111895

xnl87ky5.jpg

free counters

• becauseIsaid
    Meg a Love's Burn is nálam nagy volt, valamint ebből az időszakból még jelentős:

Chris Isaak - Wicked Game
    Zucchero & Paul Young - Senza una Donna
    Eros Ramazotti - Se bastasse una canzone
    esetleg a PSB - Being Boring (nem túl lassú, de nem is gyors)

Meg a Righteous Brothers - Unchained Melody, ami igaz 1965-ös, de ekkor élte másodvirágzását a Ghost film betétdalaként.
    Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2021.02.03. 05:36:19
  • ItaloMucsacso70
    Köszi szépen.
    Na látod a One more try egy olyan nóta ami szép emlékeket idéz és eddig mégsem volt a listámon.
  • carbit
    Timmy T. - One more try
    Karl Keaton - Loves burn
    Fancy - Ways of love
    Bryan Adams - (Everything i do) I do it for you
    Sinéad O' Connor - Nothing Compares 2 you
    Paula Abdul - Rush Rush
    Elton John - Sacrifice
    All 4 One - I swear
    Gina T. - In my fantasy

Így éjfél után hirtelen ennyi.

• allada67
    Oké, akkor látom rendbe rakjuk ezt is így a tél végére, és a fentebbi hsz-ek is jelzik,hogy lesz még csatlakozó segítség is.
    A C C CATCH listákért meg köszönet, majd talán a jövő hét végére össze áll egy végeredmény is.
  • becauseIsaid
  • katonak
    Foreigner-I want to know what love is
  • fülcsimanó2
    Ismerem, nagyon kedvenc album nálam is, minden szám remek rajta.

• becauseIsaid
    Double - The Captain of Her Heart

ez is egy jó kis lassú nóta volt
    Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2021.02.02. 21:00:32
  • fülcsimanó2
    Pártolom és csatlakozom én is a gyűjtéshez!

Én magam is szoktam ilyen lírai válogatásokat készíteni, amikor van rá időm, szép lassú, nagy ívű dalokból.
    (Sajnos kevesebb az idő és hála istennek több, rengeteg a jó dal....)

A legtermékenyebb időszakok - elárulom Nektek kissé pironkodva - mindig akkor voltak, amikor épp halál szerelmes voltam.
    Vagy amikor nagy veszteségek értek....

Nem mostanában volt, de az ember sosem felejt, az érzelmek kitöltik az életünket, legyenek bármely jellegűek olyanok, hogy képzeletben, képekkel, egy szép zenével, videóval, fényképekkel, bármikor előhívhatók, még akkor is, ha már elmúltak éppen, vagy átszelídültek valami egészen mássá.

A három évtized pazar lírai zenéiből én szívesen vállalom, hogy közzéteszek itt a napokban egy saját válogatást, kilencvenes években nem vagyok túl jó, de az előtte lévő két évtized kis túlzással a rengeteg nyomozó munkának köszönhetően a "kisujjamban van".

Szóval remeknek tartom Allada felvetését, miszerint "neki álltam egy mappába összeválogatni a "nagy" lassú számokat a 70s-80s-90s évekből"....

Nagyszerű ötlet!

Segítsen mindenki, aki hozzá tud tenni ehhez a saját ízléséből, saját élményéből e mappához remek lassú zenéket.
    Biztosan tudunk olyat mutatni egymásnak, amit egyikünk-másikunk nem ismert , vagy már elfelejtett.

Három ajánló, ami olyan nekem mint Fancy - Bolero.
    Mindhárom másért kedvenc, s a maga nemében überelhetetlen.

Rednex - Hold Me For A While (2000)

Amadeo Minghi - Ricordi Del Coure (1992)

Nana Mouskouri - Missing (1987)

• becauseIsaid
    Okés, mert van jó sok magyar is ami szuper
  • ItaloMucsacso70
    A magyar lírai dalok összegyűjtése az egy másik project lesz később.
    Köszi az észrevételt javítom majd .

