112174
-
A kérés a Maxira vagy a 7" kislemezre irányul? mert ellentmondásos a video és a discogs link -
mind2 jó zene,de az Andy Gale nekem jobban tetszik.
-
Örülök hogy neked is tetszik.
Annak szintén, hogy ezt leírtad.
-
Köszi ,s a fotót is! -
ItaloMucsacso70 #108775 Nagyon köszi hogy fáradtál vele
, ez nekem is megvan!
-
AlexT967 #108774 Sajnos maxim nincs csak az album, de remelem az is ok lessz!
People Like Us - Hiroshima -
ItaloMucsacso70 #108773 Nem nagyon bízom benne de most nekem is lenne egy kérésem.
Tegnap éjjel egy élő mixben hallottam .
Elég volt kiderítenem az előadót is.
Ha valaki megosztaná ezt a komplett maxi vinyl rippet azt nagyon megköszönném.
A zene külön nekem is megvan!
Discogs
People Like Us - Hiroshima (never too late for tears)
-
italomanjoco #108772 Ha egyszer lesz egy kis időd, egy listát csinálnál róluk? Lehet hogy van közte olyan is amit már régóta keresünk. Vagy fénykép is jó ha összerakod 5x5 -ös sorba, egyszerre 25-öt tudnál fényképezn, így talán előbb megvan. Ha lesz olyan, akkor másolást vállalom. -
Őszintén,lemezjátszó hiján nem hallgatgattam őket az elmult 20 évben, az előadókat-cimeket nem jegyzem meg,de a sok átpakolás miatt a boritókat igen.
Így első körben azt mondom,hogy valószínűleg nincs,legalábbis nekem nem rémlik ilyen borító. -
hm.azért rólam már több kép is megjelent itt-ott,így nem csoda. -
fülcsimanó2 #108769 Igen jó zene ez, nem ismertem!
-
Tudtam, hogy te vagy a bal szélén!
-
italomanjoco #108767 Ismerem, pár éve bent van már nálam a wantlist-ben a disocgs-on. De ez sem rossz: Alban - Luna
Szerinted Bélának nincs meg a kislemezei között?
Utoljára szerkesztette: italomanjoco, 2020.09.12. 22:31:33 -
italomanjoco #108766 Nekem az "A" oldal is tetszik.
-
Neem.Balról jobbra:
én(24 évesen),Szever Pali,ismeretlen(egyikünk sem emlékszik ki a csuda volt,mit keres a képen,ha valaki felismeri mondja már meg!),Komjáthy Gyuri,Viant Kati(adminisztrátorunk),Mikó Robi(hangmester,szignálkészítő( a hirhedt Éjszakai koktélokét is),de az egyik kitalálója a Szombat exti extázisnak,vagy a Capucchinonak a Danubiusban),Mohácsi Miki(hangmérnök) -
Bizony,én is így gondolom! -
Ezen ne is gondolkodj tovább,írjál!
Balról a második ,Szever Pál?
Gyuri bácsi mellett ,Te állsz,ha szabad erre rákérdezni?
Belefér a rádiózás a zenével összekötve,érdekes téma ez,szerintem sokunkat érdekel. -
Itt volt közel 4 évvel ezelőtt,egy neked címzett hsz.
Idézve belőle : "Most van időm azzal a keresett dallal kapcsolatban kérdezni tőled,a lemez szinte biztosan megfordult a kezedben,játszották a danubiusban."
Megérzés volt,és hát tényleg megfordult a kezedben a lemez.
Ez a dal nekem nagyon kellemes emlékeket is visszaidéz,és baromi jó érzés volt végre megtalálni ennyi idő után.
-
előkészületben van egy könyv a régi Magyar Rádióról..gondolkodom még hogy esetleg irjak én is,még van két napom gondolkodni.
Aki nem ismerné fel ez a régi un.nagy kettes studió,ahonnan ment kezdetben az élő Poptarisznya,illetve ahol a Komjáthy műsorok felvétele vagy az élő Éjszakai koktél ment.Ez a kép 1993.04.24.az utolsó Csak Fiataloknak felvétele utáni kép.
