112170

xnl87ky5.jpg

free counters

• reynaud #100744
    Limahl interview

Továbbra is tartom,remek énekes és a beszédhangja is átlagon felüli!
  • Tyia
    Nos???
  • Tyia
    Végül.....

• Tyia
    És egy másik fontos dal.....sajnos ez sem jobb:

• Tyia
    Az "Island" húzó dala és egyben az én első számú kedvencem....Limahltól (nem vokál...szóló)

Mit is mondhatnék....

Én már hallottam korábban ezt is én mást is, szerintem amit korábban írtam a fenti szösszenet még inkább alátámasztja.
  • reynaud #100739
    Jó lemezek!
    Tippelni kellett volna ,biztosan téged nevezlek meg mint akinek lehetséges ,van ASIA a gyűjteményében!

• Tyia
    Nem az "Island" albumról.....

1:10-től Limahl énekel...

Utoljára szerkesztette: Tyia, 2015.10.24. 17:05:53
  • Tyia
    aham...
  • reynaud #100736
    Érdekes lenne,lett volna "Islands" album dalai Limahl vokáljával is.
  • Musachy
    "Laci bácsi"nál? ... ...
  • Tyia
    A "másodikat" a szemem láttára vitték el előlem a v*****-án, húgyé-szaré...tiszta ideg voltam....

itt is kapható....nem túl izgalmas nyomásban....
    lemezbolt BP
  • Musachy
    Ezeket szintén kedvelem, meg is vannak, de kézzel foghatóan csak ezek:

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2015.10.24. 12:11:50
  • Musachy
    Sajnos ebben a dologban sem tudok sorrendeket és listákat csinálni. kinőttem már ebből.
    De ezeket én is szeretem. A második nincs meg fizikálisan, de az elsőből kettő is van...
  • Tyia
    Asszem erről az Asia albumról írták azt, hogy az ún. szakma szarba sem vette, viszont az amerikai közönség oda volt....
    A húzódal ("Heat Of The Moment") önálló életre is kelt.....

• reynaud #100730
    Nem rossz ötlet,időm ha lesz rá ...!

Korábban már leírtam ,a munkám,hivatásom miatt kis túlzással diszkókban nőttem fel, talán ezért is , euro-italo disco örök favorit,de sok más zenei stílust is hallgattok illetve gyűjtők!

Kapásból 6 kedvenc, nem italo album:
    INXS ‎– Kick
    Asia ‎– Asia
    INXS ‎– X
    The Cars ‎– Heartbeat City
    A-HA - Hunting High And Low
    The Human League ‎– Dare
  • reynaud #100729

Tracklist :

(A1) Wolfram feat. Peaches - Automatic Lover (06.12)
    (A2) Dr. Morbius - I Love You Tonight (07.06)
    (B1) K-A-T-A - Fires In The Night (6.00)
    (B2) Armando Ferro - See You In Venice (05.31)

K-A-T-A - Fires In The Night

Disco Planet Program 1 ( Vinyl, 12", 33 ⅓ RPM, EP, Maxi-Single - 2015)
  • Tyia
    Kedves Reynaud Kolléga!

Arra nem gondoltál, hogy esetleg nem euro-italo listát is összeállíts?
    Single - és Albumlista....Hmm?
    Mondjuk egy 100-as favorit albumlista komoly lenne....tehát nem feltétlen 100-as....

Nekem az első 3 már megvan:)
    1 - Islands - Kajagoogoo (Kaja's) 1984
    2 - Crazy People Right To Speak - Kaja 1985
    3 - Power Station - Power Station 1985
    ...
  • reynaud #100727

Sly & Hunter - No More Vision

Sly & Hunter ‎– No More Vision (Vinyl, 12", 45 RPM, Maxi-Single, Reissue, Gold Vinyl - 2015)

A dal 9. helyezése a listámon jelzi ,nálam top italo !
  • reynaud #100726
    Armando Ferro - See You In Venice

• reynaud #100725
    Dr. Morbius - I Love You Tonight

i Venti D'Azzurro Records
  • reynaud #100724
    Some Bizarre - Over The Rainbow

• reynaud #100723
    Wolfram feat. Peaches - Automatic Lover

• Tyia
    Én csak arra kérlek, hogy olvasd át mégy egyszer mit írtál...

Ja, és Szép Napot kívánok!
    Én Tyia vagyok a New Wave 2.0 és az Oldie Music HG-je!

