt nem a neten kell levadászni.."
milyen igaz. csak egyet érteni tudok..
a lekezelõ mód meg nem az. csak két kérdés. két egyszerû és világos kérdés: "ezeknek? minek?"
viva la "maradjunk ki ebbõl"<#papakacsint>#papakacsint>
Mert ugyebár, aki mp3-at gyûjt, hallgat akármi, az bizony attól még ember, és nem sámli, vagy csirke....
Csupán ennyi a bajom.
amúgy mizu veled<#nemtudom>#nemtudom>
ott is cidri, meg sok meló<#fejvakaras>#fejvakaras>
..csak mert akkor itthon is maradhatok<#hehe>#hehe>..kár is kimozdulni..
fogalmazásból mindíg jeles voltam, úgyhogy állíthatom: ez most nyelvtanilag is rendben van<#vigyor>#vigyor>
tartalmilag<#fejvakaras>#fejvakaras>
most zsoltford kollégát idézném:
" akinek nem inge ne vegye magára..."
pedig hidd el: nem beszéltünk össze<#ticking>#ticking>
a történet egyébként sem rólad szól..
aki "ismer" téged, az tudja ezt is..aki meg nem, az megtudja majd<#miaz>#miaz>
hozzám amúgy is rendes voltál mindíg, szóval részedrõl végképp nem értem a sértõdést<#wilting>#wilting>
A sajátos stílusú megfogalmazás, az ami fura kicsit.
Kicsit lenézõ, lekezelõ, meg ilyenek....
Kár ismeretlenül embereket kistudású háziállatnak tekinteni....
Szerintem.
úgymond wav meg lossles minõségû dolgokat mert nem gyûjtöm!!
de azt hiszem ezt már néha elmondtam!
szép napot
Milyen kedves kérdések, de tényleg......
Még jó, hogy nem vagyunk egyformák....
p.ü. ment..
Egyébként az 1984-es "It Ain't Necessarily So" cimû EP-jükön van-volt rajta.
olvastam valamit nálad is:
" ..sokan kérkednek itt a nagy minõségi muzsikáikkal de berakni belõle annál kevesebben teszik!.."
erre idéznék egy itteni sg-s kollégát, aki naon helyesen megállapította egyszer:
"ezeknek? minek?.."
idézet vége. frappáns és kimondja a lényeget..
nem én mondtam, nem engem kell szidni érte..de ha jól esik..<#hehe>#hehe> csak tessék..
na és ki hozta már megint elõ<#nemtudom>#nemtudom>
ki tett ki képet piros spectrummal arról, hogy -ne parasztok, lessétek mit nyúltam a netrõl-<#nevetes1>#nevetes1>
nem kell mindjárt megsértõdni cimbi..ha engem ültetnének egy nyomdász székébe, biza én is csak lesnék nagy kerek szemekkel, hogy mi, merre meg hány méter<#miaz>#miaz>
az én hsz-em arra világított volna rá, hogy nem minden az aminek látszik<#felkialtas>#felkialtas> tudod, attól még hogy leszedsz egy ape-t, flac-et, vagy wav-ot, netán más veszteségmentes formátumot, attól az még egyáltalán nem biztos, hogy az is<#heureka>#heureka>
" ..az sem érdekel ha átvertek és nem lossless.."
a magam részérõl sem téged, sem mást ilyetén módon én nem csaptam be, és eztán sem fogok. viszont voltak, akiknek segítettem tisztázni, hogy egy-egy zenéjük valóban veszteségmentes-é..
tettem mindezt jószívvel és abszolút érdek nélkül, egy köszönömért.
sokan kérdezté(te)k, mi a titok, hogyan is lehet megállapítani egy formátumról hogy az "valódi-é"..
nos, midõn a jó bûvész is sírba viszi a titkát, éppúgy én sem fogom ezt elárulni. egész európában talán jó, ha 100 ember van, aki (velem együtt) úgy 97%-os pontossággal megállapítja azt, amit tudni lehet.
" vannak bizony olyan zenék amit nehéz vagy szinte lehetetlen beszerezni.."
ez tény. no comment.
nem fogok itt kisoktatást tartani arról, hogy mi is valójában a lossless meg a high quality, mert úgysem értené(te)k a felét sem.
de egy naon jó, és hasznos tanácsot adhatok arra az esetre, ha a zenei gyûjteményedet tuti biztos (legalábbis 97%-os valószínûségû) veszteségmentes formátumban akarod tudni..
a megoldás a vásárlás biztos forrásból. mint pl. ez:
..tudod kolléga, ha ez nem lossless, akkor semmi sem az<#hehe>#hehe>
mivel hogy ezt itt tartom a saját kezemben..
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Neked sincs meg a Bronski Beat-tõl az a nyamvadt Red dance?
Sehol se nem találom....
szia Fülcsi!
örülök cimbora hogy legalább te hanyagolod ezt a témát!!
mert ugye ez nem a vájt fülûek fóruma hanem a sas szemûeké!!<#nevetes1>#nevetes1>
remélem nem érted félre a célzást<#awink>#awink>
sokan kérkednek itt a nagy minõségi muzsikáikkal de berakni belõle annál kevesebben teszik!
amúgy meg mindenki töltögeti lefelé a nagy wav meg lossles formátumokat a netröl aztán belõlük páran értenek csak hozzá a lejött anyag mintavételezése után hogy egyáltalán mi is az ami lecsorgott!
a java meg tölti orrba szájba és tisztában sincs vele mit is szedett le! na errõl ennyit
<#nyes>#nyes>
Megmondom õszintén nagy ívben teszek rá hogy mibõl mit tudnátok készíteni.
