A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
történet:
"1982-ben Thomas Erdtmant (késõbbi Europe manager) szervezett egy "Rock SM" nevû svéd tehetség kutató versenyt fiatal rock zenészeknek. Joey akkori barátnõje meggyõzte a Force-ot, hogy vegyenek fel egy demószalagot néhány számmal, amit aztán el is készítettek. A dalok a következõk voltak: "The King Will Return", "Seven Doors Hotel", "Rock On", "Children Of This Time" és "Paradize Bay". Ezt azonban nem küldték el, mert úgy gondolták, hogy az eredmény nem elég jó. Úgyhogy nem foglalkoztak vele és elfeledkeztek a versenyrõl. Néhány nappal a határidõ elõtt Joey barátnõje postára adta a kazettát az õ tudtuk nélkül. 4000 együttes jelentkezett összesen a versenyre. A Force mégis bekerült az elsõ elodöntõbe. Ekkor Joey úgy gondolta, hogy a Force név nem elég jó, ezért kitalálta, hogy legyen inkább Europe. Ez az ötlet a többieknek is tetszett, így megváltoztatták a nevüket. Végigmentek az összes elõdöntõn és megnyerték a döntõt is, sõt Joey megnyerte a legjobb énekes különdíját és John Norum a legjobb gitárosét. Az elsõ díj egy lemezszerzõdés volt. Fel is vették az elsõ albumot, a "Europe"-ot. Ez egy olcsó felvétel volt elég rossz hangminõséggel egy kicsi lemez cégnél. Ennek ellenére Svédországban nagyon sikeres lett és nagyon sok elkelt belõle. Megkezdõdött az elsõ svédországi turné. Amíg õk turnéztak, egy japán rockzenei újságíró megvette az albumot egy import boltban Londonban. Olyan nagy hatással volt rá, hogy amikor visszament Tokióba lejátszotta egy lemezcégnek, melynek eredménye képen megjelent Japánban is. Rögtön felkerült a top tíz listákra a "Seven Doors Hotel" kislemez miatt, ami egy gigantikus siker lett Japánban.
A második album, a "Wings of Tomorrow" 1984-ben jelent meg. Ezen az albumon olyan sikerek vannak, mint az "Open Your Heart" és a "Dreamer". Joey billentyûzött mind az albumon, mind a turnén. Azonban mivel õ elsõsorban énekes szeretett volna lenni a koncerteken, elhatározták, hogy keresnek egy billentyûst. Megtalálták Mic Michaelit, aki egy Avalon nevû csapatból jött. Tony Reno-t pedig kirúgták, mert már nem vett részt olyan intenzitással a zenekar kemény munkájában, mint a többiek. Ekkor jött a helyére Ian Haugland. Ez a Europe felállás volt aztán az, amelyik meghódította az egész világot: Joey Tempest, John Norum, John Levén, Mic Michaeli és Ian Haugland. A turné közben szerepeltek egy svéd mozifilmben, az "On the Loose"-ban is, melyhez Joey megírta az "On the Loose", a "Rock the Night" és a "Broken Dreams" címû számokat."
