112174
-
HÁT AKKOR KÉRDEZZ RÁ OTT ANNÁL AKI ÍRTA -
köszi már megtettem tegnap,innét a lötyi tipp.
annak a lemezörnek a receptje volna jó, gyógyszertárban legyártani...
de lehet maradok a szénszálas kefe és a lötyi használatánál... -
Rubicon #43849 Köszike!!!!!!
Kircsi Csávó vagy!!!!!!! -
Tisztántartás:
A hanglemez fő ellensége a por és karcolás. A mikrolemezek hosszú lejátszási idejét vagy dinamikáját, a jó frekvenciahűségét csak a barázdaméretek lényeges csökkentése révén lehetett elérni. A legkisebb kilengések mérete magas hangoknál pl. 10-100 nm (1 nm = 1 milliomod milliméter). Egy, a levegőben lebegő porszem ennél sokkal nagyobb. Ha egy ilyen porszem behatolt a barázdába, számottevő hangerejű reccsenést okoz. Ugyanilyen hangjelenséget kelt egy karcolás is, még ha szabad szemmel alig látható is.
Az egyszer porosan lejátszott lemez legtöbbször már zajos marad. A lemeznek lejátszás közbeni tisztítása elkerülendő. Porszívó használata is növeli a levegő portartalmát, mert a szűrő csak a durva szemcséjű port tartja vissza, míg a finom szemcséjűt ismét visszafújja a légtérbe. A hanglemezeket mindig a polietilén tasakban kell tárolni, és csak röviddel a lejátszás előtt kell kivenni belőle. A lejátszás előtt célszerű egy tiszta antisztatikus kendővel letörölni, majd lejátszás után azonnal vissza kell tenni a védőtasakba. Az antisztatikus kendőt összehajtva, élével kell a forgó lemezt gyengéden letörölni. Sohasem szabad a lemezre fújni! Óvakodni kell attól, hogy a lemezre ujjlenyomat kerüljön. A lemezt a szélén kell megfogni és a nagyujjal a felirat részen megtámasztani. Ha mégis keletkezett ujjlenyomat, azt lehetőleg azonnal, egy páranedves törlőruhával, és a lemezre való ráleheléssel kell eltávolítani. A törlőruhánál lényegesen jobban tisztít a nedves kefe, de megfelelő lágyságút, sajnos, a kereskedelemben nem kapni. Bársonyból készült kefe használata nem ajánlott. Műanyaggal, vegyszerrel, folyadékkal, ragasztóanyaggal, a szokványos tisztítószerrel a lemeznek nem szabad érintkeznie. Kivételt csak a polietilén képez, amely nem tartalmaz lágyítót. Ugyancsak óvni kell a lemezt a rovarirtó szerektől és a hajlakktól. Ezek ugyanis egy kenőanyagréteget alkotnak, amelyen a por megtapad.
A vízvezetéki víz — mésztartalma miatt — nem alkalmas a tisztogatásra. Szükség esetén a hanglemezt desztillált vízbe helyezve, lágy ecsettel a barázdák tisztogathatók. Utána feltétlenül friss desztillált vízben kell öblögetni és lecsorgatni. A szárítást üvegharang alatt kell végezni, selyempapír alátevéssel. A lemez két ceruza nagyságú üveg- vagy fémcsövön nyugszik. A száradás több napig tart, amely idő alatt az üvegharangot eltávolítani nem szabad. Meleget alkalmazni sohasem szabad! A hanglemezt teljes száradás után tiszta antisztatikus törlőruhával le kell törölni, és csak azután szabad lejátszani. Az eljárás bonyolult és csak a legnagyobb gondosság mellett eredményes. Ha a lemez még kapható, érdemesebb ismét megvenni.
Kevéssé poros lemez foszlánymentes törlőruhával tisztítható. Legjobb egy elhasznált antisztatikus kendőt kimosni és desztillált vízben kiöblíteni. A kendőt használat előtt forró víz fölé kell tartani, míg párás lesz.
Szokták ajánlani a törlőruhának 25% etilalkohol és 75% víz keverékével való benedvesítését. Némileg poros ruha éppen az ellenkező eredményt adja. A por a barázdákba hatol, és ott megülepszik. Száraz ruhát (az antisztatikusan impregnálttól eltekintve) soha sem szabad használni. Javasoljuk azt, hogy a lemezjátszó tányérja alumínium fóliával legyen bevonva, miáltal a sztatikus elektromosság levezetődik és így a porvonzás csökken. -
Ezt olvasgasd
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=16794 -
üdv tagok, némi tanácsra, ötletre volna szükségem bakelit ügyben.
régi lp-im szeretném megtisztitani, tud valaki olyan tisztitószert amely alkalmas erre?
a lenco-clean-nal nem igazán szeretém tisztitani,lejátszani.
anno volt egy lemezör-ként forgalomban levő anyag, amelyet a felületre egyenletesen felhordva, vékony filmréteget képzett amit le lehetett
húzni a száradás után.illetve rajthagyva arhiválni.
a szénszálas kefe sajnos nem eléggé alapos...
kaptam egy lötyi tippet, melynek receptje:30% vegytiszta etilénglikol,
10% etil-alkohol és 60% gyógyszertári desztillált viz./ez állitólag a 78-as, illetve a 33-as mikrobarázdás lemezekhez is használható de az etil-alkohol nélkül, mivel ezek anyagát oldja/
ezt ismeri, használta valaki?
igazából szárazon szeretném játszani a lemezeket.esetleg a lemezör öszzetevöit nem ismeri valaki?
köszönettel várom az esetleges tanácsot, információt!
-
ató76 #43845 sziasztok!
az alábbi zenéket keresem. nincs meg ez valakinek?
Dés - Demjén - Gombóc - Bery Ary
Szerelem első/második vérig
1. Szerelem első vérig 4’03”
2. Flyers bossa 2’27”
3. Ne várj 4’41”
4. Szerelemember 4’03”
5. Szerelem-motívum 2’10”
6. Mit szeretnél hát? 5’19”
7. Mindenki alszik 4’00”
8. Ne higgy nekem 4’05”
9. Álmodtam egy várost 4’10”
10. Most kell eldöntenem 4’24”
-
Parancsolj!
La Compagne Creole - A.I.É.
320k
-
-
Szoiasztok szeretném kérni:
La Compagne Creole - A.I.É.
jó mínőségben ha lehet köszönöm...
-
shop?? -
Dj SHOP !
-

