A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hi.Nekem az a problémám, hogy a letöltött zeneanyagot nem birom kicsomagolni.Azt jelzi, hogy nem találja a külsõ tömöritõ programot,és kéri a jelszót.Megadtam a jelszót amit a blog szerkesztõje kinál, de nem müködik. Reklamáltam de nem keptam választ.Van e valamijen hátsó megoldás?
Köszi a segitséget. GLEDIX
Köszi a segitséget. GLEDIX
fú, megint hozzuk a fórumot, asszem kicsit visszaveszek a lendületbõl,mert megint orrolni fognak rám a vezérek!
wescome!
ha gondolod folytassuk priviben vagy gyere a hqaudience-re.
wescome!
ha gondolod folytassuk priviben vagy gyere a hqaudience-re.
de ezt most úgy mondod, mintha úgy vélnéd valamiért, hogy én mindent pancsolok.....ha egy hanganyag eredeti cédén jelenik meg és az eljut hozzád,akkor megérteném a morális válságod kifejezését, bár némiképp viccesen hangzik ez a megfogalmazás,de értem mit akartál kifejezni.... egyéb esetben meg nem tudom mirõl beszélsz, hisz ami mp3ban hozzád kerül és tegyük fel hozzányúlsz valamiért, az égvilágon semmi infód sincs annak elõéletérõl, hogy a hangképe megegyezik-e az eredetivel vagy sem,arról nem beszélve,hogy ez egy mp3 esetében már a formátumából adodóan sem fog egyezni az eredetivel....csak ezt majd vagy hallja valaki vagy nem.
ne érts félre, én nem csesztettem a példazenédet,csak azt mondtam,hogy az én értelmezésemben az se nem lágy,sem jól nem hangzik, de ezt akkor is így hallottam,míg elõ nem vettem az én példányomat és nem hasonlítottam vele össze.........az csak megerõsítette ezt, de ez csak a don henley-re igaz....nem muszály hogy így halljad, hisz nekem sem muszály, hogy úgy halljam,ahogyan te!<#vigyor>#vigyor>
ezzel azért ne förmedjünk egymásra.
ezt a lágy hangképet meg ne nagyon elemezgessük egy tipikusan electro-rock zenén,mert nem igazán van értelme. azt mondtad,hogy csak hangerõt emeltél rajta, akkor meg mi köze a lágysághoz,hisz az ettõl nem változik.az pont olyan lágy,mint amilyen valamiért az lett. egyébként nyugodtan megkeresheted ezt a számot egy eredeti cédén és vesd össze, nem lesz olyan,mint amit prezentáltál.
mégegyszer mondom,mert nem akar leesni neked, nem csináltam vele semmit sem,te is írod, hogy telítettebb, én is így érzem, de ez azért van,mert eredetileg is ilyen. de hagyjuk már szerencsétlen don henleyt nyugton,mert ki fog készülni!<#kacsint>#kacsint>
ne érts félre, én nem csesztettem a példazenédet,csak azt mondtam,hogy az én értelmezésemben az se nem lágy,sem jól nem hangzik, de ezt akkor is így hallottam,míg elõ nem vettem az én példányomat és nem hasonlítottam vele össze.........az csak megerõsítette ezt, de ez csak a don henley-re igaz....nem muszály hogy így halljad, hisz nekem sem muszály, hogy úgy halljam,ahogyan te!<#vigyor>#vigyor>
ezzel azért ne förmedjünk egymásra.
ezt a lágy hangképet meg ne nagyon elemezgessük egy tipikusan electro-rock zenén,mert nem igazán van értelme. azt mondtad,hogy csak hangerõt emeltél rajta, akkor meg mi köze a lágysághoz,hisz az ettõl nem változik.az pont olyan lágy,mint amilyen valamiért az lett. egyébként nyugodtan megkeresheted ezt a számot egy eredeti cédén és vesd össze, nem lesz olyan,mint amit prezentáltál.
mégegyszer mondom,mert nem akar leesni neked, nem csináltam vele semmit sem,te is írod, hogy telítettebb, én is így érzem, de ez azért van,mert eredetileg is ilyen. de hagyjuk már szerencsétlen don henleyt nyugton,mert ki fog készülni!<#kacsint>#kacsint>
Ó hogyne! El tudja dönteni, mert a te verziód hangosabb, telítettebb. Csakhogy én csinálhatok bármikor a tiedhez hasonló hangszint, de te sosem fogod a tiedböl kihozni azt a lágy hangképet ami az én mintámat jellemzi.
