112174
-
Akkor a 3-as feladvány,megfejtése.
Alex Molo – Look At Me -
Erre azért nagy tétben mertem volna fogadni!
Köszönöm hogy rákérdeztél.
-
Közben rövidre zárva a dolgot felhivtam Gyurit,88-ban még ő volt a Danubius zenei szerkesztője,1990 ben lett váltás. -
Nem titok!
Az előadó a discogs szerint az 1 lemezes ,1 dalos zenészek táborát erősíti,s mivel szerintem egy nagyon jó hangú énekes,detektívet játszva,elindítottam egy nyomozást ,érdekelt találok e róla többet.
Odáig jutottam hogy napra pontosan tudom még a születési dátumát is,s azt is hogy a mai napig aktív zenész,de sajnos az 1988-as dal zenei stílusától eltávolodott.
Nos ,ez az oka hogy egyelőre nem fedtem fel,megakarom adni a módját a dal bemutatásának infókkal megtámasztva .
Tán már hétvégén feldobom.
Aztán lehet senkinek nem fog tetszeni ... :) -
Nagy titok lehet ez, Roli... Tényleg egyesével várod, hogy könyörögjenek érte?
-
fülcsimanó2 #108734 Csatlakozom a kíváncsiak táborához, ha nem publikus, privátban érdekelne, hogy mi a 30 éve keresett zene.
-
Egyelőre maradjunk ennél az opciónál! #108730
Hátha valaki szeretné a Max - Day By Day dalát és beszáll a játékba.
Annyi további segítség tőlem is hogy az évszám = 1986
P.S. : a 3-as nagy kedvencem,látom egy jó állapotú vinyl, ezért közel 200 € áron is mozog a kínálatban.
-
italomanjoco #108732 Látom Roland hogy zene felismerés, és megtalálásból nagyon jó vagy, és hogy szereted is ezt csinálni. A rejtvényből 2-t megtaláltál. Az évszámot említetted hogy adjam meg, de már előbb meglett a 4-es! Nos, a maradék háromnak a kiadási éve egyforma, és ha meg akarod tudni, akkor adok még 3 zene részletet, amelyek szintén ebből az évből valók. Valamelyiket biztos felismered, és így talán könnyebb lesz.
1
2
3
Jó fejtést
-
Neked és Bélának majd megmutatom a dalt privát.
A jelek szerint a többieket nem izgatja.
-
A gratulációt visszapasszolom hozzád,a jó lemezeidért! 
A további 3 dal megfejtésének lehetőségét átadom olyan tagnak,aki szeretné a bónusz dalt is. -
italomanjoco #108728 Remélem azért valamikor megtudjuk, hogy mi ez a nagyon keresett zene. -
italomanjoco #108727 Akkor megvan a 4-es is, gratula
-
88-ban nem igazán volt a rádioban cd,első cd-met még én is csak 89-ban vettem Wiener Naustadtban(akkor még lejátszom sem volt,csak megtetszett),akkoriban a zenék még szalagról vagy bakelitről mentek.A Dan panelek vagy a Komjáthy nagytekercsekről való kijátszással készültek,vagy néhány az akkori nemzetközi lemezcsere keretében bekerülő kislemezkijátszásról(ezért volt,hogy a Danubius tekercsek között volt olyan,ami nem volt meg a Komjáthy tárban),Én cd-re eőször talán 1991 környékén kezdek emlékezni hogy kezdett bekerülni a napi forgalomba,lemezbeszállitásba,persze az én emlékeim is kopnak,lehet hogy már 1990 volt.Azt tudom,hogy mikor paneleket játszottam,akkor London boys Requemet,Del Garrett:Hollywood-ot,Stefan Remmlert,meg néhány ma már elfeledett ismeretlen előadó dalát válogattam be kistekercsre.Persze ezeket 94 után kidobták,és már a katalogusuk sincs meg, a panelkatalógus(is) bentmaradt a rádióban,mikor menekülnünk kellett,sok más mellett.
(priviben ird már meg mi volt az a dal amit kerestél,kiváncsi vagyok) -
Akkor ezek szerint az kizárható hogy 1988-ban a dalt CD kiadványról játszották volna.
Tehát minden bizonnyal a kislemez (vinyl) volt a forrásanyag.
Aki ezt a dalt anno beválogatta lejátszásra,annak így utólag is gratulálnék.
A rádiózás aranykorszaka,amikor ilyen ritkább ,remek dalokat is játszottak,nem mint mostanság az unalomig ismételt mainstream zenék.
Köszi az infókat. -
hát pontosan nem tudom,vagy "még" Komjáthy,mert ő kezdte 1986-ban vagy "már" Csiba,mert 89-ben mikor Dan paneleket készítettem uj zenékből,akkor már neki kellett ezeket leadnom (egy szobában voltunk még akkor Komjáthy és Csiba,egy évvel később költöztünk külön szobába.)Hogy 88 ban ki volt nem emlékszem.De ha azt gondolod,hogy bármire is emlékezik bármelyiköjük még abból az időből tévedsz,én tavaly mikor megprobltam bármire is visszaemlékeztetni,nem nagyon ment,én többre emlékeztem szinte.
1991-től már elkezdett cd-kről menni az adás,eleinte mindenki saját cd iről,majd kb.94-től már a Danubius saját cd tárából.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2020.09.09. 17:11:34 -
Nekem is nagyon tetszik,egy briliáns a 80s évekből.
