A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

computerguru
Kedves AE! Nem tudom,de majd megpróbálom letölteni valahonnan,azt hittem felrakod,vagy nincsenek meg ezek?Majd holnap megpróbálok utána nézni,most mennem kell melózni,szia!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

zsoltford
én meg itt csak a part 1-et látom...

zsoltford
sziasztok, köszi ez konkrét tipp.

Crosby
Érdekel a második rész?

Crosby
http://h38obthqxmrn0oc81oziz.usercash.com

Bocs, összecseréltem a borítóval.

Wind 67
1 kis mix :
Superdisco

Csak a WAV peregjen

Szia. a part1 - t tedd ki légyszives. köszi
AlterEgo5561
Sziasztok!

Computerguru! Esetleg ez:
Geff Harrison - Bad New York City ?
Vagy ez:
Man To Man Feat Paul Zone - New York City Beat?

computerguru
Kedves pulykatoll!Köszi a tippet,de sajnos NEM ez az a felvétel,amit keresek,mint leirtam,az egy eurodiscos felvétel a 80-as évek közepérõl kb.
Nagyon jó dallama van és egy kicsit rekettesen énekel benne az elõadó,kicsir hasonlit a hangja Chris Normenéhoz,de nem hiszem,hogy õ lenne.Annak idelyén még Komjáthy Gyuri bácsi mûsorában hallottam.Azért köszi!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Egyébként teljesen megértem azokat a kolegákat, akik LP-rõl önmaguk szeretnének digizni. Annak idején, amikor a legkedvesebb számomat, a Moody Blues Melancholy man-jét eredeti Treshold cd-rõl wav-ban feltettem, sokan lefitymálták. Azt kell mondanom, jogosan. Jó, nem a legprofibb módon, legjobb progival rippeltem, de hát a hozott anyag... Van közel 100 körüli eredeti kiadású cd-m. Mindenféle. Ezek közül a messze a legjobban Jako mester History címû dupla cd-je szól. (vannak Pink Floyd eredetik is) A cd játszó egy Maratz CD-52mk-IISE, Sony STR-DB930 erõsítõn, Infinity hangfalakkal. (Sztereóban) Tudom, az erõsítõ nem kifejezetten HI-End, de a tesztek szerint sztereóban sem volt rossz.
A napokban letöltöttem A Dire Straits The very best of DTS cd-jét. kiírtam Pio cd íróval számítógéppel Verbatin cd-re, ezt be egy tosi DVD-be, az eredeti HDCD cd-t meg a Marantz-ba, s láss csodát! Sima sztereóban a kirt DTS cd agyonverte az eredeti HDCD-t! Dinamikában, frekiátvitelben (fõleg a basszusoknál), részletgazdagságban, szóval mindenben. Tanulság: jöhetnek a DTS cd-k, még akkor is, ha az anyag megvan cd-n. Mégegyszer, a félreértések kedvért mindkettõt sztereóban hallgatom. (egyelõre)

trexxhunter
köszi nekem ezek vannak

1. Kongo Band - Afrikan Man (7'') (3:53)
2. Kongo Band - African Man (Dub Version) (4:20)
3. Kongo Band - Afrikan Man (4:27)
4. Kongo Band - Afrikan Man (Instrumental) (4:29)
5. Kongo Band - African Man (12'' Vocal) (6:52)

littlebigmen
trexxhunter:

Kongo Band: African Man (6.45, 256 kbps)
http://www.speedyshare.com/531619904.html

Sziasztok!
Valamelyik nap volt a Suzie, oh, én az Oh Suzie-t szeretnép kérni a Secret Servicétõl! Yugoton LP-n megvan a Best of Secret Service, csak momentán nincs lemezjátszóm. Elõre is köszi. Ha valaki van a fórumon szegedi, és tud jó minõségben digizni....Elõre is köszi.

szegény Wescone <#szomoru1>
kalyhacsu
Köszi!!!<#eljen>

Habtajtékos tarélyos baknyó!!!Csak,mert az indiánok sosem győznek!

trexxhunter
kalyhacsu
Szevasztok!Valaki fellökné Kongó Band-African man zenéjét?Köszi!

Habtajtékos tarélyos baknyó!!!Csak,mert az indiánok sosem győznek!

Wescone
Azt inkább neked kellene. Már abban az esetben ha nem akarod esetleg inkább kiröhögni magad. <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

akkor sírjál <#mf2>
Wescone
Nem tudom eldönteni, hogy ez az "ötlet" nevetséges-e vagy inkább siralmas. <#confused>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
<#pardon1> Tedd azt!

