112170

xnl87ky5.jpg

free counters

• greg68
    Köszönöm mindenkinek a feltöltést. látom otthonosan mozogtok a magyar zenékben is. ha nem túl nagy kérés, szeretném ha valaki megosztaná a Step se nekem, se neked számát jó minőségben. valamikor kazettán megvolt nekünk is.
    Greg
  • beva02
    nézd meg szedd le hátha jobb
  • DFresh
    Hát ez tök jól szól
  • tgolyo
    Sziasztok!
    micsoda érdekes dolgok vannak itt. pont február végén mentettem cd-re, németország-ban élő unokatesómnak ezt a lemezt. nagyon érdekes, hogy pl. az AT440-es hangszedővel nem szól olyan jól, mint az Ortofon Arkív hangszedőjével. tolok fel egy mintát az utóbbi barázdaolvasóval készült anyagról. hozzáteszem, hogy asztali audio cd íróval lett elkövetve.
    https://mega.co.nz/#!ddYUCDDL!nO5KoUBGN7fh9MIxWTYEsKMuJEsiY1sob3J0DLEHvD4

• Musachy
    Ezt így nem állítom, csak fülre túlvezéreltnek éreztem picit. Én a Sony Soundforge-ot alkalmazom, most megnéztem vele és nekem azt mutatja, hogy fölé megy a 0dB-nek, ettől viszont csökken a dinamika. Összességében mégis a tiéd a jobb. Ja, nekem az elején a köztes sávon van zaj is.
  • DFresh
    Mint az avatarodnál - a piros alatt egyel van nálam a max
  • DFresh
    Én a Goldwave programot használom a felvételhez, a hangerőt ott kb. -1 db-ig szoktam emelni.
    Én nem tudtam, hogy az alacsonyabb hangerő jobb dinamikát eredményez - mindig tanul valamit az ember.
  • Musachy
    Még annyit ehhez a támához, hogy én 48/24-be szoktam magamnak rippelni, nekem elég. Az én mintámhoz képest a tied "teresebb", nyilván jobb a technikai háttered, pickup, miegymás. Talán kicsit érzésem szerint feljebb engedted a kivezérlést, mint én, ettől a dinamika picivel gyengébb lett, de így is OK. A frekvenciamenetben nem látok különösebb eltérést.
  • DFresh
    Oké, köszi.
  • Musachy
    Magam részéről csak a Zorbát hallgattam meg. Megnyugodtam. A "lemez ennyit tud", bár a beva02 féle linkről lévőt nem próbáltam, de így is három forrást tudtam összevetni. Eléggé hasonlítanak egymásra hangzásilag.
  • Musachy
    Megsasolom. Ma én is megtisztítottam a lemezemet.
  • DFresh
    Sziasztok!
    Bedigiztem 24bites változatban Szűcs Judith - Judith lp-jét.
    Szerintem vállalható lett a minősége.
    Jó zenehallgatást .
    Letöltés
  • Musachy
    Vannak akik bármit letöltenek, anélkül, hogy tudnák mi az. Link alakok.
  • beva02
    Csak 6-an töltötték le eddig
  • Musachy
    Senkinek sem kell. Már. Egyelőre legalábbis.
  • beva02
    Nem neked kell? Tudom
  • Musachy
    Nekem nem kell... Felteszem a lemezt, ha meg akarom hallgatni.
  • DFresh
    Ebben is lehet valami (mármint az idő rövidsége)
    Kár, hogy nem vagyok otthon, most már felcsigáztatok - kíváncsi vagyok a végeredményre.
  • kaposi1
    Inkább megvárnám Ádám munkáját.
  • beva02
    Szücs Judith - Judith 1979 ape

http://dfiles.eu/files/uvjj0dbwr
  • beva02
    APE-ba jó lesz?
  • Musachy
    Ropogás és karcmentes az enyém is...

A hangmérnökön kívül talán az idő volt az igazi nagy ellenség. Az említett zenész mondta azt, hogy nagyon rövid idő volt a stúdiómunkára, míg nyugaton sokszor annyi. Meg is látszik a különbség.
  • beva02
    Biztosra akarok menni
  • kaposi1
    Na erre én is kíváncsi vagyok , mert tudomásom szerint is nagyon gyenge ez a lemez.
  • DFresh
    A technikai háttér adott volt, a magyar stúdiók elég jók voltak abban az időben, inkább az emberi tényező volt a szűk keresztmetszet.
    Szerintem azon múlott egy lemez minősége, hogy az épp akkor szolgálatban lévő hangmérnök véralkohol szintje mennyi volt
    Amúgy ez a kiadvány hibátlan, semmi tábortűz ropogás, semmi karc.
    Holnap este bedigizem.
  • Musachy
    Egy kis visszaolvasással meg is lesz a válasz.
  • beva02
    Jobban mondva ez kérte?
  • beva02
    Sziasztok kinek kell ez a lemez?