"1982-ben Thomas Erdtmant (késõbbi Europe manager) szervezett egy "Rock SM" nevû svéd tehetség kutató versenyt fiatal rock zenészeknek. Joey akkori barátnõje meggyõzte a Force-ot, hogy vegyenek fel egy demószalagot néhány számmal, amit aztán el is készítettek. A dalok a következõk voltak: "The King Will Return", "Seven Doors Hotel", "Rock On", "Children Of This Time" és "Paradize Bay". Ezt azonban nem küldték el, mert úgy gondolták, hogy az eredmény nem elég jó. Úgyhogy nem foglalkoztak vele és elfeledkeztek a versenyrõl. Néhány nappal a határidõ elõtt Joey barátnõje postára adta a kazettát az õ tudtuk nélkül. 4000 együttes jelentkezett összesen a versenyre. A Force mégis bekerült az elsõ elodöntõbe. Ekkor Joey úgy gondolta, hogy a Force név nem elég jó, ezért kitalálta, hogy legyen inkább Europe. Ez az ötlet a többieknek is tetszett, így megváltoztatták a nevüket. Végigmentek az összes elõdöntõn és megnyerték a döntõt is, sõt Joey megnyerte a legjobb énekes különdíját és John Norum a legjobb gitárosét. Az elsõ díj egy lemezszerzõdés volt. Fel is vették az elsõ albumot, a "Europe"-ot. Ez egy olcsó felvétel volt elég rossz hangminõséggel egy kicsi lemez cégnél. Ennek ellenére Svédországban nagyon sikeres lett és nagyon sok elkelt belõle. Megkezdõdött az elsõ svédországi turné. Amíg õk turnéztak, egy japán rockzenei újságíró megvette az albumot egy import boltban Londonban. Olyan nagy hatással volt rá, hogy amikor visszament Tokióba lejátszotta egy lemezcégnek, melynek eredménye képen megjelent Japánban is. Rögtön felkerült a top tíz listákra a "Seven Doors Hotel" kislemez miatt, ami egy gigantikus siker lett Japánban.
A második album, a "Wings of Tomorrow" 1984-ben jelent meg. Ezen az albumon olyan sikerek vannak, mint az "Open Your Heart" és a "Dreamer". Joey billentyûzött mind az albumon, mind a turnén. Azonban mivel õ elsõsorban énekes szeretett volna lenni a koncerteken, elhatározták, hogy keresnek egy billentyûst. Megtalálták Mic Michaelit, aki egy Avalon nevû csapatból jött. Tony Reno-t pedig kirúgták, mert már nem vett részt olyan intenzitással a zenekar kemény munkájában, mint a többiek. Ekkor jött a helyére Ian Haugland. Ez a Europe felállás volt aztán az, amelyik meghódította az egész világot: Joey Tempest, John Norum, John Levén, Mic Michaeli és Ian Haugland. A turné közben szerepeltek egy svéd mozifilmben, az "On the Loose"-ban is, melyhez Joey megírta az "On the Loose", a "Rock the Night" és a "Broken Dreams" címû számokat."
Kiváncsi lettem az Europe elsõ két lemezére a mindenki által ismert The Final Countdown lemez elõtt amivel igazán berobbantak
Van aki ismeri itt ezeket a lemezeket?
pl
Van aki ismeri itt ezeket a lemezeket?
pl
Köszi Breki !
Már csak a futárt várom!<#nevetes1>#nevetes1>
Már csak a futárt várom!<#nevetes1>#nevetes1>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Brekikém, én azt mondom, hogy ne adjál túl a bélyegeiden.
Ugyanis nagyon keveset adnak érte. Úgy emlékszem, hogy valami 60%-át adják a katalógusárnak. Persze ha csak kiváncsi vagy, hogy mennyit ér, akkor el lehet vinni mondjuk a Profilához vagy a Mabéosz-hoz (mindkettõ fent van a neten).
De van ám itt mégegy bélyegguru.😊 Hátha Õ is tud ajánlani valamit.
Ugyanis nagyon keveset adnak érte. Úgy emlékszem, hogy valami 60%-át adják a katalógusárnak. Persze ha csak kiváncsi vagy, hogy mennyit ér, akkor el lehet vinni mondjuk a Profilához vagy a Mabéosz-hoz (mindkettõ fent van a neten).
De van ám itt mégegy bélyegguru.😊 Hátha Õ is tud ajánlani valamit.
