112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• Zephyr Retiring
    Zenetörténelem.

1924-et írunk.. "Dorogoi dlinnoyu" címmel egy orosz zeneszerző, bizonyos Boris Ivanovich Fomin ír egy slágert.
    1925. Tamara Tsereteli elsőként viszi sikerre.
    1926. Alexander Vertinsky is feldolgozza több kevesebb sikerrel.
    Aztán csend. A dal lassan feledésbe merül..

Míg nem egy amerikai származású dalszerző és író aki a Eugene Raskin nevet kapta szüleitől, elő nem veszi újra és át nem írja angolra
    "Those Were The Days" címmel.
    1968. Ezt a verziót megkapja egy bizonyos Mary Hopkin. És a dal világsláger lesz..

Az idő múltával a Johnny Mathis-től kezdve a Cream-en át számtalanszor feldolgozták.
    Pár név a teljesség igénye nélkül:
    Julius Wechter
    Dolphin
    Dolly Parton
    Percy Faith
    Leningrad Cowboys
    The Blades
    Pete Fountain
    Mary Mundy
    Klearview Harmonix
    Ted Heath
    The Sunshine Crew
    Pop Five Music Intercorporated
    The Cats
    Lady Sovereign
    The Ragtimers
    Phyllis Newman
    Sammy Davis Jr. .. és még sorolhatnám reggelig...

1989-ben a Dolly Roll formáció is sikerre vitte idehaza Ábrándos szép napok címmel.
    2002-ben pedig Marcellina is tett egy europop verziót belőle az asztalra.

Én most azt a verziót hoztam el meghallgatni, ami először lett világsláger.
    Ez pedig az 1968-as Mary Hopkin féle "Those Where The Days"
    Privát gyűjteményből, eredeti cdda lemezről.

Szép estét és kellemes zenehallgatást hozzá.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.13. 20:21:40
  • reynaud #103396
    Helló Balabolka! (imádom a nickneved,gyerekkorom kedvenc rajzfilmje jut eszembe!)

Annak ellenére hogy én elsősorban az italo-euro disco stílust kedvelem,természetesen hallgatok más zenei stílusokat is.
    Egyáltalán nem bánom ha szerepet kap a topicban több stílus is.

B.V.S.M.P remélem sokan ismeritek.
  • Balabolka
    Üdv. ! Ááá igen, emlékszem csámpáztak rá a lábak rendesen..., ki rock & roll-ban, ki ahogy tudta, úgy nyomta.
    Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2017.03.13. 19:45:41
  • reynaud #103394
    Mit mondjak erre,tudod hogy én nem vagyok osztogató típus,meg minek is osztogatnék,hiszen megteszik ezt mások,ahogy írtad,nem akarok fasza gyerek lenni.
  • mfn
    Hello!
    Már párszor gondolkoztam rajta hogy felteszem,de mivel igen lassú a netem inkáb nem erőltetem a nagyon hosszú verziókat ill. mixeket.Egyébként ehhez a dalhoz még hozzátenném azt hogy nagyon sokan nem találták rá a ritmust a Discoba akkoriban
  • Balabolka
    Bizakodtam, hogy akadnak páran akik találnak maguknak valót.... A "Gary Moore" muzsika amúgy eredetiben az igazi, amit osztottam az azért nem annyira "kool", de idővel megszerettem. S Köszönöm... !
  • Balabolka
    Üdv. Reynaud ! "Maszek extended" -ez jó (vagy "extended self" ?)! Való igaz, a minőség 128kbps alatt bizony rendkívüli. Ám ama "I See You" muzsika számomra nem annyira tetszetős, de idővel lehet, hogy érdekelni fog !
    A "megosztott" Break Machine muzsikát is tegnap előhalásztam kitételre, de lemaradt még jópár mellett -annyira nem akarok eldurvulni, hiszen itt jelentős többségben Italo kedvelők vagytok. S részben sokáig ezért sem léptem (itt) felszínre, aztán meggondoltam magam. Persze szeretem az Italo muzsikákat is.
    Van e olyan stílus amit nem kedvelek ? Nincs. -Vagy csak kevésbé..., egyenlőre. De hosszú ennek a története; oka. Lényeg, hogy lakik "bennem" egy Isten aki minden evő... Meggyőződésem, hogy minnél szabadabbak vagyunk, annál "kissebb" a világ, annál többet megtalálunk magunkból zenében, mindenben...
    A "Flash & The Pan" muzsika nekem is nagy kedvenc ! Örülök, hogy kitetted ! Magam is így cselekszem;

Flash & The Pan - Early Morning Wake Up Call
  • reynaud #103390
    Bravo a lemezhez és a hozzáfont szöveghez pláne ,ha van valaki aki megtud nevettetni itt a fórumon az te vagy!