És nem beszélek a grafikus megjelenésröl, mert azt hozni már lehetetlen.
És nem beszélek a grafikus megjelenésröl, mert azt hozni már lehetetlen.
In Lak\'ech Ala K\'in
Nem, mert én csupán azért kodolom át õket (lehetõleg wav-ba, minõségvesztés nélkül), hogy a hangszintet emeljem, és nem föltétlen azért, hogy hangszint változtassak. Ha megjelenik egy hang anyag, úgy vélem nincs morális jógom ahoz, hogy változtassak rajta. Épp ezért ezt csupán extrém esetekben, leginkább régi, esetleg az idõvel már amúgy is minõségcsökkent anyagokkal teszem meg.
In Lak\'ech Ala K\'in
de úgy látom megint kezd "kikerekedni" a téma, emiatt ha van még téma ne itt folytassuk...ajánlom mindenkinek, mint mindig is tettem, hogy önmaga döntse el, szerinte mi szól mihez képest jobban. én a zenét úgy általában sem vizsgálgatom frekvenciánként sem és vágásonként sem,hisz ezt többségében csak pécés környezetben lehet érdemben értékelni, egy valósághûbb hangtesztben sokan és sokféleképpen halljuk a dolgokat......ami egyébként nem baj....hisz nem létezik két egyforma stúdió vagy hangmérnök sem....egyben bizos vagyok, szoftveres analízis nélkül is bárki képes eldönteni, hogy szerinte melyik a jobb.
én mondjuk nem merném kijelenteni, hogy pontosan milyen frekvenciákon mit hallok ki, hisz a spektrumanalízis már nem kifejezettem a szubjektív hallásról szól és marha sok freki van benne,minden zene hangképe túl összetett ehhez,hogy egyszerûen választ lehessen adni rá.
én mondjuk nem merném kijelenteni, hogy pontosan milyen frekvenciákon mit hallok ki, hisz a spektrumanalízis már nem kifejezettem a szubjektív hallásról szól és marha sok freki van benne,minden zene hangképe túl összetett ehhez,hogy egyszerûen választ lehessen adni rá.
Mondja már el nekem valaki, legyen szives, hova tudnék feltölteni képeket, melyeket itt majd megjeleníthetek?
In Lak\'ech Ala K\'in
tiszteletben tartom a meglátásod és hallásod is. ha valamit 0 vagy akörüli db-re normalizálnak,akkor az nem tud 0 db fölé menni.....még akkor sem,ha nem lenne vágás. abban én biztos vagyok mind magamat,mind téged illetõen, hogy ebben a mintában te és én sem tudnánk vakon,pusztán fülteszt alapján az égvilágon semmilyen vágást kihallani,de ez egy külön szeánsz kérdése lehetne....
viszont sajnos mint korábban mondtam, nem nyúltam semmiben sem hozzá,így nem emeltem,nem toltam,nem húztam semmit sem.....
az én hallásom szerint ebben a henley-ben van élet, és tiszta,ahogy mondtad szaturált, a te mintádban pedig összemosott, homályos és részletek nélküli hangképet hallok, érzek. ha szerinted az jobb,akkor tiszteletben fogom tartani,de nyilván nem fogom tudni átérezni az általad képviselt "minõséget".Így nem érzem szükségét, hogy önmagamnak kódolgassak át mp3-akat,hisz én is tudom,hogy mire számíthatok....ellenben ha megtenném,még bizton nem jönnék rá abból,hogy a te verziód "hányadik generációs"....
most megpróbálsz bírálni valamiért,amit jelen eseteben el sem követtem, és a céljaimat is jobban tudod nálam, de rögtön odabiggyeszted,hogy azért ha kell te is teszed:
"Nekem, veled ellentétben nem célom, hogy megváltoztassam a hangszint, legfeljebb picit rásegítek ha nagyon kell, de nem szivesen teszem"
ez nem szívesség kérdése,úgy gondolom, de egyébként nem érzed, hogy picit ellentmondásos vagy ebben?!<#vigyor>#vigyor>
viszont sajnos mint korábban mondtam, nem nyúltam semmiben sem hozzá,így nem emeltem,nem toltam,nem húztam semmit sem.....
