A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Musachy
Itt az sg-n már be is volt linkelve losslessben.

imo :) science fiction is science fact

gyorgy74
Ha már említést tettél errõl az Osztrák alakulatról akkor ezt a zenét sem hagynám ki a gyûjteménybõl...<#wink>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

reynaud
Köszönöm Zephyr! Ma a késõ délutáni órákban,lesz pár szabad órám,belevettem magam utoljára a kutakodásba,de döbbenetes mennyi italo-euro disco dal készült a nyolcvanas években,valóban ahogy korábban kijavítottál,nem több tízezer,hanem több százezer<#felkialtas>.Köztük rengeteg silány,nagyon gyenge zene is,nem véletlen hogy ezeket,elsõsorban csak megszállott italo zene gyûjtõk ismerik s esetleg kedvelik! Az viszont meglepett hogy a CONVOY-I WILL LOVE YOU dalt,ami a szerintem,Bad Boys Blue-Joy keverék ,soha nem jelent meg cd lemezen,mert egész jó dal! Amit én keressek az egy nem akármilyen dal,és bár a >MY MINE-can delight-hoz hasonló dallamú,de inkább euro-disco stílusba sorolandó zene! Napsugaras szép napot kívánok!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Ebben nem igazán vagyok jó, sajnálom..
de azért persze egyet én is tippelhetek. Legyen mondjuk a Left & Right Shoe Mc's-tõl a You Turn Me On 1988-ból. Bár én ezt nem sorolom annyira az italo stílushoz...inkább amolyan old school irányzat.
Nem hinném, hogy beletrafáltam, de drukkolok Neked, hogy rábukkanj a zenédre...

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

reynaud
Közel 100 számomra ismeretlen nótába hallgattam bele, a 80s évek termésébõl,de sajnos nincs köztük! Találtam viszont 3 olyan bitang jó zenét,ami nekem Premier volt<#felkialtas> 1.>CONVOJ-I Will Love You< 2.>KAI MORGAN-Secret Lover< 3.>CANTON-Sleepwalking<. Fülcsimanó köszönöm a tipped!

ItaloDisco4Ever !

Meg lesz az elõbb utóbb. Mindeki bedob egy tippet és a nagy számok törvénye alapján ott lesz közte. Nem szabad feladni.

The real DJ play vinyl!

Szia Reynaud! <#wave>

Én is adnék egy tippet, bár a refrén közel sem stimmel:

<#wave>

reynaud
Ne hogy már elnézést kérj,amiért segíteni próbálsz! Köszönöm hogy leírtad azt hogy Neked mi a tipped! Találtam egy közel 200 dalból álló listát,a nyolcvanas évek közepének italo-euro disco zenéinek ritkaságaival,egy lemezes elõadókkal,talán-talán köztük lesz,csak sajnos egyenlõre nincs rá idõm átböngészni!Szevasz Zephir VIP <#smile> tõled valami tipp?

ItaloDisco4Ever !

AlterEgo5561
Sziasztok!
Csak 2 cím (belehallgatás nélkül), de hátha:
B Danny - You Turn Me On (1984)
Arteficials - Turn Me On (1983)
(Ha nagyon mellé ment, elnézést!)

reynaud
Köszönöm mindenkinek a tippeket,bele hallgattam mindegyikbe,de sajnos,nincs köztük amit keressek! Magam is 2 órán át kerestem ma is,de továbbra sincs meg!Amint írtam nem biztos,hogy a refrén egyben a dal címe is lenne,õrzöm memóriámban e nóta néhány taktusát,de 87-ben hallottam utoljára,nehéz eset lesz megtalálni,de voltam már egy italo zenével így,azt csak egy mix-bõl ismertem,aztán egy bizonyos válogatás albumba bele hallgatva megtaláltam! Ez egyébként a 'Sphinx-When I'm In Love' volt! Ahogy Adrián írja,a refrén alapján beugrott neki egy dal,ez a reményem,hogy valaki ilyen módon tud segíteni!

ItaloDisco4Ever !

Nekem így elsõ blikkre a Good News-You turn me on ugrott be, de az inkább New Orderes hangzás.