• becauseIsaid
    Edda - Éjjel érkezem
    Omega - Fekete pillangó

Ja, és Moroder az Giorgio, nem Georgio
  • cucurbia
    Igen,ezzel én is mindig igy voltam.Most pl.szintén egy keresés eredményeként bukkantam Bo Andersen és Bernie Paul :Moments in love . 1989-es lemezére.Pault annyira nem szerettem,de azért belehallgattam.Nos nagyon megtetszett.
    De gondolom te ezt már ismered.

Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2021.02.02. 18:54:03
  • ItaloMucsacso70
    C.C.Catch Top 5

01. C.C. Catch - 'Cause You Are Young
    02. C.C. Catch - Strangers By Night
    03. C.C. Catch - Heaven And Hell
    04. C.C. Catch - I Can Lose My Heart Tonight
    05. C.C. Catch - Are You Man Enough
  • katonak
    Értem.
  • ItaloMucsacso70
    Mind mondottam egészen tegnapig szeretnék címeket .
    Nem korlátozom le a 70-80-90-es évek nagy balladáira.
    Minden ami szép és jó!

Zacar - Sharazan remek tipp!
    Valaki fel is dolgozta de már nem emlékszem hogy ki volt.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2021.02.02. 16:58:43
  • katonak
    Ebben a válogatásban vannak bőven már 2000-en túliak is.Nekem pl. Zacar - Sharazan - ja az egyik kedvenc.
  • ItaloMucsacso70
    Hello Allada67 ! Laci!

109454
    Na ez az a poszt aminek az utóbbi időkben a legjobban örültem személy szerint!
    ..."mert neki álltam egy
    mappába összeválogatni a "nagy" lassú számokat a 70s-80s-90s évekből, de ez még nem került bele"......

Mivel én is hasonló dolgot készülök tenni , illetve már el is kezdtem.
    Igazán segíthetnénk összeszedni a legjobb lírai dalokat segítve egymásnak hogy minél több akár elfeledett dal címet össze tudjunk írni.
    Valószínűleg mindannyiunk életében rengeteg olyan dal van amihez egy kedves jó emléke van még az aktív Disco-s korszakából .
    Mondjuk amire szívesen lassúzott vagy csak szívesen hallgatta anno otthon .
    Egyelőre még csak olyan dalokat tettem egy albumba amik elég ismertek de biztos hogy vannak olyan dalok amik elkerülték a figyelmemet vagy nem is ismerek.
    Szóval én a 70-es évektől egészen 2021-ig minden jó lassúra vevő lennék.
    Remélem tudunk esetleg megosztogatni is olyanokat amit a másikunk keres és éppen nekem van meg egy egy ritka , és szép dal.
    Szóval ha ebben a misszióban partnerek lennétek csoporttársak annak nagyon örülnék.

Idáig így néz ki a nagyon nyers könyvtáram amik eszembe jutottak rövid idő alatt de ebből még fognak ki illetve bekerülni dalok. Egy 500 dallal már elégedett lennék!

Jöhet minden stílusban a Modern Talkingtól kezdve Sting-ig.
    Csak szép lírai dal legyen!

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2021.02.02. 16:27:20
  • reynaud #109457
    Miriam ‎– Feel My Love (DE 1019 ) 1991 (Discogs

Youtube link
  • reynaud #109456
    Üdv italo-euro disco fan tagok!

Tényleg csak ennyien volnánk,vagyunk akik kedvelik a stílust és beszálltak Allada által feldobott szavazásba?
    Hol van itt az összefogás?
    Egy euro-disco ikon az énekeshölgy,akinek mint alább Fülcsi helyesen írja,az első stúdióalbuma , a 80s évek egyik legjobb produkciója a maga stílusában.
    Én elvárnám hogy ez a szavazás többeket megmozgasson!

Köszönet azoknak akik már szavaztak!
  • fülcsimanó2
    Szívesen!

Olykor jók ezek a régiség keresések arra is, hogy régen elfeledett zenék és lemezek bukkanjanak elő ismét emlékeinkből, vagy a kincseket rejtő szekrény mélyéből.