-
Emlékszem hogy próbáltál segíteni!

Béla ,azt tudod hogy 1988 táján ki volt a zenei igazgató,zenei szerkesztő a Danubius rádióban ,illetve kérdezhetem úgy is hogy ki szerkesztette a panel zenei blokkokat.
-
ez tetszik,jó
.Akkor mégiscsak 1989 a cime,pedig már kezdtük elvetni.És ha jol látom Engineer Louis Rodriguez:)) -
én anno néhány régi Danubiusosnak elküldtem a keresését és én is gondolkodtam,de enyni infobol,hogy Somewhere senki nem tippelt semmire.Azóta nem kerestük,de azért kiváncsi vagok mi lehet ez a "ritkaság"? -
Több mint 30 éve kerestem egy dalt,amit anno,aktuálisan ,néhány alkalommal a Danubius rádióban hallottam.
Néhányszor itt a topicban is tettem említést,illetve kértem segítséget a dal megtalálásában.
lásd.
Itt a videó alatt olvasható.
Nos ,ma megtaláltam,érdekes, a videó elindítását követően 10 másodperc után már tudtam hogy ez az a dal amit cirka 30 éve keresek.
"Somewhere" szó a refrénben ott van,de a dal címe teljesen más.
Jól emlékeztem rá,hogy ez egy elképesztően jó zene!
Sorry guys,de egyelőre nem fedem fel,egyébként átnéztem a dal értékelését ,csupa pozitív a YouTube-on,a discogs adatbázisába,szerintem csak tavaly került fel,ott ketten értékelték eddig,5 csillaggal. -
A 4-es sorszámú feladvány,
Panama – 1989
-
Oh, yea! Ez nagy korong, köszi. -
carbit #108716 Szia,
Köszönöm, én vittem! -
italomanjoco #108715 Eddig nem, de most hogy mondod, már kuncogok egy kicsit
-
Gondolom most Joco kuncog magában,ahogy mi szenvedünk a megfejtéssel.:) -
"Nineteen Eighty Nine " címmel próbálkoztam elsődlegesen,de sikertelenül. -
Én is azt keresgélem.Valami 1989? -
Ugyanezt akartam kérdezni Józsitól.
Akkor a válasz ... ? -
Az én feladványaimhoz képest a tieid különleges ritkaságok,mondhatjuk azt is ahogy írod,nem tucatzenék.
Örülök és köszönöm hogy csatlakoztál a játékhoz.
Néhány hete utaltam rá,és úgy gondolom igazam van,az úgymond nagy kollekcióval rendelkező lemezgyűjtők nélkül,ez a topic,az érdektelenségbe süllyedhet.
4-es feladványod ,a részlet alapján nagyon jó zenének tűnik,a kiadás évszámával könnyíthetnél,nagyon ismerős de egyelőre nem tudom mely dal ez.
Próbálkozom tovább,és most már itt is maradok a gép előtt,mert már hangolódom fórumtársunk,DJ Adrián élő rádióműsorárra ,melyben new-italo zenéket fog játszani 19 órától ! -
Szia Zsolt,
Gratulálok a lemezhez !

Bitang jó zene és ha a kiadás dátumára fókuszálunk ,ugyebár az énekestől ugyanazon évben került kiadásra " Walking Away "amely zene Brian Ice-tól az első számú kedvencem.
-
mire a kérdést feltettem már megtaláltam a választ is. -
Nincs ennek valami köze Geff Harrisonhoz? -
italomanjoco #108706 Ja bocs, igazad van, a "Nem is szép dolog" után kimaradt a "lenne". Feltételes módban gondoltam.
De nem rád, hanem magamra értettem, hogy nem lenne szép.
A lemez az nincs meg. -
italomanjoco #108705 Jó zene az biztos. Gratulálok, jó a megfejtés
A refrént direkt nem vágtam ki hogy könnyebb legyen megfejteni. hiszen nem egy tucatzenéről van szó. Hamarosan küldöm.
-
egy kellemes muzsika ma estére:
A
-
üdv, kiválló muzsika magam is kedvelem.
-
Na akkor ezért volt ismerős a dallama. -
Neked a "Singerman" nincs meg lemezen?
Pedig jó lett volna mert kértem volna egy másolatot!
Bár ha jól emlékszem úgy cirka 6 évvel ezelőtt egy kedves tag,megosztotta a dalt itt a topicban.
Egy másik kedvetlen viszont csak egy fotót tolt fel.
Józsi,nagyon szépen kérlek ne méregessük egymást, ez megint feszkót gerjeszthet,felőlem mindenki úgy szerezz,gyűjt stb. zenéket ahogy kedve tartja. -
Az 1-es sorszámú tetszik nekem ezekből leginkább.
Heartburn – Stay With Me
-
italomanjoco #108699 Gondoltam adok fel én is pár rejtvényt a legutóbbi másolmányaimból, hátha nagyon ráér valaki fejtegetni. Nyeremény, a kitalált teljes zene privátban elküldve.
De 3db helyes megfejtés esetén, a lent említett Max - Day By Day is megy a kitalált zenével együtt. Annyit segítek, hogy mindegyik a 80-as évekből való, és az utolsó kivételével mindegyik "A" oldalas.
1
2
3
4
5