The real DJ play vinyl!

kaposi1
Ha ez lenne az akkor abban segíthetek.<#nevetes1>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

gyorgy74
Nem erre gondolsz egész véletlen 87-es a dal "Astaire - Turn Me On Again"

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

kaposi1
És most honnan ugrott be a teljes refrén?<#csodalk>

reynaud
Köszi szépen!bár a "tû meg a szénakazal" esete a dolog! Most már biztos vagyok benne a refrén:turn me on,turn me on,you turn me on.

ItaloDisco4Ever !

kaposi1
Bizonyítékom nekem is lenne rá pár tucat. <#wink><#wave>

Reynaud!

Feltettem kérdésed,kérésként abba a fórumba ahol Haluska Imi mindennapos vendég.<#wink>

Laci !! Nekem bizonyítékom is van rá ,hogy találkoztam vele és veled is.. jó kis bulivolt!!
reynaud
Évek óta keressek egy italo disco nótát,nagyjából 1986-87 lehet az idõpont,amikor kiadták,én utoljára rádióban hallottam 1987-ben!Sok-sok italo disco válogatásba bele hallgatam,az elmúlt években,kerestem a videó megosztón is de sikertelenül! Elõadóra tippem sincs,férfi vokál van a dalban,és a refrénben "turn me on",vagy turn it up a szöveg,de egyátalán nem biztos hogy a nótának ez a címe! Hangulatában,stílusában talán leginkább a My Mine-Can Delight zenéjéhez tudnám hasonlítani,és a leírás szerint Michael Davidson-Turn it Up zenéje illene a keresett dalhoz,de<#felkialtas>nem erre gondolok! Várom a tippeket,talán valaki tud segíteni,bár tudom ennyi infóval nem egyszerû!<#help>köszönöm!

ItaloDisco4Ever !

kaposi1
A Rare zenék beszerzésének ez a kulcsa szóról szóra.<#eljen><#wink>

Zephyr Retiring
Imre bátyánk is csak egy ember. Saját ízléssel és véleménnyel, mint itt bárki más.
De Imre bátyánkon kívül is számtalan más ember van még, aki több tízezres hanghordozói gyûjteménnyel büszkélgethet.
Szerintem egy idõ után ez a dolog már nem arról szól, hogy kinek mennyi lemeze van.
Inkább arról, hogy ki kit ismer és kitõl is lehet egy egy zenét vagy ritka albumot elõkeríteni...
Ebben a világban is a legfontosabb szó a kapcsolat. Te keresed ezt, én meg tudom, hogy kinek van meg jó minõségben. Másnap meg õ keres egy zenét égre földre, mert beugrott neki, hogy huszon-harminc éve hallotta valahol...én meg tudom, hogy neked meg van.
Ezért nem fontos, hogy nekem mi van meg.
Csak az, hogy kivel állok jó kapcsolatban 😉

Breki33
Szombaton este balcsiról hazafelé volt szerencsém látni az új Republic elsõ fellépését Pesten a Béke téren

valami hasonlót akartam énis írni

"Péter Percze Mi is ott voltunk tegnap a koncerten.Vegyes érzelmekkel vártam a bulit és nem akartam itélkezni addig amíg nem hallgatom meg a csapatot élõben.Ti is így tegyetek....Nos,méltón megemlékezett a csapat Cipõrõl,férfi létemre megkönnyeztem a koncert egyes pillanatait...Kövezzetek meg,volt egy két dal ami Sipos F. jobban énekelt,mint eredetiben.A Micimackó pl. sokunknak nagyon tetszett így Tamás énekével. A fiúk próbálták csinálni a hangulatot,szerintem sikerült is nekik...a buli végére oldódott a hangulat.Fiúk -lányok,aki Republic rajongó volt eddig,tartozik annyival hogy értékeli az együttes megmaradt tagjainak igyekezetét hogy a dalok méltón éljenek tovább a köztudatban...Nagyon nehéz nekik,lelkileg mindenképp és nem kéne anyázni õket állandóan.Szerintem akinek nem tetszik az új csapat,simán lépjen tovább és ne ócsárolja állandóan õket.Igaz,ez magyar mentalitás...ha az én lovam megdöglött akkor dögöljön meg a szomszédé is....Fiúk-lányok csak úgy emelkedhet a magyar nemzet ha végre más döntését tiszteletben tartjuk és ha nem is tetszik,legalább nem ócsároljuk.....Higyjétek el,ez a jövõ útja....és szerintem Cipõ is ezt szeretné.Õ most ha lenéz az égbõl akkor az egyik szeme sír,a másik nevet.Mindenkinek jobb lenne ha nevetne....Béke és szeretet kedves rajongók...béke és szeretet egymás felé...ez a két kulcsszó ehhez...