Én az ilyen nagyon régi, hetvenes, vagy nyolcvanas eleji (a kutya nem ismeri) típusú zenék keresését egy idő után fel szoktam adni, s aztán idővel meg is feledkezem arról, hogy netán kis szünet után újra keresgetni kéne.

Úgyhogy minden tiszteletem a Tiéd, hogy ilyen komplett diszkográfiákat rakosgatsz össze (legalábbis kísérletet teszel rá)...

Nekem ez még legnagyobb kedvencemtől, Dieter Bohlen-től se sikerült (de úgy 95 % azért megvan)....

Kár hogy nincs meg Neked az a bizonyos első, China-s '83-as kislemez Maué-től, mivel épp Tőled akartam (szerettem volna) elkérni...

Al Martino...hát igen, az a bizonyos lemez, ami szintén ott lapul a kincses szekrényemben, az csak szuperlatívuszokban említhető, bár szerintem Martino pályája csúcsa mégis két másik dal, az egyik a Keresztapa főcímdala, a másik a Come Share The Wine, ami tudomásom szerint egy Udo Jürgens szerzemény, bár hangzását tekintve írhatta volna akár Bohlen is.

Bohlen amúgy tényleg kiváló érzékkel nyúlt énekhang tekintetében kiemelkedő előadókhoz, elég csak a teljesség igénye nélkül és főleg az idősebb korosztályra fókuszálva néhány név: Chris Norman, Bonnie Tyler, Engelbert Humperdinck, Al Martino, Les McKown, Errol Brown, Dionne Warwick.... Nem kis nevek...

Nyilván a saját gyengécske énekhangján eladott tizenvalahány Blue System album mellett az igazi főnyeremény persze Thomas Anders és C.C. Catch volt számára, Mindkettő telitalálatnak, tökéletes választásnak bizonyult.

Ami még Dieter zsenialitását dicséri, hogy mindezen előadók számára képes volt teljesen más stílusú, slágerré váló dalokat írni, hiszen nyilván Al Martino nem tudott volna mit kezdeni egy C.C. Catch féle stílussal és fordítva.

Nekem pl. akkor esett le az állam, amikor a Modern Talking feloszlása után kijött egy szamba dallal, a Sorry Little Sarah-val, amire végképp senki nem számított. Más kérdés, hogy néhány album után a Blue System elkurvult, és átvette azt az igénytelen kilencvenes évekbeli divatot Nadja exfeleség szörnyű vokáljával kísérve, amit én DJ Bobo-val szoktam azonosítani és gyűjtemény szinten megvan persze, de eszem ágában sincs meghallgatni.

Visszatérve a remek hangokra.... egyszer láttam Bohlennel egy interjút valamelyik német csatornán, amiben viccesen azt mondta, ha még begyűjti Whitney Houston-t, Demis Roussos-t és Julio Iglesias-t, akkor a világ összes jó hangja megvolt neki.

Nyilván utolsó kettő belefért volna valamelyest a stílus repertoárba, a hölgyet kétlem. Ezzel az erővel említhette volna Rod Stewart-ot is.

• allada67
    A House Of Mystic Lights nálam is versenybe volt az ötbe kerülésért, mert jónak és különcnek tartom a többivel szemben.
    Még a rap betét részek is dobnak rajta, és passzol is bele.
    A lassú számára, a Tears Won't Wash Away My Heartache-re köszönöm,hogy fel hívtad a figyelmem, mert neki álltam egy
    mappába összeválogatni a "nagy" lassú számokat a 70s-80s-90s évekből, de ez még nem került bele.
    A Strangers By Night -ról csak annyit, hogy nálam a legnagyobb euro disco zene a 80s években,
    úgy mint neked a Fancy - Bolero, Rolinak meg a Roger meno - I Find The Way. Persze van italo top kedvenc is. A Hey Hey Guy.
  • cucurbia
    Na,türelem rózsát terem.Köszönöm.
    Mint irtam RR Maué diszkográfát gyüjtögetek őssze már jó ideje.A java már megvan,talán 2-3 angol nyelvű kislemez hiányzik még,meg a legelső saját kislemeze ,amit sehol nem találok.És azon kivűl szinte minden ami maradt az német vagy holland nyelvű dolog,ahol állandó falakba ütközöm,hogy sehol sem letöltőoldalakon,sem gyűjtőknél nincs nyoma,vagy ha egy egy előadó még van is(mint pl.Ted Herold) akkor senkinél sem az a 2-3 kislemez ami érdekel,hanem csak nagylemezek,ahol viszont ezek a Maué dalok nem igazán vannak rajta.