az én hallásom szerint ebben a henley-ben van élet, és tiszta,ahogy mondtad szaturált, a te mintádban pedig összemosott, homályos és részletek nélküli hangképet hallok, érzek. ha szerinted az jobb,akkor tiszteletben fogom tartani,de nyilván nem fogom tudni átérezni az általad képviselt "minõséget".Így nem érzem szükségét, hogy önmagamnak kódolgassak át mp3-akat,hisz én is tudom,hogy mire számíthatok....ellenben ha megtenném,még bizton nem jönnék rá abból,hogy a te verziód "hányadik generációs"....
most megpróbálsz bírálni valamiért,amit jelen eseteben el sem követtem, és a céljaimat is jobban tudod nálam, de rögtön odabiggyeszted,hogy azért ha kell te is teszed:
"Nekem, veled ellentétben nem célom, hogy megváltoztassam a hangszint, legfeljebb picit rásegítek ha nagyon kell, de nem szivesen teszem"
ez nem szívesség kérdése,úgy gondolom, de egyébként nem érzed, hogy picit ellentmondásos vagy ebben?!<#vigyor>#vigyor>
Mivel igy is, úgy is szerzel egy ilyen software-t, a Sony SoundForge-t ajánlom. Azt azért hozzá teszem, hogy nem nyugodt szivvel.
Nem könnyü megtanulni bánni vele, és egy ilyen software-al k...va könnyen haza lehet vágni a hang anyagokat. De hát mindent meg kell és meg lehet tanulni. Ha megtanulod kezelni, igen szép dolgokra is képes.
Jó tanács: ha megszerezted és használod, egy mp3 root-ot egynél többször soha ne kodolj. Lehetõleg wav.-ba mentsd a file-okat és ha utólag rájössz, hogy valamit nem jól csináltál, abbol kiindulva újra probálkozhatsz.
Ne feledd, minden újabb mp3 kodolás 3-4% torzulást eredményez. Néha talán többet is.
Nem könnyü megtanulni bánni vele, és egy ilyen software-al k...va könnyen haza lehet vágni a hang anyagokat. De hát mindent meg kell és meg lehet tanulni. Ha megtanulod kezelni, igen szép dolgokra is képes.
Jó tanács: ha megszerezted és használod, egy mp3 root-ot egynél többször soha ne kodolj. Lehetõleg wav.-ba mentsd a file-okat és ha utólag rájössz, hogy valamit nem jól csináltál, abbol kiindulva újra probálkozhatsz.
Ne feledd, minden újabb mp3 kodolás 3-4% torzulást eredményez. Néha talán többet is.
In Lak\'ech Ala K\'in
Hali Stroung!
"A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó..."- Ezzel nem vitatkozunk, ennek ellenkezõ tény, nekem is van ilyen DVD-m,és lejatsza az asztali (újabb generációs) DVD lejátszó! (Frenkynek mp3 DVD-je ment tömkre, Ö is valószínûleg nem csak PC-n játsza le az mp3 DVD-ket)
Természetesen a "klasszikus" õsrégi, Mpeg4-et sem tudó DVD lejátszók nem játszák le.
A DVD FAQ sok jó dolgot tartalmaz, de az erre vonatkozó megállapítása felett alaposan eljárt az idõ!
"A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó..."- Ezzel nem vitatkozunk, ennek ellenkezõ tény, nekem is van ilyen DVD-m,és lejatsza az asztali (újabb generációs) DVD lejátszó! (Frenkynek mp3 DVD-je ment tömkre, Ö is valószínûleg nem csak PC-n játsza le az mp3 DVD-ket)
Természetesen a "klasszikus" õsrégi, Mpeg4-et sem tudó DVD lejátszók nem játszák le.
A DVD FAQ sok jó dolgot tartalmaz, de az erre vonatkozó megállapítása felett alaposan eljárt az idõ!
CARRARA-WELCOME TO THE SUNSHINE EXTENDED V.