Eszter Farkas Csabi elmondta tegnap: Béke tér... "Béke van, felejts el minden háborút..." Aki nem tudja elfogadni ami történt,ne tegye. Elmondom sokadszor, mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, viszont, azzal nem kell másokat sértegetni. Szerintem nagyon szép kis estét hoztak a srácok tegnap, tetszett a jobb koncertlista, tetszett, hogy újra volt élet Bennük. És igen, az elején is és a végén is Cipõre emlékeztek, én azt hiszem, látta fentrõl. Csodálatos volt. És persze szomorú. A végén szerintem sokan sírtunk,mert eléggé megrázóra sikerült. De én köszönöm Nektek, hogy vagytok! Nekem segített átlépni az elmúlt pár hónapon. Tomi pedig, akárki akármit is mondd, nagyon jól oldotta meg a feladatot."

Saját videók:

Ebben egyet tudok érteni (Airbus). Valóban vasárnapi hangulatú és tényleg rare. Imrét természetesen személyesen ismerem (kb. 25 éve), a mai napig sokat dumálok vele.

The real DJ play vinyl!

kaposi1
.."Irigyelek ha személyesen ismered Haluska Imrét,..."

Szerintem írd be itt a lap alján a keresõbe: Haluska

Meg fogsz lepõdni hogy mennyien ismerjük Imit személyesen.<#wink>

reynaud
Itt van 3 Freddie Mercury vonatkozású,videó,ha pörögne ez a fórum <#vigyor2>mint ahogy sajnos nem,<#felkialtas><#shakehead>,akkor ki-ki elmondhatná a véleményét,kinek melyik tetszik jobban! Itt van egy kellemes vasárnapi hangulatú,ritkaság(remélem dj adrián is egyetért velem abban hogy rare track)AIRBUS-I FOLLOW YOU.

ItaloDisco4Ever !

1 nagy kedvenc tõlük.. már csak azért is mert kerékpározom én is....

http://youtu.be/GugsCdLHm-Q
nálam itt kezdõdött a Queen...

Zephyr Retiring
Na erre szokták volt mondani: ízlések és pofonok<#nevetes1>
Ha tetszik hallgasd..
A Queen-nel az elsõ találkozásom egy fekete fehér Polymer C-90-es magnókazettával kapcsolatban esett meg..
Fater rákörmölte az oldalára egy tollal: "kind of magic".
Volt az öregnek egy fekete JVC magnója (még Bécsbõl hozta a Mariahilferstrasse-ról a VHS korszak hajnalán) ami attól volt különleges, hogy abba már "matrica irányban" tehát szalaggal lefelé került a kazi. Ellentétben sok akkori International és társaival<#nevetes1>
Szóval az öreg amint kitette a lábát otthonról, a kis Zephyr bekapcsolta a magnót, és hallgatta sorra a kazikat...s így jutott el a Queen-ig. Persze akkoriban még azt sem tudtam, hogy õk a Queen, hiszen ez nem szerepelt a kazi feliratán. Csak hallgattam és hallgattam és teljesen elvarázsolt engem is..
Besorolását tekintve..nem is tudom..talán ezt egy pop/rock nótának mondanám.
De még ma is közel 30 évvel késõbb is tudom szeretni ezt a dalt is.
Hallgassuk most meg az Original Movie Version-t, ami természetesen már a Filmhez készült:

reynaud

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Csõ VIP Zephyr! <#eljen>.Tõled lehet mindig valami újat meg tudni,bírom a hozzászólásaidat,egy dologban azonban nem egyezik a véleményünk,szerintem ez a dal Freddie Mercury legdiszkósabb zenéje,mindenki ismeri,és tudja hogy Giorgio Moroderrel közös dala volt,nekem tõle ez a no.1! Kellemes hétvégét kívánok!