Én keresnék bélyegekhez értõt van elég sok bélyegem egy idõben nagy gyûjtõ voltam 80-as években még bélyegszakkörbe is jártam és jó lenne felbecsültetni, de ismeretlen emberbe nem bízom és tudom, hogy van pár különlegesség is.
rendben rugóláb sheriff<#nyes>#nyes>
..bár én is a microsoft golyóstollra gondoltam..<#vigyor>#vigyor>
..bár én is a microsoft golyóstollra gondoltam..<#vigyor>#vigyor>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ha nem 64 bites az oprendszer akkor
Egyébként
http://techline.hu/kiprobaltuk/20090817_partmagic.aspx
Egyébként
http://techline.hu/kiprobaltuk/20090817_partmagic.aspx
Biztos?Mert nekem és még sokunknak már 'csak' a 8 hiányzik sajnos.<#wink>#wink>
úgylátom, ma mindenki offol<#miaz>#miaz>
mindegy:
xp telepítõ cd, bootolás, és ott bedobja a partíciómenüt is..
innét már gyerekjáték<#vigyor5>#vigyor5>
mindegy:
xp telepítõ cd, bootolás, és ott bedobja a partíciómenüt is..
innét már gyerekjáték<#vigyor5>#vigyor5>
a rugókészítés a specialitásom<#hehe>#hehe>
aki nálam precízebb rugót készít, az festi magát<#nevetes1>#nevetes1>
mi a túrónak akarsz te rugót készíteni, mikor venni is lehet<#nemtudom>#nemtudom>
de egye fene..
ha már rugókészítésre adtad a fejed, segítek:
végy egy golyóstollat<#vigyor>#vigyor>
szedd ki belõle a rugót, és már kész is vagy<#nyes>#nyes>
jah, majd el felejtettem: azért közben szóljon valami jó kis muzsika a 80-as évekbõl is wazze<#papakacsint>#papakacsint>
üdvözöl zephyr kolléga komlósról<#integet2>#integet2>
aki nálam precízebb rugót készít, az festi magát<#nevetes1>#nevetes1>
mi a túrónak akarsz te rugót készíteni, mikor venni is lehet<#nemtudom>#nemtudom>
de egye fene..
ha már rugókészítésre adtad a fejed, segítek:
végy egy golyóstollat<#vigyor>#vigyor>
szedd ki belõle a rugót, és már kész is vagy<#nyes>#nyes>
jah, majd el felejtettem: azért közben szóljon valami jó kis muzsika a 80-as évekbõl is wazze<#papakacsint>#papakacsint>
üdvözöl zephyr kolléga komlósról<#integet2>#integet2>
Sziasztok!<#wave>#wave>
Off de inkább itt kérdezem mert gyanítom hogy értetek hozzá és talán még elõbb segítek is mint ha máshol kérdezném.
Ma érkezik az új 1.5TB-os külsõ vinyóm.
Hogyan kell azt három particióra osztani?
Kell hozzá valami progi vagy az nélkül is van rá mód?<#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras>
Segítségeteket akár priviben is elõre köszönöm!<#worship>#worship><#help>#help>
Off de inkább itt kérdezem mert gyanítom hogy értetek hozzá és talán még elõbb segítek is mint ha máshol kérdezném.
Ma érkezik az új 1.5TB-os külsõ vinyóm.
Hogyan kell azt három particióra osztani?
Kell hozzá valami progi vagy az nélkül is van rá mód?<#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras>
Segítségeteket akár priviben is elõre köszönöm!<#worship>#worship><#help>#help>
Köszi szépen!