++
    "...hiába írsz itt regényt és próbálod beállítani magad, mint valami császár hozzáértő."
    hmm...
    Ezt nyilván én nem dönthetem el, de akik ismernek....szerintem vannak és voltak (ha érted mire gondolok...) páran, talán tudnának/tudtak volna véleményt mondani!
  • Tyia
    "80s évekből zenei stílustól függetlenül sorolhatnék akár 200 férfi énekest,akiknek kioszthatnám "az egyik legjobb énekes címet" .
    Tény, ha rangsorolnék Limahl nem az élmezőnyben lenne,voltak nála sokkal jobb énekesek nem kevesen ,de valószínű nem a különös frizurája miatt lett világsztár!"

A séró 50%-ban hozzájárult - szerintem.
    ----------------------------------------
    Ismerem oda-vissza a Kaja történetét....és félreérthető, hogy én esetleg utálom Limahlt. Nem így van. Sőt...csak klasszifikáció váltotta ki belőlem a sorokat...
    ---------------------------------------
    Ha megnézel egy-egy retró-fesztivált (Persze ahol felléptek) hallható, hogy 2 alá a hangja (ott és akkor)....sajnos.

Ez a darab szerintem a Kajagoogoo életmű teljes kigúnyolása:

A Limahl-ról alkotott véleményem ill. a leírtak kizárólag a magánvéleményemet tükrözik.
    Természetesen el lehet ítélni, esetleg egyet érteni vele.
    ---
    Abban is biztos vagyok, hogy Te rögtön levágtad mit akarok közölni, szemben a Rain70 nevű számomra teljesen ismeretlen "kollégával", aki ettől függetlenül egész biztos értékes tagja az "SG-családnak"
  • Tyia
    Te ki vagy, nem is ismerlek...
  • reynaud #100719
    80s évekből zenei stílustól függetlenül sorolhatnék akár 200 férfi énekest,akiknek kioszthatnám "az egyik legjobb énekes címet" .
    Tény, ha rangsorolnék Limahl nem az élmezőnyben lenne,voltak nála sokkal jobb énekesek nem kevesen ,de valószínű nem a különös frizurája miatt lett világsztár!

Kajagoogoo: discography
    Legsikeresebb stúdió album : "White Feathers (1983)
    Limahl távozása után a zenekar elindult a lejtőn lefelé ,az első album sikerét "Islands" lemezükkel Angliában , USA-ban megközelíteni sem tudták,eközben Giorgio Moroder szerzeményével az érdekes hangú Limahl abszolút topon volt!
    Ettől függetlenül gondolom világszerte sok Kajagoogoo rajongó ,igényesebbnek jobbnak tartja a Limahl nélküli zenéket,én az ellentáborban vagyok , "White Feathers" album zenéit anno én is sokat hallgattam!

Azt írod,Limahl élőben katasztrófa ezzel sem értek egyet,2004-ben az egyik német kereskedelmi tv Comeback show , hallottam élőben énekelni,egész jó volt,és hogy a stúdiókban mennyi világsztár énekesnek javítják a hangját az egy más téma lenne,engem a lemezre kerülő végtermék érdekel.
  • rain70 #100718
    Istenezhetsz is, de magadnak!

A szövegértelmezéshez nálad is a szomszédba kell menni.
    Nem azt írta, hogy ő a legjobb, hanem az EGYIK legjobb, és ezzel egyet is értek, hiába írsz itt regényt és próbálod beállítani magad, mint valami császár hozzáértő. Attól, hogy ő kivel tudott, vagy kivel nem tudott volna előrébb lépni, még egy egyedi és különleges hanggal megáldott előadó. Nick Beggs lehet, hogy keresett zenész, de csak egy gitáros, és amíg Limahl-t milliók nézik meg pl Youtube-on, addig ez a Nick csávesz örülhet, ha eléri a 100 ezret. Sokan azt sem tudják, hogy kicsoda, de Limahl-t, mint nevet mindenki ismeri.
  • Tyia
    Jaj Istenem!

Minden tiszteletem a tiéd, hogy életben próbálod tartani a totyikot....de ez a mondat szíven ütött:

"A változatosság kedvéért synth-pop a 80s évek egyik legjobb férfi énekesével."
    Limahlról született ez a megállapítás.
    Nem nagyon szoktam beleszólni ebbe a topikba, főleg amióta szinte csak italo dolgok vannak mindenféle korból.
    Akik ismernek tudják, hogy nálam a Kajagoogoo a TOP. Nem egyszer értekeztem/értekeztünk róla - talán itt is évekkel ezelőtt, de a New Wave topikban rendszeresen.
    Limahl az egyik legjobb énekes a 80-as években....hmm. Kérdés, hány főt számlálnak a legjobbak, mert ha tízezret akkor nem szóltam. Limahlnak érdekes hangja van a stúdióban...élőben katasztrófa.
    Ő saját magát öreg rókának titulálta - már a 80-as évek első harmadában a Kajagoogoo-ból való kiválása után - és mint ilyet nem félteni való legénynek. Tudni kell, hogy a 90-es évek óta nem adott ki lemezt és különféle elmebeteg dalok (pl. Lion King) eléneklésével kínozta a nagyérdemű fülét. Az utolsó fizikai hanghordozót a 2009-ben éppen az anyazenekarral adta ki "Death Defying Headlines - The Dance Remixes" címmel.
    Giorgio Moroder nélkül nem biztos, hogy tovább tudott volna létezni a Kajagoogoo után, míg a többiek keresett zenészek lettek, főleg NICK BEGGS!!!!
    Limahl ugyan énekelt Eurovíziós Dalfesztiválon is, talán 1979-ben, de igazi sikert először Nick Beggs találmányában a a Post-Art Nouveau-ban azaz a Kajagoogoo-ban tudott felmutatni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Limahl kapcsolata nélkül lehet, hogy kicsit nehezebb lett volna lemezhez jutniuk. A kapcsolat nem más mint Nick Rhodes.

Én örülök, hogy Limahlt itt megemlítetted, de szerintem a kortársai (Marian Gold, Jimmy Sommerville, Simon LeBon, Mark Hollis, Robert Palmer, Morten Harket, Paul Young, Falco, Pete Burns és még sorolhatnám) messze előtte jártak/járnak most is, bár Falco és Robert Palmer már elhunyt egy ideje.....

Ide hajítok egy Art Nouveau dalt, ha minden igaz 1979-es:

Utoljára szerkesztette: Tyia, 2015.10.22. 23:36:28
  • reynaud #100716

Birizdo I Am - Hi Hi Hi Nrg (Album Version)

Tracklist:

1.Mademoiselle (Album Version).
    2.Time to Shine (Ext. Version). -New Hit '16.
    3.Love is Love (Analogue Dance Mix).
    4.Maybe Baby (Analogue Dance Mix)
    5.Mademoiselle (Analogue Dance Mix).
    6.Melinda (Ext.Version)-New Hit'16.
    7.Hi-Hi-Hi-Nrg (Album Version) - New Hit'16.
    8.When The River Meets The Sea -Outro-
  • rain70 #100715
    Az év mije?
    Akkor csak hallgasd!
    Ráadásul mit keres itt a 80-as években?
  • reynaud #100714
    Dashcam X Maxthor - Shades (Free DL , WAV quality) - SoundCloud
  • reynaud #100713
    Az év italo-disco albuma!

Mirko Hirsch - Power Of Desire

Tracklist :

1. Mr. Hyde 6:22
    2. Video Night 4:44
    3. Remember September 4:17
    4. Lady Mystery 5:33
    5. Fire & Ice 5:30
    6. In Your Eyes 5:27
    7. The Power Of Desire 6:38
    8. I'm Your Doctor 4:49
    9. Take Me 4:34
    10. Agent Of Love 5:58
    11. Tv Screen 4:05
    12. Save Me (just For Tonight) 6:14
    13. Forever Tonight 4:24
    14. Fire (Original Version) 6:27
    15. Love On The Run (Single Mix) 4:38

Mirko Hirsch - Power Of Desire (ZYX Music)
  • reynaud #100712
    Silver Pozzoli - The Original Maxi-Singles Collection (Promo-Video)
  • reynaud #100711

RadioM​@​Nia Vol​.​1 (2015) - BandCamp

Oroszországban a Modern Talking népszerűsége változatlanul nagy ... !
  • reynaud #100710
    LIEBE - Revolution Of Love

LIEBE official page (FB)
    LIEBE on SoundCloud

• reynaud #100709

Gazebo - Reset (The new album 2015)
    Gazebo Official Website

Egy tracklista az új albumhoz alap volna.....
  • allada67
    Nincs mit,örülök hogy segíthettem. Egyébként egy kellemes kis zene. Néha jó egy ilyenen is nosztalgiázni.
  • reynaud #100707
    IGEN ! ezt a dalt kerestem , és jól írod nem egy full italo.
    Mentségemre szóljon akkor csak belehallgattam ,aránylag a közepébe!

Köszönöm a segítséged !
  • allada67
    Nézd meg ezt is, ha nem is full italo,de 80s zene .
    Chip Digit & The Starkids - We Love i.T.i
    Nekem ez lenne a tippem.
    https://www.youtube.com/watch?v=CCcP5HKiYr4
  • reynaud #100705
    Az alapján ahogy rosszul megfogalmaztam valóban e két dalra illik leginkább!
    A keresett dal férfi vokálos a 80s évek közepére jellemző italo!

Nem kizárt hogy itt láttam,ha lesz időm lepörgettem a végére az oldalt.
    Italo Disco VinylCollection (FB)

Köszönöm !