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Cikk a jó kis magyar zenék hangmintáinak lenyúlásáról.

imo :) science fiction is science fact

reynaud
Bizonyos pontokban a leírtakban,teljesen egyetértek Veled! Ahogy azt Zephyr is írta,annyira nem lényeges milyen stílusba sorolunk be egy nótát!!!Nekem mindegy milyen stílusú egy dal,a lényeg:tetszik avagy nem!A Time records-os dalokból jó néhány kedvencem van,s amíg a nyolvanas évek közepén mejelent italo zenéket több ezer cd válogatásra felrakják napjainkig,addig pld:a Blue Sunbeam-Before The Night Is Gone zenét képtelen vagyok,az extended verzíóban cd minõségben megszerezni! Ilyen dalok esetében használom talán jogosan a ritkaság jelzõt,de ebbe ne menjünk mélyebben bele! Irigyelek ha személyesen ismered Haluska Imrét,Õ ha jól emlékszem rendszeresen kijárt Olaszországba ezekért a time-os lemezekért,az Ö zene gyûjteménye nem akármilyen lehet! Amúgy ne szerénykedj,látom meglehetõsen tájékozott vagy az italo zenék világában!

ItaloDisco4Ever !

Én nem támadni szándékoztam a véleményedet csak helyére tenni a dolgokat. Ez még eurobeatnek semmi képpen nem mondható, de errõl már a Haluskával és sok más hozzáértõvel több eszmecserét folytattunk. Az is igaz, hogy nem az1986-os italo stílusa van, de ez nagyon sok stílusról elmondható, hogy az idõ elõrehaladával változik fejlõdik, átalakul és ez alól az italo disco sem kivétel. Egy 1983-as italo nóta sem ugyanolyan mint egy 1986-os és sorolhatnám (de attól még italo disco). A rare kifejezést természetesen ismerem és tudom, hogy mindenre ráaggatják manapság. Hogy nem ért el átütõ sikert azzal kapcsolatban csak annyit tudnék mondani, hogy 1991-ben nem sok italo disco nóta ért már el átütõ sikert, mert jöttek az új stílusok és az új nemzedék aki mást akart (de ebben sincs semmi ördögi). A lemzzel kapcsolatban továbbra is fenntartom, hogy pont annyit nyomtak belõle mint akkoriban a többi Time recordsos lemezbõl, se többet se kevesebbet. Az, hogy nem került rá válogatás CD-re nem egy ritka dolog az akkori italo nóták világában,sorolhatnánk itt napestig még, hogy mik nem kerültek fel semmiféle válogatásra. Ha egy lemez ritkaságát az határozza meg, hogy magyarországon hány embernek van meg eredeti vinylen akkor nagyon sok rare nóta lenne. Mivel ugye ha a magyarországi tulajdonosokat meg tudod számolni egy kezeden akkor ugyebár rare a lemez (szerinte sok ilyen van). Tehát nem téged szerettelek volna kritizálni, de célszerû a szenzáció vadász nagy szavaktól tartózkodni, mivel van itt pár hozzáértõ.(nem magamra gondolok, mert én csak egy lelkes amatõr vagyok).

The real DJ play vinyl!