Biatomi
Nekem is már csak a 4,8 hiányzik.De azért köszönöm hogy eszedbe jutottam! Various - Dancefloor Gems 80's Vol. 4
Label:
Blanco Y Negro (2)
Catalog#:
MXCD 1863 (C)
Format:
CD, Remastered, Compilation, CD-TEXT
Country:
Spain
Released:
05 Mar 2009
Genre:
Electronic, Pop
Style:
Italo-Disco, Electro, Italodance, Disco
Tracklist
1 Laser Dance* - Power Run (Swedish Remix) 6:07
2 Alex Chroma Band - A New Day 6:32
3 Lala - Johnny, Johnny 4:57
4 Andrea Di Lazzaro - Never Leave Me (Ever Love Me) 5:31
5 Sahara & Kano - Carry On 6:51
6 Chaya - Russian Affair 6:08
7 Night People (3) - Night Girl 7:16
8 Les Mckeown - It's A Game 5:17
9 Paul Faber - Only One 6:35
10 Kai Morgan - Secret Lover (Cold As Ice) 5:43
11 Jody-J - Les Americains 6:44
12 Mono Band - Ghost Town 5:51
13 Pinto* - Sing A Song Of Joy 5:02
Audio Codec: FLAC/Bitrate audio: lossless/Rip type: image +. Cue
2gems1gems3gems4gems
Nekem is már csak a 4,8 hiányzik.De azért köszönöm hogy eszedbe jutottam! Various - Dancefloor Gems 80's Vol. 4
Label:
Blanco Y Negro (2)
Catalog#:
MXCD 1863 (C)
Format:
CD, Remastered, Compilation, CD-TEXT
Country:
Spain
Released:
05 Mar 2009
Genre:
Electronic, Pop
Style:
Italo-Disco, Electro, Italodance, Disco
Tracklist
1 Laser Dance* - Power Run (Swedish Remix) 6:07
2 Alex Chroma Band - A New Day 6:32
3 Lala - Johnny, Johnny 4:57
4 Andrea Di Lazzaro - Never Leave Me (Ever Love Me) 5:31
5 Sahara & Kano - Carry On 6:51
6 Chaya - Russian Affair 6:08
7 Night People (3) - Night Girl 7:16
8 Les Mckeown - It's A Game 5:17
9 Paul Faber - Only One 6:35
10 Kai Morgan - Secret Lover (Cold As Ice) 5:43
11 Jody-J - Les Americains 6:44
12 Mono Band - Ghost Town 5:51
13 Pinto* - Sing A Song Of Joy 5:02
Audio Codec: FLAC/Bitrate audio: lossless/Rip type: image +. Cue
2gems1gems3gems4gems
Szinte végighallgattam aimp2 -vel semmi szünetet sem halottam pedig direkt kiszedtem minden fading-ot
most AIMP2 MegaPack v2.60.530.1-et is leszedtem kipróbálom azzal is, de nemis értem miért lenne szünet ha egyben van egy 321 megás FLAC-ban
most AIMP2 MegaPack v2.60.530.1-et is leszedtem kipróbálom azzal is, de nemis értem miért lenne szünet ha egyben van egy 321 megás FLAC-ban
különben egy számként van felrakva, csak mellékelve van egy cue -még jó szétis fogom szedni ez alapján
Hát most direkt meghallgattam az elsõ három számot direkt nézve a cue-ban mikor van váltás, és azt kell mondjam a hiba a te készülékedben van semmi ugrást nem hallani teljesen folyamatosan játsza le és egyben is van a flac.
Szval szerintem semmi ilyen gond nincs vele, de még meghallgatom másik lejátszóval is
Szval szerintem semmi ilyen gond nincs vele, de még meghallgatom másik lejátszóval is
Végre sikerült leszednem a két lemezt,de a második cd-nél,úgyanis ez egy megamix,sajnos a probléma ugyanaz,mint a legtöbb megamixnél,teljesen mindegy milyen lejátszóval játszuk le,mivel trackekre van bontva,igy minden szám váltásnál ott van az a nem kivánt szünet,és igy ugrik egyet,csak azt nem tudom,miért nem lehet egy fájlként ferlrakni a megamixeket? A másik dolog ugye,ha eredetiben megveszem a boltban,érdekes módon azon semmilyen ugrás mincs,akkor miért nem lehet úgy felrakni,mert igy csak bosszantó! Az Absolute MP3 Splitterrel próbáltam egybefésülni az egészet,meg is csinálja,de lehet hallani az ugrásokat a számok között,a tökéletes összeillesztést nem tudja sajnos!