MP4 450K 5:56
http://rapidshare.com/files/68956957/Carrara-Welcome_To_The_Sunshine__Extended_Version.mp4
MP4 450K 5:56
http://rapidshare.com/files/68956957/Carrara-Welcome_To_The_Sunshine__Extended_Version.mp4
What about the forests?
ha higgadtabban olvasnád a válaszaimat,akkor kitûnne belõle,én nem mondtam,hogy nem kell konvertálni,csak azt,hogy az a szükséges konverzió,amit 44,1rõl 48ra végezni kell,az nem okoz minõségi változást!
a többiben meg fogalom zavarban vagytok.
a példaként (nem általam) említett program, nem dvd-audiót csinál, hanem dvd-video formátumban lejátszható, és így szabványos asztali lejátszóval is lejátszható cuccost.
ha sima adatként van felírva az mp3,akkor a mai mp3-képes lejátszók persze, hogy gond nélkül viszik,de ennek nincs köze a témához.pár évvel ezelõtt ez még csak nagyon kínai cuccok tudták,még korábban meg semmi,hisz nincs benne a dvd-video szabványban.
a többiben meg fogalom zavarban vagytok.
a példaként (nem általam) említett program, nem dvd-audiót csinál, hanem dvd-video formátumban lejátszható, és így szabványos asztali lejátszóval is lejátszható cuccost.
ha sima adatként van felírva az mp3,akkor a mai mp3-képes lejátszók persze, hogy gond nélkül viszik,de ennek nincs köze a témához.pár évvel ezelõtt ez még csak nagyon kínai cuccok tudták,még korábban meg semmi,hisz nincs benne a dvd-video szabványban.
Na erröl tépem a szám jó két órája!
Teszteljetek mielött vitába bocsátkoznátok.
Teszteljetek mielött vitába bocsátkoznátok.
In Lak\'ech Ala K\'in
A wav fájlokkal kapcsolatban meggyõzõdtem az igazadról. Adatként, változtatás (44,1kHz/16 bit) nélkül tettem fel egy DVD-re, és nem köll a genyának 😊 Az mp3-at azt eszi... 😊
"A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó..."- ezzel vitatkozunk. A vaw-ot pedig most gyógyítom fel a DVD-re adatként!Meglátjuk...
Akkor inkább egyetértesz velem, mert én azt állítottam korábban, hogy a DVD lemezre mentett wav.-ot nem játsza (további kodolás nélkül) az asztali DVD lejátszó.
In Lak\'ech Ala K\'in
A Normál audio cd formátum, 16bit 44,1KHz PCM,ami pécés nyelvre lefordítva wav fájl, na ezt nem olvassa sztem semmilyen asztali DVD lejátszó normál DVD-ról. (ez alatt azt értem hogy nm DVD-RAM-ról, amit a Pana lejátszók egy része támogat. és lehet, hogy lejátszák a wav-ot RAN-ról)Sõt, az írásuk DVD-re -konvertálás nélkül- sem megy egyszerõen, sztem.
Igen, ezzel én sem értek egyet! A Néro 6 Start Smart felkínálja az audiónál a DVD mp-3 készítést, ráhúzom, kiírja, sztem minden konvertálás nélkõl, ID3-mal, mindennel együtt, viszi az asztali lejátszó, szintén mp3 formátum, ID3 tag, (cím, elõadó, számhissz stb.).
WAV-ot konvertálni kell valamivé, a Music DVD Creator 48KHz,vagy 96 KHz PCM formátumot ajánl fel kimenõ formátumként.
WAV-ot konvertálni kell valamivé, a Music DVD Creator 48KHz,vagy 96 KHz PCM formátumot ajánl fel kimenõ formátumként.
A DVD lemezre mentett mp3 és wav minden további kódolás nélkül lejátszható asztali DVD lejátszóval? No, akkor nincs már szükség Audio DVD Creatorra.
In Lak\'ech Ala K\'in
Hello!
Minden tisztelem Neked és a fórumon tevékenykedõ szakiknak, de ezen utolsó állításoddal vitatkoznom kell. Minden különösebb gond nélkül lejátszható, ha a a lejátszó támogatja az mp3-at. Ma már nem is kapsz olyat ami nem tudja ezt a támogatást.