És rádióról ennyit,mert tudom hogy ez nem az a forum.(igaz most sem én kezdtem)
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2020.09.12. 21:22:25 -
Fogalmam sincs.Ha Roland nem linkeli be a boritót,eszembe sem jutott volna,igy ugrott csak be,hogy ezt már láttam valahol.A zenét életemben nem hallottam eddig. -
Micsoda ritkaságok lehetnek még ott. -
Bocs de a hazamentett kb.250 kislemezbe életembe nem hallgattam bele,fele francia vagy német nyelvű még az előadóról sem hallottam soha:(( -
De akkor én is jól emlékeztem hogy a Danubius rádióban hallottam néhányszor a dalt !!!
s ugyebár mivel biztosan tudjuk,mert rákérdeztél ,hogy Komjáthy úr volt akkortájt a zenei szerkesztő, most már minden kis részletet kiraktunk a dallal kapcsolatban,így már azt is tudjuk,hogy a kislemez volt a forrásanyag.
Nagyon köszönöm ezeket az infókat !
Döbbenetes miket tudsz a hazai rádiózásról,milyen kulisszatitkokat tudtunk meg a közelmúltban általad,plusz a háttéranyag!
Respect !
-
Na kedves Roland,jól emlékeztem,kinyitottam a régi Komjáthys kislemezek fiókját és itt van a kezemben a kislemez.
Mondjuk nem ártott kinyitni kicsit a szellőzés miatt legalább mert ritkán nézek bele.Sokáig kerestem a Dew Mitch Don't say no kislemezt mert elég gyatra minőségű mp3-akat láttam csak belőle,erre hopp,ez a kislemez is itt volt az osztrák kislemezek között a sok számomra ismeretlen kislemez között. -
sosem hallottam,de a boritoja nagyon de nagyon ismerős,végig kellene nyálaznom a kislemezeket.
-
Szia! Nem megtaláltam,hanem megvan nekem is,nem rossz,de annyira nem jön be! -
Na akkor tuti valami osztrák lemezcserebereként jöhetett.
Igaz tele van a szekrényem a Gyuri kislemezeivel,amiknek a feléről sosem hallottam kik.Még az is lehet hogy ez is köztük van?:)) -
Az osztrákok a 80s években, disco,synth-pop stílus vonalon ,egész jó zenéket hajigáltak piacra.
Belgiumból,s a kedvenc évjáratomból (1989).
Andy Gale – Don't Turn Out The Light
YouTube link
Ismered? -
Ezen vinylen ,egyértelműen "B" oldal a nyerő!
-
Világos!
Én meg csak azért jeleztem az évszámot,ha valaki megakarja fejteni a feladványaid,legyen egy támpontja.
-
italomanjoco #108749 Jó kis zene ez, na majd beszerezzük. -
italomanjoco #108748 Azt nem tudom melyik verziója lehet, de amit én mutattam az a "Jim Player - Hungry Hearts (Of Modern Girls) (1986)" volt. Végül is nem titok
-
italomanjoco #108747 Azt a 3 zenerészletet csak az évszám kitalálása miatt adtam. De igen, ez volt az egyik
-
italomanjoco #108746 Szuper, látom megtaláltad az olasz verziót is :-) -
Ez én úgy hallom, tán a feladvány cover verziója,olasz nyelven.
-
W. Stevenson – Keep Your Promise (1988)
Akinek tetszik,és a kislemezt szeretné,az gyorsan csapjon le rá mielőtt elviszik előle,mert abból jelenleg,mindössze 3 példány beszerezhető,nagy kár hogy extended verzióban nincs.
W. Stevenson – Keep Your Promise (Vinyl, 7", Single, 45 RPM ) Koch Records International – 145.594 AS (discogs link)
Elérhető LP kiadványon is.
The New Sound Of Austria (Vinyl, LP, Compilation ) Koch Records International – 122 150 E (discogs link)
CD albumon :
The New Sound Of Austria ( CD, Compilation ) Koch Records International – 322 150 G1 (discogs link)
P.S. : Az LP kiadvány alatt,egy magyar zenész bejegyzése olvasható,mellyel maximálisan egyetértek!
Kedves Béla (cucurbia),a dallal kapcsolatban, szeretném tőled megkérdezni,hallottad é valaha? -
Felvezetésként.
A szálak egy olyan országba vezetnek melyből a 80s évekre fókuszálva, olyan előadókat,formációkat ismerünk mint,
Falco
Erste Allgemeine Verunsicherung (EAV)
Joy
Sherey Champagne
Curacao
Airbus
Stian Rigby
Joy Peters
Convoy
Opus
etc...
Egy kellemes ,dallamos jó ritmusú ,tipikus rádióbarát zene,nem véletlen hogy anno, Komjáthy úr is érdemesnek találta ezt rádióban leadni,beválogatni lejátszásra. -
A 2-es ha minden igaz,akkor Cantero:Gino Rey című felvétele. -
fülcsimanó2 #108741 Nagyon remek zene, nem ismertem! -