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Valakinek meg a kombinho😊
😊)
Nekem eszembe nem jutott a kombiné. Csak a baby doll.😊)
Látom a keveredést fülcsi.😊))
Úgy azonosíts be minket, hogy Laci a levelezõ bajnok, atiapu a bélyeg guru.😊))
Úgy azonosíts be minket, hogy Laci a levelezõ bajnok, atiapu a bélyeg guru.😊))
Köszi Neked is és Fülcsinek is a segítséget!<#eljen>#eljen>
Már csorog le a kombiné...😊))
Már csorog le a kombiné...😊))
Atikám, az imént hülyeséget írtam, nem Atiapuka, azaz nem Te tetted fel a 3+2 best of-ot, akkor nyilván nem keresnéd, hanem Kaposi Laci, már keverlek benneteket...
Minden más stimmel...<#nevetes1>#nevetes1>
Atikám, a keresõbe csak annyit kellett volna beírnod: "kombiné"<#papakacsint>#papakacsint><#wink>#wink>
Máris kidobta volna, hogy Atiapuka tett fel egy 3+2 best of válogatást, én is letöltöttem a szüleim imádták anno, kazettán meg is volt a csipkés kombinés lemezük.
Nézd meg a #83036-ot, február 21-én, ott lesz a lemez.
Nézd meg ERREFELÉ...
imo :) science fiction is science fact
Ugye fülcsi, hogy ez az egy jó száma. Egyszer én is hallottam ezt a lemezt, de nekem sem tetszett.
Múltkor valakinek kellett 3+2. Nem tudjátok, hogy kinek, illetve ki és mikor tette fel? Mert a barátnõmnek én is keresem.
Atikám,
köszi a Nick John-t, tetszik. <#worship>#worship><#eljen>#eljen>
Megnéztem a másik két számot, ami megvan nekem, az egyik a Wild thing, a másik a Planet nine - de egyik se egy nagy szám, úgyhogy nem ajánlom különösképp.
köszi a Nick John-t, tetszik. <#worship>#worship><#eljen>#eljen>
Megnéztem a másik két számot, ami megvan nekem, az egyik a Wild thing, a másik a Planet nine - de egyik se egy nagy szám, úgyhogy nem ajánlom különösképp.
Sziasztok!
Keresek egy számot,ezt:
CC Catch - House Of Mystic Lights (Long Version Dance Mix) (4:08)
Ha valaki fel tudná tenni, nagyon megköszönném!
Keresek egy számot,ezt:
CC Catch - House Of Mystic Lights (Long Version Dance Mix) (4:08)
Ha valaki fel tudná tenni, nagyon megköszönném!
Szép estét Mindenkinek!<#integet2>#integet2>
Leszedtem. Itt a gépemen belehallgattam. 192-es és itt szépen szól.
Atikám,
erre én is nagyon kíváncsi vagyok. <#worship>#worship><#wink>#wink>
erre én is nagyon kíváncsi vagyok. <#worship>#worship><#wink>#wink>
Ezt nézd meg Lacikám:
http://www20.zippyshare.com/v/41044783/file.html
Most tették fel a másik fórumon.<#eljen>#eljen> Majd este megköszönöm a srácnak.😊
http://www20.zippyshare.com/v/41044783/file.html
Most tették fel a másik fórumon.<#eljen>#eljen> Majd este megköszönöm a srácnak.😊
Érdekes hogy minden lemezen ez a (nick mix)verzió található, pedig a radió szerintem is jobb!<#fejvakaras>#fejvakaras>
Oksa. Feltettem most a másik fórumra is. Hátha meg lesz valakinek mégjobb minõségben...
Na akkor még csak ér valamit a lüke agyam.😊
Egyenlõre úgy is jó lesz, köszi, legfeljebb kérem a másik fórumon is. Hátha...
A radio verzió valóban nagyon jó, de azt csak egyenlõre 128-ban tudom felajánlani!