Zephyr Retiring
Csõ Rénó.
Egy kicsit skatulya ragaszkodó vagy nem? 😊
Igaz, hogy Umbi barátunk pop, rock és színész is egy személyben, de ez nem jelenti azt, hogy minden "mûve" kizárólag ilyen stílusokban készült.
Egy kiváló ellenpéldát "hoztam" Neked a zenei világból, ami cáfolhatja a véleményedet 😊
Freddie Mercury.
Ha bárkit megkérdezel "szakmai" körökbõl, Õ amellett, hogy egy ikon lett halála után, egy kiváló rockzenész (énekes, frontember) is volt egykor. Zenekara (a Queen) abszolút rockzenét játszó zenekar volt, így Õt magát is tekinthetjük rocksztárnak.
Még is ott van az a kakukktojás nóta Tõle, ami sehogyan sem illik ebbe a "rocker" képbe..
Igen, igen már mindenki tudja, hogy a Living On My Own-ról beszélek...
Ezt a dalt semmiképpen sem sorolhatjuk a rock mûfajába, bár Freddie nagy példaképe mindig is Jimmy Hendrix volt, akinek köszönhetõen Õ is ezt a pályát választotta...

Akkor próbáljuk "beskatulyázni" ezt a nótát..
Pop! - mondják majd sokan...
Mégis a diszkókban lötyögtek rá a csajok és a srácok, mégis a diszkós slágerlistákat vezette, mégis csak ezt hallgatták az akkori "diszkósok" és pörgették a dj-k a klubokban és a rádiókban.
Sokan azt sem tudják, mitõl más egy diszkózene és egy pop, mitõl lesz valami rock és mitõl marad new wave...
Mint mondtam, annyira nem is lényeges, hogy ezt a dalt is a pop vagy a diszkó stílushoz soroljuk. Umbi ezen nótáján is tanakodhatnánk oldalakon át.
Ezt megelõzendõen, ha Neked pop, akkor legyen az 😊
A fórum felpörgetése pedig egymagamnak sosem menne 😊 És nem is errõl szól.
Bárki írhat bele (szinte) bármirõl, ami témát érint. Én max. annyit tehetek: megosztom a véleményemet egy egy dalról, vagy albumról, aztán vagy lesz rá reakció (pozitív vagy negatív) vagy nem...
Ha lesz, a fórum pörög. Ha nem.... 😊

reynaud
Szia Zephyr! Te írtad korábban,rólam,idézem:'itt új gyerek a csávó' így igaz! Szívesen beszélgetnék zenékrõl,de látod csak támadást,gúnyolódást kapok! A Te pikáns hozzászólásaidat jó olvasni! Próbáld ezt a fórumot egy kicsit felpörgetni,benned meg van erre a képesség! Az Umberto Tozzi dal nagyon tetszik,de akkor is italo-pop!<#vigyor4>.HELLÓ.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Kedves Adrián!Megpróbálok pontokban válaszolni kérdéseidre! 1.ez a dal nem tudott olyan sikeres lenni,mint amit érdemelt volna,s bár rengeteg eurobeat válogatás lemez jelent meg,ezt egyre sem rakták,egy dal úgy tud igazán köztudatba maradni ha minél több lemezre cd-re felkerül! 2.A 'rare' szót ketten is kifogásoljátok,ezt nem a stílusra értettem,rare angolul ritka,ritkát jelent,számos cd-t adnak ki ilyen jelzõvel,amúgy ez nem egy sima italo nóta,mint írtam eurobeat, annak már nem sok köze van a klasszikus 80-as évek közepén készült italo disco zenékhez! 3.Bizony e zenékre a 90-es évek elejére oly mértékben vissza esett a kereslet hogy néhány száz db jelent meg belöle,cd-n ki se adták,pedig 1991-ben szinte minden zene elérhetõ volt már cd-n,Japánban volt még úgy ahogy kereslet e stílusra!4.Nekem 3 verzióban meg van ez a zene,és lehet hogy neked is meg van,de kíváncsi volnék rá,hány embernek van ez meg Magyarországon az eredeti bakelit lemezen,félek egy kezemen megszámolható lenne!!!ezért rare azaz ritkaság! Remélem így már érthetõbb voltam!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Csõ.
Italo-pop? 😊
Tartsd aminek akarod..(de attól még italo disco)
Nem figyeltél: nem a rock áll hozzám közelebb, hanem a hangulatom dönti el. Ma este pl. a párom kedvéért régi francia dalokat hallgattunk 😊
Amúgy tévedés, hogy ide nem fér bele más zenei irányzat (ha erre gondoltál) csak inkább az van, hogy a legtöbb ide betérõ tag jobban az italodiscót kedveli.
Én azért "járok" szívesen ide, mert magam is kedvelem ezt az irányzatot is...sok egyéb mellett...
A szórakozás meg van 😊 ...de csetelni mobilról nem tudok 😞