Ez a holland lemez nekem is meglepetés volt,nem ismertem.Nem a Marlene a kedvencem róla,csak ez volt a diszkográfiába az első kislemez amit kiadtak róla.De most hogy belehallgattam az első track az ami megfogott,annyira tipikus Maué szerzemény.
    De vannak még meglepetések,annak idején mikor adásba vittem a Bohlenes Al Martino lemezt,akkor is volt nagy szájtátás,hogy ezt a lemezt,meg hol dugdosták x évig.Na ilyen az a Mesmeier lemez is,ugy gondolom.Elfelejtett kincs.
    De most már tudom hol dugdosták.Fülcsi szekrényében.:))

Az utolsó tracket akár Bohlen is irhatta volna.De azért a szálak összeérnek,hiszen ha a kórust figyeljük,ott van Rolf Köhler...és máris a Blue Systemnél meg a Systems in blue-nál vagyunk:))
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2021.02.02. 07:04:40
  • cucurbia
    Nekem valamiért ezek a lassú dalai azért nem tetszettek mert mindegyikben egy kicsit hamisan énekelt néhány helyen.Az első két kislemeze meg a monotonitása miatt nem tetszett gyakorlatilag másfél két perc után eluntam..de ez legyen az én bajom.
    Ha már lassú akkor én a Night in Afrikát szerettem nagyon,de igaz 5 be ez már nem lehetne belegyömöszkölni.

És hát ahogy irtam anno a BS-be erre az első két kislemezére volt taps meg miegymás,de amire berobbant a közönség meg a tánc az a Stranglers volt amit persze ráadásként adott a végén.
  • fülcsimanó2
    No One Cries Forever kár, hogy nincs fenn a youtube-on.

Linkelném kedvcsinálónak. Nagyon jó.

• fülcsimanó2
    Amit ígértem, a szekrény mélyéről, sikerült elő vadászni a CD-t, rajta a legnagyobb kedvenceddel a Marlene-vel:

Frank Mesmeijer (Columbia COL 478386 2 ) 1995 WAV

letöltés

Discogs infó: infó

Nos, erről a lemezről az utolsó dalt, a No One Cries Forever-t tanítani kellene, mindent visz nálam, jobban, mint Marlene.

Ez nagyon az én stíusom, jó hogy kerested, mert egész megfeledkeztem róla.

• fülcsimanó2
    A listákat elnézve, a Strangers By Night fog győzni.

Miközben szerintem legjobb zenéje a House Of Mystic Lights volt, mivel kiszakadt a szokásos stílusból, egyedi hangzású volt, s én ezt jobban díjaztam, csakúgy mint a Summer Kisses-t, ami szintén egy picit más volt, mint a megszokott hangzásvilág.
    Nekem az az eredeti pörgős diszkó kevésbé jött be, bár azt meg kell hagyni, hogy első albuma elejétől a végétől mestermunka.
    Az első albuma az eurodisco egyik legjobb albuma.

Az első stúdió albuma szerintem remekmű, csakúgy, mint Bohlentől minden első, Modern Talking, és Blue System (no jó ebből a második is nagyon ott volt...)

Amúgy 1 isteni jó lassú zenéje is volt, amit előszeretettel szoktunk hallgatni autóban:

Tears Won't Wash Away My Heartache

Öt dalba sajnos minden kedvencet nem lehet berakni.