Minden tisztelem Neked és a fórumon tevékenykedõ szakiknak, de ezen utolsó állításoddal vitatkoznom kell. Minden különösebb gond nélkül lejátszható, ha a a lejátszó támogatja az mp3-at. Ma már nem is kapsz olyat ami nem tudja ezt a támogatást.
Amúgy meg az mpeg2 hangsávját kodolhatod PCM stereora, vagy éppen mpeg lame3-ra azon belül is bármilyen bitrate-re. A Audio DVD Creator (figyelem, a nevében is benne van) DVD formátumba kodolja a zenefájlokat, legyen az mp3, vagy wav. De az eredményt újabb kodolás nélkül sosem fogja senki mp3, vagy wav-ként lejátszani.
In Lak\'ech Ala K\'in
És még valami! A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó, nemhogy wav.-ot. Ezért van szükség az Audio DVD Creator-ra.
Hacsak nem változtak a dolgok, mert egy ideje, bevallom, nem foglalkozom asztali DVD-vel...
Hacsak nem változtak a dolgok, mert egy ideje, bevallom, nem foglalkozom asztali DVD-vel...
In Lak\'ech Ala K\'in
<#wave>#wave>Sziasztok !
Lenne egy kérdésem a 80 évekbõl :
Bp. Vörös Csillag mozi (késõbb Apolló) Ment ott egy szignál mikor be lehetett menni a terembe .Valószínûleg csak egy részlet ,talán a refrén ,ha valaki emlékszik rá mi volt az árulja már el. Köszi
Lenne egy kérdésem a 80 évekbõl :
Bp. Vörös Csillag mozi (késõbb Apolló) Ment ott egy szignál mikor be lehetett menni a terembe .Valószínûleg csak egy részlet ,talán a refrén ,ha valaki emlékszik rá mi volt az árulja már el. Köszi
És hogy mit látok/hallok a két Don Henley közt? A te változatod jóval szaturáltabb mint az enyém. A csúcsok le vannak nyesve, de ha nem volna, a jelszint alaposan 0 dB. fölé emelkedne. Ez a minta valóban "normalizálva" van, a szó szoros értelmében. Én tulajdonképpen az én verziómnál pusztán csak meg emeltem a hangszintet, de egyébként semmi mást nem tettem vele, te viszont megváltoztattad a teljes hangképet aval, hogy feltoltad a középfrekvenciás, 4.000-8.000 Hz közti tartományt.
Nekem, veled ellentétben nem célom, hogy megváltoztassam a hangszint, legfeljebb picit rásegítek ha nagyon kell, de nem szivesen teszem.
És még valami. A minõségvesztés elsõsorban a magas (10.000 Hz feletti) frekvencia tartományban hallható elõször. Azt ajánlom, csinálj több generációt egy általad jól ismert mp3-rol és figyeld a generációnkénti torzulást. Veheted alapul pont a Don Henley-t és kiderül majd, hogy hányadik genezációs az mp3 root amivel dolgoztam.
Nekem, veled ellentétben nem célom, hogy megváltoztassam a hangszint, legfeljebb picit rásegítek ha nagyon kell, de nem szivesen teszem.
És még valami. A minõségvesztés elsõsorban a magas (10.000 Hz feletti) frekvencia tartományban hallható elõször. Azt ajánlom, csinálj több generációt egy általad jól ismert mp3-rol és figyeld a generációnkénti torzulást. Veheted alapul pont a Don Henley-t és kiderül majd, hogy hányadik genezációs az mp3 root amivel dolgoztam.
In Lak\'ech Ala K\'in
Megállapítani ilyen jellegü dolgokat nem könnyü, tapasztalat kell hozzá és nem kevés.
In Lak\'ech Ala K\'in
Na látod, hogy azt a wav.-ot amit pl. én feltöltöttem ide tovább kéne konvertálni ahoz, hogy DVD-re irva asztali DVD-n is lejátszható legyen. Miröl beszélsz? Imre07 arra volt kiváncsi, hogy a meglévõ fájlokat fel tudja-e vinni úgy DVD-re, hogy ne kelljen tovább kódolnia, te meg mindenféle progival meg formátummal bombázod.