Ezeket a sületlenségeket honnan veszed???<#fejvakaras>
"Egy méltatlanul a süllyesztõben eltûnt,igazi rare, italo-eurobeat ritkaság amely kizárólag limitált vinyl formátumban jelent meg,"

1. Miért tûnt el a süllyesztõben? (szerintem sokan ismerik az itteniek közül is, és sokunkank meg is van)<#conf>
2. rare, italo-eurobeat ritkaság (elég kusza megfogalmazás egy sima italo nótára)<#falbav>
3. Kiárólag limitált vinyl formában jelent meg (mitõl lenne ez limitált lemez?, ugyan annyi példányban adták ki mint a többi Time-os maxit akkoriban)<#nemtudom>
4. Mit kell nyomozni utána? (mindent lehet tudni a lemezrõl, sõt beszerezhetõ is)<#fejvakaras>

The real DJ play vinyl!

Zephyr Retiring
<#worship>

Jó ízlésed van.<#taps>
Üdv!

Azért kíváncsi lennék milyen mûfaj az a ''rare, italo-eurobeat ritkaság''?<#hehe>

Ami a DAVID R. JONES- MORE THAN A DREAM! címû nótát illeti valóban jó muzsika,de nálam az elsõ 300-ba nem fér bele.<#fejvakaras>
reynaud
Ciao Zephyr! Ez az Umberto Tozzi dal inkább italo-pop! Amit meg én mutattam az eurobeat,tehát igazad van,nem klasszikus italo disco,de én nem is állítottam ezt! Egyébként Rólad kiderítettem,hogy leginkább a rock zene áll közel hozzád,és ha ez így van akkor remélem a Michael Learns To Rock nevü dán bandát ismered és szereted,a videójuk nem illene e fórum témájába, ezért nem töltöm fel! Tényleg elköszönve elfoglaltságaim miatt is jó idõre ettõl a fórumtól,mindenkinek kívánok,jó szórakozást és chatelést e fórumon! <#wave>Bye.

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Az én elképzelésem kicsit más az italodisco-ról.
Hallgassunk akkor egy vérbeli igazi italodisco-t<#whatever>

...

..ha már megemlítettem Õt nemrég..

köszi..
reynaud

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Egy méltatlanul a süllyesztõben eltûnt,igazi rare, italo-eurobeat ritkaság amely kizárólag limitált vinyl formátumban jelent meg,és egyetlen hivatalos cd válogatásra került csak fel a rádió verzióban! Örök megunhatatlan kedvencem! DAVID R. JONES- MORE THAN A DREAM! Akit érdekel nyomozzon utána! LOL <#vigyor4><#nyes>,érdemes meghallgatni!

ItaloDisco4Ever !

Szívesen<#vigyor4>
Ken Laszlo vs. Disco Dice - 2009 Hey Hey Guy (maxi cd) from sztakiba 259.19 MB
dfiles.eu/files/a7bwucxcn
pass: sztakiba 1953
Zephyr Retiring

Kedves sztakiba legyél már szives feltölteni a Ken Laszlo flac maxi albumot szivesen meghallgatnám.köszönöm.
Zephyr Retiring
<#eljen>

reynaud
Szewa Zephyr! Örömmel és érdeklõdéssel olvastam a soraidat! Lehet hogy meglep ,de szinte magamra ismertem a soraid között! Egyetértek a gondolataiddal,magam is hangulatom alapján választok zenét,ha ráérek zenét hallgatni,és nem határolódok el semmilyen zenei stílustól,és a napjaink zenéitõl sem,de!!! én dj-k,közt és az italo-euro disco zenén nõttem fel ezért ez a zenei vonal,mindig elõnyt fog élvezni számomra!

ItaloDisco4Ever !