111892
-
#111852 Ő határeset,valaki szerint élt,valaki szerint olyan mint Arthur király,és csak legenda.(Ld.Valerie Dore:King Arthur) -
#111851 Ő is kitalált Mary Shelley találta ki.Regényhős. -
#111850 ő kitalált.Cervantes szülte
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 15:34:36 -
polojana #111849 Phobeus - Frankenstein
-
polojana #111848 Magazine 60 - Don Quichotte
-
polojana #111847 William King - Robin Hood
-
polojana #111846 Latin Lover - Casanova Action
-
polojana #111845 Dschinghis Khan - Dschinghis Khan
-
#111844 igen,annyi országot bejártunk,hogy már nagyon elhasználódott a kofferünk.
Hamarosan viszont nekem egy hasonló tematikus válogatást kell készítenem,így hajrá ötleteljetek.
Dalok valaha élt (vagy még élő) történelmi személyekről!Hangsúlyozom valaha élt!!tehát mesehősök (és a Mikulás) ma még nem kellenek,azt majd később.
Tehát játékra fel!
Indításnak:
Luv:Casanova
Zoltán Erika:Casanova
Dandy:Casanova
Mr.Presient:MM
Bananarama:Robert de Niro's waiting
Midnight Moscow - Tovarish Gorbachev
Boney M:Rasputin
American People–Kennedy For President
Lee Young:Napoleon
OMD - Joan Of Arc
Pino D'Angio' - Julius Caesar Plum-Cake Dance
VIENNA LUSTHOUSE - Ready For Radetzky
Swan:General Custer
The Specials - Nelson Mandela
Inferno:Ave Kleopatra
Ady Zehnpfennig - Marco Polo
L.A. STYLE - James Brown Is Dead
Jennifer Rush - Madonna's Eyes
Twenty One - The Eyes Of Don Johnson
Kim Carnes - Bette Davis Eyes
Julie - I'm in Love With Michael Jackson's Answerphone
Na ennyit kedvcsinálónak,szerintem ez a játék még Marikának is bejön......
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 14:43:34 -
#111843 Gazebo _ London - Paris
Fülcsi kezdhet gondolkodni egy másik témán! -
#111842 Mindentől függetlenül,örülök hogy ez a dal képbe illetve a játék témájához került.
Merthogy,ifjúkorom óta nagy kedvenc,mondhatni örök favorit,pont mint nálad is. -
#111841 "De emlékezőnek itt van Roland,ő úgyis mindent tud."
Szeretnék én zenei vonalon annyit tudni mint te!
DJ vizsgáimra készülve kellettek a zenei ismeretek,de a te zenei lexikonnal felérő tudásoddal,én nem vagyok versenyképes.
Szabó Tamás ,rádiósok közt egyik kedvencem volt,jó hangorgánuma van,és úgy emlékszem jól beszél angolul.
Béla,te voltál Franciaországban?
A világ talán legszebb országa.
Corona dal a mai napig favorit,s artis név alatti zenék zöme,szintén.
viszont...
Dr.Alban - It's My Life zenéjével,pláne mostanra hogy megöregedtem,a világ végére lehet engem kergetni.
Nem is értem ,miért,hogyan lett e dalból nagy sláger anno. -
#111840 Én meg már egyre kevesebbre.
Kedvenc mondásom volt,mikor számonkérték rajtam régebben,hogy egy-egy dalt miért nem ismerek fel,pedig játszottuk....,hogy másnak kb heti 2-3 uj dalt kellett csak megjegyeznie,és ha az sláger lett hamar a fülébe égetődött.Nekem mikor kb heti 20-30 maxi és 10-15 uj nagylemez ment át a kezén(ez még a fizikai lemez korszak,nem a mai letőtikélős,digitális,amikor napi 800 dal is előfordulhat mint "megjelenés"), volt hogy már egy hét múlva nem emlékeztem,hogy ez vagy az a dal megvan-e vagy sem,kivéve ha az azonnal sláger nem lett.
Két példát szoktam emliteni, az egyik a Corona:Rhythm of the night c dala,melyet még 1992 ben hoztam haza egy Franciaországi kiránduláson vett cd-n,mert akkor hallottam egy ottani discoban.Idehaza talán kétszer játszottam,elkérték egyszer a Szombat esti extázisba a Szabó Tomiék,aztán az egész dal,meg a lemez ugy ahogy elfelejtődött....egészen 93 ig amikor átremixelték,felkerült az angol listákra,állandó slágerlista és kivánságműsorzene lett,szóval elkezdtük naponta hallani, pedig akkor már én kb.egy éve sutba vágtam a cd-vel együtt.
A másik Dr.Alban:It's my life c dala,melyet 92 elején hoztam el a Dj.Service-ből egy balekitcsomaggal együtt.Nekem első kijátszáskor megtetszett,talán adtuk a Vasárnapi koktélban is,aztán mivel nem kérték,kívánságműsorban nem ment ,el is felejtődött,kb fél évig..mert akkor hirtelen felkerült valamelyik slágerlistára elkezdték a szerkesztők keresgélni így nálam,rajtam is keresték,de persze már fogalmam sem volt,hogy mit is keresnek.Persze megtaláltuk a kijátszást a katalogusunkban,igy sikeresen átadtuk a felvételt a slágerlistakészítőknek....a többi már történelem.