In Lak\'ech Ala K\'in

JoeFromHun
Dance Memories Mix Collection - volume 28

Title - Dance Memories Mix volume 28
Genre - Disco, ItaloDisco
CD - Not Released
Year - 2008
Mixed - TONO
Format - MP3
Bitrate - 256 Kbps CBR, Lame 3.96 Codec
Time - 64:20
Size - 121 Mb (3% Recovery Record included)

Mixed Tracklist:

01. WISH KEY - The One You Love
02. TENSION - My Dream
03. STAGE - Ocean Of Crime
04. RAF - Self Control
05. EVELYN BARRY - Take It As A Game
06. SANDY MARTON - Camel By Camel
07. ANTONELLA - El Diablo
08. JOE LETTIERI - You'll Be Mine
09. 93rd SUPERBOWL - Forever And A Day
10. AVENTURA - Di Mi Quando
11. JOE LOCKWOOD - Hey You
12. Mr. ZIVAGO - Little Russian
13. NIGHT PEOPLE - Night Girl
14. CAROL KANE - I Don't Believe
15. SILENT CIRCLE - Forget The Stranger
16. ATLANTIS STAR - The Loving Kind
17. FACTS & FICTION - Love Game
18. PATTY DEVICK - Heart To Heart
19. CAPRICORN - I Need Love
20. FLO ASTAIRE - Monkey Monkey
21. CYBER PEOPLE - Polaris
22. SWEET CONNECTION - Need Your Passion
23. ANTHONY'S GAMES - Sunshine Love
24. PAUL SHARADA - Boxer
25. BAD BOYS BLUE - Lady In Black
26. MAX COVERI - One More Time
27. ROBERT CAMERO - Love Games
28. MIKE MAREEN - Here I Am

http://rapidshare.com/files/85288299/Tono-28.part1.rar
http://rapidshare.com/files/85288352/Tono-28.part2.rar

Bocsi ha volt már

Üdv:Joe!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Ez jó!<#nevetes1>

egyébként addig válogat az "ember" egy tuti hangkártyán, meg a hozzávalókon hogy a végösszeg.............
Lehet érdemesebb cd-n beszerezni az otthon meglévõ bakelitet, mert még így is olcsóbb.
megoldás:
nem a bakelitet kell digizni, hanem a cd-t bakelitezálni.

Írjunk mindent bakelitre, s tuti lesz a minõség!!!
Wescone
Javarészt igen. De úgy gondolom (legalábbis magambol kiindulva), hogy mindenki a jobb minõségre törekszik, ezért ha valaki pénzt készül áldozni valamire jól teszi ha utána néz; mire érdemes kiadnia azt?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wind 67
Persze , a legyen ön is milliomos játékot idézted ?

ebben a szférában nem kell millákban gondolkozni (még a stúdiókban sem mennek rá ennyire)
nem az ár hanem a minõség számít (nem drága lemezjátszó kell , hanem jó futómû és pick up(Denon Dl103R 30 ezres kategóriában verhetetlen), na és a kábelezés ez maximálisan kielégíti az igényeket. + egy jó elõfok , ha jó erõsítõd van és van ilyen benne o.k. Ha nem vagy megelégedve a hangzással jöhet az illesztõ trafó (házilag 15e , gyáriba határ a csillagos ég)
Egyébként miért számhábozúztok a technika beszerzésén? ha jól látom javarészt mp3-at hallgattok <#confused>

Csak a WAV peregjen

Wescone
...bár (utólag néztem meg az árát) az ólcsóbb modellek is 24bit-esek és ez a lényeg.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wind 67
"csak nem arról a "fiúról" beszélsz aki kockás papírra írt, s mindig kifogyott a toll? "

villantsak 1 ilyen levelet ?

Csak a WAV peregjen

Wescone
Ugyan! Szerintem ez már megszállottság.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Látod Zsoltford, az elõzõ hsz. szerzõje is elfogadhatónak tartja a (96kHz/24bit)-et.
Jó lessz neked az amit Szuszidi is ajánlott(#50589). <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Szuszidi
Azok bizony! De kinek van erre ennyi pénze az jelentkezzen!! Nekem össze dobhat egy kis stúdiót! 😊😊😊

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!

Wescone
Idézet 2:
"Ez egy nagyon érdekes és sokat tudó program. A lemezen levõ hanganyag és a zajokelemzésével szinte teljesen eltávolítja a pattogásokat, sercegéseket, alapzajt, stb. Nagyon régi lemezek esetén a zajból kibányássza az alig hallható hangszereket. szinte újjászületik a felvétel.
az egy hét a következõk miatt kell:
1. alaposan - mechanikusan és vegyileg - megkell tisztítani a szennyezõdésektõl a lemezt. Ha deformálódás is van, akkor síkká kell tenni a felületét úgy, hogy a barázda ne sérüljön. A vegyileg eltávolíthatatlan lerakodást mikroszkóp alatt ki kell piszkálni a lemezbõl (sok ilyen van). A vegyi folyamatok utáni szárítás önmagában sok idõ.
Ezután át kell másolni a lemez anyagát a gépbe (mintavételi freki min. 96 kHz, kvantálás min. 24 bit), és a programmal addig masszírozni, ameddig az eredeti felvételhez képest a leghûbb, de legszebb eredményt nem kapjuk. Nagyon szép munka (akár a templomi freskók helyreállítása), de nagyon pepecselõs."

