112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• italomanjoco
    Jó zene ez is, és a lemez is szépen szól Egy kolléga másolta le nekem, úgyhogy nem akarom mutogatni. Nem is szép dolog más felvételeivel hencegni
    Ez az utolsó mondat nem neked szólt, nehogy félre értsd!
  • cucurbia
    Ezt néhányan feldolgozták,igy nem csoda ha ismerős a dallama.
  • reynaud #108696
    sample_11

Imádom!
  • reynaud #108695
    Apropó rádiózás ...
    Múlt hét kedden módomban állt egy disco rádió élő adását hallgatni online.
    DJ Adrián ,egy fergeteges ,nagyon színvonalas műsort prezentált 80s disco zenékből ,s ami számomra nagyon fontos ,a műsorvezetés is kiváló volt,nem csak a zenék repítettek vissza a nyolcvanas évekbe,a műsorvezetés,a zenék felkonferálása is,amolyan 80s "feeling" volt.

P.S. : A dallal kapcsolatban írtakkal egyetértek, "New Day" sem rossz zene,de az jól illeszkedik az akkortájt kiadott italo-disco dalok sablonjához :) !
  • reynaud #108694
    A lemez címkézésére nézve,nekem ez ugrott be.
    YouTube link
  • reynaud #108693
    Nem tudom eldönteni hogy ezt a dalt én hallottam é valaha vagy nem ! :)
    Ismerős a dallama,jó kis zene.
    Köszi Fülcsi!
  • reynaud #108692
    A zene sokunk hobbija,s személy szerint amíg látom értelmét a zenehallgatással összekapcsolható fórumozásnak,nem tartom időpocsékolásnak elejteni néhány infót,hozzászólást,sőt hasznos.
    Örülnék ha ehhez azon tagok akiknek szintén fontos hobbi a zene,csatlakoznának!
  • Musachy
    Mindenki a saját felelősségére cseszi el az idejét...
  • fülcsimanó2
    Egy régi nagy kedvenc.

De Mango's - Chocolade (1977)

• cucurbia
    Természetesen én Fredericora gondoltam,hiszen a Nilla dalokban ő volt a szerző és producer is. Mindkettőt adtuk a Pillantás az Európai discokba műsorban,(még a Haluska előtti,szerintem sokkal jobb) korszakában.És bár én az Even if..-t jobban szeretem,ha véletlenül eddig mindkettő nálam volt,mindig a New Day-t akarták játszani a meghívóim valamiért:(pedig szerintem a New day nagyon kaptafadallam,csak lehet éppen ezért azt jobban ismerik..
  • italomanjoco
    Bonaventura-ról jutott eszembe, volt egy ilyen is.

• reynaud #108687
    Írtad korábban hogy van egy 200-as mappád e korszak zenéiből.
    Ezek szerint a megfejtésben ez is segít,s minden bizonnyal te is kedveled e dalt.
    Igen,Max Coveri - Come Back, az extended mix-ből vágtam a részletet.
    Sok hasonló dallamvezetésű zenéből én úgy gondolom nem oly egyszerű felismerni,gratulálok!

Egy utolsó feladvány a játék lezárásaként.
    sample_11

Amit elvileg sokan szeretnétek,hogy legyen egy kis pörgés a zenefórumon,az rajtam nem múlik,de most már,legyenek más tagoktól is posztok,hozzászólások,csatlakozzatok,de ha nincs erre igény,érdeklődés akkor felesleges a szabadidőmből erre fordítani!
  • allada67
    Max Coveri - Come Back (szintén a 200-as, 2. aranykor válogatásomból)
  • reynaud #108685
    Érkezik a 10-es számú feladvány.
    snippet_10
  • reynaud #108684
    Igen!
    Fred Ventura ,az aranykorszaktól kezdve ,napjainkig ,nagyon magas színvonalon tolja az italo-disco szekerét.
    Amit manapság az "Italoconnection" projektben művel az a 80s évekbeli produkcióit is felülírja,legalább is szerintem :) !
    Nilla Backman ezen dalában is ,társszerző volt.

• cucurbia
    Hát a New day-nél nekem ez mindig jobban tetszett.Azért már akkor is tudott ez a Bonaventura gyerek:)
  • reynaud #108682

Max - Day By Day (1989)

A 6-os!
  • reynaud #108681
    Az énekesnő nevét pontosítom,
    Nilla Backman
    A megfejtés pedig ismételten helyes!
    Gratulálok,meglehetősen magas szinten vannak az ismereteid az italo-disco stíluson belül.