In Lak\'ech Ala K\'in
Akkor,ha jól értem, az eredeti kérdésem alapján, ha egy letöltendõ lemeznél kint van APE+CUE formátum, + mp3 (pl 320-as), akkor egy hangszerkesztõ progival meg lehet azt állapítani, hogy nem az mp3-ból hozták létre a wav-ot visszafelé, hanem "normálisan", a Cd-rõl hozták létre az mp3-at, mint ahogyan rendesen illik? Akkor még kérnék egy ilyen egyszerûbb progit, és mégegyszer köszi a válaszokat.
ez húzós kérdés. legendák meg csodaprogik terjednek a neten,de inkább hagyjuk.....ha megvan az eredeti wav-ból készült mp3 és az abból felkonvertált újként wav-osított fájl,akkor értelemszerûen bármelyik hangszerkesztõvel meg lehet nézni a különbséget, de ha csak van egy valahonnnai véved és egy valahonnani mp3-od,akkor kicsit problémásabb és körülményesebb helyzet, hisz egy adott számból a stúdión kívül,számtalan kiadás és így hangzásváltozat is létezhet.
olvasol a sorok között is?
neked mi az hogy SIMA WAV????
ilyen fogalom nincsen wescome!
formátumok vannak,amibõl az egyik a PCM,aminek mintavételi frekije lehet szinte bármekkora.én azt mondtam,hogy a video-dvd-re wav formátumban a 48KHz-re felkonvertált wav játszahtó le asztali lejátszón és ezek a progik pont ez csinálják.
neked mi az hogy SIMA WAV????
ilyen fogalom nincsen wescome!
formátumok vannak,amibõl az egyik a PCM,aminek mintavételi frekije lehet szinte bármekkora.én azt mondtam,hogy a video-dvd-re wav formátumban a 48KHz-re felkonvertált wav játszahtó le asztali lejátszón és ezek a progik pont ez csinálják.
Köszi a válasz, Dióka!
A másik kérdésemre pdig, egy jó mp3-at, és abból felkonvertált wav-ot "egyszerû" eszközökkel (a fülön kívül) nem lehet megkülönbözeteni?
A másik kérdésemre pdig, egy jó mp3-at, és abból felkonvertált wav-ot "egyszerû" eszközökkel (a fülön kívül) nem lehet megkülönbözeteni?
A sima wav.-ot DVD-n? Egyéb kodolás nélkül? Hát sok szerencsét hozzá! Majd belátod, hogy elmélet és gyakorlat között bizony nagy a külömbség.
In Lak\'ech Ala K\'in
Figyelem Mindenki!
Frenky és azok mind akik a #47930-as linkröl töltöttek le zenét (link törölve), nézzétek át azokat, mert lehetséges, hogy volt köztük olyan ami nem igazán odavaló volt. Elnézésetek kérem, sajnos hiba csúszott a dologba.
Wind a fején találtad a szöget! Sajnos én is tapasztaltam hasonlót, és sajnos én magam is készítettem hasonlót. Azért álltam át elsõsórban wav-ra, mert abban "törvényszerü" minõségveszteség nélkül lehet a zenét szinezni és nagyon megnézem, hogy mit miböl/miért készítek.
Frenky és azok mind akik a #47930-as linkröl töltöttek le zenét (link törölve), nézzétek át azokat, mert lehetséges, hogy volt köztük olyan ami nem igazán odavaló volt. Elnézésetek kérem, sajnos hiba csúszott a dologba.
Wind a fején találtad a szöget! Sajnos én is tapasztaltam hasonlót, és sajnos én magam is készítettem hasonlót. Azért álltam át elsõsórban wav-ra, mert abban "törvényszerü" minõségveszteség nélkül lehet a zenét szinezni és nagyon megnézem, hogy mit miböl/miért készítek.
In Lak\'ech Ala K\'in
normál audio cd formátuma ugye 16bit 44,1KHz PCM,ami pécés nyelvre lefordítva ugyanez csak wav fájl, ezt nyugodtan fel lehet írni dvd-re ezekkel a progikkal,hisz ha felkonvertálja 48 Khz-re,az rosszabb hangminõségû nem lesz,csak több helyet foglal el,mint 44,1Khz-en.a dvd-video és audio szabvány sem támogatja az mp3-at,csak az mp2-öt,tehát,ha te egy mp3-at bedobsz egy progiba,akkor az vagy pcm-et vagy mp2-öt vagy ac3-at (esetleg még dts-t) kreálhat belõle, hogy lejátszható legyen mondjuk egy asztali dvd-én.