Early Morning Wake Up Call ,nekem is megvan!
  • Musachy
    Olvastam. Magam részéről a 6 percnél hosszabb zenéket unom.
    A másik meg: ez olyan mint a faszméregetés, hogy "ti csak a rövid változatot ismeritek, de nekem 4 perccel hosszabb van", az a fasza gyerek, aki ide is teszi. Ezek a srácok nem csak az észt osztják, hanem a zenéiket is (mfn, Balabolka, studiohits... stb.)
  • reynaud #103388
    Klikk ide
    Aztán olvasd újra : #103383

Extended verzióról szóltam,amit ha a kolléga ide tenne,leesnék a székemről.....a rádió verziót persze hogy sokan ismerhetitek!
  • Musachy
    Akkor most ezt én teszem ide 128kbps-nál sokkal rosszabban, mindössze a lemezfotón. A lemez az idézett dalt is tartalmazza és a nem kevésbé remek Midnight Man c. slágert is. Jó szórakozást a nézegetéséhez. (olyan rendes vagyok, hogy mindezt megosztottam)

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.03.13. 19:09:49
  • Musachy
    Szerintem azzal ne fáradj... Valóban az sokkal jobb zene, de nyilván nagyon sokan ismerik is. Szerintem pont azért nem azt tette ide a kolléga.
  • reynaud #103385
    Ez egy jó zene.

• reynaud #103384
    Van é olyan zenei stílus amit te nem kedvelsz?
    Eléggé széles skálán mozogsz.

S ha break,az én egyik kedvencem.

• reynaud #103383
    Ha már Bobby Farrell....néhány lemezgyűjtőnek (nem soknak) a sokkal jobb zene arról a kiadványról ( I See You ),meg van extended verzióban (nem maszek!).

Ha egyszer lesz hozzá kedvem 128kbps alatti minőségben megmutatom!
  • ItaloMucsacso70
    Márc 15-én Sabrina 48 éves lesz!!!!!!!
    Ámuljunk egy kicsit a formáján!

• Musachy
    Ezek közül kettő pont a közelmúltban járt többször is a fejemben, hogy mekkora zenék voltak anno (My Definition... meg a Bulgarian Hip Hop) !

A Friday On My Mind pedig fogalom! (Persze nem ez a változat, hanem az eredeti).
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.03.13. 14:40:43
  • Balabolka
    S még néhány, hogy teljen a váza;

Baobab - It's Party Time
    Hananas - From Here To Eternity
    Kids Can't Kill - Voodoo Countdown
    Nikki D. - Daddy's Little Girl
  • Balabolka
    Egy jóféle csokor, hajszálnyit kicsit bele-bele csúszva a 90-es évekbe is;

Kool Moe Dee - Wild Wild West (Extended)
    Bobby Farrell - King Of Dancin' (Extended)
    Brotherhood Creed - Helluva
    Gary Moore - Friday On My Mind (The Kool Rap)
    The B.h.H. with Ardath Bey - Bulgarian Hip Hop
    Savage Feat. Ice MC - Don't Cry Tonight
    Cookie Crew - Secrets
    Dream Warriors - My Definition Of A Boombastic Jazz Style
  • Balabolka
    Üdv. emberek ! mfn !, köszi ismét... ! Ma többnyire "hip-rap" kedvencekből szedtem párat össze;
    Először jöjjön Master Genius összeállítása;

Master Genius - Let's Break

• Nastar
    Nincs mit.
  • mfn
    Hatalmas zene!Nekem is meg van
  • wepapa

Tudom hogy nem kimondott Italo de 80's évek.
  • allada67
    A The New York Models - Hot For You nótája is megérdemelne egy remasterelést.
    Ezt így kellemes hallgatni, köszönet érte.
  • Nastar
    Szép délutánt kívánok minden fórum társamnak!Egy remek dallal, amelynek a producere és írója is Robert Phillip Orlando azaz Bobby Orlando.
    The New York Models ‎– Love On Video (1984 vinyl rip lossless remastered).FLAC
  • mfn
    Még egy remek koktél
    Images - Love Emotion
    The Winners - Freedom
    B.B. & Band - On The Beat
  • studiohits
    ...egy instrumental kedvenc!