Ezt a dalt most meg is hallgatjuk,

P.S. : sample_6 feladványomban,egy sokunk által kedvelt,italo-disco körökben jól ismert, olasz előadó énekli a vokált.
    Fabrizio Rizzolo

• reynaud #108680
  • allada67
    Nilla Backnam - Even if you say a 9-es, az alábbi 6-os nem megy, az lehet,hogy nem volt akkora kedvencem.
    A megfejtés nehézsége, többnyire azon múlik.
  • zsoltford
    üdv, valóban kellemes muzsika, kedvelem magam is.
  • reynaud #108677
    Ez a mjúzik akkora kedvencem mint egy toronyház.
    Érdekes hogy egy másik slágere ismertebb és tán sikeresebb is volt,pedig a feladvány tárgyát képező dal ,szerintem jobb.
    sample_9
  • reynaud #108676
    Férfiasan bevallom a publikált részletekből ,ha más tolja fel ezeket ,esélytelen közeli lett volna számomra hogy felismerjem.
    Viszont te egy varázsló vagy! :)
    A snippet_7 = Ian Lex ‎– Just Over The Time ,azaz helyes a tipp. "European Dance Energy Mix" -ből vágtam a részletet.
    Gratulálok!

A 6-os tudtommal kizárólag vinylen beszerezhető,egy röpke vokált hozzácsapok .
    sample_6+
  • allada67
    A 6-os nem megy, ez is kapásból csak egy tipp, Ian Lex - Just over the time
  • reynaud #108674
    Kedves Zsolt,

Ha "Boys Next Door" akkor "Stop Watch Killer" szerény véleményem szerint,toronymagasan ez a legjobb zenéjük.
  • reynaud #108673
    Mivel a páratlan számokat jobban szeretem ,legyen még 1 ráadás,
    Ez az előző zenénél is jobb!

sample_7
  • reynaud #108672
    Nem díjazom ha ilyen csend van,ezért aztán ...
    Let's play guys again !

Ha valaki képes lesz megfejteni (remélem!) akkor az énekes polgári nevét is kérném mellékelni.
    Ez egy bitang jó zene !
    sample_6
  • ItaloMucsacso70
    Nagyon jó kiadvány!
    Már beszerezve!
  • shirak
    Sziasztok fanok :)

Nagyon régen jártam erre, örülök, hogy megy a fórum, régen nagyon sok időt töltöttem itt (f)el :)
    Nem 70-es sem 80-as a téma amit hozok de a stb-be talán elfér a többi mellett.
    Korábban sokszor volt itt téma Vanello, ittelve, hogy van-e CD-je, vagy ami a neten van tényleg az övé-e.
    Nos, augusztus óta megvásárolható, Vanello maga küldi személyesen.

A videó alatti emailcímen rendelhető, illetve rá lehet keresni fbk-on is.
    Jó zenélést mindenkinek

• italomanjoco

Katt
  • zsoltford
    boys next door-nál elírás, javítandó...(tévedés joga mindig is fenntartva :-) )
    Utoljára szerkesztette: zsoltford, 2020.08.30. 13:02:02
  • zsoltford
    szép napot '80-as évek!

A (1990-es muzsika :-) )

B1

• reynaud #108666
    Most tudtam meghallgatni,mert tegnap amikor lett volna rá időm, egy disco rádió élő műsorát füleltem.

Ígéretes volt a tracklista alapján ,és azt kell mondjam ez a mix tényleg jó,azt külön díjazom hogy nincs agyon effektezve.
    Köszönöm a lehetőséget!
    Csekkolva a többi tracklistáját , vol.3 is jónak tűnik.
  • reynaud #108665
    Vágod a témát !

Annyit még megjegyeznék,a Bobby Orlando vonatkozású mixek,megamixek is ütősek, van néhány tök jó a mester szerzeményeiből.
  • studiohits
  • studiohits
  • italomanjoco
    Hát erre most mit mondjak
  • italomanjoco
    Igen jól emlékszel. És a Max Mix 6-ból meg 2 különböző mix volt, mert a spanyol, és a német kiadás nem egyezett, egész más volt a track listája is.
    A Boot mix 5 is két fajta volt, de ott csak a Lian Ross hiányzott az egyikből.
  • beva02
  • studiohits
    szivesen!