Hali!
Én nem akarok snkivel vitatkozni, csak hiányos ismereteimet szeretném a zeneírásról, tárolásról bõvíteni. Tudom, kicsit off, de hát itt is vannak szakemberek, miért menjek másik fórumra, és talán másokat is érdekel....
Én nem akarok snkivel vitatkozni, csak hiányos ismereteimet szeretném a zeneírásról, tárolásról bõvíteni. Tudom, kicsit off, de hát itt is vannak szakemberek, miért menjek másik fórumra, és talán másokat is érdekel....
igazad van és soha senki nem vonja kétségbe,mindenki olyat gyûjt és hallgat,amilyet akar!punktum.ezt meg is beszéltük.
nem is errõl volt szó, de ez sem lényeg,tudod,de mindig vannak olyanok,akiknek dolgok értelmetlenek és semmitmondóak, õk általában azok,akik érdemi hozzászólás nélkül szeretnek beleköpni bárki levesébe,csak mert az jó érzéssel tölti el gyermeteg lekivilágukat, vagy azért mert egyébként meg nem tudnak értelmesen hozzászólni,de beleszólni azt igen.<#nyes>#nyes>
nem is errõl volt szó, de ez sem lényeg,tudod,de mindig vannak olyanok,akiknek dolgok értelmetlenek és semmitmondóak, õk általában azok,akik érdemi hozzászólás nélkül szeretnek beleköpni bárki levesébe,csak mert az jó érzéssel tölti el gyermeteg lekivilágukat, vagy azért mert egyébként meg nem tudnak értelmesen hozzászólni,de beleszólni azt igen.<#nyes>#nyes>
És ezt érdemes-e csinálni wav fálloknál, már ami a minõséget (romlást) illeti? Mp3-ot mindenféle dvd creátor nélkül tudok dvd-re írni, és ott talán a formátum is megmarad, bár ebben nem vagyok biztos.
"Wav file-okat lehet DVD-n tárolni, de azt sosem fogod semmivel sem lejátszani."
ja és ez sem jó megfogalmazás,hisz a 48KHz-es PCM is "wav" a pc-és szempontból és benne van a video-dvd standrad formátumában is, ergo le lehet játszani is.
ja és ez sem jó megfogalmazás,hisz a 48KHz-es PCM is "wav" a pc-és szempontból és benne van a video-dvd standrad formátumában is, ergo le lehet játszani is.
Szevasztok !
Amint látom megint kezdödik az értelmetlen semmit mondó vita a zenék minöségéröl.
Mindenki olyat gyüjt és hallgat amilyet szeret!! Ennyi!
Vitatkozás helyett inkább nézzetek 80s non-stop tv-t !
TV !
Vagy hallgassatok zenét!
http://rapidshare.com/files/58685032/BestIM-2_Remisxxx_Dream_Team.rar
<#integet2>#integet2>
Amint látom megint kezdödik az értelmetlen semmit mondó vita a zenék minöségéröl.
Mindenki olyat gyüjt és hallgat amilyet szeret!! Ennyi!
Vitatkozás helyett inkább nézzetek 80s non-stop tv-t !
TV !
Vagy hallgassatok zenét!
http://rapidshare.com/files/58685032/BestIM-2_Remisxxx_Dream_Team.rar
<#integet2>#integet2>
"A DVD creator átirja mpeg2-be az mp3-at. Tulajdonképpen DVD formátumot készít kép nélkül."
