A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka1
hát igen,ezek a deckek tényleg gyönyörûek!!
mit nem adtam volna 85 körül,ha valamelyik csodának lehettem volna a boldog tulaja

az UNITRA típusra még emlékzetek?

az egyik fekvõházassal kezdtem 84-86-ig!<#vigyor><#nyes>aztán jöttek az aiwák,technics,sony

Nekem az Esprit sorozat legkisebb darabja a 20-as volt a celom, de olyan magas volt az ara (200 e felett), hogy inkabb letettem rola, nem beszelve arrol, hogy akkor kezdtek bejonni a dvd-k es elorientalodtam abba az iranyba, ami nem is nagy baj...
Emlekszem az elso modell amit lattam, egy Thomson volt '99-ben, veszett draga volt (250 e!!!), semmit nem tudott, csak gyari lemezeket jatszott.
Ahhoz kepest eleg nagyot nottek tudasban es toredekere csokkent az aruk. Egyebkent ha ugyes vagy, az emlitett Thomson-t valamelyik Tesco polcarol (mintadarab) meg elveheted 80-100 ezerert, es ez nem vicc!!! :-))

Breki33
Itt mindenki megkeresheti a kedvencét
klikk
Breki33
Breki33
Pécsen volt a sétálóutcában egy nagyon jó ilyen bolt.
Breki33
littlebigmen
Breki: Pécs, Kaposvár és Nagykanizsa egyaránt jó nekem.

Breki33
Dióka1
sokmindenben hasonlóan vélekedek!

Breki33
Breki33
zakika
most is technicsem van, bat nem nagyon hasznalom. ra van kotve meg a DVD is (nincs 5.1 hangfalam, csak szamitogepnel). nem sok equalizer lehetoseg van benne, de nem is kell, anelkul is remek a hangja, meg kaziknal is. sot lemezjacca is van rakotve (gyenge JVC de megis). regi lemezek pattogasa olyan hagulatot ad amit at kell elni. ha mar felveszed valamire (pattogassal egyut, az mar zavaro)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Mindennel egyetértek, de legf?képp az utolsó mondattal.

Dióka1
1990-ben olvastam elõször az InterPressMagazin-ban az MD-rõl és akkor elhatároztam,nekem ilyen lesz,csak dobják már piacra.asszem 1991 körül jelent meg az elsõ md-walkman borsos áron,de mivel én az asztali minõségre vágytam,várnom kellett 1993 nyaráig,amikor piacra dobták az elsõ mds-101-es modellt,ami közepes minõségû volt,akkor 100ropiért,illetve ezzel egyidõben jelent meg az MDS-501-es,ami megfelelt már a késõbbi HQ sorozat minõségi szintjének...na én ezt vettem meg anno 120 ropiért,ami egy vagyon volt akkortájt,de megérte,mert nem okozott csalódást,aztán 97ben váltottam a 930-asra és 2000-ig csak MD-m volt meg CD-m, meg 97-ben 175-ért vettem az akkori csúcskategóriás sony dvd-t (1 év múlva eladtam...)
azóta sokminden megváltozott,de szép idõk voltak....<#eljen>

Breki33

Ez volt kétkazettásban is

Lehet, hogy tuloztam a "vodor" hasonlattal, a kompatibilitast szerettem volna erzekeltetni. :-))
Az MD-k harmadik generaciojaig vartam a vasarlassal, abban bizva, hogy addigra mar tokeletes(ebb)re fejlesztik. A keszulek egy QS-920 Sony volt talan Mar Atrac-R tomoritessel, megjegyzem nagyon szerettem es nagyon meg voltam vele elegedve, de ez meg valamikor 2000-ben volt, amikor nem volt ilyen szinten elterjedve az mp3 masolgatas/letoltes/dvd iras. Minosegben minden emlitett formatum folott allt, azonban a kenyelem es gyorsasag szempontjabol "belekenyszerultem" az mp3 hasznalataba. Most, amikor mar az iPod nano 4 Gb-ot olyan meretben tarol, hogy mindenhol kenyelmesen elfer, kiegyezem a tomoritett zene minosegevel is.
Otthon egyebkent a hifi rendszeren csak audio cd-t hallgatok linearisva allitva az erositot, mp3-at szinte csak fulhallgatoval vagy autohangszoron keresztul.

zakika
valami hasonlo volt a koleszon ahol laktam es 4 bazi hangfal hozza
allamvizsgak utan csinaltunk egy fergeteges bulit, amilyet nem lattam 5 ev alatt. kivittuk a kolesz parkjaba es buli leggelig. Mivel a kolesz egyik fele bizti nem aludt tolunk nyugottan lejohettek.
de szep idok voltak