Szóval,ha én minden zenére emlékeznék,ami volt a kezemben(arról nem is beszélve hogy a Haluska négyhetente behozott 50-60 maxijából csak kb.15-20 kijátszására volt lehetőségem a rendelkezésemre álló 1-2 óra alatt, a többibe csak 15-20 másodpercre hallgattam bele,és szerintem már 5 perc muva sem tudtam mik voltak,így sok minden utólag keresett zenét kukázhattam ki időhiány vagy "nemtetszés"okán.Ez egy állandó taposómalom volt,nem egy dj,aki napokig,hetekig morfondirozhat azon,hogy a beérkező néhány tucat zenéjéből mit tegyen bele a repertoárjába.
De emlékezőnek itt van Roland,ő úgyis mindent tud.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:48:03 -
#111839 dehogynem.
Már össze is vesztünk:)))
Ránézek egy földrajzi atlaszra és megnézem melyik nevet találom meg rajta előbb.A China-t vagy a Down under-t:)
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.08. 09:26:40 -
#111838 Te mindenre IS emlékszel :) -
#111837 Én emlékszem hogy milyen magyar címmel konferálták anno a rádiósok.
-
#111836 Kérdezd meg tőle.
"Down Under" földrajzi névre utal.
Nem hivatalos,az rendben.
Mondjuk egy China Girl című dal,mennyivel utal jobban földrajzi névre?
Ez a dal viszont pontosan földrajzi térségről szól.
Ausztráliát becézik is így.
Oké ,tudom nem hivatalos,de ezen nem vesszünk össze!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2024.12.07. 23:08:03 -
#111835 Rég volt,nem emlékszem de tuti nem Ausztrália cimmel.A kifejezés ugyanis nem a kontinenst jelöli csak,hanem a környző szigeteket és csatolmányokat is.Igazáboé az angolok nevezték el ezt a vidéket a Cook kapitány általi felfedezése után down undernek,vagy mondhatnánk a Föld aljának,mivel nagyjábol pont az ellentétes felén volt a Földnek,mint Anglia,mondhatnánk a talpunk alatt, "föld alatt" -
#111834 Béla,
Milyen magyar címmel konferálta ezt a dalt annak idején Komjáthy Gyuri bácsi?
-
#111833 Úgy van!
Valamelyik italo boot mix-ben is van a dal. -
#111832 Ha szigorúan ,akkor nem!
Ha lazán ,akkor Down Under" Ausztrália. -
#111831 Valóban.Nem földrajzi név,igy ejthetjük a játékból.:)) -
#111830 Szerencsére 0,15-nél ott a megfejtés.
Így ez nagyon könnyű játék volt.
-
#111829 Azért ez is egy kakukktojás, mert bár a down under kifejezés Ausztrália és Óceániára értendő, de mégsem egy hivatalos földrajzi elnevezés.
Amúgy nekem is az egyik olyan dal, amelyik majdnem minden nap megszólal a fejemben, meg sokszor meg is hallgatom.
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.12.07. 22:12:33 -
#111828 Reynaud zenei világa,nemcsak italo-euro disco,ezt anno rongyosra hallgattam.
Nahh jó,van ebben is egy kis italo íz.
Melyik dalra célzok,tudja é valaki.
Three Drives On A Vinyl - Greece 2000
-
#111827 A témában,az egyik legkiemelkedőbb világsláger,lemaradt eddig.
Men At Work - Down Under
-
#111826 Sister Sister - Blue Night in Alcatraz
Tudom a volt börtön nem egy földrajzi név, de mivel a sziget neve, amiről a börtön is kapta a nevét, így már az. -
Aenar #111825 Továbbá...
Simple Minds - Belfast Child
Boney M. - Belfast
Jean Michel Jarre - London Kid
Vangelis - Theme From Antarctica
Kraftwerk - Tour De France
-
sudoers23 #111824 progresszív rock + mulatós egyben
https://www.youtube.com/watch?v=EstglfCPLKg -
mathezoltan #111823 Szerintem a Donna Summer változat, a "" jobb mint az eredeti"" kategóriában tartozik.
Donna Summer - Could it be magic - 1976. -
#111822 Háát mivel környezetvédelmet is oktatok,és ez egy meteorológiai jelenség,ezért rögtön kiszúrtam. -
#111821 Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez volt a játék a játékban.
Ezt vártam, ki veszi észre. Gratulálok! ;) Te tényleg ismered ezt a világot.
wiki
Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.12.01. 21:57:03 -
Aenar #111820 A játék szempontjából valóban kakukktojás, viszont számos helységnév szerepel a szövegében, többek között Budapest is. -
#111819 De Niro - Italian Boy
Marc Mc Dean - Italian Girl -
Michael Bublé - Hollywood -
#111817 Nem érvényes ez sem.
St.Elmo nem egy földrajzi név,hanem egy személy neve.Szent Elmo tüze egy meteorológiai jelenség.
A jelenség nevét Antióchiai Szent Erazmuszról (olaszul Elmo) kapta, akihez a tengerészek viharos időben fohászkodtak. -
#111816 Billy Joel??És hol van benne a földrajzi név??( a dalszöveg verzében valóban van,de a cimben sehol)
Akkor inkább ez:
Billy Joel:Leningrad
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2024.12.01. 20:08:32 -
#111815 John Parr - St. Elmo's Fire -
Aenar #111814 Üdv mindenkinek!
Nem is rossz játék...
Gorky Park - Moscow Calling
Fancy - Moscow Is Calling
Al Bano & Romina Power - Makassar
Gina T. - Tokyo By Night
Falco - America
Ultravox - Vienna