Egyszer és mindenkorra. Engem még az sem érdekel ha átvertek és nem lossless ha az otthoni rendszeremen ( nem milliós de azért nem is szar)
úgy szól hogy ahogy azt én elvárom.
Legyetek boldogok a tudattal hogy nektek ilyen meg olyan minõségben van meg egy album vagy maxi amit valószínûleg életetek során összesen max 10x fogtok meghallgatni.Mert több terrabájtos gyûjtemény esetében esélyetek sincs arra hogy többször rákerüljön a sor.
Vannak bizony olyan zenék amit nehéz vagy szinte lehetetlen beszerezni.
És inkább hallgatom fülre jó minõségben minthogy azért vessem el mert nem veszteségmentes a minõsége.
Ti meg azt csináltok amit akartok.
<#mf2>#mf2>
Én megmondtam hogy jó helyre kerülsz.<#taps>#taps>
Igen agodtam de nem a mûtéteddel kapcsolatban ott tudtam hogy minden rendbe lesz.
Hanem hogy azóta hová tûntél?<#hehe>#hehe>
Ugyanis én már másnap ott ültem a gép elõtt és megírtam a szösszenetemet.<#nyes>#nyes>
De látom te kissé higgadtabb és megfontoltabb mondhatni óvatosabb voltál mint én.<#eljen>#eljen>
Nagyon örülök hogy ezek szerint rendben zajlottak a dolgok.
A többit meg majd jól kitárgyaljuk priviben.<#wave>#wave>
meg aztán: messzirõl jött ember..<#ticking>#ticking>
de vb kolléga jól látja a lényeget a 79888-asban<#worship>#worship> küldj privibe egy 128-as bitrátájú akármilyen zenét (az sem lesz probléma ha magad készítetted) és én úgy "átfestem" neked, hogy becsapja az összes csekkoló progit<#nevetes1>#nevetes1> -ha úgy akarom-, de attól még nem lesz valóban lossless<#papakacsint>#papakacsint>
az igazi minõséget mindíg hallásra is ellenõrzöm, de nem gyõzöm hangsúlyozni: nem fülessel<#felkialtas>#felkialtas>
az ilyesmihez (már ha komolyan érdekel) minõségi professzionális hangcucc kell..az pedig nem két forint<#vigyor5>#vigyor5>
ha nem vagy kõgazdag, vagy ha nem tudsz egy hangstúdióba bejutni (mint mondjuk trendboy kolléga) akkor az ilyesmit inkább bízd szakemberre..
azaz rám<#eplus2>#eplus2>
Külön Fülcsimanót is, aki ismét, mint a sas!
Mai ajánlás:
Tony Caso - Motorcycle Madness (Remix)WAV
A kényeseknek ITTa bizi..
Ember küzdj, és bízva bízzál... Hallgass zenét, hogy el ne hízzál!
Fülcsi!
Örülök, hogy sikeres lett a beavatkozás, és most már "sas" módjára bírsz látni!
Kedves aktiv fórumozók!
Keresek egy dalt nagy erõvel:
Bronski Beat - Red Dance (1984)
Elõre is köszönöm a segítséget!
Elõször is szeretném nagyon megköszönni mindannyiótoknak az együttérzõ, kedves gondolatokat, amelyeket a pénteki szemmûtétemmel kapcsolatban írtatok.
Nos, túl vagyok rajta szerencsésen, és minden a legnagyobb rendben. Tegnap óta úgy látok, mint a sas. Egy kis kellemetlenséget kellett csak kibírni, de a végeredmény érdekében abszolút megérte. Kár volt izgulnom, olyan profi és humánus orvosok, asszisztensek kezébe kerültem, hogy le a kalappal. Kaposi Lacinak majd írok egy hosszabb privit, hogy ne terheljük itt a többieket a részletekkel.
Egy kedves zenei élményem is volt közvetlenül a mûtét elõtt, az elsötétített váróban az egyik kedvenc dalom szólt éppen, Sarah Brightman-tól az It’s a beutiful day.
Az jutott eszembe, hogy az összes kellemetlenség ellenére ez tényleg egy gyönyörû nap, de fõleg, hogy a gyönyörû napok számomra még csak ezután következnek….
Reggel óta vacakol a netem, alig tudtam elküldeni most ezt a kis üzenetet, siettem, Kaposi Laci gondolom, már aggódott..
Valóban bíztató ez a szép vörös szín.(attól még szólhat valami úgy mint a 128-as jointsztereó).Van rá egy jelképes italom,ha valamit felteszel pl.valós 256-ban ZR Mester visszatudja küldeni neked úgy hogy a látvány hasonló lesz.(viszont ha nem tudod mit nézel akkor meg minek csekkolod?)<#nyes>#nyes><#nevetes1>#nevetes1><#hehe>#hehe><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Üdv:Bazsi Bakker<#wave>#wave>