• gyula1971
    Így van, 1989-től a szórakozóhelyek nálunk inkább funky és rap zenékre váltottak át sajnos. Még 1988 nyarán a Balatonon az euro-italo zene volt túlsúlyban. Nekem a csúcs 1983-1986 évek voltak.
  • gyula1971
    Köszi.
  • djani75
    C.C.Catch Top 5

1.Strangers By Night
    2.'Cause You Are Young
    3.Good Guys Only Win In Movies
    4.Midnight Gambler
    5.Are You Man Enough
  • reynaud #109445
    Best of C.C.Catch Top 5 by Reynaud

1. Stop - Draggin' My Heart Around

2. Backseat Of Your Cadillac

3. Good Guys Only Win In Movies

4. One Night's Not Enough

5. Stay
  • becauseIsaid
    A Si Si Caps nálam is ütött a Do You Really Need Me-vel
  • cucurbia
    ha ezt nekem szántad...ok,sajnos amikor az első dala a Jump in my car kijött(akkor még Caro néven a lemezen) félredobtam, az I can lose...már C.C.Catch néven jött ki,de nekem továbbra is egy semmitmondó valami volt anno,nálam a villámhatást,és rajongást a harmadik single a Stranglers by night váltotta ki,és utána jöttek a slágerek egymás után sorban.
    Sajnos az első kettőről a véleményem azota sem változott,bár ez a MT-nál is igy van, az egyik legutáltabb dal tőlök számomra a második kislemezük amivel befutottak a You're my heart... va ez így.

Ez azért nem mindenkinél volt igy mert pl.K.B.Caps amikor még Si Si Caps névvel kiadta a Do you really need me-t az azonnal megtetszett és ez majdnem minden további lemezére igaz volt,amikor már a jól ismert nevén jelentek meg a lemezei.
  • carbit
    C.C. Catch TOP 5:

1. Stop /Draggin' My Heart Around/
    2. Strangers By Night
    3. Good Guys Only Win In Movies
    4. I Can Lose My Heart Tonight
    5. One Night's Not Enough
  • becauseIsaid
    Nálam azért első az I Can Lose... mert az volt az első nótája, az akkor akkorát ütött, hogy csak na. Aztán persze mindig az újabb számok voltak az aktuális Cc Catch kedvencek. De ha objektíven nézem ennyi idő után, a legnagyobb meglepetés és a legátütőbb a legelső volt, a többi már természetes volt, hogy sláger lett
  • fülcsimanó2
    C.C.Catch TOP 5 nálam:
    1. House Of Mystic Lights
    2. Summer Kisses
    3. Stay
    4. Strangers By Night
    5. Midnight Gambler
  • allada67
    C C Catch TOP 5
    01 Strangers By Night (Maxi Version)
    02 Heaven And Hell (Maxi V.)
    03 Good Guys Only Win In Movies (Maxi V.)
    04 Backseat Of Your Cadillac (Maxi V.)
    05 You Shot A Hole In My Soul (Maxi V.)
  • cucurbia
    Hááát öt.Hm.
    Anno,mikor még a klasszikus korszakában a régi BS-ben adott koncertet(igen még az eredeti fekete bőrszerkóban,Frank Otto val a doboknál),elég volt figyelnem az állóközönség reakcióit a dalokra.Na ez nagyjábol egyezik a sorrendemmel.
    Szóval az öt kedvenc rangsorrendnek megfelelően:
    1. Strangers By Night
    2. Heartbreak Hotel
    3. Heaven And Hell
    4. Are You Man Enough (extended version)
    5. Nothing But A Heartache (extended version)

De nem átallottam negatív listát is készíteni ( a Fancy polémia után),melyik az az öt dal,amit egyszerűen rühellek,elkapcsolom a rádiót,ha valaki beteszi adásba:
    1. Jump In My Car
    2. I Can Lose My Heart Tonight
    3. Soul Survivor
    4. Baby I Need Your Love
    5. Summer Kisses

Nos,szerintem a következő rangsorolás ismerve a művésznő dalait illető totál vegyes véleményeket szerintem Sandra Lauer kisasszony lehet.
  • katonak
    Valamikor tudtam.Majd igyekszem.Köszi.
  • becauseIsaid
    1 I Can Lose My Heart Tonight
    2 'Cause You Are Young
    3 Nothing But A Heartache
    4 Heaven And Hell
    5 Strangers By Night