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Ezek gyönyörûszép masinák, én mindíg az ezüst szinüekért voltam oda. (most a pc-m is ezüst) nekem nem csak hangélményt adtak hanem látványbelit is :-) De kár hogy ritkán látni már ilyesmit, mondjuk már rühelleném a szalagokat ide-oda tekecselni mikor pc-n egy mozdulat az FF-FFW, vagy a next-prev. De az is igaz hogy nincs a háttérben ventillátorzúgás, ez ami a legjobban zavar a pc-n.
Azért nálam is egy falat beborít a kazettapolc és pár decket elnyûtem de az örök kedvenc az R-450-es Aiwa volt, egy mûködõ példány nálam is pihen.

maxhim
Késõbb jövök,most mennem kell.

Italo Forever !!!!

maxhim
Igaz,ez nem minden deck-ben volt akkoriban

Italo Forever !!!!

Breki33
maxhim
Radásul a BLE XD a legtökéletesebben beállítja az adott szalaghoz a megfelelõ jelszintet és a lehetõ legjobb minõségûre készítí el a felvételt.

Italo Forever !!!!

Breki33
Ez nemsemmi

klikk
maxhim
Ha ezt így csináltuk volna,nem költöttünk volna másra,csak demagnetizálóra.Ráadásul a rádióbol összevadászott felvételekre vonatkozóan ennek amúgy sem lett volna értelme,lévén,hogy az alapjában véve ne Hi-Fi.

Italo Forever !!!!

Breki33

Breki33

Dióka1
a deckekenél meg hifista szempontból is alapszabály,hogy minden felvétel és akár lejátszás elõtt is demagnetizálni kell a fejet (egy jó minõségû demagnetizorral),hogy ne ússzon rajta a felesleges zajképzõ réteg....bár ezt 100 deckesbõl ha néhány használta,akkor sokat gondolok....

maxhim
Én szerettem volna akkoriban egyet,de nem volt rá pénzem.Nekem szimpatikus volt az MD.

Italo Forever !!!!

Dióka1
mosolyogva olvasom itt a deckes élményeket....persze nekem is volt egy deck-es korszakom,mint itt szinte mindenkinek,hisz ez volt akkortájt a sokaknak árban is elérhetõ "átlagos" jó minõség, persze akinek volt DAT-ja, annak mindegy volt a deck....
na, azért a minidiscet nem húznám le "vödör" szintre, de nyilván nem a hordozható változathoz kell hasonlítani,hanem valami értelmesebb asztali minõségibb HQ sorozathoz,ami normál minõségû atrac tömörítéssel azért messze szebben szólt ugyanarról a forrásról rögzítve,mint akár a mai legjobb codec-el készült mp3 is. az más kérdés,hogy a sony saját magát szopatta meg azzal,hogy túl sok kötöttséget és inkompatibilitást kényszerített a felhasználókra,mellyel alapvetõen is kérédsessé vált az MD jövõje és létjogosultsága a veszteséges rögzítésben....

maxhim
Új

Italo Forever !!!!

Breki33
használt vagy új?
Breki33
maxhim
Nem az az erõsítõm.

Amúgy kereskedõ vagyok : Mûszaki cikk és híradástechnika

Italo Forever !!!!

Breki33
littlebigmen
italo: elhelyeztem neked ide:

Saphir - witch queen of new orleans (5,8 mega) extended
http://www.mytempdir.com/643468

Breki33
Breki33
miért mi a szakmád?

most asztali DVD lejátszóról beszélsz?
Breki33
ilyen kazikért voltam oda

maxhim
Mondjuk a Yamaha is 150.00.- volt.Tudjátok én amolyan Hi-Fi buzi vagyok (már a szakmám miatt is) <#nevetes1>

Italo Forever !!!!

Breki33
maxhim
Én egy kicsit húzósan vettem a Pio DVD-met (120.000.-),bár akkor még a Media Markt-ban is csak 3 féle DVD volt.

Italo Forever !!!!

zakika
koszi, igy mar jon

maxhim
A Flex egy nagyon okos dolog :a régi elhsználódott,kopott szalagoknál hallhatóan megemeli a frekvenciaszintet,ezáltal szebb hangzást ér el.Mintha mostani felvétel lenne.Persze a gyûrõdött kazikkal ez sem tud mit kezdeni <#nevetes1>

Italo Forever !!!!

Breki33
otthon P
Breki33
oké rákérdezek

sokan irigylik a SONY CD lejátszómat is

emléxem husvéti akcióban vettem tuner+CD lejátszó 30.000

ha dél magyarország azis jó
maxhim
Plusz Pioneer DV-525 DVD lejátszó a jobbik fajtából<#finom>

Italo Forever !!!!

littlebigmen