Szucs Judith - Judith (1979)

01. Űrdiszkó (Papp Gyula - Várszegi Gábor) - 3:13
    02. Kérem, én egy rendes lány vagyok (Papp Gyula - Várszegi Gábor) - 2:59
    03. Lélekvonat (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Szabó Géza) - 3:03
    04. Álruhás nyár (Papp Gyula - Várszegi Gábor) - 3:56
    05. Eladó ez a szerelem (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Szabó Géza) - 3:07
    06. Hozd el a holnapot (Ihász Gábor - Várszegi Gábor) - 3:21
    07. Kétezerben (Papp Gyula - Várszegi Gábor) - 3:50
    08. Mikor emlékül írtál egy dalt (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Szabó Géza) - 3:11
    09. Kérlek, hogy jöjj el (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Szabó Géza) - 2:49
    10. Bádogember (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Várszegi Gábor) - 2:47
    11. Bíborálom (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Várszegi Gábor) - 2:23
    12. Járd el a Zorba dalát (Szűcs Judith - Szűcs Antal Gábor - Várszegi Gábor) - 3:49
  • Musachy
    Jók, de nem épp a minőségre értendő. Hiába a vinyl, ha szar a stúdiómunka illetve a gyártás. Ezt nem csak én mondom, hanem korabeli profi zenésztől is olvastam már.
    Az emberek pedig szeretik becsapni magukat is.
  • kaposi1
    ..."legalábbis többnyire." Ezt szerencse hogy hozzátetted, mert igen csak jó magyar kiadványok készültek abban az időben.
  • Musachy
    Bocsánat: 35 éves a lemez! Telik az idő...
  • Musachy
    Megvan nekem is. Amúgy torrenten is fent van 192kHz/32bit-ben, nem jobb annál igazából, mint amit én is felraktam. Sajnos a magyar lemezgyártás nem volt egy csúcs, legalábbis többnyire. És a lemezek többsége nem is megkímélt, ezt is 25 éve adták ki és kevesen őrizték meg hibátlan állapotban. Az enyémre is ráférne egy mosás...
  • DFresh
    Sziasztok!
    Vettem a fáradságot, és felkutattam a lemezt.
    Ha lesz időm, bedigizem 24 bites változatban.
    Üdv

• reynaud #99627
    JIMMY Mc FOY-HI GIRL

• reynaud #99626
    RICK LAYNE-HEART TO HEART

• Musachy
    Ellenörizted is valamivel vagy csak mondod? Ugyanis az bizony valós wav, persze lehetne kozmetikázni eq-val, nyilván az mp-d is azért csapja be a füled. Mondom: az eredeti LP sem szól jobban.
  • computerguru
    Szia! Csak egy megjegyzést szeretnék hozzá tenni a dologhoz,nekem meg van az összes Szűcs Jutka lemez,változó mp3 minőségben,amit kerestél az nekem sajnos 128-as,de belehalgattam,amit te letöltöttél,nos majdnem hogy az enyém szebben szól,pedig ugye csak 128-as,a tied is valószinű egy butitott mp3-ból felkonvertált wav,attól a minőség még nem cd,hanem mp3 minőség,csak helyet foglal többet! Csak ennyit szerettem volna megjegyezni! Köszi!
  • Musachy
    Nekem van 3 lemezem Judith-tól (fekete korongon, több, mint 30 évesek...)
  • greg68
    Köszönöm szépen a feltöltést. én ennél sokkal gyengébb minőségben találtam meg. 3 évvel ezelőtt egy srác átmásolta nekem az egész lemezt egy újraírható cd-re, ami sajnos tönkrement. csak 1 percet tudok lejátszani a lemezről, pedig a feleségem nagyon szerette. de legalább tudnám, hogy hívják a srácot. itt az a részlet ami megmaradt:
    http://www58.zippyshare.com/v/29604616/file.html
  • Musachy
    Íme, itt vannak ezek a nóták, sajnos jobban a lemezen sem szólnak.