Szóval értitek mostmár mennyire amatörök vagyunk mi itt...<#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Igy csinálja egy profi! <#pardon1>

Idézet:
"Ha igazán jó minõségben akarsz digitalizálni, akkor egy nagyon-nagyon jó (többmillió forintos) lemezjátszót kell venned, nagyon jó, pl. Ortofon hangszedõt (kb. 100 rongy) dinamikos hangszedõ elõ-elõerõsítõt (így hívják, kétszer van benne az elõ, mert egy elõerõsítõ elé jön) 50 000 Ft, korrektor elõerõsítõt (100 000-nél indulnak a jobbak), egy igen jó SZTEREÓ hangkártyát (50 ezer), továbbá egy speciális Sony programot (kb. egymillió Ft). Aztán már csak türelem és kb. 10 év rutin kell. Egy lemez átjátszása - ha minden jól megy - egy hét." <#wow1>

Vélemények? <#vigyor4>

In Lak\'ech Ala K\'in

mflex
Kedves Okiland!

Köszi,de nekem azóta megvan LP-én a majd 10 perces változat,egyébként meg én már hallottam 3 féle "idõzónában is" ,de a fentebb említett 10 perces változat a legjobb.

Azért,mert Komjáthy több,mint 20 éve nem teljesített egy kivánságomat ,nem azt jelenti, hogy nincs meg a szám <#nevetes1>

What about the forests?

bakterzoli
Én Szuszidi-vel értek egyet, mert én is azt használom, és teljesen meg vagyok elégedve vele!
Igaz az Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty családban több variáció van és érdemes elolvasni mi a különbség az áron kívül!
Ami pontosan nekem van az Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS.

Jó reggelt 80-as évek! Régen volt egy rádiós mûsor az volt a neve,hogy-Poptarisznya magnósoknak-. Abban volt egy nóta-Boney M😄addy cool-.Ez egy 15perces változat volt. Azóta sehol sem hallottam. Nem tud Valaki róla valamit?
Crosby
Samoa Park-Tubular Affair

Artist:Samoa Park
Album:Tubular Affair
Year: 1983
Genre: Electronic
Style: Italo Disco
Quality: mp3 320kbps
Size: 46 mb Rar+5% recovery
Covers:TIF

http://p4ppaif4lyffse0dbjj6ya.usercash.com

Crosby
Klapto-Heart Of Ice

Artist: Klapto
Album: Heart Of Ice
Year: 1986
Style: Italo Disco
Size: 110 mb Rar+5% recovery
Covers: TIF

http://p4pprt8hn4knke54612gmg.usercash.com
http://q4q4a3bivla676523huf011.usercash.com

Crosby
Karel Fialka-Human Animal

Artist: Karel Fialka
Album: Human Animal
Year: 1988
Style: Synth-Pop
Size: 106 mb Rar+5% recovery
Covers: TIF

http://p4ppgmwwa3aljejmlczbwqd.usercash.com
http://p4ppeasole9il2dh6vxzb.usercash.com
Bocs, hogy megszakítom a hangkártyás témát, de abban nagyon amatõr vagyok.

Szuszidi
Parancsolj szerintem ez elmegy!
Creative SB X Fi

Jó munkát vele! 😊

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!

Hát igen, lehet variálni.
Az alap szerintem, ha a lemezjátszó vagy az erõsítõ hangfala elé odateszed az mk25-öt, és külsõ mikrofonnal felveszed.
Ha ez nem tetszik, akkor a csillagos ég a határ aminõség javítás terén.

ááááá, a legolcsóbbat nem mondtam.
Meghallgatod pl. Paula Evans - C.I.A.O.dalát, s emlékezetbõl visszaénekled.
A végeredményt mindenképp javítja a részvétel varázsa.

<#nevetes1>
Tubbs

miket ki nem találnak....

Nem csak a cikk érdekes, de a hozzászólások is! <#wave>

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

Tubbs
BAKELIT-bõl AUDIO CD fórum téma
Lehet a jelenlegi hangkártyád is jó erre!

A digitalizáló kártya (tv tuner kártya) is alkalmas lenne a te céljaidnak.
De ha mégis vennél akkor szerintem a hangkártyánál maradj. <#wink>

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

pulykatoll

Vinyl,CD & Wav (nálam ezek a nyerők) (és nálad?)

Wescone
Vegyél egy Creative SoundBlaster Audigy-t. Kategoriájában nagyon jó hangkártya és az ára is mérsékelt szerintem.
Elégedettlenségre nem lessz okod <#felkialtas>

In Lak\'ech Ala K\'in

pulykatoll

pulykatoll

pulykatoll

zsoltford
nem studioba kell, saját otthoni használatra...
kifejezetten bakelitrõl szeretnék digitalizálni.
egy ismerõsöm azt kérdezte:
- digitalizáló kártya kell vagy hang kátya?
erre én:
-a kettõ nem ugyan az?
hát ennyire vágom a témát...