Grand Prix - Grand Prix (remix)(1983)
  • mfn
    Két Tropical siker:
    Macao Combo - Macao Macao
    Los Copacabaneros - Brasilia Carnaval
  • ItaloMucsacso70
    A Fire hatalmas kedvencem de az 5:10-es (Special Mix)!
  • mfn
    Itt a vasárnap,hát zenéljünk
    DJ's Project - Vision Of Love
    DJ's Project - Run Away
    Curacao - Fire
    Jorgen Ben - Tropical
  • mfn
    Egy Disco korong a javából még 1981-ből
    Azoto - Anytime Or Place
  • studiohits
    Kellemes hetveget!

Vikki Benson - Easy Love
    Rocky Burnette - Tired Of Toein' The Line
  • Zephyr Retiring
    Kezdjük a napot egy olyan zenével, ami mind 1979-ben nyugaton,
    mind 2002-ben keleten megállta a helyét.
    Helye van itt is.

Ottawan - D.I.S.C.O.

Have nice a day.
  • reynaud #103364
    "Eurobeat" jelzővel csak óvatosan,a japánok már a klasszikus 80s évek közepén kiadott italo-disco zenéket is így címkézték.
    Maradjunk annyiban, az említett korszak zenéi is italo-disco stílusba sorolhatok,idő hiányában,ebben most jobban nem mélyednék el.

Én a 70s évek disco zenéi nagy részétől hidegrázást kapok,nem szeretem kategória.
    (Peter Griffin,Ottawan) valahol itt kezdődött a számomra érdekes jó disco zene.
    A fentebb említett pörgősebb italo zenék közt,nekem nagyon sok kedvencem van,szám szerint több száz dalt említhetnék.

Ez a nagyszerű remix is egy Távol-Keleti !!! kiadványon jelent meg,ajánlom beszerzését!
    Master Mix

• Zephyr Retiring
    Akkor lessük is meg, hogy Johnny Kemp miről is vakerált
    még 1988-ban. Ez pedig most a Just Got Paid...

• Zephyr Retiring
    Most mélyen egyet tudok érteni minden szavaddal
  • mfn
    Minden pénteken meló után (mert csak délig dolgoztam) délben már otthon vártam Haluskáék pillantás műsorát a rádióban.Imádtam a műsort!Rengeteg jó zenét adtak!De sajnos "most" már úgy vagyok vele hogy nem nagyon érdekelnek.De így vagyok a 90-es évek Italo Dance,Euro Dance felvételeivel is.Akkor imádtam őket (sok cd lemezem van abból a korból)most már több mint 10 éve nem is hallgatok olyan zenét.Akkor szuper volt most már nem tudom miért de nem érdekelnek.Viszont a 70-es,80-as disco valahogy megmaradt kedvencnek.Most már csak ezeket hallgatom a régiek közül.Egyébként szerintem legalább olyan sokan vannak
    akik nem szeretik az Eurobeat-et mint akik szeretik.Ha nem gyűjteném a 70-es éveket akkor valószínű hogy a keretet estleg kezdeti Eurobeat korongokra költeném.Kb egy 150 felvétel ami talán érdekelne.
  • reynaud #103360
    Nem tudom mennyire vagy tájékozott,ha nem akkor segítek.

Az hogy az italo-disco stílus a 80s évek legvégén illetve a 90s évek elején valamennyire piac képes maradt ,egyáltalán készültek új dalok,az elsősorban a stílus japán rajongóinak köszönhető,mert amikor itt európában drasztikusan esett az érdeklődés e zenei stílus iránt a lemezpiacon,ott a Távol-Keleten továbbra is nagyon népszerű maradt.

Olyan kiadványokat köszönhetünk a japánoknak mint pld. That's Eurobeat sorozat,amely egyébként egy ismerősömnek ,(aki merem állítani ,hazánk talán legnagyobb lemezgyűjtője e stílusban) a teljes kollekció birtokában van!
    Arról nem is beszélve,volt egy időszak amikor ha egy italo-euro disco albumot akartam megszerezni,a válasz gyakran az volt...csak Japán importból lehetséges!
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.03.10. 19:09:34
  • mfn
    Forogjon még egy remix :
    Voyou - Radio Bostich (Remix)

• mfn
    Alapból nem érdekelnek meg ki nem állhatom a húzott szeműeket meg a zenéiket meg a mixeiket sem.De ez egyéni vélemény