A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
ItaloDisco4Ever !
de azért persze egyet én is tippelhetek. Legyen mondjuk a Left & Right Shoe Mc's-tõl a You Turn Me On 1988-ból. Bár én ezt nem sorolom annyira az italo stílushoz...inkább amolyan old school irányzat.
Nem hinném, hogy beletrafáltam, de drukkolok Neked, hogy rábukkanj a zenédre...
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
ItaloDisco4Ever !
The real DJ play vinyl!
Szia Reynaud! <#wave>#wave>
Én is adnék egy tippet, bár a refrén közel sem stimmel:
<#wave>#wave>
ItaloDisco4Ever !
Csak 2 cím (belehallgatás nélkül), de hátha:
B Danny - You Turn Me On (1984)
Arteficials - Turn Me On (1983)
(Ha nagyon mellé ment, elnézést!)
ItaloDisco4Ever !
The real DJ play vinyl!
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
ItaloDisco4Ever !
Reynaud!
Feltettem kérdésed,kérésként abba a fórumba ahol Haluska Imi mindennapos vendég.<#wink>#wink>
ItaloDisco4Ever !
De Imre bátyánkon kívül is számtalan más ember van még, aki több tízezres hanghordozói gyûjteménnyel büszkélgethet.
Szerintem egy idõ után ez a dolog már nem arról szól, hogy kinek mennyi lemeze van.
Inkább arról, hogy ki kit ismer és kitõl is lehet egy egy zenét vagy ritka albumot elõkeríteni...
Ebben a világban is a legfontosabb szó a kapcsolat. Te keresed ezt, én meg tudom, hogy kinek van meg jó minõségben. Másnap meg õ keres egy zenét égre földre, mert beugrott neki, hogy huszon-harminc éve hallotta valahol...én meg tudom, hogy neked meg van.
Ezért nem fontos, hogy nekem mi van meg.
Csak az, hogy kivel állok jó kapcsolatban 😉
valami hasonlót akartam énis írni
"Péter Percze Mi is ott voltunk tegnap a koncerten.Vegyes érzelmekkel vártam a bulit és nem akartam itélkezni addig amíg nem hallgatom meg a csapatot élõben.Ti is így tegyetek....Nos,méltón megemlékezett a csapat Cipõrõl,férfi létemre megkönnyeztem a koncert egyes pillanatait...Kövezzetek meg,volt egy két dal ami Sipos F. jobban énekelt,mint eredetiben.A Micimackó pl. sokunknak nagyon tetszett így Tamás énekével. A fiúk próbálták csinálni a hangulatot,szerintem sikerült is nekik...a buli végére oldódott a hangulat.Fiúk -lányok,aki Republic rajongó volt eddig,tartozik annyival hogy értékeli az együttes megmaradt tagjainak igyekezetét hogy a dalok méltón éljenek tovább a köztudatban...Nagyon nehéz nekik,lelkileg mindenképp és nem kéne anyázni õket állandóan.Szerintem akinek nem tetszik az új csapat,simán lépjen tovább és ne ócsárolja állandóan õket.Igaz,ez magyar mentalitás...ha az én lovam megdöglött akkor dögöljön meg a szomszédé is....Fiúk-lányok csak úgy emelkedhet a magyar nemzet ha végre más döntését tiszteletben tartjuk és ha nem is tetszik,legalább nem ócsároljuk.....Higyjétek el,ez a jövõ útja....és szerintem Cipõ is ezt szeretné.Õ most ha lenéz az égbõl akkor az egyik szeme sír,a másik nevet.Mindenkinek jobb lenne ha nevetne....Béke és szeretet kedves rajongók...béke és szeretet egymás felé...ez a két kulcsszó ehhez...
Eszter Farkas Csabi elmondta tegnap: Béke tér... "Béke van, felejts el minden háborút..." Aki nem tudja elfogadni ami történt,ne tegye. Elmondom sokadszor, mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, viszont, azzal nem kell másokat sértegetni. Szerintem nagyon szép kis estét hoztak a srácok tegnap, tetszett a jobb koncertlista, tetszett, hogy újra volt élet Bennük. És igen, az elején is és a végén is Cipõre emlékeztek, én azt hiszem, látta fentrõl. Csodálatos volt. És persze szomorú. A végén szerintem sokan sírtunk,mert eléggé megrázóra sikerült. De én köszönöm Nektek, hogy vagytok! Nekem segített átlépni az elmúlt pár hónapon. Tomi pedig, akárki akármit is mondd, nagyon jól oldotta meg a feladatot."
Saját videók:
The real DJ play vinyl!
Szerintem írd be itt a lap alján a keresõbe: Haluska
Meg fogsz lepõdni hogy mennyien ismerjük Imit személyesen.<#wink>#wink>
ItaloDisco4Ever !
http://youtu.be/GugsCdLHm-Q
Ha tetszik hallgasd..
A Queen-nel az elsõ találkozásom egy fekete fehér Polymer C-90-es magnókazettával kapcsolatban esett meg..
Fater rákörmölte az oldalára egy tollal: "kind of magic".
Volt az öregnek egy fekete JVC magnója (még Bécsbõl hozta a Mariahilferstrasse-ról a VHS korszak hajnalán) ami attól volt különleges, hogy abba már "matrica irányban" tehát szalaggal lefelé került a kazi. Ellentétben sok akkori International és társaival<#nevetes1>#nevetes1>
Szóval az öreg amint kitette a lábát otthonról, a kis Zephyr bekapcsolta a magnót, és hallgatta sorra a kazikat...s így jutott el a Queen-ig. Persze akkoriban még azt sem tudtam, hogy õk a Queen, hiszen ez nem szerepelt a kazi feliratán. Csak hallgattam és hallgattam és teljesen elvarázsolt engem is..