ez nem felel meg a valóságnak. a hasonló programok alapvetõen 48KHz PCM-be konvertálják vagy valamilyen AC3-ba ezeket a hangfájlokat, amiknek nincs köze a dvd mpeg2-höz,azon kívül,hogy használja,ezek önmagukban is audioformátumok.bár a kép nélküli dvd-s hasonlatod értem,de ebben az esetben eléggé sántít.<#kacsint>#kacsint>
ez nem felel meg a valóságnak. a hasonló programok alapvetõen 48KHz PCM-be konvertálják vagy valamilyen AC3-ba ezeket a hangfájlokat, amiknek nincs köze a dvd mpeg2-höz,azon kívül,hogy használja,ezek önmagukban is audioformátumok.bár a kép nélküli dvd-s hasonlatod értem,de ebben az esetben eléggé sántít.<#kacsint>#kacsint>
tényleg nem akarok bolhából elefántot csinálni, hisz azért látszik, hogy a mi kis monológunkra vannak ilyen-lyan reakciók,tehát a téma összességében nem lenne érdektelen,de mivel én itt 1-2 "ember" szemében fekete bárány vagyok,emiatt inkább nem kreálnék ebben a minõség témában nagy értekezést,mivel elõbb-utóbb anyázás lenne belõle...nem tõled,hanem mástól és mint Wind kolléga is jól mondta,mindenkinél eljön az idõ,mármint nem pont nálad,hanem úgy általánosan,hogy majd "rájön" mi a bibi, de addig is sok-sok mp3.<#nyes>#nyes>
azzal a bizonyos általam felhozott mp3-al csak azt akartam jelezni, amit írtam is, hogy az a don henley 320 biztos, hogy nem egy eredeti audio cédébõl lett egybõl kreálva,hanem pontosan,hogy valahanyadik generációs konvertálás utáni hangállapotát tükrözi. nem azért írtam,hogy az enyém hûdefasza,mert én olyan jócsávó vagyok,mivel ahhoz a példaként említett számhoz az elsõ fokozatú mp3 kreáláson kívül hozzá sem nyúltam.....egyszerûen az a lényeg, hogy az mp3,mint formátum, nem szar,ha az eredeti forrás jó minõségû, teljesen élvezhetõ zeneileg,legyen akár 128-as vagy 320-as.
de sok a kitudja milyen jóskapista által kreált "rossz" pancsolás (ez sem a te munkádra vonatkozik).és jóskapista akár lehetek én is, ez már csak nézõpont kérdése,de persze igyekszem nem az lenni,de hát mindenki hibázhat,én is megtettem már párszor.
felrakom az én don henley-imet,a hangzásképen nem változtattam semmit sem, de ha bárki meghallgatja,akkor eszébe nem jutna még félsüketen sem, hogy a te általad kapott és feltett verzió "csak" 2.generációs, azaz az eredeti formájához képest csak egyszer konvertált és mégegyszer újrakonvertált.
ennyire gyenge cd kiadvánnyal don henleyben még nem találkoztam,emiatt merem biztosan állítani, hogy kitudja hanyadik átkonvertálás valamibõl valamibe,de hogy kettõnél több,az biztos. a frekimenete alapján mint mondtam ez valamikor 128-as lehetett.
azzal a bizonyos általam felhozott mp3-al csak azt akartam jelezni, amit írtam is, hogy az a don henley 320 biztos, hogy nem egy eredeti audio cédébõl lett egybõl kreálva,hanem pontosan,hogy valahanyadik generációs konvertálás utáni hangállapotát tükrözi. nem azért írtam,hogy az enyém hûdefasza,mert én olyan jócsávó vagyok,mivel ahhoz a példaként említett számhoz az elsõ fokozatú mp3 kreáláson kívül hozzá sem nyúltam.....egyszerûen az a lényeg, hogy az mp3,mint formátum, nem szar,ha az eredeti forrás jó minõségû, teljesen élvezhetõ zeneileg,legyen akár 128-as vagy 320-as.
de sok a kitudja milyen jóskapista által kreált "rossz" pancsolás (ez sem a te munkádra vonatkozik).és jóskapista akár lehetek én is, ez már csak nézõpont kérdése,de persze igyekszem nem az lenni,de hát mindenki hibázhat,én is megtettem már párszor.
felrakom az én don henley-imet,a hangzásképen nem változtattam semmit sem, de ha bárki meghallgatja,akkor eszébe nem jutna még félsüketen sem, hogy a te általad kapott és feltett verzió "csak" 2.generációs, azaz az eredeti formájához képest csak egyszer konvertált és mégegyszer újrakonvertált.
ennyire gyenge cd kiadvánnyal don henleyben még nem találkoztam,emiatt merem biztosan állítani, hogy kitudja hanyadik átkonvertálás valamibõl valamibe,de hogy kettõnél több,az biztos. a frekimenete alapján mint mondtam ez valamikor 128-as lehetett.