-
hm válaszoltak a Lord zenekartól
............
Reméljük hamarosan találkozunk egy koncerten, addig is a Lord legyen Veled.
Üdvözlettel: Misi, Attila, Gidó, Loui és Frenki"
Üdv: a Lord csapat nevében Nagy Attila
köszi nekik -
-
-
-
1 Once Upon A Time In The West (Radio Mix) (3:13)
2 Once Upon A Time In The West (DJ Arabesque Mix) (8:07)
Remix - DJ Arabesque
3 Once Upon A Time In The West (Mas-Hard Mix) (6:44)
4 Once Upon A Time In The West (DJ Arabesque Vocal Mix) (8:07)
Remix - DJ Arabesque
5 Once Upon A Time In The West (Alternative Mix) (6:19)
ezek közül lesz valamelyik -
Franciául Il était une fois dans l'Ouest
úgyhogy valószínű ezis az
klikk -
vagy ez
http://www.youtube.com/watch?v=-Tx9wd1KBSg -
Erre is sokat buliztunk !
-
Ezse tűnik rossznak
http://www.youtube.com/watch?v=UZzQCP2EWx8 -
Lehet ez?
http://www.discogs.com/release/306041
Emléxem egyszer volt egy kazim amin ilyenek voltak csak harmonikán játszva -
-
Szivesen
-
-
ez jó oldal köszi -
ja és ugyanez a szilveszter
hosentrógerbe mentem (vagy hogy kell írni)
olyan cucc volt hogy széles piros tartotta a nadrágot akkor ez volt a divat (vagy én azt hittem)
megy a zene teljes hangerőn két csinos csaj dumál a közelben egy fotelben ülve.
Akkor még keverő mp3 lejátszó nem nagyon volt én gondoltam jöjjön másik szám hirtelen lekapcsoltam a magnót a csöndbe tisztán lehetett hallani
ahogy az egyik csaj kiabálja: a hózentrógeres srác elég jól néz ki PP
én meg ott voltam két méterre tőlük, de az egész szoba azt hallotta,
na gyorsan vissza egy másik zenét :-)
mondjuk már előtte is húzopgatta a trógerem :-)))) -
Volt 1x 1 vadnyugatnak van 1 discos feldolgozása véletlen nem tudod melyik az??
-
-
nyakig ér?
a Holiday Rap egyik kedvencem volt.
Egyszer egy szilveszteren annó csináltam a zenét még kétkazettás deck-el.
Odajött a Haver: Te figyi jó ez a szám, de nem lehetne valami mást is?
De mondom ok P -
GEORGE MICHAEL INFO!
-
Hogy mindenkinek jó kedve legyen !
Holiday !

192k -
Rockzenekar énekest keres!! Rocknroller hozzáállásű, vmint énekesi ambiciókkal
megáldott élőlényt keresünk...

-
itt ilyen is van
Bryan Adams tribute Sziasztok! Alakulóban lévő Bryan Adams Tributehöz keresek zenészeket. Szólógitáros, szintis és énekes posztra keresünk még zenészeket, ha érdekel, jelentkezz! -
-
George Michael - Fast Love video
klik -
Itt ! -

-
erre belassul 40-50-re..........