Besorolását tekintve..nem is tudom..talán ezt egy pop/rock nótának mondanám.
De még ma is közel 30 évvel késõbb is tudom szeretni ezt a dalt is.
Hallgassuk most meg az Original Movie Version-t, ami természetesen már a Filmhez készült:
ItaloDisco4Ever !
imo :) science fiction is science fact
ItaloDisco4Ever !
The real DJ play vinyl!
Egy kicsit skatulya ragaszkodó vagy nem? 😊
Igaz, hogy Umbi barátunk pop, rock és színész is egy személyben, de ez nem jelenti azt, hogy minden "mûve" kizárólag ilyen stílusokban készült.
Egy kiváló ellenpéldát "hoztam" Neked a zenei világból, ami cáfolhatja a véleményedet 😊
Freddie Mercury.
Ha bárkit megkérdezel "szakmai" körökbõl, Õ amellett, hogy egy ikon lett halála után, egy kiváló rockzenész (énekes, frontember) is volt egykor. Zenekara (a Queen) abszolút rockzenét játszó zenekar volt, így Õt magát is tekinthetjük rocksztárnak.
Még is ott van az a kakukktojás nóta Tõle, ami sehogyan sem illik ebbe a "rocker" képbe..
Igen, igen már mindenki tudja, hogy a Living On My Own-ról beszélek...
Ezt a dalt semmiképpen sem sorolhatjuk a rock mûfajába, bár Freddie nagy példaképe mindig is Jimmy Hendrix volt, akinek köszönhetõen Õ is ezt a pályát választotta...
Akkor próbáljuk "beskatulyázni" ezt a nótát..
Pop! - mondják majd sokan...
Mégis a diszkókban lötyögtek rá a csajok és a srácok, mégis a diszkós slágerlistákat vezette, mégis csak ezt hallgatták az akkori "diszkósok" és pörgették a dj-k a klubokban és a rádiókban.
Sokan azt sem tudják, mitõl más egy diszkózene és egy pop, mitõl lesz valami rock és mitõl marad new wave...
Mint mondtam, annyira nem is lényeges, hogy ezt a dalt is a pop vagy a diszkó stílushoz soroljuk. Umbi ezen nótáján is tanakodhatnánk oldalakon át.
Ezt megelõzendõen, ha Neked pop, akkor legyen az 😊
A fórum felpörgetése pedig egymagamnak sosem menne 😊 És nem is errõl szól.
Bárki írhat bele (szinte) bármirõl, ami témát érint. Én max. annyit tehetek: megosztom a véleményemet egy egy dalról, vagy albumról, aztán vagy lesz rá reakció (pozitív vagy negatív) vagy nem...
Ha lesz, a fórum pörög. Ha nem.... 😊
ItaloDisco4Ever !
ItaloDisco4Ever !
Italo-pop? 😊
Tartsd aminek akarod..(de attól még italo disco)
Nem figyeltél: nem a rock áll hozzám közelebb, hanem a hangulatom dönti el. Ma este pl. a párom kedvéért régi francia dalokat hallgattunk 😊
Amúgy tévedés, hogy ide nem fér bele más zenei irányzat (ha erre gondoltál) csak inkább az van, hogy a legtöbb ide betérõ tag jobban az italodiscót kedveli.
Én azért "járok" szívesen ide, mert magam is kedvelem ezt az irányzatot is...sok egyéb mellett...
A szórakozás meg van 😊 ...de csetelni mobilról nem tudok 😞
"Egy méltatlanul a süllyesztõben eltûnt,igazi rare, italo-eurobeat ritkaság amely kizárólag limitált vinyl formátumban jelent meg,"
1. Miért tûnt el a süllyesztõben? (szerintem sokan ismerik az itteniek közül is, és sokunkank meg is van)<#conf>#conf>
2. rare, italo-eurobeat ritkaság (elég kusza megfogalmazás egy sima italo nótára)<#falbav>#falbav>
3. Kiárólag limitált vinyl formában jelent meg (mitõl lenne ez limitált lemez?, ugyan annyi példányban adták ki mint a többi Time-os maxit akkoriban)<#nemtudom>#nemtudom>
4. Mit kell nyomozni utána? (mindent lehet tudni a lemezrõl, sõt beszerezhetõ is)<#fejvakaras>#fejvakaras>
The real DJ play vinyl!
Azért kíváncsi lennék milyen mûfaj az a ''rare, italo-eurobeat ritkaság''?<#hehe>#hehe>
Ami a DAVID R. JONES- MORE THAN A DREAM! címû nótát illeti valóban jó muzsika,de nálam az elsõ 300-ba nem fér bele.<#fejvakaras>#fejvakaras>
ItaloDisco4Ever !
Hallgassunk akkor egy vérbeli igazi italodisco-t<#whatever>#whatever>
...
..ha már megemlítettem Õt nemrég..
ItaloDisco4Ever !
Ken Laszlo vs. Disco Dice - 2009 Hey Hey Guy (maxi cd) from sztakiba 259.19 MB
dfiles.eu/files/a7bwucxcn
pass: sztakiba 1953
ItaloDisco4Ever !